Gå til innhold
Hundesonen.no

Veterinær i Trondheim


Bastian...

Recommended Posts

Er det noen som har erfaringer, meninger og anbefalinger vedrørende forskjellige veterinærer i Trondheim?

Tusen takk for eventuelle svar! ^_^

Ellers bare for å undre litt; hva er kriteriene dere her inne legger til grunn når dere skal velge veterinær?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker selv strinda smådyrklinikk på moholt, og er veldig godt fornøyd. Liten, koselig klinikk med meget flinke og behagelige ansatte.

De har vel gått konkurs? Strinda er i alle fall lagt ned, tror jeg.

Jeg bruker egentlig Trøndelag Dyreklinikk, rett og slett fordi det er nærmest, men ved neste vaksine kommer jeg til å gå over til Trondheim Dyrehospital (Tunga) fordi det er billigere, og jeg har et godt inntrykk av klinikken.

Bortsett fra at de er stivere i pris enn andre klinikker, er jeg fornøyd med Trøndelag Dyreklinikk. Tinka har gjennomgått to større operasjoner der, og personalet er dyktige og imøtekommende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De har vel gått konkurs? Strinda er i alle fall lagt ned, tror jeg.

Jeg bruker egentlig Trøndelag Dyreklinikk, rett og slett fordi det er nærmest, men ved neste vaksine kommer jeg til å gå over til Trondheim Dyrehospital (Tunga) fordi det er billigere, og jeg har et godt inntrykk av klinikken.

Bortsett fra at de er stivere i pris enn andre klinikker, er jeg fornøyd med Trøndelag Dyreklinikk. Tinka har gjennomgått to større operasjoner der, og personalet er dyktige og imøtekommende.

Er du sikker på at Strinda smådyrklinikk er lagt ned? De er iallefall oppført i telefonkatalogen fremdeles og jeg synes det er litt rart om de er borte da men det finner en vel ut om man ringer dem: 73944022

Jeg har iallefall hørt mye bra om dem og ikke minst han Ingolf Hansen som jobber der, da spessielt når det gjelder jakthunder

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Strinda lagt ned?

Var der jo i starten av Desember, så i såfall så hendte det raskt! Ville tro de hadde sendt ut brev til kundene hvis det hadde hendt.

Vi bruker også Strinda, og vi er veldig fornøyde! Ekstra pluss i boka for at de har peiling på jakthunder.

Kort fortalt: Masse kunnskap, får svar på det vi lurer på, trivelige og hyggelige folk med mer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sverger til Trondheim dyrehospital av erfaring.

Jeg var IKKE fornøyd med Byåsen dyreklinikk!

( Hadde katten min Bajas der for noen år siden, pga hårballer i "systemet" og ble oppringt fordi di fant kuler i han! Mente at noen hadde skutt på han!! Jeg ble livredd og sendte ut nabovarsel om at noen muligens brukte katter som mål når de trente med luftgevær.

Så tenkte jeg at det var innmari rart at jeg ikke hadde funnet noen sår på katten og at han hadde vært helt frisk hele tiden, burde han ikke være syk og skadet? Dagen etter ringte vetrinæren og sa at han ikke lengre kunne se kulene på røntgen...JAHA??? for en kødd, tenkte jeg da!)

Trøndelag dyreklinikk har jeg også brukt mye og har vært fornøyd.

En venninne av meg jobbet der, men sluttet fordi hun (og de andre som jobbet der) sa at de ble veldig dårlig behandlet..av sjefen. Men min venninne sier at vetrinæren (sjefen) er utrolig dyktig i jobben sin altså! Men jeg liker ikke sjefer som behandler de annsatte dårlig(!) så jeg sluttet å dra dit.

Men som sagt; jeg sverger til Trondheim dyrehospital. Har fått GOD hjelp der og servicen er det ingenting å si på! Så jeg anbefaler di på det sterkeste!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar!

Jeg har tidligere som sagt brukt Strinda (15 år siden dog), og nå mest Byåsen Dyreklinikk. Har aldri vært 100% fornøyd.

Så jeg vurderer å prøve noe nytt. Trondheim Dyrehospital eller Trøndelag Dyreklinikk muligens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker også Trondheim dyrehospital, og er kjempe fornøyd. God service, trivelige folk, god oppfølging og de kan jobben sin. I alle fall de jeg har gått til, Kristina Wavold og en mann som jeg for øyeblikket ikke husker hva heter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte stort sett Heimdal Dyreklinikk jeg, da vi bodde nordafor. Og var alltid fornøyd. Har ikke store kjennskapen til de andre desverre, bortsett fra en nødavlivning av valp på 6 uker hos Byåsen (var vakthavende etter stengetid) og en øyelysning + vaksine hos Trondheim Dyrehospital sin avdeling på Tiller. Fikk veldig god hjelp med den ovennevnte syke valpen hos Heimdal, veterinæren kom en time før han skulle for å hjelpe oss (valpen ble syk natt/tidlig morgen). Fikk null hjelp fra hun som var vakthavende fra Byåsen pr. telefon den natten ihvertfall, hun mente valpen hadde mageknip da jeg fortalte henne hvordan han oppførte seg. Det var hjernehinnebetennelse, og valpen levde et halvt døgn fra jeg snakket med henne på telefon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fryktelig :whistle:

Lurer på hvor vanlig det er at veterinærer gjør slike store feil?

De er jo bare mennesker, så noen er flinke, noen er råflinke og noen er dessverre ikke særlig dyktige...

Jeg har sluttet å høre på den innbygde respekten jeg av en eller annen grunn har hatt ifht leger og veterinærer, nå skal de etterspørres og dobbelsjekkes hele hurven. Skulle bare ønske jeg kunne finne ut hvem i Trondheim som er KNALLgod. Spesielt på bullehunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også hørt mye bra om Heimdal. Har bare en erfaring derfra selv, da vi var der en lørdag kveld. Hunden ble avliva 1 1/1 døgn senere, men det hadde ingenting med Heimdal å gjøre. Den gangen var vi med en valp med nyresvikt. Vet. på Heimdal var veldig ærlig mot oss med tanke på hundens tilstand, noe jeg verdsetter hos en veterinær.

Husker at de mest aktive på hundeklubben her i dalen kjørte til Heimdal med hundene sine for noen år siden, var spesielt en vetrinær det ble skyrtt hemningsløst av. Nå har vi fått en meget god vetrinær her i dalen også, men en tid var det bare Heimdal som gjaldt.

Ellers har jeg vært hos Trøndelag dyreklinikk med ei avlivning. Dit drar jeg nok ikke igjen, den avlivinga ble håndtert på en, for meg, ufølsom måte. Lemper hund hit og dit. Fikk 5 min på å ta farvell, da kom de og maste på oss. De sto og venta med den sorte plastsekken i hånda. Et halvt år senere hos vår faste vetrinær opplever vi ei avliving så fin som den kan bli, med en engasjert og følsom vetrinær som lar oss bruke den tiden vi trenger og gjør sitt ytterste for at det skal bli en så fin opplevelse som en avliving kan bli.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
    • Jeg har en hund på 11 måneder som er litt merkelig. planen er at vi skal stille han ut etterhvert . Men vi har et problem han er ikke glad i «dør listene» inn til nye bygninger eller rom.. Vanskelig å få han inn i rom, da han nekter å gå inn.. vanskelig å motivere og det har skjedd at han har kommet ut av båndet når vi har vært på vei «inn» . Andre steder igjen kan dette gå helt fint.. Vi trenger tips å råd til at han mestrer å gå gjennom døråpninger over dørlistene, hvordan gjøre dette på en god måte slik at det ikke blir noe verre .. vi har også perioder der han kommer inn i det nye rommet / bygningen , blir han usikker på underlaget og snuser på «parkett skillene» akkurat som han reagerer på lister og planke skillene i gulvet . Han går på det, men er ikke akkurat komfortabel. (han går som regel bare rett fram akkurat som han har en sti) Andre steder igjen kan dette gå helt fint. Vi har valgt å bare overse det , til han løser det selv og skjønner at det ikke er noe skummelt med tanke på «spøkelsesalderen» . Det som jeg ønsker råd om er hvordan få hunden til å mestre å gå inn i nye rom? Vi skal stille han ut etterhvert , og blir det innendørs er jeg redd for at han ikke vil trives da han ikke er komfortabel med å gå inn i nye rom eller å gå på ukjente underlag.. Vi har han med jevnlig på nye ting i nye miljøer, men ikke vært rundt på utstillinger enda.  noen som har vært borti dette ? han er veldig sta og litt vanskelig å motivere da staheten er sterkest😅 ingen av søskene har redsel på gulv, men de kan reagere på lister eller streker. Men det har gått over når de har blitt voksne på de andre kullene .. De har blitt godt sosialisert hos oppdretter og gått på ulike underlag og vært i forskjellige rom. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...