Jump to content
Hundesonen.no

MERKELIG oppførsel i forb. med løpetid


Aussieglis

Recommended Posts

Emma er i sin andre løpetid. Jeg har merket snodig oppførsel i noen uker før jeg så blod og gigantisk oppsvulmet kjønnsorgan. Nå blør hun ikke, (har bare sett blod én dag, slik var det sist gang og) men nå er hun helt sprø! Det ene sekundet virker hun helt normal, men igår begynte hun å stresse rundt å pipe ved inngangsdøra og verandadøra. Hun holder på nå også, og jeg VEIT hun ikke vil på do for vi kom jo nettopp inn fra 45min. tur i bitrende kulde! Hun er antagelig proppe full av hormoner, for ute skal hun markere overalt.. Og ofte oppå andre tispers tisseflekker. Dekker over med sin egen duft tror jeg.. Og hun markerer ekstra mye når vi går på kjente steder.. Steder som hun sikkert ser på som 'bakhagen' vår. :P Men den stressinga og pipinga.. Jeg blir så redd for at hun har vondt? Nå gikk hun i hundesenga og la seg. Slikker seg imellom beina og lagde to små pip. Der stakk hun bort til gangdøra.. Piper og står med nesa klistret inntil den stengte døra. Når jeg åpner den går hun og setter seg ved utgangsdøra og piper enda mer.. Noen ganger skjelver hun og. Men det er kaldt i gangen og mye trekk ved døra..

Hun spiste en posjon tørrfor tidligere idag, men nå vil hun ikke ha godbiter og hun nekter å TRENE! :lol: Det har hu aldri sagt nei til.. Hun gikk bare bort til verandadøra og så trist på meg!?

Hun stresser rundt i stua enda.. Pip pip.. Triste, rare pip!

Skulle ønske hunder kunne prate... :-(

Link to comment
Share on other sites

Nå kom hun opp i sofaen til meg, men hun sitter bare og syter og skjelver :lol: hvorfor rister hun?? Det er varmt i stua, og jeg dro på henne en genser OG et dekken når vi var ute.

Nå står hu å graver på gangdøra.. Jeg blir gal.. Er hu sjuk eller skal løpetid være slik som dette?? Isåffal går Emma under kniven og neste hund må kanskje bli et HANkjønn! :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke så mye om tisper da jeg kun har hatt hannhunder. Men jeg tror dette rett og slett bare er en del av hvordan hennes oppførsel blir i løpetiden?! Husk det er mange hormoner som raser i kroppen :lol:

Ville bare gi en kommentar til ditt hjertesukk om at neste hund blir hannhund. Det er nødvendigvis ikke noe enklere. De løper gjerne hele året de, bare der er tisper i nærheten. Jeg bor i et nabolag med 3 tisper tett på. Og når disse har løpetid hver sin gang et par ganger i året kan du tenke deg at det blir ofte. Min hannhund blir veldig urolig og går og piper og sutrer og vil ut hele tida .Han vekker meg om natta og vil ut, han sover urolig, han har mindre apetitt, han stresser når vi er ute på tur og drar i båndet, det er mye mer krevende å opprettholde kontakt med han ute for han blir veldig fokusert på luktene han vil følge, jeg kan ikke slippe han løs, etc. Litt av de samme symptomene innendørs du nevner. Så det er litt å jobbe med - jeg prøver å ignorere han når han maser, og heller gi kos og oppmerksomhet når han roer seg, og gi han leker eller tyggebein for å avlede oppmerksomheten mot det spennende som er der ute. Men det er noen dager med litt mye uro i hus ;)

Så lenge man vet at de ikke må ut og gjøre fra seg som du sier, så er det ikke noe å uroe seg over. Og er du usikker på om ho skulle ha ondt, så ville jeg tatt en tlf til veterinær bare for å høre hva de sier når du forklarer oppførselen hennes..Tror dette er ganske normalt med enkelte tisper. -Men jeg føler med deg, det kan være stressende.... :P

Hilsen ei med en 60 kg hannhund som løper flere ganger i året

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde også ei sånn tispe som var alvorlig syk når det var løpetid. Merkelig nok ble jenta plutselig helt frisk hver gang vi var i nærheten av en hanne :lol: Nå ser jo ikke vi hunden din, men jeg vil tro at den med all sannsynlighet er helt frisk.

Forøvrig er det ikke sikkert at alle løpetider blir like ille. Det er også lov å be hunden ta seg sammen.

Link to comment
Share on other sites

Slik er stella også - sprengkåt. Vil bare ut til Ask, og de gangene vi slipper henne ut for å tisse har hun ikke tid til noe annet enn å prøve å komme seg inn i hundegården. Desperat. Og inne er hun slik som Emma, bare ikke så ille.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...