Gå til innhold
Hundesonen.no

Godbiter!


Guest Maritus

Recommended Posts

Guest Maritus

Jeg har en Golden Retriever å vær gang jeg kjøper godbiter for og lære henne nye triks blir de fort brukt opp, vet noen om det er noen pakker med ekstra mange godbiter i? Blir litt lai av og kjøpe hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
Hva med frolic?

Kan lett deles opp i 4, og de holder ganske så lenge :wub: (1,5 kg)

Det var en god idet! Veninna mi har en Bichon Frise og den bruker frolic til fôr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker kattetørrfôr - passe små, kjøpes på Rimi og du får en "zillion" for noen ti'ere... Og selvsagt - hundene er tussete etter dem, de er tørre og "flekker" ikke til lommer, "ganske enkelt geniale"..

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
Du kan jo lage godbiter selv. Ofte det billigste og de som er mest populære :wub: Levergoditer (brownies) er enkelt å lage og man kan lage en stor porsjon av gangen

Hvordan lager jeg det? Det hørtes morsomt ut:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igredienser:

1,5 kg rå lever

2 kopper hvetemel

2 kopper sammalt hvetemel

3 egg

2 fedd hvitløk

Putt leveren i en kjøkkenmaskin til alt er blitt til en masse. Deretter tilsetter du hvitløk. Rør inn mel og egg til du får en seig deig. Hell deigen i en langpanne, sånn at deigen bare er en cm tykk eller noe. Sett den i ovnen på 180 greder i ca 20 minutter. Da er de myke i midten. Om du vil ha de helt tørre kan du la de steke lengre (bedre holdbarhet i romtemperatur). Etter avkjøling kan du dele den i passe biter og fryse det ned i porsjonspakker. Dette er ferskvare og holder seg ikke så lenge i kjøleskapet.

Vær oppmerksom at rå lever ikke lukter så veldig godt :wub:

Lykke til :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
Igredienser:

1,5 kg rå lever

2 kopper hvetemel

2 kopper sammalt hvetemel

3 egg

2 fedd hvitløk

Putt leveren i en kjøkkenmaskin til alt er blitt til en masse. Deretter tilsetter du hvitløk. Rør inn mel og egg til du får en seig deig. Hell deigen i en langpanne, sånn at deigen bare er en cm tykk eller noe. Sett den i ovnen på 180 greder i ca 20 minutter. Da er de myke i midten. Om du vil ha de helt tørre kan du la de steke lengre (bedre holdbarhet i romtemperatur). Etter avkjøling kan du dele den i passe biter og fryse det ned i porsjonspakker. Dette er ferskvare og holder seg ikke så lenge i kjøleskapet.

Vær oppmerksom at rå lever ikke lukter så veldig godt :wub:

Lykke til :wub:

Takk! Har skrivd ut! har du flere oppskrifter?

Jeg bruker kattetørrfôr - passe små, kjøpes på Rimi og du får en "zillion" for noen ti'ere... Og selvsagt - hundene er tussete etter dem, de er tørre og "flekker" ikke til lommer, "ganske enkelt geniale"..

Susanne

Er ikke de litt små får en Golden Retriever?

*dobbelpost, endret av mod. Charleen*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Har skrivd ut! har du flere oppskrifter?

Er ikke de litt små får en Golden Retriever?

*dobbelpost, endret av mod. Charleen*

Kan gi deg et tips :wub: Kjøpe boka "Nam-nam! Hjemmelagde godbiter til hunden din". Kan bestilles på www.canis.no :wub: der har du mange oppskrifter, så da kan du bake så mye du vil :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
Kan gi deg et tips :wub: Kjøpe boka "Nam-nam! Hjemmelagde godbiter til hunden din". Kan bestilles på www.canis.no :P der har du mange oppskrifter, så da kan du bake så mye du vil :P

Det skal jeg huske på:wub:!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke de litt små får en Golden Retriever?

Du kan jo eventuelt bruke tørrfôr for valper eller små hunder.

Dokogodbiter får du også kjøpt noen steder, der får du to kilo for åtti kroner ca.

Pølser er forresten ikke så veldig dyrt, ganske kjekt å bruke på steder hvor du trenger en hund som gir litt ekstra (kurs, treninger, i byen osv). Ganske greit å kjøpe et par pakker, skjære opp i biter og fryse ned i porsjonspakninger.

I dyrebutikker får du også kjøpt dypfryst vom eller oksekjøtt. Oksekjøttet egner seg i alle fall bra som godbiter når du må ha godbiter som virkelig duger (labradoren min er gaaal etter dem!). Ta opp passe mengde kvelden før og steik på ca 150-175 grader i femten minutter omtrent. OBS: Egner seg ikke til å ha løst i lomma, hehe.

På noen matbutikker får du kjøpt godbiter av merket Smart. Ser ut som bittesmå bein. Fungerer veldig bra, og er ganske billig (13 kr for 250 gram tror jeg). Kjøp et par-tre-fire-fem poser av gangen så har du en stund.

Schmackos (fra Pedigree tror jeg) egner seg også godt. De kan du bryte opp i akkurat passe biter, og ha løst i lomma. Relativt billig. Fås kjøpt i vanlige matbutikker.

Ellers går det an å ta gamle brødskalker og skjære i småbiter... Pannekaker (med f.eks. kjøttbuljong oppi) faller også i smak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med en tube av leverpostei eller kremost da? Kan være det forsvinner litt fort med en Golden da, men de fleste hunder jeg vet om elsker dette, og det er veldig lett å gi spesielt når man er ute på tur og slike ting. Slipper å rote i lommen etter godbiter. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
Hva med en tube av leverpostei eller kremost da? Kan være det forsvinner litt fort med en Golden da, men de fleste hunder jeg vet om elsker dette, og det er veldig lett å gi spesielt når man er ute på tur og slike ting. Slipper å rote i lommen etter godbiter. :ahappy:

Det har jeg ikke tenkt på før! Har masse leverpostei og kremost i kjøleskapet som aldri blir spist opp av likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier bare å kjøpe i stor hundepølse, den er veldig stor..

Så kutter jeg den opp i små biter å legger de i poser å rett i fryser, å der kan de ligge en sund også:ahappy:

Hehe.. Det er det jeg gjør..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
Jeg pleier bare å kjøpe i stor hundepølse, den er veldig stor..

Så kutter jeg den opp i små biter å legger de i poser å rett i fryser, å der kan de ligge en sund også:ahappy:

Hehe.. Det er det jeg gjør..

Det var egentlig et veldig godt tips, det har jeg ikke tenkt på! Jeg har en stor hundepølse hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men når det kommer til smørostene, ikke gi så mye om gangen hvis hunden ikke er vant til oster og slike ting. Jeg vet om en hund som kastet opp av smørost. Sokrates gjør ikke, men vi gir han også hvitost som godbiter iblant. Også fikk jeg et tips fra en annen hundeeier, og det var å mikse litt, ikke kun bruke feks smørost. Men også litt andre godbiter i blant, for hennes hund elsket alle typer tuber, men når hunden hadde fått det en stund (og bare det som godbiter) så fikk han eksem. Bare til informasjon. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Maritus
Men når det kommer til smørostene, ikke gi så mye om gangen hvis hunden ikke er vant til oster og slike ting. Jeg vet om en hund som kastet opp av smørost. Sokrates gjør ikke, men vi gir han også hvitost som godbiter iblant. Også fikk jeg et tips fra en annen hundeeier, og det var å mikse litt, ikke kun bruke feks smørost. Men også litt andre godbiter i blant, for hennes hund elsket alle typer tuber, men når hunden hadde fått det en stund (og bare det som godbiter) så fikk han eksem. Bare til informasjon. :ahappy:

Noe ganger. Sånn på bursdagen hennes eller jul blander vi noe godt i fôret hennes det har noen ganger vært smørost eller no. Det fikk jeg som ett tips her en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...