Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store (sunne) middagstråden


xxx12345

Recommended Posts

  • Svar 218
  • Created
  • Siste svar
Du sier noe der, hvorfor er det ofte usunn mat som smaker best? :D

Det finnes det en logisk forklaring på! Da menneskene levde i "vill tilstand" var det vanskelig å skaffe nok mat. Kroppen trengte kalorier (energi) og det finnes det som kjent mest av i fett og sukker. Derfor prøver vi den dag i dag å karre til oss mest mulig fett og sukker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes det en logisk forklaring på! Da menneskene levde i "vill tilstand" var det vanskelig å skaffe nok mat. Kroppen trengte kalorier (energi) og det finnes det som kjent mest av i fett og sukker. Derfor prøver vi den dag i dag å karre til oss mest mulig fett og sukker!

Takk, nå skal jeg spise sukker og fett med god samvittighet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

I dag skulle jeg egentlig hatt middagspølser med potetmos til middag, men pga div omstendigheter ser det ikke ut til at jeg rekker det før jeg skal på fest.. så da blir det nok to skiver gulrotbrød med majones og kokt skinke YEY!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oh, jeg har faktisk aldri i hele mitt liv spist Grandiosa.

I dag var det lørdag og dermed fristet det å ta opp en lørdagstradisjon fra barndommen: Grøt! :lol:

Aldri? Wow, det er imponerende! Det går i Grandis her når jeg ikke har tid til annet :lol: I morgen blir det wok, gleder meg mer til det gitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal spise mozzarellapizza til middag idag. Med ruccola på toppen blir det iallefall litt sunt..

Moren min har forøvrig gjester og de skal ha pinnekjøtt. Jula varer jo, som kjent, helt til påske :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går lagde jeg noe som egentlig var veldig godt, til tross for at jeg brukte en haug med rester :closedeyes:

Kokte ris, stekte 2 egg, hakket opp paprika, gulerøtter, sukkererter, selleri, tok oppi mais og matrettskinke stekte alt sammen i en panne og tok oppi litt soyasaus. Det var skikkelig digg rett og slett!! Billig også :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Hmmm.... I går hadde vi flesk og duppe (og for de som ikke vet hva det er så er det lettsaltet flesk, poteter og hvit saus - gjerne også litt grønnsaker til - vi hadde blomkål).

I dag - vel, i dag tror jeg rett og slett jeg må finne på noe enkelt, kjøttpølse og makaroni kanskje...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rester fra i går til middag i dag.... og det er altså:

Spinatsuppe med litt røkt laks og kokt egg. Spise med baguett ved siden av... Yummi :twitch:

Suppe hørtes veldig godt ut :blink: Jeg elsker suppe. Kanskje jeg skal lage blomkål/brokkoli suppe med lyse kjøttboller senere i dag *slurp*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Suppe hørtes veldig godt ut :blink: Jeg elsker suppe. Kanskje jeg skal lage blomkål/brokkoli suppe med lyse kjøttboller senere i dag *slurp*

Jeg er også et skikkelig suppehu'e *flir*. Supper er enkelt og godt og det er jo bare fantasien som setter grenser.

I morgen tror jeg det faktisk blir hjemmelaget tomat-fiskesuppe med diverse ingredienser fra havets delikatessedisk :twitch:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag blir det kylling, stekte potetbåter og salat Blir mye kylling og fisk fremover for slaktebilen var her idag og hentet dyr og jeg liker ikke helt tanken på å spise "gamla" eller noen av de andre kyrne jeg har stelt litt med :twitch::rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igår lavede jeg pasta med tomatsaus med kød, peberfrugt, champignon, løg og hvidløg, med en god salat til der var en blanding med icebergsalat, rucola, majs, cherrytomater, agurk og peberfrugt.

Idag skal jeg ikke lave mad da min mor er på besøg, og vi skal have takeaway thaimad :twitch:

(Laver selv thaimad, men min mor synes jeg skal have fri for madlavning)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...