Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjortelusflua


Argon

Recommended Posts

flere som har hilst på vår "nye" statsborger hjortelusflua?

Jeg og samboer var i skogen med schæferdyret i dag og jaktet på kantareller, fant ikke så mye kantareller (da kira trodde hun skulle markere på all sopp, mulig min feil?:blink: ) , men vi fant derimot noe som krøyp på min samboers arm i bilen på vei hjem. Har kun sett hjortelusflua dø og gjennom et glass på en veterinærforelesning så husket ikke nøyaktig hvordan den så ut og knipset den bare vekk. Da vi kom hjem fant han enda en kravlende på seg og vi sjekket opp på internett. og jada, jippi, jeg har nå en hjortelusflue med vinger i bilen et sted, en uten vinger i stua et sted, har nå gredd håret, dusjet og orker ikke tenke på å gå over bikkja enda. Lus kan jeg klare, flått er på grensen men kan gå, men så har du det dyret som er blanding av flått og lus med vinger da og kommer ofte i flertall.... i østmarka... fantastisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva? Jeg har aldri hørt om denne... Noen som har bilde?

Fikk litt grøsninger her nå skal jeg innrømme :blink:

bare å søke på det et eller annet sted så får du opp bilder. Minner meg litt om en flått med litt tykkere ben og med vinger, også var den litt rødbrun de få tiendels sekundene jeg observerte den før jeg knipset den vekk:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bare å søke på det et eller annet sted så får du opp bilder. Minner meg litt om en flått med litt tykkere ben og med vinger, også var den litt rødbrun de få tiendels sekundene jeg observerte den før jeg knipset den vekk:)

Fant noen bilder ja, lite sjarmerende... Hvor store er de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

og for å trøste dere, så er det ingen kjente middler mot denne forferdelige parasitten, det eneste er å bruke birøkterhatt med nett. Er du heldig så havner du midt i en stim av disse parasittene, de klorer seg fast, slipper/mister sine vinger og småbiter deg :bug:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah, takk. Da vet jeg hva skal se etter (og eventuelt løpe skrikende i motsatt retning i samme slengen) :blink:

Du merker dem ikke før de har krøpet skikkelig godt innunder klærne :lol:. Også bare "aner" du at det er "noe" der - det kraver litt, men ikke mye, men nok til at du skjønner at du har fått besøk liksom *flir*.

Jeg har aldri blitt bitt av hjortelusflua, men jammen er den ekkel - og nesten umulig å få has på når den først har invadert hodet ditt... herlig liten skapning det der :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, dette er et selskapelig vesen man kan ha glede av i laaaaaang tid med sin diskret kravling.. videre er den ganske så tøff - overlever flere hårvask! Dermed så kan den kravle på en i flere dager - og virkelig gir en en total paranoia hvor man synes det kryper og kravler på en hele tiden.

Gubben har hjortelusflue-sveis og det har i grunnen basenjien også - å være kortpelset er absolutt en fordel - mens flat-tomsingen og jeg sliter litt mer.. vi plukker lus i dagesvis her. Skal ikke se bortifra at man ikke selv faller for fristelsen å anlegge hjortelusflue-sveis, et par rødvin, en dram eller 2 en lørdagskveld etter en dag i skauen med de krivlende kravlende lusa, og med barbermaskinen lett tilgjengelig.. jaja kanskje både Kakkelakken og jeg stiller i ny og skrellet utgave..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som vet om disse finnes i Oslo? Har aldri sett dem eller hørt om dem her, men skrekk og gru hvis jeg faktisk kan risikere å dra med meg slike hjem...

det er nettopp i oslo de er mest utbredt (østmarka). Hørte en del om de i fjor også men så aldri noe til dem da , men nå har de funnet meg hvertfall:) Får krysse fingrene for en del dager med skikkerlig kulde så de blir tatt knekken på:blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slapp litt av folkens!

Den overfører ingen smittsomme sykdommer, så personlig foretrekker jeg hjortelusflua fremfor flått.

Jada, den kravler og den er flattrykt og vanskelig å plukke av. Jeg har hatt den på meg flere ganger (har bodd noen år på Ås og Vestby, Akershus) men jeg har aldri blitt bitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Usj, har prøvd å finne ut hva slags ekle skapninger det der er.. hele skauen rundt skaptjern lier/spikkestad i buskerud er dekket av det.. de kravler over alt når man har gått en tur rundt i skauen der.. jammen ikke lette å få av heller... finne annet sted å gå nå ja etter å ha "studert" bilde gitt. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg personlig ville ikke kastet pinne/leker da det er en aktivitet som får opp stressnivået veldig og er en mindre smart måte å slite ut valpen på. Prøv å heller å gjemme en leke som hun må søke etter.  Pinner kan dessuten være skadelig.  Får hun mental trening i tillegg til fysisk mosjon?  Edit: får hun dekket behovet for tygging? 
    • Du sier ingenting om hvor mye aktivitet hun faktisk får. 12 uker gamle begynner de jo å bli ganske aktive. Har dere begynt på valpekurs? Jokkingen og gravingen sier for meg at det er for lite aktivitet, selv om det kan være reaksjon på for mye også. Uansett ville jeg avbrutt adferden og gjort noen øvelser eller avledet på annen måte. Det samme med biting. Ha tilgjengelig ting det er lov å bite i, og avled med dette. Kjefting, straff eller å holde over snuten vil ikke hjelpe. Hvis hun klør i tennene kan det hjelpe å vri opp en tauknute eller tøyfille i vann og legge i fryseren, og så gi den for å tygge på ,det lindrer kløe i tennene. Det viktigste er nok aktivisering, men at det er gode pauser mellom. Allerede tenker jeg at hun bør ha en ok tur i løpet av dagen, få oppdage verden litt, og litt hodearbeid i form av triks eller hverdagslydighet, både underveis på turen, og innimellom hjemme. Korte økter. Selv om det er "valpeoppførsel" betyr ikke det at vi skal godta det og ikke gjøre noe med det. Bruk avledning, leker, lær inn alternative kommandoer, og avbryt eller forebygge adferd du ikke vil ha. Har dere akkurat kommet inn fra en lang tur og du vet hun er sliten og hun begynner å styre, gjør noen rolige øvelser, og øv på å legge seg å slappe av.
    • Jeg har en golden retriever valp som er 12 uker gammel. Hun gjør meg litt bekymret. Jeg er redd for at ho er veldig over eller understimulert men jeg klarer ikke å finne ut om det er for mye eller for lite aktiviserende av ho. Den siste uka har ho begynt å bli mye mer urolig, hun klarer ikke å finne roen lenger og er derfor mye våken og får ikke den søvnen en valp skal ha. Ho har også begynt å Jokke veldig mye, noe vi prøver å ignore til hun er ferdig. Energien er også veldig høy og ho er veldig gira stort sett hele tiden. Ho har også begynt å bjeffe veldig mye og bjeffer egentlig på alt og ingenting. Sammen med dette er det jo også biting, men jeg syntes ikke det virker som vanlig valpebiting. Ho angriper oss nesten, og klarer ikke å stoppe om vi sier nei, om vi går eller om vi holder ho over munnen. Jeg har også lest noe om graving og det har det blitt litt mindre av hos ho men ho har ikke stoppet med det enda. I stad var vi ute for å prøve å få energien over på noe annet ved å kaste pinne, noe ho liker å gjøre. Jeg hadde også med godbiter men det eneste hun ville var å bite meg i beina. Grunnen til at jeg er usikker er fordi mye av dette er valpeoppførsel og jeg syntes det er vanskelig å skille hundeoppførsel og valpeoppførsel. Er det noen som vet om dette er normalt og som kan gi oss noen råd om hvordan vi skal håndtere det på best mulig måte? 
    • Takk for svar.
    • Tusen takk for veldige hjelpsomme og nyttige tilbakemeldinger  - Skal sjekke med advokat. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...