Gå til innhold
Hundesonen.no

Voksen hund som tisser inne


Taz

Recommended Posts

Nei, bare en bekjent...

Fant litt fort en link til deg jeg, du finner sikkert mer om du bare søker på diabetes og hund.

Og nei, det er ikke slemt å dra hunden din til vet når du mistenker at noe er galt med ham. Blir irritert av slike folk som tror det er bedre å la hunden hangle å gå enn å la den "lide" hos vet. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk Jeanette, fant etter å søkt en bra side om diabetes.

http://www.intervet.se/terapiomraden/diabe...tt/diabetes.asp

Ble mye klokere på det, og ser jo nå at han har symptomer for diabetes..

Selv om han ikke akkurat har økt matlyst..

Har sendt en mail til faste veterinæren min, og skal bestille time så fort han er tilbake fra ferie..

Veterinærene mener jo nesten det samme også, at det er slemt å dra han med til veterinæren..

Det siste veterinæren sa til meg forrige gang jeg var hos han, etter å ha testet han for urinveisinfeksjon var jo at nå burde jeg ikke teste han mer, det er bare psykisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøsses. Hadde noen sagt sånt til meg så hadde jeg blitt hoppende sinna. Selvsagt skal du teste hva som er galt med hunden. Høres ut som han sliter på flere punkter, så da blir det jo et spørsmål om livskvalitet etterhvert. Slå seg til ro med at noe er galt og "vente å se" er ikke en løsning hos meg.

Sliter selv med en hund jeg ikke finner ut hva som er galt med, men der står det heldigvis ikke på veterinærene. Forige hunden min fikk jeg også beskjed om å gi bikkja rimadyl og "vente å se" hos forskjellige veterinærer før jeg kom til noen som tok meg på alvor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jøss det var ikke lite det da.

mine hunder på 7-9kg drikker vell 0,5 - 1liter(hver altså) for dagen ved normal aktivitet, gjerne litt mere når det er varmt eller mere aktivitet en vanlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er forferdelig å ikke vite hva som er galt med han.

Var det samme når han hadde dårlig mage, han hadde blod i avføringen og hylte av smerte når han gikk på do.

Han ble satt på allergifor uten resultater, kortison og antibiotika kur og en blodprøve ble tatt for å se at det ikke var noe galt med de indre organene.

Men de fant absolutt ingenting..

Nå er jeg bare glad at jeg har fått han stabil i magen, tok noen år da, og innimellom så kan ha løs avføring og hyling.

Men det er veldig sjeldent, og så lenge jeg er forsiktig med hva han får så virker det som om det går greit.

Så håper jeg får noen svar denne gangen, men hvor mangen ganger har jeg ikke gått til veterinæren med det i tankene forså komme ut derfra like klok som da jeg gikk inn med han.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff...Utrolig leit.Føler du har vært veldig uheldig med hundene dine og synes ikke dette er gøy og høre.

Håper det ordner seg og at de finner ut mer om Diego.Det er en veldig fin hund,men han fortjener ikke å ha det vondt..

Det er sikkert veldig slitsomt for deg også etter alt du har vært igjennom.Dette bør de finne utav,sånn at noe kan gjøres.Dessverre kan det jo hende at hunden har bedre av å få fred,men det vet jo ikke jeg.

Vet ikke hva mer jeg skal si,men krysser fingre og tær for at du også skal få fred nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei Trine..

Jeg bare lurer på hvordan det går jeg! Kom til å tenke på at en veterinær kan ikke bare avfeie deg når du kommer dit og forteller hvor mye Diego faktisk drikker om dagene! Lurer også fælt på hva diagnosen blir!

Tenker masse på dere!

Vala

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å skremme, men du bør få sjekket det opp hos veterinær ganske snart. Ikke gi deg før du får hunden din undersøkt.

Nyresvikt eller diabetes begge deler er ganske farlig hvis de ikke kommer under behandling kjapt. 2 hunder innen familien: Tispe: begynte å drikke veldig mye, tisset flere ganger inne (store dammer) selvom det var kort tid siden tur. Tispa var hos veterinær, de mente det var lite sannsynerlig at det var diabetes. Fikk beskjed om å se det ann, sikkert rett rundt hjørne for løpetid..

2 uker gikk hunden fikk krampe anfall, jeg ble selv med til en annen veterinær, diagnose eplepsi selvom vi fortalte historien om økt drikking/tissing. Dyrlegen ba oss bare om å følge med utviklingen av anfallene når de ble flere å oftere da skulle vi komme tilbake for evt medisinering. 2 dager senere fikk hunden ett kraftig anfall, hvor hun rett etter var helt unormal, redd og gikk på alt og alle. vi dro til akutt vakta som trodde det var hjerneslag, tispa hadde også blitt blind!

Dagen etter ble hun avlivet pga tilstanden forverret seg, obduksjonen viste seg at tispa hadde lidd de siste ukene av diabetes, sukkerslag eller noe het det hun fikk.. hadde eier blitt hørt 17dager tidligere så hadde mest sannsynlig hun levd nå.

Min søsters rottweiler fikk økt drikketrang, tisset inne (luktet ganske stramt) hunden var ganske rolig til kun være 7mnd, veterinæren sa at det ikke var noe galt med hunden, sikkert bare unghund perioden eller at de bare måtte begynne forfra ang renslighets trening.. Hunden fortsatte slik i 21 dager, ene bakbeinet til hunden hadde fått en unormal hevelse, hun dro til veterinærhøyskolen, hunden ble innlagt men siden nyresvikten hadde gått forlangt så var eneste utvei avlivning. Håper du finner ut av hva som feiler hunden din. Hunden ble obdusert, det var nyresvikt som antageligvis skyldtes at hunden hadde spist hestemøkk fra hest som hadde fått markkur!

Tvi-Tvi. håper det ikke er noe alvorlig med vovsen din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vala: Joda, det går fint med gutten.. Han er sånn han alltid har vært..

Tisset inne senest i dag og hopper rundt i ring bare det er snakk om vann..

Så håper vi finner ut av dette nå snart...

Bajas: Jeg skal til veterinæren, men han kommer ikke tilbake fra ferie før om 1 uke elns.

Har sendt han en mail som jeg venter svar på.. :icon_confused:

Men Diego har alltid hatt en stor drikkelyst, men det er jo nå i det siste (iallefall 6 mnd) han har begynt å tisse inne.

Og ja, jeg har vært hos veterinæren i mellomtia.. Uten resultater selvsagt...

Håper ikke det er noe alvorlig med lille gutten min nei..

Men ang. nyresvikt, merker de ikke sånt når de tar blodprøve?

For ca. 1 år siden ble det tatt en blodprøve for å sjekke at det ikke var noe galt med de indre organene..

Eller urinprøve? Det ble tatt i desember, og de fant ingenting. Eller var det nå i April?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da eldstehunden min var 6 år begynte hun brått å drikke MASSE og tisse inne. Digre vannpøler overalt og hun måtte jo på do hvert annet minutt hadde jeg inntrykk av.

Jeg tenkte diabetes med en gang såklart og fikk veterinæren til å ta både blodsukker og urinprøve som viste seg negativ. Det endte opp med at hunden skulle tas røntgen av og der fant de en svulst under blæra på størrelse med en grapefrukt (15 cm i diameter). Svulsten var festa i blæreveggen og det var trykket på blæra som gjorde at hun ikke lenger klarte å holde på vannet.

Hun ble operert og er i dag frisk som en fisk (nærmer seg 12 år).

Slike svulster oppdages ikke på blodprøver; det må røntgen eller CT til.

Kanskje du burde få veterinæren inn på de banene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk nå svar fra veterinær på mail hvor han utelukket diabetes med en gang.. :unsure:

Men han snakket noe om ny urinprøve fra bukveggen for å sjekke om det var noen bakterier der som kunne forårsake det?

Kan det være noen bakterier i bukveggen som gjør at han tisser og drikker så mye?

Hva slags bakterier da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...