Gå til innhold
Hundesonen.no

En skikkelig god bolleoppskrift?


Aya

Recommended Posts

I morgen skal jeg bake boller, og jeg er på jakt etter Den Ultimate Bolleoppskriften. Bollene skal bli "saftige", ikke tørre, lette (ikke tunge klumper) og rike på smak. De må være gode dersom de er fryst ned og tint igjen. Så nå, ladies (eller gutter da), er tiden kommet for å spre deres fantastiske gjærbakstoppskrifter rundt i verden. Bring it on!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg en ekte juksehusmor:

Da går du i butikken å kjøpper Möllers Bollebakst, går å henter deg RØD fersk gjær. Den gjør baksten din litt mer luftig. Og så har du opp i en liten dasj kardemomme.

Så er det viktig å kna den skikkelig, og la den heve før og etter utbaking. Jeg lar den stå en halvtime før jeg baker ut og en halvtime/time etterpå.

Om du vil kan du også bake inn sjokolade :) *løpe på kjøkkenet å bake*

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er heller ingen bake kunstner, får alltid harde boller.

Men jeg kjøpte den røde tørrgjær pakken en gang og brukte oppskriften som står bak på den. De ble luftig og fine og falt i god smak her hos meg i hvertfall.

Tok i litt mer sukker en det som sto da :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nu bager jeg altid ud fra hovedet og hvad jeg har lyst til at putte i, men jeg bruger altid tørgær, da det bliver mere luftigt end med fersk gær, men sukker, forskellige kerner som solsikkefrø, lin frø etc putter jeg i, sørg for at lade dejen hæve, og efterhæve efter at jeg har formet dejen til boller og lagt dem på pladen, før de kommer i ovnen, pensler jeg med æg så de bliver gyldne, og bager ikke på for høj temperatur, så de ikke bliver for hårde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Min" oppskrift(dvs. hentet/stjålet fra boken "Nybakt"):

- 3 dl melk

- 50 g gjær

- 100 g smør

- 8-9 dl hvetemel

- 1 dl sukker

- 0.5 ts bakepulver

- 1 ts kardemomme(kan sløyfes)

- rosiner hvis du ønsker det

Varm melken til ca. 37 grader og rør ut gjæren i den. Smuldre smøret i melet og tilsett det tørre(og evt. tørrgjær hvis du heller bruker det). Ha i melken og rør/kna til du får en jevn og fin deig. La den heve i 45-60 min. Ha deigen på bakebord sammen med mel og kna deigen til den blir glatt og smidig. Elt inn rosiner. Del deigen i 20 emner og rull til boller. Sett bollene på smurt/bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 min. Pensle evt. bollene med pisket egg. Stek bollene ved 225 grader i 10-12 min. Avkjøl på rist(viktig for å unngå tunge boller). Skal de fryses bør dette gjøres nesten med en gang. La de avkjøles litt før du legger dem i fryseren. Bollene kan tines ved 150 grader i 10-12 min.

Dette blir kjempegode boller :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg en ekte juksehusmor:

Da går du i butikken å kjøpper Möllers Bollebakst, går å henter deg RØD fersk gjær. Den gjør baksten din litt mer luftig. Og så har du opp i en liten dasj kardemomme.

Så er det viktig å kna den skikkelig, og la den heve før og etter utbaking. Jeg lar den stå en halvtime før jeg baker ut og en halvtime/time etterpå.

Om du vil kan du også bake inn sjokolade :) *løpe på kjøkkenet å bake*

Lykke til!

JEG VIL HA SJOKOLADEBOLLER!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aya, du kan ikke lage slike tråder til mennesker som er så svake for boller som meg... *sukk* bake i morgen da :rolleyes:

Hihi, nei, det er fryktelig vanskelig å stå imot boller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi, nei, det er fryktelig vanskelig å stå imot boller.

Spess boller med smeltet sjokolade i.. Farlige saker..

De som ikke har prøvd det MÅ bare prøve det.. Legg en bit sjokolade i bolla

lover deg du kommer til å digge det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg er IKKE en bakeperson, men bestemte i dette øyeblikk at i morgen den dag skal jeg bake boller, og de skal det ligge sjokolade i!

Så takk for at du bidrar til valker og bilringer Margrete :rolleyes: <_<

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg er IKKE en bakeperson, men bestemte i dette øyeblikk at i morgen den dag skal jeg bake boller, og de skal det ligge sjokolade i!

Så takk for at du bidrar til valker og bilringer Margrete :rolleyes: <_<

... Og her ble det kanelsnurrer.. Nam:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg en ekte juksehusmor:

Da går du i butikken å kjøpper Möllers Bollebakst, går å henter deg RØD fersk gjær. Den gjør baksten din litt mer luftig. Og så har du opp i en liten dasj kardemomme.

Så er det viktig å kna den skikkelig, og la den heve før og etter utbaking. Jeg lar den stå en halvtime før jeg baker ut og en halvtime/time etterpå.

Om du vil kan du også bake inn sjokolade :wub: *løpe på kjøkkenet å bake*

Lykke til!

Enig i at Möllers har gode boller og de er utrolige raske å lage også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere har missforstått alt dere :P Er ikke sjokoladeboller eller kanelboller som gjelder, det er kesamboller :P Det er nam det!

Ja, DET er godt det! Og de aller beste kesambollene får jeg kjøpt der vi har hytte :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nu bager jeg altid ud fra hovedet og hvad jeg har lyst til at putte i, men jeg bruger altid tørgær, da det bliver mere luftigt end med fersk gær, men sukker, forskellige kerner som solsikkefrø, lin frø etc putter jeg i, sørg for at lade dejen hæve, og efterhæve efter at jeg har formet dejen til boller og lagt dem på pladen, før de kommer i ovnen, pensler jeg med æg så de bliver gyldne, og bager ikke på for høj temperatur, så de ikke bliver for hårde.

Tar du solsikke frø og andre frø i boller? eller rundstykker? Boller er vel kanskje rundstykker på dansk om jeg ikke husker feil.. hmm..

Uansett, skal tipse mamma neste gang hun lager rundstykker, frø er inmari godt i rundstykker syns jeg :P Har du gått noe kokkeskole eller lignende, virker som du er utrolig flink å lage mat! :P Håper jeg blir litt flinkere etterhvert, nå er jeg en kokebok-slave :P

Dere har missforstått alt dere :P Er ikke sjokoladeboller eller kanelboller som gjelder, det er kesamboller :P Det er nam det!

hva er kesamboller? har ikke hørt om det en gang jeg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har faktisk aldri laget kesamboller selv :) Mamma har laget det, men jeg tror det er veldig liten forskjell, bortsett fra at det er kesam i dem da selvfølgelig. Også er det litt mindre sukker i dem, fordi man skal ha sukker på toppen. Finnes garantert en oppskrift på internett eller i en vanlig kokebok :D Smaker super godt og er absolutt å anbefale!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Statoilstasjonen som jeg kjører fordi når jeg skal til jobb har begynt å selge daimboller. De er skummelt gode når de er rykende ferske og karamellen er helt smeltet :ahappy:

De er det ja? Jeg har vurdert å prøve dem, jeg liker jo både boller og Daim :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en nem og god bolleopskrift:

100gr mørk chokolade hakket i bider

500gr hvedemel

100 gr smeltet margarine

50 gr gær eller en pk tørgær

1 tsk bagepulver

1 tsk kardemomme

3 spk sukker

1½ dl mælk

1½ dl vand

1æg eller mælk til pensling af bollerne.

gæren udrøres i vand, mælk og den smeltede margarine, tilsæt sukker, kardemomme, chokolade og bland det, bland bagepulver i melet og hæld det i, og rør indtil dejen er fin, evt. tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for våd.

lad den hæve 20 minutter, derefter for den til kugler, jeg plejer at få 16 stk alt efter hvilken størrelse jeg vil have, og lad den hæve i 15 minutter mere mens i varmer ovnen op til 250 grader.

pensel bollerne med mælk eller margarine og sæt dem i ovnen til de er gyldne, 10-15 minutter.

nu kan jeg godt lide chokolade i bollerne så nogle gange laver jeg med dobbelt chokolade, hvor den ene er en lys chokolade, og som regel er min tsk med kardemomme med top, da jeg også digger kardemomme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg prøvde Trikem max relax på nyttårsaften og det virket veldig bra på min hund.    Spennende med hund på prøve med endel utfordringer masse lykke til🤗
    • Tilbake til start i trening av utgangsstilling og fot har Edeward fått IVEREN og GLEDEN i å utføre tilbake. Godisen har haglet og det har hjulpet. Hans aversjoner mot øvelsen er borte. Han har gitt meg på tom hånd mot å få kastet leke også. Tilbyr utgangsstilling og går klisterfot hver gang jeg har mat i hendene. Det er helt klart fremgang, på tross av å ikke egentlig være fremgang. Vi er tilbake på et punkt vi kan jobbe oss videre fra, men jeg tør ikke tøye strikken på en stund. Pengene må ligge på bordet ved bestilling en god tid fremover fordi tilliten er tynnslitt etter alle de hånlig nedlatende forsøkene på å narre ham til å utføre uten garantier om lønn. ..men han er IVRIG og GLAD igjen, og det er bra!  Ny milepæl: blir sittende ved kasting av apport - mens jeg har Vom i høyre hånd. Fremskritt det også. Han er så ivrig på å fly etter leker i bevegelse, der har jakten trumfet mat til nå. Små skritt. 
    • Da har vi entret en fryktperiode. Den som skulle starte ved 6 mnds alder startet plutselig i dag, 7 mnd og 8 dager gammel. Henger på greip med stor rase, tregere utvikling.  Han ville PLUTSELIG ikke entre bussen. Han som ELSKER buss! Bussjåførene elsker ham også, for han står som et skolelys og logrer ivrig og glad når de svinger inn på holdeplassen. Han bykser like glad og ivrig ombord. ..et. Bykset. Har bykset. Har elsket buss. Nå ville han IKKE gå ombord, helt plutselig. En hyggelig medpassasjerer tilbød seg å løfte ham ombord, noe Edeward satte STOR pris på, og takket mannen for i flere minutter etterpå. Ikke sett ham så takknemlig siden han oppdaget paraplyens funksjon.  Heldigvis er bygdebussen et samfunn, fullt av hundefolk, og alle de nærmeste trådte hjelpsomt til og var hyggelige og pratet og koste med ham, noe han ble kjempeglad for. Han elsker oppmerksomhet fra fremmede mennesker som elsker hund. It takes a village to raise a puppy. Ingen setback til fair of stairs da vi skulle av igjen, heldigvis. Spent på hva annet som plutselig blir skummelt fremover. Han får ikke relapse på trapper, og det neste skumle bør heller ikke bli heis. Han er for stor og tung til å bæres. I tillegg har han så ekstrem separasjonsangst, han kan ikke være hjemme alene unntatt når han er så utslitt at han MÅ sove.  Dette blir spennende fremover. Håper det går fort over igjen.  Utgangsstilling på tom hånd har forøvrig bedret seg litt. Den er langt fra bra, men det hender han gjør det for å være snill med meg, og legger ingenting imellom når han tydeliggjør at dette er en act of kindness fra ham til meg. Han har forstått at det gjør meg glad, så han belønner meg med utgangsstilling på tom hånd for å vise at han setter pris på adferden min innimellom. Kanskje blir det bronsemerket en dag. Kanskje. 
    • Ja her er det nok å jobbe med, det er helt sikkert 😅Hun er blanding mellom cavalier og puddel (det ligger noen bilder på instagram under lindaoglilje hvis noen vil se, har ikke lyst til å legge ut så mye her ettersom jeg bare har henne på prøve). Jeg kjører en Prius og buret står i baksetet, så tror ikke det er bilen som er problemet. Det er nok heller tidligere erfaring med bilkjøring som gjør dette et stressmoment for henne. Men hun er utrolig lydig da, så hun hopper inn i bilen når hun får beskjed om det. Hun er veldig søt når hun ikke er stressa, men det er jo sånn ca. én time i døgnet 😅 Men hun har bare vært hos meg en uke så hun trenger nok enda litt tid på å lande helt.
    • Morsomt med småplukk å jobben med😅Enig med @simira, ta det helt tilbake til start. Hvilken rase(r) er hun (noen er jo kjent for å ha et litt høyere stressnivå enn andre)? Og hvilken bil har du? Udyret mitt synes bilkjøring er helt ok i min kompakt suv (der tar hun hele bagasjerommet, så ikke plass til bur, men har lastegitter); men hun hater å kjøre bil om vi låner type stor kassebil der hun må være i varerommet. Stressnivået går til himmels. Gjør det hele lystbetont med bildøren åpen og motoren av i begynnelsen, om hun er mottakelig for sitt/bli kommando eller bare be henne hoppe opp i bilen (om hun ikke er så liten at hun må løftes inn da). Babysteps og alt det der, masse lykke til!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...