Gå til innhold
Hundesonen.no

Parring


Lillekrapyl

Recommended Posts

De jeg kjenner som driver oppdrett gjør det hjemme hos hannhunden faktisk..

Noen tisper må parres på dag 5 i løpetiden - andre på dag 20. Det varierer veldig. Den en kan gjøre er å ta blodprøve/skrapetest hos vetten for å finne ut om tispa er nære ved å "stå", som det kalles.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, det er jo tispeeier som er oppdretter som regel, dermed reiser jo de til hannhunden. Litt storforlangende at det skal gjøres motsatt synes jeg, de færreste velger vel naboens hannhund :)

Paringstidspunkt varierer veldig ja, vi hadde en prøveparing på dag 12 og vellykkede paringer på dag 14 og 16, de som paret dagen før oss paret på dag 9 tror jeg, mens hannhundeier nylig hadde paret ei på dag 25. Men visse pekepinner får man av når tispa står for andre tisper, om hun blør eller om det har gått over til klar, rosa utflod, og hvor hoven hun er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Paringstidspunkt varierer veldig ja, vi hadde en prøveparing på dag 12 og vellykkede paringer på dag 14 og 16, de som paret dagen før oss paret på dag 9 tror jeg, mens hannhundeier nylig hadde paret ei på dag 25.

Hm. Merkelig hva som kommer opp som samtaleemne når man står og ser på at hunder har sex ser det ut til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
Hm. Merkelig hva som kommer opp som samtaleemne når man står og ser på at hunder har sex ser det ut til.

Jeg tror jeg dævver............

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... de ble kanskje inspirert til å prøve noe nytt :rolleyes:

Spesielt interessant da ovennevnte hannhundeier er av det kvinnelige kjønn og hunden ei tispe? :kiss:

For de som ikke henger med ordla jeg meg litt knapt. Jeg burde nok sagt at hannhundeiers hannhund paret ei tispe på dag 25 :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tispen min hannhund parret med nylig ble parret med på dag 10 og 12, så det varierer nok :blink:

Tror tommelfinger regelen er at tispe eier kommer til hannhund eier, men det er såklart greit å være litt fleksible.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...