Gå til innhold
Hundesonen.no

Forskjell på pass og trav


Djervekvinnen

Recommended Posts

Vet hunden at den passer og at den traver? For fikk tips om å roseog belønne masse når hunden slo over til trav, men ikke når den passet. Er så plaget med at hun passer så og si konstant, og skal trene på å trave under ustilling. Men jeg lurer på om hunden VET nårtid den slår over i pass og trav? At den vil skjønne hva jeg belønner for?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ved pasgang så løfter hunden for- og bag- ben på samme side samtidig, ligner at den lunter , hvorimod trav der løfter den for- og bag- ben fra modsatte side.

Har selv en der er pasgænger.

Tror ho vet forskjellen, men det ho lurer på er om hunden vet forskjellen, med tanke på at ho skal belønne riktig gangart. Eller tar jeg feil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror hunder er forbausende bevisst på bevegelsene sine når den har blitt vant til at den faktisk kan styre det selv. Når Tinka rygger, feks, har hun en tendens til å svinge mot venstre, og da passer hun hele tiden på å rette seg selv fordi det er større sannsynlighet for å få belønning om hun rygger på en rett linje når vi står front mot front.

Så ja, jeg tror hun skjønner at det er når hun traver at hun får belønning - i alle fall når du har belønnet det noen ganger. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg tror hunder er klar over ulike gangarter. Jeg har trent min hund til å trave på kommando siden jeg har slitt med det samme som deg: hunden går heller i passgang enn i trav. Jeg har trent det mest når vi har syklet - og i starten hadde jeg både sele og bånd på hunden. Når hun gikk i passgang tok jeg tak i båndet og gjorde henne oppmerksom på at hun skulle trave, og la på kommandoen TRAVE... etter kort tid skjønte hun at det var omslag i gangart jeg mente... Nå kan jeg bare si TRAVE til henne når hun er i passgang, og hun slår om :lol:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som vet hvorfor noen hunder passer mer enn andre? Jeg tror aldri jeg har sett Ike passe noen gang,mens whippeten til ei vennine gjør det veldig ofte.

Dette lurer jeg på og... Eneste jeg vet er at det hos noen raser er mer vanlig å passe enn hos andre, hos for eksempel engelsk springer spaniel står det til og med i rasestandarden at "i langsom fart er det typisk for rasen at den slår over i passgang".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Passgang er energisparende og mindre belastende. Hunder som har vondt kan finne på å passe mer enn andre har jeg hørt. Noe å tenke på kanskje?

Jeg kan belønne hunden min for å gå fortere og slå over i trav når vi går helt vanlig tur. Det gjør jeg titt og stadig da hun har det med å gå bak meg av og til :P Da går jeg litt fortere selv og når hun slår over i trav så roser jeg og belønner. Håper å få en kommando på det etterhvert. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jeg vil tro det går greit å lære en hund forskjell på trav og pass. Tenk bare på hvor bevist man kan få en hest på beina sine. Hvorfor skulle ikke en hund kunne lære seg forskjellen? Og den legger vel selv merke til at den skifter gangart? Så dumme er vel ikke hunder :lol:

Passgang er energisparende og mindre belastende. Hunder som har vondt kan finne på å passe mer enn andre har jeg hørt. Noe å tenke på kanskje?

Men det trenger ikke bety at den har vondt noe sted. Jeg har gjennomført et 320 km langt sledehundløp med en hund som nesten aldri var i trav. Enten galloperte hund eller så passa hun. Iblandt, hvis det gikk akkurat litt fort for pass og litt sakte for trav kunne hun finne på å trave. Og hunden ble skjekka nøye på hvert sjekkpunkt av veterinær (alle hunder blir skjekka) som sa hun var helt fin og jeg har heller aldri sett noe tegn til smerter hverken på løpet eller treninger. Pass er ihvertfall en mer energibesparende gangart. Kanskje derfor en del hunder velger å benytte den? Men, nei, jeg vet heller ikke hvorfor noen hunder passer mye og andre ikke. Ville bare påpeke at det ikke trenger å bety at de har vondt (men det kan selvfølgelig det). Noen hunder er bare sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En Berner Sennen tispe jeg passet en del før, passa neste hele tida. Men tilslutt fikk jeg henne i trav så klikke jeg, fortsatte slik noen ganger så satte jeg komando på det. Hun passer fortsatt men er bare tile å si "TRAAVE" til henne så skifter hun fra pass til trav eller fra galopp til trav :lol: Så det funker nok med de også :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...