Jump to content
Hundesonen.no

Forskjell på pass og trav


Djervekvinnen

Recommended Posts

Vet hunden at den passer og at den traver? For fikk tips om å roseog belønne masse når hunden slo over til trav, men ikke når den passet. Er så plaget med at hun passer så og si konstant, og skal trene på å trave under ustilling. Men jeg lurer på om hunden VET nårtid den slår over i pass og trav? At den vil skjønne hva jeg belønner for?

Link to comment
Share on other sites

ved pasgang så løfter hunden for- og bag- ben på samme side samtidig, ligner at den lunter , hvorimod trav der løfter den for- og bag- ben fra modsatte side.

Har selv en der er pasgænger.

Tror ho vet forskjellen, men det ho lurer på er om hunden vet forskjellen, med tanke på at ho skal belønne riktig gangart. Eller tar jeg feil?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror hunder er forbausende bevisst på bevegelsene sine når den har blitt vant til at den faktisk kan styre det selv. Når Tinka rygger, feks, har hun en tendens til å svinge mot venstre, og da passer hun hele tiden på å rette seg selv fordi det er større sannsynlighet for å få belønning om hun rygger på en rett linje når vi står front mot front.

Så ja, jeg tror hun skjønner at det er når hun traver at hun får belønning - i alle fall når du har belønnet det noen ganger. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg tror hunder er klar over ulike gangarter. Jeg har trent min hund til å trave på kommando siden jeg har slitt med det samme som deg: hunden går heller i passgang enn i trav. Jeg har trent det mest når vi har syklet - og i starten hadde jeg både sele og bånd på hunden. Når hun gikk i passgang tok jeg tak i båndet og gjorde henne oppmerksom på at hun skulle trave, og la på kommandoen TRAVE... etter kort tid skjønte hun at det var omslag i gangart jeg mente... Nå kan jeg bare si TRAVE til henne når hun er i passgang, og hun slår om :lol:.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som vet hvorfor noen hunder passer mer enn andre? Jeg tror aldri jeg har sett Ike passe noen gang,mens whippeten til ei vennine gjør det veldig ofte.

Dette lurer jeg på og... Eneste jeg vet er at det hos noen raser er mer vanlig å passe enn hos andre, hos for eksempel engelsk springer spaniel står det til og med i rasestandarden at "i langsom fart er det typisk for rasen at den slår over i passgang".

Link to comment
Share on other sites

Passgang er energisparende og mindre belastende. Hunder som har vondt kan finne på å passe mer enn andre har jeg hørt. Noe å tenke på kanskje?

Jeg kan belønne hunden min for å gå fortere og slå over i trav når vi går helt vanlig tur. Det gjør jeg titt og stadig da hun har det med å gå bak meg av og til :P Da går jeg litt fortere selv og når hun slår over i trav så roser jeg og belønner. Håper å få en kommando på det etterhvert. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Jeg vil tro det går greit å lære en hund forskjell på trav og pass. Tenk bare på hvor bevist man kan få en hest på beina sine. Hvorfor skulle ikke en hund kunne lære seg forskjellen? Og den legger vel selv merke til at den skifter gangart? Så dumme er vel ikke hunder :lol:

Passgang er energisparende og mindre belastende. Hunder som har vondt kan finne på å passe mer enn andre har jeg hørt. Noe å tenke på kanskje?

Men det trenger ikke bety at den har vondt noe sted. Jeg har gjennomført et 320 km langt sledehundløp med en hund som nesten aldri var i trav. Enten galloperte hund eller så passa hun. Iblandt, hvis det gikk akkurat litt fort for pass og litt sakte for trav kunne hun finne på å trave. Og hunden ble skjekka nøye på hvert sjekkpunkt av veterinær (alle hunder blir skjekka) som sa hun var helt fin og jeg har heller aldri sett noe tegn til smerter hverken på løpet eller treninger. Pass er ihvertfall en mer energibesparende gangart. Kanskje derfor en del hunder velger å benytte den? Men, nei, jeg vet heller ikke hvorfor noen hunder passer mye og andre ikke. Ville bare påpeke at det ikke trenger å bety at de har vondt (men det kan selvfølgelig det). Noen hunder er bare sånn.

Link to comment
Share on other sites

En Berner Sennen tispe jeg passet en del før, passa neste hele tida. Men tilslutt fikk jeg henne i trav så klikke jeg, fortsatte slik noen ganger så satte jeg komando på det. Hun passer fortsatt men er bare tile å si "TRAAVE" til henne så skifter hun fra pass til trav eller fra galopp til trav :lol: Så det funker nok med de også :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Hei jeg har ei blandings hund som er super å god jente, hun er 3 år å har tenkt på å se på parring til neste sommer siden hun blir 4 da.  Jeg er usikker på hva jeg skal gjøre eller gå fram siden jeg har aldri gjordt dette. Jeg veit lite om parring og hørt at det er best å ha minst 1 kull på dem siden det er beste for å unngå livmorhalskreft. Hun er en sund å frisk hund, aldri vært dårlig eller hadd problemer. Hun er rett å slett perfekt (helse) også hvordan hun er som hund også, så finne noe blir ikke vanskelig men hva skal jeg blade henne med ? Folk er litt opp å ned på blandings raser, men nå lurer jeg på hva kan man blade henne med. Hun er rottwailer-dogo- dobermann fra før av. Lite av disse rasene men mest rottwailer. Noen sier jeg burde ta en av de rasene mens andre sier jeg burde ta en annen en. Jeg er så usikker å vil gjøre det best for henne. 
    • Han har aldri tisset i buret sitt, han er ganske flink. Som sagt i første melding, vi har hatt en god rutine for spise tid og do tid. Når han har tisset inne, er det jo min feil at jeg ikke var rask eller observant nok, og det er selvsagt helt greit å vaske litt.   Bruken av bur er omdiskutert i Norge, og vi ser det tydelig i denne tråden. Jeg spurte jo om anbefalinger for gode valpekurs, men temaet endret seg til burbruk. :)) Jeg skal sjekke det du anbefalte i Fornebu. Takk skal du ha. Takk for alle bidrag. Det er godt å vite at det var greit (til og med et bedre valg) å droppe buret. Han har en stor og trygg kompostgrind på balkongen, men ikke inne, da jeg ikke har nok plass. Jeg skal finne en løsning på det. Ha en fortsatt god dag alle sammen.  
    • Hvis du lufter rett før du skal gå fra litt så går nok det helt fint. Eventuelt timer til å gå fra rett etter han har tisset. Og så om han tisser? Da må du vaske litt. Om hunden er i bur og tisser så må han ligge i sitt eget tiss, og da må du vaske hunden også, pluss at det er en ukomfortabel opplevelse for hunden å ikke kunne tisse bort fra liggestedet sitt. De tisser jo ikke for å være kjipe eller ødelegge, men fordi de må. Håper du greier å finne gode løsninger uten bur! Det høres jo ut som hunden takler det helt fint.
    • Min har sovet i sengen min sammen med meg siden hun var 10 uker gammel, og det har overhodet ikke vært noe problem for hjemme alene-treningen. Men  bur har jeg aldri brukt annet enn i bilen.
    • Så fint å høre at du og valpen din koser dere like mye som oss! Jeg er enig i at "det er veldig kjekt med en hund som finner roen uten å være avhengig av bur." Det virker som om min valp også er slik. Utfordringen oppstår når jeg må ut i 15-30 minutter, og jeg er usikker på om han klarer å la være å bite på ting eller ikke tisse overalt. Så langt har han faktisk vært ganske flink, både i bur og enda bedre utenfor bur! ❤️ Jeg vurderer også å kjøpe en opphøyd hundeseng, men har ikke bestemt meg ennå. Han liker å ligge på gulvet, under bordet i stua, i hundesengen sin, og sover godt i min seng. Men han må vanligvis ut for å tisse eller gjøre fra seg to ganger i løpet av natten.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...