Jump to content
Hundesonen.no

Kok vannet til hunden din om du bor i Oslo!


sveintore

Recommended Posts

Vi i Bergen er jo ikke akkurat ukjent med fenomenet Giardia, og jeg hadde det på begge gutta i vår... :( kjempegøy :rolleyes: Så jeg koker faktisk vannet til hundene hele tiden jeg... Man vet aldri når renseanlegget her i byn blir slått ut, så jeg liker å være på den sikre siden :(

Link to post
Share on other sites
Dette gjelder vel oss som bor i Sarp også. Så mine hunder får nå flaskevann. :rolleyes:

why?

EDIT: så det på vg nå :( "Det er funnet indikasjoner på avføring i vannet". Må ikke si det hørtes digg ut.

Men føler litt at det alltid er noe problem med vannet, men at det ikke kommer frem før noe annet har kommet frem.

Link to post
Share on other sites

Å ja, da.. Her kokte det vann i to vannkokere og en stor kjele i hele går kveld (altså mange ladninger).

Den store vannbeholderen fra campingvognen ble hentet opp, og den står ute på tappen og holder vannet kaldt..

Hundene ser derimot ikke ut til å trives med dette oppkokte vannet... Kanskje det smaker merkelig (mer/mindre enn vanlig, rusk fra vannkokerne, eller noe slikt), så i kveld skal jeg til vet'en og vaksinere en hund - passer da på å ta med en dunk friskt, godt og kaldt vann fra "den riktige siden" av by'n! (Mye man kan bruke veterinærer til!)

Veldig interessant å høre at Panacur tar det, da! En av mine har vært sånn småpjuskete i magen i lengre tid - så kanskje jeg skulle gjøre et forsøk med en slik kur. Hvis DET hjelper på magen hans, så er det kanskje det som har trøblet hann...

Takk for tipset!

Susanne

Link to post
Share on other sites

Da er vannet FRISKMELDT iflg nyhetene i dag - JIPPI!

http://www.abcnyheter.no/node/54159

Jeg føler fremdeles det er litt "uffent" å faktisk drikke vann fra kranen selv, da.. Så jeg tror jeg skal bruke opp 1,5 literen min med Imdsal jeg har igjen til meg selv - men hundene får nå kaldt vann fra kranen, og det er populært, ja!

Susanne

Link to post
Share on other sites

Jeg leste dette jeg også, og ble ganske så happy :icon_redface: Jeg er heller ikke helt trygg på å drikke vannet selv ennå, tar flaskevannet først for å si det sånn. Men hundene syntes det var julekvelden å få springvann!

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • For å være ærlig så vet jeg ikke hvor jeg skulle begynt i Sverige. Jeg ser de har en lang oppdretterliste, men jeg føler med en Toller så krever det litt research for å finne en god type. Men jeg skal se om jeg ikke kan få plukket ut et par oppdrettere for å gi det et forsøk. Finsk Lapphund er jeg redd det blir for mye lyd i. Jeg er heller ikke helt overbevist av spisshunder, men jeg har kanskje vært uheldig med de jeg har møtt? Jeg ser Lapsk Vallhund er en lignende Finsk Lapphund, men jeg er redd også disse har for mye lyd i seg igjen. Jeg er ikke i mot bjeffing og lyd fra hund, men jeg bor med en som er lydsensitiv og hadde vi fått en litt ekstra høylytt type i tillegg, så er jeg redd det kunne blitt et problem for samboeren.
  • Med mindre jeg blir helt bitt av basillen, så har jeg ikke noen stor ambisjon om å konkurrere. Er det noe spesiell grunn for at man heller bør gå for en jaktgolden/retriever heller enn Toller i det tilfelle? Finnes det noen spesielt gode oppdrettere her til lands?
  • Her er ihvertfall en lignende tråd: https://hundesonen.no/topic/88274-jaktgolden-vs-toller Retrieverene er alle generelt omgjengelige og allsidige hunder. Tolleren er litt mindre, og er også kanskje den minst sosiale. Der kan det være litt utrygghet på noen hunder. Jaktvariantene av golden og lab er ganske høytflyvende saker, men det høres ut som dere har planlagt å være rimelig aktive. Jeg har ingen egenerfaring, men har omgåttes flere av begge rasene gjennom trening og kurs. Inntrykket mitt er at labrador kanskje generelt er litt bedre og mer fokusert på jaktbiten. Men ta det med en klype salt. Jeg ville oppsøkt jaktmiljøet og de hundesportene dere ser for dere, og se hvilke jaktvarianter som brukes der og hvordan de gjør det. Ellers er det ikke veldig stor forskjell på de to, så med mindre dere har veldig høye ambisjoner i konkurransemål så tipper jeg dere vil bli like fornøyd med hver av dem.
  • Hei! Vi hadde egentlig bestemt oss for toller, men mens vi har snakket med oppdrettere og eiere av ulike raser samt undersøkt så har jakt golden dukket opp og det samme har jakt labrador. Men siden vi har brukt mest tid på toller så vet vi mest om den, ikke så mye om de andre to. Når vi googler og prøver få litt oversikt over forskjellene blir vi egentlig ikke sånn 100% klokere på hva vi burde velge som førstegangseier av retriever.  Mye av grunnen til at vi ville ha toller var at det er en stor hund i litt mindre format. Den kan brukes til mye mentalt og fysisk, vi ønsker å ha turkompis men også hobby som involverer en eller annen form for søk, smeller, nosework, retriever jakt eller lignende. Når vi blir flinke nok på skudd ser vi for oss å bruke den i praktisk jakt på fugl og kanskje småvilt hvis den egner seg for det. Vi har et stort ønske om å arbeide med hunden, men vil veldig gjerne at den skal være litt sosial og omgjengelig type også. Vi har forstått det sånn at de fleste av bruksrasene trenger litt trening på ro inne for å ikke være for stressa også. Vi er forberedt på mye kursing og har planene klar for valp, grunnkurs, hverdagslydighet og introkurs for å finne hvilken aktivitet vi ønsker å satse på.    Er det noen som har erfaring fra en eller flere av disse rasene som kan komme med noen råd? eventuelt en beskrivelse av hvordan du opplever personligheten og arbeidslysten til den rasen du har erfaring med?     
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...