Gå til innhold
Hundesonen.no

Bekymret for kennelopphold


Djervekvinnen

Recommended Posts

Jeg har aldri hatt hunden på noen kennel. Eneste pass har vært venner eller familie som har hatt henne hos seg en natt eller to. Det har gått bra hos de hun kjenner godt, men urolig og sover lite og sånn da. (vært totaslt utslitt når hun har kommet hjem igjen, og sover som en stein) Vanlig det. Hun er ikke vant til å være borte fra oss så.

Men så har vi nå, jeg og samboer, litt lyst å reise en plass sammen. Har enda ikke vært på noen ferie sammen tiltross for snart 5 år som kjærester. Og dette pga hunden. Familien vår er ikke så keen på hunden, og kan til nød passe henne over en natt. Og vi har heller ikke venner som har mulighet. Så samboer vil at hun skal på kennel hvis det blir noe ferie.. Men der får jeg en uggen magefølelse.. Ikke fordi jeg ikke vil gi hunden ifra meg og kommer til å savne hunden osv. men fordi jeg kjenner hunden såpass godt og tenker på hennes vel og ve..

Hun er veldig mammadalt og avhengig av oss. Dette har vi vært plaget med i forbindelse med å være alene hjemme. Men mye hyl og skrik fra begynnelsen. Har jeg vært på fremmede steder er hun veldig klistret inærheten av meg og forlater meg ikke. Hjemme hos foreldrene mine følger hun etter meg overalt og slår seg ikke til ro hvis ikke jeg er der. Hun kan stå på trappen utenfor å vente til jeg kommer ut igjen, uten å ha bevegd seg en skritt. Går jeg på do står hun å venter utenfor. Altså dette er på andre steder enn hjemme. Hun slår seg tilro på steder hvor hun har vært endel ganger og er trygg, og er ikke da like avhenging av meg.

Og så er hun usikker på fremmede og spesiellt menn. Hun viser redsel hvis de kommer direkte mot og bøyer seg over henne feks. i en stue, og da bjeffer hun mot dem og skyter rygg. Det tar en god stund før hun blir orntlig tilfreds med en ny person.

Så hvis hun skal på kennel, må hun være alene i et rom. Mest sannsynlig med en annen hund.. Noe hun ikke er vant til. Så kommer en fremmed person innom ibland, kanskje forer og slipper ut i lufegård. Så inn igjen. Og alt dette på en totalt fremmed plass, masse lyder og lukter, fremmede folk og omgivelser og vi eiere helt borte.. Stakkars. jeg tror det kan bli traumatisk for henne jeg.. Jeg liker ikke tanken overhodet.. Ja kanskje en dag eller to hadde gått an, men en uke og vel så det. Det er ganske lang tid..

Og det jeg lurer på er, kan en hund få bivirkninger av et kennelopphold? Spesiellt hvis hunden ikke er veldig godt egnet til sånnt i utgangspunktet? (sånn sosial og omgjengelig hund) Hva kan egentlig skje med hunden?

Jeg er ikke overbeskyttende, selv om det kan høres sånn ut. Men jeg tenker bare på hundens beste, og jeg har hørt det før av andre som har hund at hun kan jo aldri være på kennel for det kan ødelegge henne, når de ser henne i fremmede omgivelser sammen med meg, og de ser hvor knyttet hun er. Men kan det egentlig det? Går det ikke somregel ganske greit? :unsure:

Uff. har ikke lyst å dra på ferie bare ved tanken.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser hun når du ikke er der? Hvis ikke, så ville jeg vært betenkt. Hvis du finner en hyggelig kennel i nærheten av deg, forklarer situasjonen, så kan det hende at hun kan være der et par timer noen ganger i uken før dere reiser for å se om det kan avhjelpe situasjonen. Hvsi det går bra, så kan dere kanskje utvide tiden til en hel formiddag. Hvis hun klarer å venne seg til stedet, folkene og de andre hundene, så kan det jo hende at hun fint kan klare et opphold.

Alternativ kan man jo rekvirere noen snille hundemennesker som bor i nærheten, som hun kan venne seg til over tid, som så kan passe henne når dere har behov?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg for min del kan fint anbefale en hundefri ferie :love2:

...men så skjønner jeg bekymringen også da.

Med hund, og kjærlighet, kan jeg varmt anbefale kanotur i Sverige. Hunden ligger i midten av kanoen, og man kan ta med masse godsaker av mat og drikke. Går strålende så fort hunden skjønner at den ikke er Jesus og ikke kan gå på vannet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Sikker på at du ikke overdriver litt fordi du ikke vil at det skal funke? Og at det kanskje er du som plages mer av dette enn hunden? *ler*

Vi har to kjekke firfotinger i pensjon nå, rett nok kom de MED egen hundepasser, men vedkommede er omtrent like kjent med hundene fra før som det jeg er så det går for det samme........ Tror nok eier var litt - skal vi se - engstlig for at firfotingene skulle lide litt overlast *ler* - man vil jo gjerne at ens egne hunder skal være svært spesielle på alle måter. (er sånn selv også jeg, ingen som kan ta så godt vare på mine hunder som meg).....

Med våre to pensjonærer går det imidlertid strålende - de er glade og fornøyde, spiser godt, leker og har det gøy - rett nok kunne nok størstemann antagelig tenke seg å få ligge på rygg inne i sofaen, men han virker svært fornøyd allikevel..... og selv om de sikkert blir glad for å se "mor" igjen på søndag så tror jeg nok at de koser seg skikkelig begge to. Yngstemann er forøvrig kun inne hun da - er man bebi så er man bebi........ (til terrierdyrets store fortvilelse tror jeg)

Uansett - jeg tror hunden din vil takle å være på kennel om du gir henne sjansen. Finn deg en kennel du føler deg komfortabel med - avtal en helg hvor hun kan være på "prøvekjøring" - hvor kennelinnehaver ringer deg om det ikke går greit - lever hunden på torsdags kveld eller fredag og hent henne igjen på søndag kveld.

Det er meningsløst å sette igjen en hund med en så svak psyke som du forklarer at hun har i to timer, dette vil bare gjøre det værre - skal du testkjøre så gjør det over flere dager.

Erfaringsmessig bruker forøvrig de fleste hunder 2-3 dager på å aklimatisere seg i forhold til kennellivet så du bør satse på en test fra torsdag til søndag for å gi hunden en sjanse til å tilpasse seg.

en av våre tidligere pensjoærer var hos oss på langtidsopphold - familien skulle utenlands ett år, de sto å gråt sine modige tårer når de sa farvel til en hund som bælja av sine lungers fulle kraft. To dager senere var han inne i våre rutiner - de var hjemme i Norge to ganger i løpet av året, hvor de hentet hunden - og når de kom tilbake med han satt han å gaula i bilen når de nærmet seg vårt bosted - han blir ekstatisk nå også når de kjører til Askim - det er gøy på kennel.......

Jeg tror de fleste hunder synes det er greit med litt andre opplevelser i livet, og kanskje har hun godt av å komme unna deg litt?? he he he he

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sier som Belgerpia, dette går nok helt bra - med litt fotarbeid på forhånd. Jeg har to hunder som er veldig knyttet til meg også, men jeg har funnet en liten kennel hvor det bare er samme ektepar som jobber - ingen andre - og startet med korte opphold på noen få dager.

Det tok noen dager før særlig den ene ble trygg på innehaverne, men de var rolige, hundevante folk som tok det med ro, tok en liten kosestund hver morgen, og ikke maste noe mer enn det. Det er VIKTIG at det er folk med litt innlevelse som driver kennelen, ikke noen røffe folk som synes du er sentimental og dum - og som ikke tar seg den ekstra tiden for å bygge opp hundens tillit (det er kanskje noe du kan tenke på ellers, å lære hunden å føle seg tryggere og mer vel til mote hos andre folk; kan være nyttig).

Nå spretter de ut av bilen, går villig inn i løpegården, ja, den ene hyler litt i det jeg går, men slår seg kjapt til ro, spiser og sover og tusler rundt i løpegården ellers. De "gjør" lite med hundene der, akkurat slik jeg vil ha det - så de opparbeider seg ikke andre vaner eller får opplevelser jeg ikke har kontroll over. Jeg vil IKKE at hundene mine skal gå sammen med andre hunder, og det er greit.

Når jeg kommer hjem, er de ville av glede, de hygger seg med hjemkomsten, og etter en dag så er alt ved det vanlige igjen.

Derimot tror jeg IKKE de synes det er "gøy", de treffer nok hunder og folk i dagliglivet ellers, og liker det kjente, så jeg tror neppe de ser på det som noen form for festlig ferie eller avveksling - til det har de det for bra i dagliglivet. Men det FUNGERER - og jeg trenger slik avlastning i forbindelse med jobb og slikt.

Jeg vil IKKE ha dem på noen stor kennel, det har jeg prøvd før - det blir for mye stress, mas, fremmede mennesker som hele tiden bytter om, og det har vært mer belastende for hundene. Jeg vil heller ikke ha dem innkvartert hos noen "vanlige" mennesker; særlig den ene er en sann utbryter og gjerdehopper/klatrer, og selv familien har trodd jeg overdrev - helt til den var ute på egenhånd da de ikke gjorde som jeg hadde formant, og bare hadde den i løpegården med det høye gjerdet...

Ta det pent og gradvis, finn en GOD kennel, så går det nok glimrende, skal du se ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar dere! Ja mulig jeg er unødvendig bekymret, men så er jeg en naturlig bekymrer som person ;) Jeg syns det er veldig deilig med hundefri, spesiellt når jeg vet at hunden har det bra. Er heller ikke en sånn person som sipper og ikke vil forlate "mors lille søøte bissevoffs" :P Det er bare det at jeg lurer på om det vil gå greit. Som dere sier her, går det jo an å prøve.. Har også tenkt å ringe dama og snakke med ho om rutiner etc. (har bare en kennel i nærheten, så ikke så mange valg) Så et helgeopphold er jo en mulighet å prøve på.

Men hvis det ikke skulle gå greit, at hunden feks. er redd og engstelig der og veldig stresset. Kan den få noen bivirkninger av noe slag? Eller går det over når vi har kommet hjem? Jeg har så lite erfaring når det kommer til det, at jeg må bare spørre.

Om Hera har godt med fri fra meg, tviler jeg faktisk på. :Laugh: Hun vil være der vi er så. kanskje hvis hun kommer til et paradis med masse lek og tur og kosete folk. Da kanskje hun glemmer meg for en stund. hehe.

må dere ta fly for å få en ferie da...?

eller kalles det ikke ferie før man er i syden..?

Ta med hera å kom hit på ferie... :P

bli med på NKK-Trondheim 2006 foreksempel...

Har ikke NKK trondheim 2006 vært egentlig? :Laugh: Ja klart, kunne godt ha tenkt meg å komme på ferie med hunden også. Da kjøre med bil. Men jeg og Vegard har jo veeeeldig lyst å reise til andre land. Gjerne med sol og varme..... :P *drømme* Og ekstra godt er det jo å slippe å tenke på den bikkja også da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei djervekvinnen.

Jeg har en hanhund som er en forferdelig mammadalt. Han har alltid vært slik. Han har vært en gang i Sulis. Satt da sammen med en hund han kjenner. Jeg husker ikke nå, men oppholdet varte en uke tror jeg. han overlevde det godt for å si det slik.

En gang senere skulle jeg levere en annen hund dit. Han var da med, og han var rimelig engstelig for at han skulle bli forlatt der igjen. Men jeg tror likevel ikke at han led noen nød da han var der. Hadde spist rimelig greit og så ok ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal selv ha min hund på 2 ukers kennel opphold.

I likhet med deg så gruer jeg meg litt og er spent på hvordan hunden takler det.

Jeg tror at hunder er tilpassnings dyktige og at de fint vil klare seg ( de har jo ikke noe valg egentlig ...... ).

Og tror ikke de tar varig skade av det.

Men det gjelder som BP og Akela sier, å finne en god kennel.

Det verste er vel egentlig for oss menneskene .....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste hunder takler kennelopphold om man finner en kennel som er ok. Har selv jobba på kennel og kun i det året jeg jobba der så var det kun en hund jeg var seriøst bekymra for. Det var ei schnauzertispe som så helt sjokkskadet ut. Satt innerst i hjørnet i boksen sin og bare stura. Satt inne med henne i tre timer før hun reigstrerte at jeg var der. Til slutt tok jeg bare på henne bånd, fikk den andre som jobbe der til å ta med en liten dachs hanhund, og jeg bare tok med bikkja ut. Hun stritta i mot, men tødde fort opp da hun så dachsen og vi gikk en tur. Resten av oppholdet stod hun sammen med dachsen, de ble perlevenner. Hun trivdes nok ikke som plommen i egget, men hun ble trygg nok på oss til at vi kunne håndtere henne og hun begynte å spise. Det som var så kjipt her var at eierene overhodet ikke hadde ordnet en backupplan. De reiste til italia samme dag så bikkja måtte pent være på kennelen i fjorten dager. Hadde hun ikke tødd opp så måtte vi funnet på noe annet. Ellers har jeg masse historier om hunder som ble overlykkelige da de så eierene komme, men likevel bare "måtte" hoppe og danse og kose med meg før de kunne dra. Eller som løp rett ut i den store luftegården for å leke i steden for å løpe til bilen osv.

Anbefaler, som flere andre her, at du prøver en langhelg på kennelen før du drar, da ser du fort om det skjærer seg helt. Men gi henne mer enn to dager. ;) Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg tror dette vil gå kjempe fint. Selvfølgelig er man bekymret første gang. Etter å ha jobbet på hundepensjonat i 5 år, har jeg sett all slags hunder. Det er også mange av de som du beskriver, men sannheten er at det pleie å gå mye bedre enn det du frykter. Min erfaring er at hundene hos oss trives mye bedre hvis de får stå i lag med noen.

Hundene blir også helt forandret når eierne går ut av kennel døren. De sitter ikke i et hjørne og venter på eieren sin. Hunder er sosiale dyr, som vil ha kontakt med andre hunder og mennesker. Selvfølgelig er det noen hunder som liker seg bedre på kennel enn andre. Her hos oss hvis det er noen hunder som er usikke, tar vi de med oss ut på flere turer, gjerne inn i stuen med oss. Dette er fordi når de blir trygge på de som jobber der, slapper de også mer av.

Når du leverer henne så forteller du de det du skriver her. Si at hun er usikker på mannfolk, så tar de helt sikkert hensyn til dette.

Bruk litt tid på å finne seriøse og bra hundepensjonater. Finn et som faktisk bryr seg om hundene. Når jeg setter hundene mine vekk er jeg veldig opptatt av at de som driver hundepensjonatet skal være der hele tiden. Det er flere som driver hundepensjonat som lar hundene være alene fra 08-1600, dette synes jeg er helt feil. Vi er på hundepensjonatet fra 08.00- 23.00 pluss at vi har en person som sover på kennelen.

For at hunden din skal ha litt lukt i fra dere, så kan du gjerne ta med et teppe hjemme fra ;)

Ta dere ferie med god samvittighet. Det er deilig med noen hundefri dager ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dytter denne opp. Her har jeg kontret forventingsbjeff med: "Legge i bakken" (forsiktig press i halsbåndet) og tatt en på stedet hvil. Ingen effekt utover tiden vi står i hvil, hvor han skuespiller avslappet for å komme videre, og begynner bjeffe igjen med en gang. Ignorert og ventet ham ut. Øker bare i stress. Bedt om øvelse (sitt/dekk/spinn/fot../) og så belønnet det med en leke for å gi ham litt godfølelse. Resultatet? Han ser bjeffing som et cue for å få meg til å utføre den adferden. Avledet med å ta en "strafferunde" rundt oss selv. Heller ikke effektivt utover i øyeblikket vi gjør det.  Gitt ham en kald skulder. Vist at jeg er skuffet og synes han er teit og snudd meg bort med et litt foraktelig fnys. Går opp i stress fordi han blir såret og synes jeg er urettferdig.  Jeg er clueless. Antakelig skulle en av disse metodene appliseres konsekvent, right? Det er antakelig veldig forvirrende med det random utvalget av ulike adferder fra meg - men hvilken er riktig å velge som en konsekvent reaksjon? Da hestene her ga ham sosial avvisning med foraktelige fnys og snudde ryggen til ham forstod han umiddelbart greia og responderte med å slutte bjeffe. Hvorfor har ikke det der samme effekten fra meg? Er det fordi jeg gir ham oppmerksomhet når jeg forstår/synes at han bjeffer av såkalte legitime årsaker? Jeg kan jo ikke slutte med det.   
    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
    • Jeg ser ingen skam med å slite med å trene gå pent i bånd. Noe av det vanskeligste å få en hund stabil på. Ikke mål deg mot de som har fått det til eller la noen andre få demotivere deg med sammenligning. De har ikke din hund.  Du forteller ikke hvilken rase/blanding du har, men noen er virkelig vanskeligere/lettere enn andre. Av egen erfaring med veldig førerorientert hund, så hadde den standard stopp og snu metoden ingen effekt. Hunden tok det som en morsom lek. Det der var like interessant som å komme fremover.  Den jeg har nå kan ikke bare gå. Det er for kjedelig. Det som fungerer her er oppgaver, og de må gis fortløpende så han ikke rekker å kjede seg.  Belønning med lek er bedre enn mat på min. Energinivået er høyt, det blir mye stresshormoner når sterke forventninger til noe ikke umiddelbart blir innfridd og lek utløser endorfiner, som kontrer kortisol. Får ikke samme effekten av å belønne med mat, det risikerer jeg at stresset bare øker, dersom maten er av høy verdi. Min girer seg opp i forkant når han vet vi skal ut på tur, noe som resulterer i outbursts når vi kommer ut. Å leke litt før vi går avgårde, slippe ut litt damp på en kontrollert måte, det har en beroligende effekt.  At enkelte fnyser av verktøy som frontfestet sele og grime skal en ikke bry seg om. Det er mange profesjonelle som kritiserer disse verktøyene på sosiale medier, men de lever jo også av kunder som trenger hjelp med gå pent i bånd trening, så det gir mening, sant? Selv bruker jeg frontfestet sele heller enn halsbånd fordi min bykser impulsivt og ukontrollert. I tillegg til potensialet for skade på strupen er det sterkt ubehagelig for ham. En bykseraptus i halsbånd kan utvikle seg til et sinneutbrudd mot meg som holder båndet, noe som aldri skjer i selen.  Jeg har begynt trene min på å gå med grime fordi han nærmer seg pubertet og er stor og sterk. Bedre føre var enn etter snar om han plutselig endrer personlighet overfor passerende hunder - men min er ulik i ulike miljøer. Grime kan brukes i bymiljø, hvor han ikke bykser, men så har vi andre typer omgivelser hvor jeg ikke tør bruke grime før byksing er en utslukket adferd, av samme grunn som jeg bruker sele istedenfor halsbånd.  Også: det er alltid lys i enden av tunnelen. Alderen din er i er verste perioden, synes jeg ihvertfall. Teflonbelegg på hjernen og lite mottakelig for ny læring, glemmer ting den kan, selektiv hørsel, lett distrahert, nysgjerrig søkende på omgivelsene, ... Mye blir bare bedre "av seg selv" senere, når mer moden. 
    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...