Gå til innhold
Hundesonen.no

Dyrepoliti


Trixi28

Recommended Posts

Har planer om drive norges svar på amrikanske ASPCA ,og vil høre folks meninger om dette om dere synes det er på tide norge får slik eller om vi ikke trenger det her til lands,( ALLE SOM IKKE HAR NOE SERIØST Å KOMME MED BES HOLDE SEG UNNA :yawn: )

post-3272-1199632103_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei til dyrepoliti. Kort sagt syns jeg det er alt for mye kostnader etc for det i forhold til behovet - vi har mye mye mer viktige ting vi kan bruke pengene på før Norge går til anskaffelse av dyrepoliti.

Men det betyr ikke at dyrenes velferd kan få større prioritering enn det det har i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er i høyeste grad behov for noe her til lands, dog ikke etter amerikanske tilstander.

Vi har nok av triste skjebner i dyreverdenen her til lands også, men heldigvis ikke så illle som man finner i mange andre land.

Her har vi allerede flere organisasjoner som gjør MYE nytte for seg, og et samarbeid med dem vil jo da være nødvendig.

Hva vi trenger mest nå er et felles ansikt for de som allerede er her, men som stort sett arbeider i det skjulte.

Regner med at du har vært i komtakt med dyrevernsnemnda og hentet litt informasjon fra dem og hvordan de arbeider.

En ting jeg likevel lurer på er finansiering.

Dagens dyrevernorganisasjoner sliter allerede med penger og er avhengige av donasjoner og frivillig arbeid.

Hva er det som får deg til å tro at du vil få dette til bedre enn dem?

Er det plass til og "marked" for flere dyrevernsorganisasjoner, eller har du planer om å gjøre dette stort?

Aspca er så store at det nesten kan virke som et monopol på dyrevern, og noe sånt vil det ta veldig mange år å få til her i landet.

Det vil jo også kreve noe helt sinnsykt med arbeid.

Men lykke til, sier nå jeg om du virkelig er seriøs med denne ideen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har egentlig liten tro på at det vil fungere med dyrepoliti i Norge.

For det første har vi vel nok av uniformert lekepoliti her i landet, og Siden vi hundefolk fra før er selvutnevnte eksperter på egen og andres hunder, hvilke kompetanse skal et slikt dyrepoliti ha ? Og siden trådstarter hevder å besitte slik kunnskap lurer jeg på hvor han har tatt utdannelsen sin.

Og dyrepoliti har vi jo i form av Mattilsynet, husk at vi bor i et veldig lite land og det blir litt merkelig å samenligne oss med USA.

I amerika drives slike organisjoner basert på rike bidragsytere som har et varmt hjerte og en stappfull bankkonto, og de er det mange av i statene, så her på berget måtte vi vel satset på Rimihagen og Røkke m.fl for at en slik oganisasjon skulle overlevd, for jeg antar at trådstarter har ment dette som en jobb, og da er det vel kjekt med litt lønn en gang i blandt også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes man heller kan bruke ressurser på hjelpe de dyrevern organisjasjonene som allerede er her en å lage enda noe lignende som blir "til overs". Isteden for å jobbe for å få noe til å jobbe i tilegg til matilsynet så synes jeg man heller burde jobbe for at de får mer makt og ressurser slik at man ikke trenger noen andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er for dyrepoliti i norge. Det er sikkert noen dyr her til lands som også trenger hjelp og få kommet seg vekk fra et fælt hjem. Jeg veit allerede om noen, og skulle så inderlig ønske at noen tok ansvar å fjerne dyra.

Har fulgt med en del på seriene som går på animal planet, og syns det er fantastisk at det er folk som bryr seg om dyra!

Selv vil jeg gjerne jobbe som dette, gjøre en god gjerning for alle hjelpesløse dyr som trenger oss!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har planer om drive norges svar på amrikanske ASPCA ,og vil høre folks meninger om dette om dere synes det er på tide norge får slik eller om vi ikke trenger det her til lands,( ALLE SOM IKKE HAR NOE SERIØST Å KOMME MED BES HOLDE SEG UNNA ;) )

For det første vil det aldri bli noe stort behov for dette i Norge.. så derfor ... _Nei... dette behøver vi overhodet ikke..å om du har seriøse planer ang å drive noe ala dette foreslår jeg at du starter med å ta et kurs i rettskriving ..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har allerede et offentlig organ som kalles Dyrevernsnemnda. De finnes overalt i hele landet og sorterer under Mattilsynet. De har lovverk og myndighet til å gripe inn dersom nødvendig og får statlig støtte til virksomheten sin.

Så NEI til eget dyrepoliti - det finnes allerede.

Jeg veit allerede om noen, og skulle så inderlig ønske at noen tok ansvar å fjerne dyra.

Siden du vet om dyr som lider så må du jo gi den meldinga videre til dyrevernsnemnda. Telefon 06040.

Skal lidende dyr kunne få hjelp er de avhengig av at publikum melder det inn. Så ring i dag.

Dobbeltpost mod. Einstein&Charlie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har allerede et offentlig organ som kalles Dyrevernsnemnda. De finnes overalt i hele landet og sorterer under Mattilsynet. De har lovverk og myndighet til å gripe inn dersom nødvendig og får statlig støtte til virksomheten sin.

Så NEI til eget dyrepoliti - det finnes allerede.

Gjør det egentlig det?..

"Mattilsynet reagerer for sent og følger ikke opp saker der dyr blir vanskjøttet, mener flere dyrevernorganisasjoner. Også fagfolk frykter for dyrevernet."

http://www.aftenposten.no/dyr/article1000077.ece

"Dyrevern nedprioriteres under Mattilsynet, det viser det økende antall dyretragedier, som også skjer på gårder som er under oppsyn av Mattilsynet, mener dyrevernorganisasjonen NOAH."

http://www.nationen.no/landbruk/article2743559.ece

"Mattilsynet hadde avlagt gårdeierens 21 okser åtte tilsyn etterfulgt av skriftlige tilsynsrapporter om manglende forhold i fjøset. Først på den siste inspeksjonen ble gårdeieren politianmeldt og fratatt ansvaret for dyrene. Da var hele besetningen avmagret og én okse død."

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1914444.ece

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Du må gjerne mene at jeg ikke har noe vettugt å komme med - men dette blir litt for dumt etter min mening. Hvordan i all verden mener du at en person skal kunne starte ett dyrepoliti i Norge?

Missforstå meg rett, jeg mener i aller høyeste grad at noe bør gjøres med Norges måte å handtere dyrevernssaker på - men for at dette skal gjøres ordentlig så kreves ressurser - langt mer ressurser enn du aner, og ikke bare det - men du er avhengig av samarbeid med både mattilsyn lokalt og sentralt samt politiet.

Jeg er i aller høyeste grad for å ha ett dyrepolit, men det må ikke bestå av lokale helter - men være en nasjonal organisasjon som er bygd opp over en lest, med ett mål - nemlig tale dyrens sak.

Målet med å ha "dyrepoliti" er å hjelpe dyrene, dvs. å få dyr som lider ut av settingen de er i dersom det blir vurdert at de lider. Alternativet i dag er avlivning/slakting. Saksgangen før man kommer dit er imidlertid superlang - for først må man anmelde - så skal det kjøres gjennom rettsinstans og først da kan man kanskje fjerne dyrene fra settingen.

For å få til ett effektivt dyrevern så må man ha ett nært samarbeid med rettsinstanser som kan fatte hastevedtak slik at dyrene umiddelbart kan fjernes fra situasjonen de er i. Så må man ha fasiliteter til å ta imot dyrene som blir "beslaglagt" - og da gjelder det både hunder, katter, hester, kuer og griser (dyrevern er mer enn katter og hunder) - og slike fasiliteter må man i Norge ha mange slike steder - (grunnet geografien) - og dette er ikke gratis. Skal man bygge opp flere steder som kan ta imot en 50-60 hunder, 100-200 katter, 20-30 talls ku/hest osv. - så trenger man ikke særlig mye fantasi for å forestille seg at dette kommer til å kreve aburde mengder millioner. Da holder det ikke med en idealist som opererer på egenhånd for å si det sånn.

Man må jo - ikke minst - ha folk som kan ta seg av dyrene som blir beslaglagt.

I Norge går ting ofte så langt at dyrene slaktes/avlives - og en av årsakene er at man ikke har steder som kan ta imot dyre som lider.

Så for å konkludere - for å bygge opp ett effektivt "dyrepoliti" som gir en viss mening så trenger man

1. Full tillit og samarbeid med mattilsyn/dyrevernsnemd, politi og rettsevesen

2. Ressurser nok til å bygge opp dyrevernsmottak flere steder i landet - samt ansette personer til å ta seg av dyrene

3. Fullstendig omlegging av dyrevernslovene

Så beklager - men jeg synes planen din virker svært lite gjennomtenkt - det holder ikke at en mann ønsker å starte dyrepoliti - selv om du skal ha honnør for tanken.

Ett tips er imidlertid å forsøke å starte en veldedig organisasjon hvor målet er å finansiere dyrevern. Og da mener jeg ikke ekstremorganisasjon ala NOAH og disse (for de er bare skrekkelig superteite), men en organisasjon hvis mål på sikt er å opprette ett bedre rettsvern for dyr som lider - ved f.eks. ett dyrepoliti som er lokalisert i alle fylker - med dertilhørende sentra og ansatte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns absolutt Norge har et behov for en instans som ivaretar dyrs rettigheter.. Ja til dyrepoliti.

Signerer denne! Hjelp dyrene som har det vondt.. og hvis vi har noe så konkret som dyrepoliti, vil det bli enklere å kontakte noen om man har mistanke om dyremishandling, for da er dyrepolitiets oppgave å sjekke ut saken uansett.. Har inntrykk av at Mattilsynet ikke er så flinke som de bør være på det området..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg er for dyrepoliti i Norge! Jeg ser hverdag på programmet på Animal planet, syns de gjør utrolig mye bra for de dyrene. Det er nok ikke så mange tilfeller i Norge som der men vi burde absolutt hjelpe de i Norge som ikke har det godt.

Men et sprm, hvordan skal du få til dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Sånn som på Animal Planet". Er det noen som har tall på hvor mange dyr de redder, kontra hvor mange dyr det finnes i USA? Neppe særlig stor andel, og disse tallene skal man da alltids kunne finne.

Ja til masse mer penger og en del mer myndighet til dyrevernet! Nei, til å bruke altfor masse penger og ressurser på å starte opp en ny instans.

Ja, dyrevernet har grenser for hva de har lov til å gå inn på. Hva gjør DU dersom din gretne nabo anmelder deg for dårlig dyrehold, og dyrevernet stikker innom akkurat den dagen minsteungen har diarè, eldste har en av sine tenåringskrangler, du har hatt influensa i fire dager og ser ikke ut, og hunden er den som har lidd under manglende oppmerksomhet disse dagene... Folk har blitt fratatt hund for mindre. Og i tillegg har ikke dyrevernet ressurser til å dekke alle anmeldelsene og forholdene de kommer borti, selv om de i prinsippet SKAL sjekke alle.

Nei, bruk pengene på noe nyttig. En fin og lang diskusjon finnes på canis, om noen kan komme med noe nytt og revolusjonerende argument som ikke er diskutert der, så hversågod!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
"

Nei, bruk pengene på noe nyttig. En fin og lang diskusjon finnes på canis, om noen kan komme med noe nytt og revolusjonerende argument som ikke er diskutert der, så hversågod!

Så vi som mener at Canis er ett møkkaforum for drittunger vi skal ikke få lov til å diskutere dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...