Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemat


HHC

  

60 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      13
    • Pinnekjøtt
      20
    • Julepølse/Medisterkaker
      8
    • Grandiosa
      2
    • Annet
      6
    • Lutefisk
      1
    • Kalkun
      8
    • Skinkestek
      2


Recommended Posts

  • Svar 60
  • Created
  • Siste svar
Guest Gråtass
he he nå kommer jeg her! Vi spiser ingenting av delen på denne listen. Vi er troende katolikker som ikke er norske og vi spiser altså fisk rettere sagt laks. Fisk er katolikkens symbol. Så vi "må" spise fisk. Vi har altså ovnsbakt laks med dill saus og kokte poteter for meg er det julaften.

Min familie (med unntak av enkelte) er troende katolikker, men vi har da ribbe og medister med tilbehør for det. Ingen fisk her på julaften..

Den "andre" familien på vestlandet har pinnekjøtt, feirer man hos moster har man kokt torsk, hos faster er det sursteik.. Så her kan alle behov dekkes, avhengig av hvem man feirer med.

Forøvrig er ikke grandiosa mat.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min familie (med unntak av enkelte) er troende katolikker, men vi har da ribbe og medister med tilbehør for det. Ingen fisk her på julaften..

Den "andre" familien på vestlandet har pinnekjøtt, feirer man hos moster har man kokt torsk, hos faster er det sursteik.. Så her kan alle behov dekkes, avhengig av hvem man feirer med.

Forøvrig er ikke grandiosa mat.. ;)

Det kommer også an fra hvilket land man stammer fra og om man ønsker eller har som tradisjon å følge de tradisjonelle reglene feks. fasster vi også før påske og det er veldig få norsk katolikker som gjør det. Så ja det er forskjeller om hvor vidt man ønsker å følge det romerske katolske "systemet". he he man er ikke mindre troende om man spiser fisk eller ribbe til julaften :)

Men for oss så er det fisk. Alle katolikker jeg kjenner spiser fisk til julaften da mener jeg kun 24. ellers er det fritt villt hva man ønsker å spise 1 og andre juledag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år hadde vi forsåvidt ALT å velge i :) Ribbe, pinnekjøtt, pølser i alle varianter, skinkesteik osv. (stor familie som foretrekker mye forskjellig).

Men det blir ikke jul uten pinnekjøtt ;) Vi har alltid det. Ribbe er ekkelt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiste faktisk god ribbe i går. Samboeren til Mamma sto for maten. Den kan selvfølgelig ikke sammenlignes med det himmelske pinnekjøttet og kålrabistappen vi fikk av Pappa julaften (jeg tror faktisk jeg skal lære meg å lage kålrabistappe og spise det året rundt, må jo være godt til spekemat?) men det var faktisk veldig godt. Ikke at jeg spiste så mye av selve ribba da, var mest svor, pølser og medisterkaker det gikk i :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Spiste faktisk god ribbe i går. Samboeren til Mamma sto for maten. Den kan selvfølgelig ikke sammenlignes med det himmelske pinnekjøttet og kålrabistappen vi fikk av Pappa julaften (jeg tror faktisk jeg skal lære meg å lage kålrabistappe og spise det året rundt, må jo være godt til spekemat?) men det var faktisk veldig godt. Ikke at jeg spiste så mye av selve ribba da, var mest svor, pølser og medisterkaker det gikk i :)

kålrabistappe= veldig enkelt. Del opp ett kålrabihode i små biter som kokes møre sammen med 2 gulerøtter (valgfritt, men jeg syns det er best), når de er kokt møre, moses med mikser, så kokes forsiktig inn litt melk evt fløte og litt reven muskattnøtt.

Voila- ferdig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kålrabistappe= veldig enkelt. Del opp ett kålrabihode i små biter som kokes møre sammen med 2 gulerøtter (valgfritt, men jeg syns det er best), når de er kokt møre, moses med mikser, så kokes forsiktig inn litt melk evt fløte og litt reven muskattnøtt.

Voila- ferdig!

Juhu! Den skal testes! Fikk noe sånn stavmiks greier av en kompis i høst, han syntes det var litt for patetisk at jeg ikke hadde noe sånt. Gulrøtter må til, det bruker nemlig pappa :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...