Gå til innhold
Hundesonen.no

Bløter dere opp fòre?


Guest Maritus

Recommended Posts

Hei! Jeg har hørt noen som bløter opp fòre når hundene er voksene. Det gjorde vi når Vesla var valp, men vi gjør det ikke nå lenger. Er det noen som gjør det? Og hvorfor? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor MÅ det bløtes opp?? :P

For at foret er sånn som må bløtes opp... :P Hvis ikke vil det svelle i magen til hunden, og da risikerer man magedreining.

Vi forer på Købers, og det er ikke vanlig tørrfor i den forstand (det er ikke tørrforbiter...), det ser ut som hønefor faktisk! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bløter opp fôret for å unngå væsketap, magedreining og tannstein.
Jeg har aldri bløtt opp fôret. Ser ikke hensikten med det så lenge det brukes et godt tørrfôr

som ikke sveller mye. Magedreiningsproblematikken er overdrevet, men er selvfølgelig hyppigere hos

visse raser.

Se forøvrig video om fôring på denne linken:

http://hurdal.com/124/ncms/main.php?M=avis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri bløtt opp fôret. Ser ikke hensikten med det så lenge det brukes et godt tørrfôr

som ikke sveller mye. Magedreiningsproblematikken er overdrevet, men er selvfølgelig hyppigere hos

visse raser.

Se forøvrig video om fôring på denne linken:

http://hurdal.com/124/ncms/main.php?M=avis

Jeg velger ihverfall å være på den sikre siden. Hvorfor ikke bare bløte opp fòret? Det er jo ikke noe mer arbeid med det. Du har ihvertfall gjort litt for å motvirker magedreingen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er i ferd med å gå over til voksenfor nå. Kommer nok til fortsette å bløte opp maten så lenge hunden selv ser ut til å like det. Har prøvd 3-4 ganger å gi litt tørt i skålen, men de gangene vi har gitt maten tørt hoster og harker hun mens hun spiser. Kan virker som hun sluker halvparten uten å tygge. Høres skikkelig ubehagelig ut så inntil hun har lært å spise med "manerer" :unsure: blir det oppblødt i vårt hus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foret alltid tørt før da var magen hennes ofte ganske bløt, det virket som magen ikke tålte å få foret tørt og at det svellet i magen.

Da jeg begynte å bløte foret så ble magen fast og fin, derfor får Chicka alltid foret bløtet opp.

For å forhindre tannsten har hun heller fri tilgang til bitebein og hun har skikkelig colgateglis. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan forebygger oppbløtt for tannstein? Trudde det var tørt fôr som gjorde det...

Det er nok nettopp for å forebygge tannstein att foret gies TØRT! Da får de brukt tennen til litt tygging imotsetning til om en forer med suppe/grøt

Jeg gir foret tørt til vanlig men det hender noen ganger att de får det bløtt. Noen hunder vil helst ha foret bløtt og det er ikke feil det. De gangene jeg bløter det opp er når hundene har anstrengt seg mye, feks under flere dager med jakt. Da gir jeg selvfølgelig ikke maten rett etter att de er ferdige med jakta men først etter ett par timers vile.

Noen mener vel også att oppbløtt for har bedre opptakelighet men jeg tror ikke dette har den store betydningen til den daglige foringen iallefall.

For de hundene som ikke spiser opp all maten når de får den så synes jeg det er enklest å gi foret tørt. Oppbløtt for blir surt om det står lenge framme. Tørt for kan en bare sette bort om ikke det blir spist opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heller vann over maten og serverer med en gang. Yterst sjeldent jeg lar maten stå, for jeg klarer ikke all pipingen hennes når jeg har laget til maten :P De gangene jeg har bløtet det orntlig opp, stinker det ekstra av hunden når hun har spist (råtten fisk) Blæh. Noen ganger får hun maten tørr, da i en aktivitetsball.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan forebygger oppbløtt for tannstein? Trudde det var tørt fôr som gjorde det...

Nå vet ikke jeg hvordan det er med alle fôrtyper, men den jeg fôrer med klistrer seg til tennene på hunden når hun spiser, sånn som f.eks. kjeks. Når jeg bløter det opp blir det så mykt at det bare glir av tennene i stedet for å klistre seg. Jeg merker kjempeforskjell på tennene hennes nå som jeg bløter opp fôret, i forhold til hvordan de så ut før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bløter ikke opp fòret nei. Som gammel hestejente (hehe) har jeg alltid hatt ganske strenge regler for hvor lenge før/etter fòring hundene skal få fysisk aktivitet. Dette reduserer faren for magedreining mye. Dessuten forebygger tørrfòret tannstein, og siden han får 50/50 v&h og tørrfòr synes jeg det er kjekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nettopp byttet for til Royal Canin og på forposen står det at foret ikke skal bløtes opp ......

Ble veldig nysgjerrige så jeg sendte en mail og spurte. Svaret var at ved å bløte opp foret kan man få en del bakterier som dannes og derfor anbefalte de ikke at man bløtet opp foret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bløter ikke opp foret nå nei siden han får bare vom og hundemat, og da ser jeg ikke vitsen. Når han ble foret på tørrfor hadde jeg vann oppi og serverte med en gang. Han spiste det mye lettere da, og griset ikke så mye.

Så lenge en forer med vom og hundemat eller annet for som ikke er tørket er det nok ikke det store poenget i å bløte det enda mer opp.

Det å heller på vann rett før servering synes jeg er en god måte å servere det på, så lenge det blir spist innen rimelig tid da. Hunden får den tygge motstanden som den trenger og tennene får trimmen sin. Samtidig er du sikker på att hunden får i seg den væsken den skal ha. Den skal selvfølgelig ha tilgang til vann utenom også da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

undersøkte dette jeg også da vanilla var valp... Det er nesten helt umulig for alle mener forskjellig..

Jeg gir nå foret tørt. Dette forebygger tannstein og jeg ser ingen grunn til å ikke gjøre det da hun er helt fin i magen :P

Oppblødt for kan skape bakterier i tillegg til at det ikke er så veldig bra for tennene, men det kan være bra for hunder som har problemer med magen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...