Jump to content
Hundesonen.no

Valpen gjemmer seg når hun skal sove


randi

Recommended Posts

Vi har en valp, hun er 8 uker. Vi har hatt henne i ca en uke, hun er ikke særlig redd av seg. Plastikk som rasler i vinden , eller søppelbøtter, sykler ,traktorer...ja alt som ramler forbi husveggen her daglig ...bryr hun seg lite om.

Men når hun skal sove på dag tid, vil hun enten ligge der det er mørkt eller under sofaen/skuvsengen i gangen. Har prøvd og legge henne i buret, der ligger hun helt i ro hele natten uten ett pip, men da små sutrer hun hele tiden. Jeg prøvde nettopp og legge henne der igjen, men nei, så slapp jeg henne ut og hun la seg til ro under sengen.

Noen som kan hjelpe oss og forstå hvorfor hun gjør dette ?

Link to comment
Share on other sites

Hun liker sin egen hule bedre enn den dere har funnet til henne. Det er min teori. Noen hunder liker å ligge under ting, som i en hule. Og tydeligvis er ikke buret en god nok hule.. :innocent: Er det metallbur, så kan dere dekke det til, sånn at det blir mer huleaktig, kan egentlig gjøre det med plastikkbur også. Kanskje tenke på plasseringen av det, at det ikke står midt i veien, men heller litt halvveis gjemt? I en krok kanskje.. Og så må dere vel venne henne til at buret er et fint sted å sove. Dere kan jo gi henne tyggebein og sånt i det, og trenger ikke å lukke døren. Det jeg gjorde, var at jeg ga valpen noe skikkelig godt når hun gikk inn i buret. Gikk hun ut, tok jeg det fra henne. Poenget var at hun skulle syns det var bra å ligge i buret sitt, og at hvis hun ville ha snasket sitt, måtte hun ligge i buret. Med døren åpen.

Hun elsket å ligge i buret sitt. Faktisk så mye at vi har måttet fjerne det i perioder. Hun er også typen som liker å ligge under senger, og hadde hun kommet seg under sofaen, hadde hun helt sikkert ligget der også.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hunder liker å ligge der de har tak over hodet. Min hund på 4 måneder har lagt seg både under skrivepulten min, senga mi og klesskapet mitt og storkoser seg der, selv om han også kan finne på å legge seg midt på gulvet. Jeg tror nok ikke det er noe du skal bekymre deg for. :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk svar...en blir jo litt bekymret for disse småttisene , skal ikke så mye til før man er redd for at noe er galt, eller at vi gjør noe galt :innocent:

Jeg har lagt ett teppe over buret, men bare over toppen. Det er ett mettalbur ja.

Link to comment
Share on other sites

Tequila har vært sånn fra hun var en neve stor, bokstavlig talt :ahappy: Når hun var bebis så fant jeg henne bare ikke en gang, etter mye leting og roping kom hun trøtt som en strømpe ut fra klesskapet mitt...! :rolleyes: Lå et pledd i nederste hylle som var digg å ligge på må vite... :Laugh: Enda, i en alder av 7 år, går hun under sengen når hun vil ha fred og ro til å sove, hun er også lynkjapp under de sofaene hun kommer under. Ikke noe å bekymre seg for, det er bare å tilrettelegge for bebisen din! :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Da Josie var liten (8 uker +) var det beste stedet i verden å ligge under sofaen, og i en slags åpen skuff under stuebordet... Der var det godt å ligge der! ^_^ Det ligger noen bilder av henne fra den tiden i en annen tråd jeg har skrevet her (Tolleren Josie). Nå legger hun seg gjerne midt på gulvet eller i buret (hulen) når hun vil være i fred... :innocent: Husker selv at jeg var skikkelig hønemor (er nok det enda:P) når Josie var liten ^_^

Mvh,

Miriam og Josie

Link to comment
Share on other sites

Alle mine har tepper over burene og elsker å ligge der (bruker det på utstilling også). Å ligge under senga er helt topp, den eldste har ligget der dag som natt i 8 år. Jeg synes det er helt greit. De ligger gjerne bak sofaen eller under et bord når jeg er hjemme, de finner alltid et sted hvor de har "tak" over hodet. Det er sjeldent de ligger midt på gulvet.

Link to comment
Share on other sites

Mikey foretrekker også huler. Han liker å krype seg til under stuebordet (som er veldig lavt i forhold til hvor stor plass han tar) og legge seg tilrette der.. :P Dverg Schnauzeren til faren min liker å ligge i klesskapet deres. :rolleyes: Er nok helt naturlig det, ja..

Link to comment
Share on other sites

Vi har en reisebag, og et bur stående, han elsker å ligge i begge. men når Sokrates ligger i buret (stålbur) legger han seg som oftest under puten..det gjør han om han er i sofaen også

Link to comment
Share on other sites

Rocky har to kurver som han sover i på dagen. Den ene mellom sakosekken og natbordet mitt på rommet og den andre inntil veggen i stua. Han bruker å gå å legge seg der, men når vi er uti stua, bytter han på å ligge oppi kurven og under sofaen og bak tv-bordet. Om natta sover han i buret som vi henter inn fra bilen. Da er det viktig for han å komme seg fortest mulig inn og bli der :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...