Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store (sunne) middagstråden


xxx12345

Recommended Posts

Å finne på middag er innimellom en plage og pine, andre dager er det enkelt.

Tenkte at vi kunne dele tips og forslag til middag her. Jeg starter med dagens:

Speltpasta - kokes, og så rører man inn litt rød pesto.

Ostesnitzel - stekes

Salat med stekt sopp, sukkererter, paprika og pinjekjerner.

Enkelt og relativt raskt - og sunt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 218
  • Created
  • Siste svar

Denne tråden trengs virkelig! Hjemme hos oss er det en evig diskusjon om hva man skal ha til middag..

Men må alt være så sunt da? :D

Dagens forslag:

Svinekjøttdeig som stekes. Bland inn wokgrønnsaker, litt ris og ha gjerne salat til :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag havde jeg tænkt mig at vi skulle have hjemmelavet tomatsuppe m. hvidløg og macaroni i, og med varme ciabatta boller til.

250 g macaroni der koges seperat mens man laver suppen

1 ds tomatpure

1 ds hakkede tomater eller 4 friske tomater der blendes

1 fed hakket hvidløg

1 tsk timian

½tsk rosmarin

1 l vand

½ liter mælk

koges op i en gryde, tilsæt den kogte macaroni og smag suppen til med salt og peber.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er skikkelig lite kreativ på matfronten, selv om jeg egentlig liker å lage mat!

Idag skal vi ha kyllingfilet som er godt krydret og stekt i soyasaus, servert med nudler og wokede grønnsaker. Skikkelig nam, og relativt sunt vil jeg tro!

PS! Ha en dæsj sweet chili saus over som "ketchup", smaker Heaven!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratinert kyllinggryte (namnam)

Kok grønne pastaruller (hva nå de heter) som du legger i bunnen av en ildfast form.

Strø over biter av grillet kylling

Bland litt revet cheddar (eller annen ost) med fløte (og en liten skvett hvitvin evt) sånn at det blir litt "tykt" og krydre med urter og annet snadder du foretrekkre.

Varmes midt i ovnen på ca 200 gr til osten er smeltet og har fått gylden farge... Nam, nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratinert kyllinggryte (namnam)

Kok grønne pastaruller (hva nå de heter) som du legger i bunnen av en ildfast form.

Strø over biter av grillet kylling

Bland litt revet cheddar (eller annen ost) med fløte (og en liten skvett hvitvin evt) sånn at det blir litt "tykt" og krydre med urter og annet snadder du foretrekkre.

Varmes midt i ovnen på ca 200 gr til osten er smeltet og har fått gylden farge... Nam, nam.

Åååh! Det hørtes skikkelig godt ut :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag spiste jeg fersk laks (var faktisk billigere pr kg enn frossenlaksen ^_^ ) med bønner (maaange, åpnet like godt alle boksene jeg hadde i stående i skapet... lite taktisk...) og råkost av gulrot og hodekål skåret i strimler. Føler at det var litt sunt iallefall. Handlet inn masse grønnsaker og nøtter idag, så det blir nok en sunn uke:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagens rett ble som følger:

- stekt champignon

- stekt løk

- stekt kyllingfilèt (delt i små biter)

Dette ble surret sammen med fløte og masse karri, pepper og litt Aromatkrydder.

Servert med makaroni til.

Muligens ikke så sunt, men veldig godt :D.

I går ble det stekt laks med basmatiris, råkost (gulrøtter og anndre rå grønnsaker jeg måtte ha i kjøleskapet), med rømme til dressing :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må jeg få presentere et tips som jeg har fått av min søster: Fest et stort papirark på innsiden av en kjøkkenskapdør. Skriv alle de middagstipsene du kommer på, føy til nye etter hvert. Organiser lista slik at kjøtt- fiske- og grønnsakretter står hver for seg. Voila, aldri mer i beit for middagsideer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag, Torsdag hadde vi Amerikansk gryte.

Ikke en favoritt. Men den var spiselig. Kjøpte sånn Toro pose som het Amerikansk gryte.. Eller far gjore det :D

Helst går det i Kylling vinger, Kylling filè, kylling lår osv xD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt som inneholder kylling :D Kylling stekt med forskjellige (gjerne ferske) krydder inni og dryset over med ris til. Så tar man kraften over! Veldig enkelt og utrolig godt!

Haha :D Mange som digger kylling xD

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tipset der var ikke dumt Heidi!

Dagens her blir wok med biffstrimler, sukkererter, bambusskudd, paprika og babymais servert med rød karry saus og nudler.

En liten salat til forrett kanskje?...

akk om man hadde en mann som likte wok saker...

Jeg som er SÅÅÅ glad i masse grønnskaer.. finner meg en som ikke tåler ditt og datt / ikke liker...

goshj... <_<

Lenke til kommentar
Del på andre sider

akk om man hadde en mann som likte wok saker...

Jeg som er SÅÅÅ glad i masse grønnskaer.. finner meg en som ikke tåler ditt og datt / ikke liker...

goshj... <_<

Forsiktig manipulering er tingen! Eller rett og slett lage din middag, så får han finne seg noe annet. Med mindre han er mesterkokk så vil han etter noen dager/uker (kommer litt ann på staheten til mannebeinet) prøve litt mer av det du lager UTEN å sutre, hehe...

Jeg derimot tror kanskje at jeg tar den "late" veien (igjen) og stikker ned på chinasjappen og får meg noe derifra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er heller ikke glad i grønnsaker, utrolig frustrerende, fordi det ser sååå godt ut <_< Jeg liker salat, paprika, mais og tildels agurk da..

Jeg er veldig glad i makaronistuing og middagspølse skjert opp i syltynne skiver.. Skivene stekes i masse smør, og blir gode, med masse smak.. ^_^ Jada, veldig sundt dette her... :barfy: Er en av mine favoritt retter.. Folk ser dumt på meg når jeg sier det, men det ER faktisk veldig nam ^_^

Makaronistuing for 1-2 personer (eller 1 stor portion):

2 dl makaroni

4 dl melk

2 ss smør

1/3 ts salt

Kok opp under omrøring, kok til melken ikke lenger ligger på bunnen (litt melk går an, viktig at ikke makaroniene blir tørre).. Tar ca 10-12 min etter den har kokt opp..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forsiktig manipulering er tingen! Eller rett og slett lage din middag, så får han finne seg noe annet. Med mindre han er mesterkokk så vil han etter noen dager/uker (kommer litt ann på staheten til mannebeinet) prøve litt mer av det du lager UTEN å sutre, hehe...

Jeg derimot tror kanskje at jeg tar den "late" veien (igjen) og stikker ned på chinasjappen og får meg noe derifra!

jeg kan mekke kinamat også..

men det KRESNE mannebeinet liker ikke kina mat heller...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg kan mekke kinamat også..

men det KRESNE mannebeinet liker ikke kina mat heller...

Ehem.. igjen, la ham mekke sin egen mat i noen uker- så skal du se om ikke fløyta får en annen lyd :barfy: Eller, du kan komme her og lage middag hver dag. Det blir jeg bare glad for *blunke vilt med øyenvippene*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehem.. igjen, la ham mekke sin egen mat i noen uker- så skal du se om ikke fløyta får en annen lyd :) Eller, du kan komme her og lage middag hver dag. Det blir jeg bare glad for *blunke vilt med øyenvippene*

jeg kan lage tre fire kina retter...

var da noe godt som kom ut av alt det vonde..

lærte masse god mat :barfy:

Edit: Favoritten min er innbaka svinefilet i sur og søt saus ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg som er SÅÅÅ glad i masse grønnskaer.. finner meg en som ikke tåler ditt og datt / ikke liker...

goshj... <_<

La han pelle ut det han ikke vil ha da, eller så kan han lage middag.

Mannen her er ikke overvettes begeistret han heller men han spiser det da (unntatt løk).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...