Gå til innhold
Hundesonen.no

Boston terrier


Tini
 Share

Recommended Posts

BostonTerrier.jpg

Rasenavn: Boston terrier

Hjemland: U.S.A

Opprinnelse/Historie:

Boston Terrieren ble dannet i USA på midten av 1800-tallet. Det var da Judge som var den første krysningen mellom en Engelsk Bulldog og Engelsk Terrier. Judge's etterkommer kryssetvidere med Fransk Bulldog, og vi fikk grunnlaget for en Boston Terrier. På slutten av 1800-tallet økte Boston Terrierens populæritet og i 1893 ble Boston Terrier Club of America dannet. Samme år ble rasen også godkjent av American Kennel Club.

Høyde/Vekt: Vekten får ikke overstige 11,4 kg. Mankehøyden får ikke overstige 35 cm.

OBS! Da bostonterrier i Norden er plassert i miniatyrhundgruppen, er 35 cm satt som maksimum mankehøyde, til tross for at ingen mankehøyde er angitt i den orginale standarden.

Beskrivelse:

Bostonterrieren skal gi inntrykk av besluttsomhet, styrke, stor rørlighet og eleganse. Den skal bevege seg lett, ledig og elegant. Temperamentet skal være livlig og intelligent med stor besluttsomhet og sterk vilje.

Bostonterrieren skal være en glatthåret, kortsnutet, kompakt bygget, korthalet (medfødt stump hale) og velbalansert hund av passelig størrelse. Fargen skal være brindle med jevne hvite tegninger. Den skal være ganske kort i kroppen og vel samlet, med sterk benbygning og gode vinkler. Halen skal være kort. Ingen trekk eller deler må dominere slik at hunden fremstår med dårlige proposjoner.

Skallen skal være kvadratisk med godt markert stopp. Nesebrusken skal være sort og ha en tydelig markert fure mellom neseborene. Bostonterrieren skal ha tangbitt eller underbitt. Øynene skal være store, runde og mørke med et våkent, vennlig og intelligent uttrykk. Ørene er små og bæres stående.

Bena er rette, og skulderne godt tilbakelagt for å få de rasetypiske og elegante bevegelsene. Potene er små runde og sluttede. Kroppen er kort, overlinjen rett og krysset buer svakt mot halefestet. halen er lavt ansatt, kort og tynn. Skal ikke bæres over overlinjen.

Sikre og målbevisste bevegelser på rett linje. Perfekte rytmiske skritt der hvert skritt skal uttrykke eleganse og styrke.

Pelsen er kort og glatt. Ideelle tegninger er: Hvit snute med et jevnt hvitt bliss på hodet, hvit krave og bryst med hvite forben og hvitt på bakbena opp til hasen.

Mentalitet/Bruksområder:

Mentalitet: Av mentalitet er den modig, rask, lojal, hengiven, trofast, oftest vennlig mot hunder, men kan sloss med livet som innsats om den blir eller føler seg provosert. God og fornuftig sosialisering fra valpestadiet av er viktig her. Dette er en stor hund i liten format. Unngå at den havner i slagsmål. Eier bør være en person som er sporty og som oppdrar hunden fornuftig til å bli en sosial hund.

Bostonterrieren er svært lærenem, men man bør trene i raske, korte økter. Både lydighet og ikke minst agility passer godt til bostonterrieren.Den holder seg som regel i nærheten av eier, men setter pris på å få løpe skikkelig ut en gang i blandt.Dette er en utrolig sporty hund i lite format.

Bruksområder:opprinnelig ble den brukt som kamphund mot okser og andre hunder. Siden da er rasen blitt mindre, og gemyttet tilpasset dagens samfunn hvor Boston Terrierens primæroppgave er å være en selskapshund.

Pelsstell: Lite, de har kort pels.

Aktivitetsbehov:Middels. Den krever regelmessig mosjon og passer ikke alene i luftegård eller som båndhund. Liker å ha sine små løpe kikk ,der de løper skikkelig ut.

(Kilder: Canis.no, Wikipedia, Boston Terrier Club of America og NKK)

bostonterrieren.jpg

gre.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 years later...
  • 3 years later...
  • 3 weeks later...

Jeg er også så heldig å ha en boston i hus!

Gåttfred ( EST JW-11, BALT JW-11 Lazaras Kasper ) er drøye 1 1/2 år, og familiens klovn.

En fantastisk hund som alltid får fram smilet.

Jeg har 2 DSG og 1 shiba i tillegg.

Her er Gåttfred som valp:

hund10067.jpg

Og nå:

315066_252822028092080_100000928551203_784233_8300939_n.jpg

223651_10150349794400406_594890405_10283353_7905508_n.jpg

011-1.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrev da et langt innlegg her om min Moxy, men det ble visst borte... Eller kanskje var det innunder et annet Boston-tema..

Uansett - en herlig rase synes jeg. Har dog bare hatt min siden Juli i fjor, men har rukket å møte mange av dem og de virker da som trivelige skapninger.

Helsemessig er det vel patellaluksasjon (kneledd problem) og arvelige øyelidelser som raseklubben har som krav for sjekk før avl. Kneleddgreiene gjøres av de fleste veterinærer og slik jeg har skjønt det er noen flinke andre ikke. Det er liksom ingen sikker diagnostikk på det og derfor er en statistikk eller oversikt over dette heller umulig å få tak i. Øyelysningen registreres på NKK, så det kan man finne ut av der.

En ting som er litt sært er jo at rasebeskrivelsen ikke oppgir noen idealstørrelse, kun maks vekt (11,4 kg). Nå er det neppe særlig mange på 11 kilo i ringen idag, men det er jo klart rom for endel størrelseforskjeller, da.

Moxy veier 7 kilo nå (fortsatt veldig "ung og uferdig" i kroppen), så kanskje hun kommer opp i rundt 8 kg når hun blir skikkelig voksen.

Jeg har også merket meg (er jo på endel utstillinger) at det også er store typeforskjeller på rasen. Noen er helt klart mere bulldogpreget, noen er elegante og ser nesten ut som små boxere og alle varianter derimellom.

Så hvis man har en liten oppdretterspire i magen bør man absolutt sette seg ned og studere rasen skikkelig - så man får et eget "idealbilde" av hvordan sine bostoner skal se ut.

Moxy er en skikkelig varmeelskende kosegris. Kan løpe villmann sammen med beardiser hvor lenge som helst - full fart - og gir seg ALDRI. Men merker nå at jo kaldere det blir i været - jo lettere er det for henne og komme bort til meg for å få varmet labbene litt av og til..

Tror absolutt det kommer flere sånne små snorkende og fjertende småskapninger inn her i huset, ja...

Susanne

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...

Så fine! Her er noen bilder av Molly, min Boston Terrier tispe på 8 mnd. Vi fikk henne da hun var nesten 7mnd, så vi har ikke hatt henne så lenge, 5 uker ca... Men hun ble en del av familien på et blunk, og nå kan vi nesten ikke huske hvordan det var uten henne. Hun er rolig og livlig, lydig og rampete alt på en gang.

Først et av yndlingsoveroppsynsplassen. Her sitter hun og følger med på naboene... Og skjer det ikke noe, dupper hun litt av, slik som på bildet. (Beklager dårlig mobilbilde. Send meg gjerne tips om du vet hvordan jeg kan gjøre bildene mindre på pm. Jeg bruker photobucket.)

IMAG0195.jpg

Med mor på jobb... Vi får inn litt trening der også:

IMAG0108.jpg

Et close up:

IMG_0404-1.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...