Gå til innhold
Hundesonen.no

160 l søramerikansk


vipsen

Recommended Posts

Etter at karet har hanglet og gått med noen få 'restefisk' fra flere kar altfor lenge ble det litt impulsiv oppsetning på ny for et par uker siden. Fisken og de få plantene levde ble satt over i et mindre kar (63l) med ny, finkornet rådasand og en del nye planter.

160l fikk nytt bunnlag med samme rådasanden. Passet på at pumpen gikk hele tiden under ryddingen så ikke bakteriene døde, dermed var karet fort i gang. Satt opp røtter og en del nye planter, som det selvsagt fulgte pestsnegl med, så den enslige praktbotian (kjøpte en stim i 98/99 og den siste nekter å dø) fikk flytte tilbake omtrent med en gang - vips ingen snegler! Det samme med den gamle algespiseren, som var altfor stor for det lille karet.

Senere har det flyttet inn 20 Kardinaltetra og 5 Leopardcory (C.Julii), disse skal få gå litt før det flytter inn noe mer. Antakelig kommer vi til å gå for noe Ciklider, vet bare ikke helt hva enda. Forslag?

Sett fra kortsiden

DSC00534.jpg

Venstre del

DSC00540.jpg

Høyre del, ble litt rart pga vinkel mot glasset

DSC00537.jpg

Noe plantevas og Kardinaltetra som koser seg

DSC00535.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært avgårde og brukt altfor mange penger i dag, sånn kan det gå. Så mye man har lyst på, spørs om det ikke blir et kar til snart :o

Nye innflyttere i dag, blir ikke mer oppi her nå med mindre jeg finner noen cory jeg bare -må- ha. Gibbicepsen kommer til å flytte ut i nærmeste fremtid, den alene driter ned karet og belaster pumpen mye.

Dagens innflyttere:

4 Nøkkelhullciklider (små så kunne ikke skille kjønn)

4 Laetacara sp. (ikke fått noe etternavn enda, også for små til å skille kjønn)

2 Apistogramma baenschi

5 Otocinclus/'Otto'

Håper de blir et par i hver av gruppene, antakelig flytter de overflødige ut da, med mindre jeg har et nytt kar til den tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 9 months later...

Om noen er misfornøyd med plantevekst i et kar så reis vekk fra det en drøy måned *ler*

Kom hjem i kveld, karet har stått i halvanne måned uten vannbytte, med sparsommelig fóring og ellers har det bare gått for seg selv - testet for moro skyld og vannverdiene er helt supre, null nitrit osv. Plantene har vokst helt villt, ikke noe alger, fiskene trives og er i fin form - herligherlig!

Skal sies at filtreringen i karet er litt overkill - Tetratec Ex700 + Fluval3plus som har stått i drift straks et år...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...
  • 1 month later...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...