Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva spiser dere på julaften/i julen?


meg123

Recommended Posts

Er det bare jeg og en annen person som spiser lutefisk her? :P

Jeg spiser forresten kalkun på nyttårsaften, da spiser svigerfamilien pinnekjøtt (de spiser reinsdyr på julaften de), så jeg er den eneste som spiser kalkun, det er en tradisjon jeg nekter å gi slipp på. Pinnekjøtt spiser jeg kun på julaften. Maten er det beste med julen, overgår pakker og alt annet. Ribbe har jeg aldri likt. Ikke svin i det hele tatt egentlig, det er vel en vanesak.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På lille julaften spiser vi faktisk ikke noe sånt spesielt. Spiser ofte biff den 23...

På julaften spiser vi alltid pinnekjøtt og alt som hører med, pluss julepølse. På formiddagen spiser vi risengrynsgrøt. Til dessert har vi alltid riskrem og multekrem, i tillegg til masse småkaker.

1. juledag spiser vi juleskinke med bearnaise og fløtegratinerte poteter. 2. juledag spiser vi alltid hos familien, og da blir det som regel ribbe eller noe fisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi eter god brødmat og spretter formbrunosten på lille julaften.

På selve julaften har vi i alle de år hatt ribbe, men i fjor bestemte mamma at det skulle serveres pinnekjøtt. Jeg åt noe så kjedelig som makaroni, ost og mais. I år håper jeg på å få noe bedre... Lasagneplater, ostesaus, aubergine og sopp med revet ost på toppen kanskje.... Namnam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julegrøt lille julaften og så :Pinnnekjøtt, Pinnekjøtt, Pinnekjøtt, Pinnekjøtt til jeg spyr kålrabi og da bytter jeg over til stekt ørret før jeg fortsetter med pinnekjøtt. Det er alltid litt ribbe på bordet og (vi har noen ingifte særinger i familien) og det har jeg funnet ut at er fantastiske godbiter til hundene. De elsker det! Men det gjør ikke jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har hatt pinnekjøtt en gang allerede!! mmmm!

vi har selvfølgelig pinnekjøtt hjemme! men i år skal jeg være hos typen sin familie så jeg har stillt krav at pinnekjøtte får de ikke ta fra meg! og kjøttet må selvfølgelig litt i ovnen før servering! B)

enav de andre dagene så er det ribbe hvertfall...

mmmmmm *gleder seg sånn til å trykke i seg mat*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

På formiddagen på julaften spiser vi grøt. Mamma lager ekstra mye så vi kan bruke resten til riskrem. Senere på dagen har vi julemiddag med ribbe, medisterkaker, medisterpølse, mandelpoteter, surkål, saus, rørte tyttebær og hele pakka. Desserten er riskrem med hjemmelaget rød bringebærsaus. På første juledag har vi kanskje rester av julemiddagen. På annen juledag og nyttårsaften har vi kalkun den ene dagen og ørret/laks den andre.

Mmm, mye god mat i jula. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På lille julaften har jeg pleid å gå sulten :P . Da har mamma laget pinnekjøtt og jeg klarer det bare ikke. Har da spist storveis av kveldsmaten istede som består av mammas nydelige rundstykker og godt pålegg (som hjemmelaget kjøttrull NAM ). Julaften har det vært ribbe (NAMME), pinnekjøtt, medisterkake og diverse annet. Noe for enhver smak. 1.juledag hadde vi en tradisjon med julefrokost hos besteforeldrene mine, men det er vekke nå siden de begge er døde :P . De siste årene har vi hatt frokost hjemme, og enten dratt til en av onklene mine på koldtbord, eller vi har hatt lammelår. Varierer litt.

I år vet jeg ikke helt. Skal være hos svigers for første året, og jeg aner ikke hva de pleier å ha. Men jeg har blitt spurt hva jeg vil ha, og jeg svarte selvsagt ribbe. Men blir sikkert litt av hvert, som medisterkaker og koteletter og slikt i tillegg. Blir spennende å se. Men jeg kommer til å savne mammas lammelårmiddag samt rundstykkene hennes og den hjemmelagde kjøttrullen.

Huff nå ble jeg suuulten :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julaften, på morran da vi bodde hjemme spiste vi grøt med mandel, den som får mandelen får stor marsipan gris :P

Kvelden er det ribbe, medisterkaker, poteter og julepølse, nam :P

1.juledag er det rester

2.spiser vi hos Tante og onkel i lillestrøm.... :P (er ikke sikkert jeg skal i år, men pleier det omtrent hvert år da)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...