Jump to content
Hundesonen.no

Valp på fly


borderen

Recommended Posts

Skal hente en valp i danmark om ca 4 uker. Det er aussie på 8 uker, så den er ji ikke så stor. Vil det være greit med et SLIKT bur tror dere? Det er jo ganske lite, men vedlig billig.

Det er jo en kort resie, og så vidt jeg har forstått er det bare på vei opp og på vei ned i lufta hunden må være i buret. Gidder liksom ikke å kjøpe bur /bag til tusenvis av kroner fordi jeg skal sitte 1 times tid på fly! (får jo ikke brukt buret senere, for da er jo alle hundene for store!).

Link to comment
Share on other sites

Ring det flyselskapet du skal bruke!

Prat med noen som kan det dem snakker om!

Få de målene du kan ha på baggen/buret og hvordan stoff( om det er en bag ) det må være.

Må passe under setet,(hvertfall etter hva jeg har hørt )

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville heller brukt en bag fordi den er mer tøyelig, dermed vil valpen få bedre plass der den trenger det på en måte, det eneste kriteriet jeg vet om er at bagen må ha hard bunn. Også må du undersøke hvor stor den kan være, for som Eva-Kihla nevnte så må den passe under setet.

Lånte en bag av Scarlet da jeg skulle hente Cane, og mente hun nevnte at den kostet rundt 200 eller noe sånt.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg utvidet søket etter valp til i danmark også undersøkte jeg litt dette med valp på fly, og sendte mail til et flyselskap.

Fikk da følgende til svar:

Det er tilladt at have en hund i cabinen hos Cimber AIr. Den må ikke veje over

6kg og den skal være i en vandtæt taske.

Du skal bestille "plads" til hunden/hvalpen. Det koster dkk250,00

Men vet ikke hvor mye en aussievalp veier jeg :) er vel rundt der? (men den blir kanskje for stor til å ha en et "bur"?!

Link to comment
Share on other sites

Det er ingen i nærmiljøet ditt som kan ha en du kan låne da? I hundeklubben eller en oppdretter i nærheten?

Det er litt dumt å måtte kjøpe en når du kun skal bruke den en gang...

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte min på en Tropehagen-butikk, til et par hundre.. En voksen sheltietispe får akkurat plass i den.. Det er den minste av de to str. de har der, for den andre går ikke under setet.

Ok. Flott! Da skal jeg få tak i noe sånt!

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna
Det er tilladt at have en hund i cabinen hos Cimber AIr. Den må ikke veje over

6kg og den skal være i en vandtæt taske.

Det er vell en viss fare for at valpen veier over 6 kg. Hannhunden min veide 4kg ved 5 uker, tispene var ikke langt bak.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville prøvd å få lånt meg en bag jeg..hvis du skal ha valpen i kabinen?De burene der veier for mye og bruker for mye plass.Tipper Lyra var større enn en aussie på 9 uker og hun hadde ingen problemer med å få plass imellom beina mine i en tøybag. Du trenger bare ha den "under setet" under landing og take off. :o

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...