Gå til innhold
Hundesonen.no

Fjelltur med hund


Guest Christine

Recommended Posts

Guest Christine

I sommer legger mest sannsynlig jeg og ei venninne ut på fjelltur med to av hundene våre. Det blir å gå fra hytte til hytte(vi er veldig sikre på at vi skal gå trekanten.), også legge turen innom noen ekstra fjelltopper osv.

Noen som har litt tips til hva man bør tenke på når man skal legge ut på fjelltur?

Og er det noen som har gått en lignende rute med hund før, og kan fortelle litt om hvordan det var?

Hundene vil begge bære kløv, og vi tar jo selvsagt forhåndsregler ved ting.

Håper noen har innspill å komme med! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Japp, vi har det meste klart for oss selv, men trenger litt tips/råd når det gjelder hundene.

Skulle gjerne hatt med begge mine, og hu skulle gjerne hatt med 2 av sine hunder, men siden det bare blir oss to så nøyer vi oss med en hund hver. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine
Potesokker og stretchbandasje, uvurderlig.

Nål, tråd og litt ekstra tøylapper for å fikse kløvene om uhellet skulle være ute.

Takk! :P Det siste hadde jeg ikke tenkt på en gang :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sokker er nevnt, potesalve er også nyttig (særlig sånn skarp reinmose kan nesten skjære opp små poter). Det hører vel til i medisintaska...

Og Compeed til dere selv. Jeg har opplevd å få gnagsår med 2 år gamle dyre gode fjellstøvler...man vet aldri. lykke til og kos dere :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi gikk hytte til hyttetur i Indre Troms med vår hund, var det største "problemet" at han ikke kunne være med inn på hyttene. Slik jeg har forstått det har Turistforeningen forbud mot hunder på de aller, aller fleste hyttene, men mulig det er noen hytter sørpå hvor det er lov å ha de med inn. Om ikke må de ligge i vedskjulet eller noe slikt. For vår del var det uaktuelt å stue hunden inn der etter lange dagsmarsjer, så vi hadde med telt og var forberedt på å sove i det om det ble nødvendig. Nå tøyde vi reglene litt og tok inn hunden der hvor det ikke var folk på hyttene...

Ellers ting å huske på:

- førstehjelpsutstyr til hunden

- godt med mat, den forbrenner ekstra og trenger mer mat (gi gjerne snackpack eller vom hvis hunden tåler det)

- den må drikke MYE. Både fritt i bekker, men også i fôret

- tren opp hundene i forkant til å være i veldig god fysisk form

- ta ofte pauser, ta av kløven, sjekk om noe gnager, at kløven ligger rett osv

- båndtvangstid. Kan være kjekt å feste hunden i magebelte og strikk

og ikke minst: vær ekstra god med hunden din. Gi den masse ros og kos, massasje og tøyning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en god del fjellturer med hund er det noen ting jeg bare ha i førstehjelpsskrinet vårt (til meg/sambo og bikkjene):

- strech/selvheftende bandasje

- Sterile strips. Det er bare det utroligste som kan stripses i hop, så slipper man å sy. De er svindyre, men gull verdt om det blir kutt, dype rifter eller andre skader som må snurpes igjen.

- Myk bommul, til å ha rundt poten, mellom tærne, mellom tredeputene og eller andre steder rett under bandasjen. Da er det vanskelig å stramme strechbandasjen for stram... Er bare å prøve på seg selv, blir mye bedre;)

- Saks

- Pinsett

- Sterile kompresser

- plastpose av litt lang type- til å ha rundt/under ytterbandasjen om det må holdes tørdt.

- potesokker

- sterile sårvaskservietter

- Sportsteip, kan brukes til alt fra å teipe fast potesokken til å stripse i hop sår/kutt. Ja, samt å teipe såre føtter på de tobente;)

- en god potesalve (også har jeg med ringblomstsalve - hjelper mot det meste)

- og ellers det vanlige i et førstehjelpsskrin (inkludert gnagsårplaster!)

Også ramser jo Lone opp en god del viktige ting. Jeg har gitt bikkjene en bit pemmikan i pausene som energitilskudd, samt vann. Om det blit kjølig på turen (?) så kan det være greit å ta med et avklippet billig liggeunderlag til hunden(e) slik at de har noe tørt og varmt å ligge på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Angående hytter osv, så nekter vi å putte hundene i vedskjul osv. Vi har sett at hyttene vi skal innom har egne hunderom, så det skal gå bra. Og vi tar selvfølgelig med oss telt, som en backup-plan.

Takk for tips folkens! Det skal noteres :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Hvis det er mulig så er det lurt å høre med hyttene om hvordan dem praktiserer det. Jeg havnet på hunderom med min hund og han endte opp på kjøkkenet hehe. Så ring gjerne og hør med hyttene om hvordan dem gjør det i forhold til hunderomene. Flaten hadde det sikkert top og litt frustrerende den natten for så vidt jeg vet så fikk han nemlig ikke tak i noe mat men er veldig glad i å ligge på kjøkken etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bortimot alle Turistforeningens hytter i Midt-Norge skal være tilrettelagt for hunder, men det er klart at noen er bedre tilrettelagt enn andre. Dessuten kan det jo hende at det i perioder er fullt og at det dermed blir litt ekstra kluss med hundene.

Generelt sett skal det være et hunderom med ca 4-6 senger og like mange bur. På noen steder må hundene derimot ligge i vedskjulet mens eieren bor på vanlig rom. Regelen overalt er uansett at hundene bare skal være ute og i de rommene de har tilgang til (dvs hunderom og/eller vedskjul).

Det kan antageligvis være en fordel å ringe de aktuelle hyttene for å høre nøyaktig hvordan det praktiseres der samt hvor fullt det pleier å være på hunderommene der, slik at man er litt forberedt.

Og sånn btw, Trekanten og Sylene regnes som de beste hundeturene om man skal bo på Turistforening-hytte, så det går nok bra. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg personlig ville ikke kastet pinne/leker da det er en aktivitet som får opp stressnivået veldig og er en mindre smart måte å slite ut valpen på. Prøv å heller å gjemme en leke som hun må søke etter.  Pinner kan dessuten være skadelig.  Får hun mental trening i tillegg til fysisk mosjon?  Edit: får hun dekket behovet for tygging? 
    • Du sier ingenting om hvor mye aktivitet hun faktisk får. 12 uker gamle begynner de jo å bli ganske aktive. Har dere begynt på valpekurs? Jokkingen og gravingen sier for meg at det er for lite aktivitet, selv om det kan være reaksjon på for mye også. Uansett ville jeg avbrutt adferden og gjort noen øvelser eller avledet på annen måte. Det samme med biting. Ha tilgjengelig ting det er lov å bite i, og avled med dette. Kjefting, straff eller å holde over snuten vil ikke hjelpe. Hvis hun klør i tennene kan det hjelpe å vri opp en tauknute eller tøyfille i vann og legge i fryseren, og så gi den for å tygge på ,det lindrer kløe i tennene. Det viktigste er nok aktivisering, men at det er gode pauser mellom. Allerede tenker jeg at hun bør ha en ok tur i løpet av dagen, få oppdage verden litt, og litt hodearbeid i form av triks eller hverdagslydighet, både underveis på turen, og innimellom hjemme. Korte økter. Selv om det er "valpeoppførsel" betyr ikke det at vi skal godta det og ikke gjøre noe med det. Bruk avledning, leker, lær inn alternative kommandoer, og avbryt eller forebygge adferd du ikke vil ha. Har dere akkurat kommet inn fra en lang tur og du vet hun er sliten og hun begynner å styre, gjør noen rolige øvelser, og øv på å legge seg å slappe av.
    • Jeg har en golden retriever valp som er 12 uker gammel. Hun gjør meg litt bekymret. Jeg er redd for at ho er veldig over eller understimulert men jeg klarer ikke å finne ut om det er for mye eller for lite aktiviserende av ho. Den siste uka har ho begynt å bli mye mer urolig, hun klarer ikke å finne roen lenger og er derfor mye våken og får ikke den søvnen en valp skal ha. Ho har også begynt å Jokke veldig mye, noe vi prøver å ignore til hun er ferdig. Energien er også veldig høy og ho er veldig gira stort sett hele tiden. Ho har også begynt å bjeffe veldig mye og bjeffer egentlig på alt og ingenting. Sammen med dette er det jo også biting, men jeg syntes ikke det virker som vanlig valpebiting. Ho angriper oss nesten, og klarer ikke å stoppe om vi sier nei, om vi går eller om vi holder ho over munnen. Jeg har også lest noe om graving og det har det blitt litt mindre av hos ho men ho har ikke stoppet med det enda. I stad var vi ute for å prøve å få energien over på noe annet ved å kaste pinne, noe ho liker å gjøre. Jeg hadde også med godbiter men det eneste hun ville var å bite meg i beina. Grunnen til at jeg er usikker er fordi mye av dette er valpeoppførsel og jeg syntes det er vanskelig å skille hundeoppførsel og valpeoppførsel. Er det noen som vet om dette er normalt og som kan gi oss noen råd om hvordan vi skal håndtere det på best mulig måte? 
    • Takk for svar.
    • Tusen takk for veldige hjelpsomme og nyttige tilbakemeldinger  - Skal sjekke med advokat. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...