Jump to content
Hundesonen.no

Parring


Lillekrapyl

Recommended Posts

De jeg kjenner som driver oppdrett gjør det hjemme hos hannhunden faktisk..

Noen tisper må parres på dag 5 i løpetiden - andre på dag 20. Det varierer veldig. Den en kan gjøre er å ta blodprøve/skrapetest hos vetten for å finne ut om tispa er nære ved å "stå", som det kalles.

Link to comment
Share on other sites

Vel, det er jo tispeeier som er oppdretter som regel, dermed reiser jo de til hannhunden. Litt storforlangende at det skal gjøres motsatt synes jeg, de færreste velger vel naboens hannhund :)

Paringstidspunkt varierer veldig ja, vi hadde en prøveparing på dag 12 og vellykkede paringer på dag 14 og 16, de som paret dagen før oss paret på dag 9 tror jeg, mens hannhundeier nylig hadde paret ei på dag 25. Men visse pekepinner får man av når tispa står for andre tisper, om hun blør eller om det har gått over til klar, rosa utflod, og hvor hoven hun er.

Link to comment
Share on other sites

Paringstidspunkt varierer veldig ja, vi hadde en prøveparing på dag 12 og vellykkede paringer på dag 14 og 16, de som paret dagen før oss paret på dag 9 tror jeg, mens hannhundeier nylig hadde paret ei på dag 25.

Hm. Merkelig hva som kommer opp som samtaleemne når man står og ser på at hunder har sex ser det ut til.

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia
Hm. Merkelig hva som kommer opp som samtaleemne når man står og ser på at hunder har sex ser det ut til.

Jeg tror jeg dævver............

Link to comment
Share on other sites

... de ble kanskje inspirert til å prøve noe nytt :rolleyes:

Spesielt interessant da ovennevnte hannhundeier er av det kvinnelige kjønn og hunden ei tispe? :kiss:

For de som ikke henger med ordla jeg meg litt knapt. Jeg burde nok sagt at hannhundeiers hannhund paret ei tispe på dag 25 :blink:

Link to comment
Share on other sites

Tispen min hannhund parret med nylig ble parret med på dag 10 og 12, så det varierer nok :blink:

Tror tommelfinger regelen er at tispe eier kommer til hannhund eier, men det er såklart greit å være litt fleksible.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...