Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan tilberede Lever til godbiter?


Henriette

Recommended Posts

Vel - i utgangspunktet har du to muligheter; koke og tørke den, eller lage det jeg kaller leverbrownies. Begge deler er veldig populært her hjemme, men mine tåler ikke mye av den tørkede leveren før de blir litt bløte i magen. Den er heller ikke veldig holdbar når den er tinet (du fryser godbitene,uansett hvilken variant) - og tørket lever smuldrer mye mer enn leverbrownies.

Vil du koke og tørke den så deler du leveren opp i passelig store biter og koker til det er gjennomkokt - så deler du det i terninger og legger det til tørking i ovnen i noen timer på 100 grader. Vet at noen ikke tørker det, men da blir det fort vanskelig for magen igjen. (Obs - dette lukter!)

Leverbrownies kan du finne oppskriften til her. Da må du ha en blender eller bakemaskin, men det går mye fortere.

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leverbrownies lukter ikke, for der er leveren rå når du mikser det og du steker den helt igjennom :D

Jeg syntes duet luktet ille da jeg lagde leverbrownies. Lukten varer ikke så lenge fordi det er bare mens man blander. den lukter ikke etterpå eller når den stekes. Tussie syntes det var en himmelsk duft og satte seg like gjerne foran komfyren og fulgte med!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du blir vandt til lukta. I begynnelsen syns jeg det luktet ekkelt men etter noen år med regelmessig leverkoking bryr jeg meg ikke. Det er værre for de andre i huset...

Jeg koker leveren hel, skjærer opp i skiver (koker det som ikke er gjennomstekt litt til), og kutter skivene i bittesmå terninger. Terningene strøs i en langpanne og settes i ovnen på varmluft, under 100 grader 1/2 - 1 og så står de i ovenen natten over (når ovnen ikke er på). Dette er for å bevare de myke og luktene for å øke smakelighet for hunden, men det er klissete og ha i lomma! Så pakker jeg ned leverbitene i posjonspakker og rett i frysern.

Min blir ikke dårlig i magen av dette, men det er ikke snakk om store doser. Jeg koker opp 1 kg hvis jeg skal trene intensivt med høy motivasjon en periode, ellers går det i andre typer godbiter.

Lever browniene hørtes spennende ut. Det må prøves en gang. Men hvordan lager du det (foruten ingrediensene fra linken). Lager man vanlige brownies kladder som blir kaker og så kutter opp i biter før det stivner?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...