Gå til innhold
Hundesonen.no

å få pengestøtte


Kristina

Recommended Posts

En kompis av meg fikk støtte og betalt husleie fra han var 15 til han var 18-19. Morra hans var manisk depressiv og scitzofren pluss at faren var alkoholiker. Men dette var en veldig dårlig situasjon for en ungdom å bo i, og vil neppe tro du (hvis det er deg det er snakk om) har det så dårlig. Men hør med PP-tjenesten eller helsesøster på skolen din. De veit nok hva du skal gjøre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff det var et vanskelig spørsmål. Jeg vet ikke hvor grensen går, men barnevernet skal flytte barn i tilfeller der det er til det beste for barnet. Men det er innprentet i lovverket at barnet skal hjelpes i hjemmet så langt som det går an (noe som jeg mener står forankret alt for sterkt, og barn blir for sjeldent tatt ut fra hjemmene *mumle noe om foreldrevern* men det var litt o.t ja :) ) og barnevernet flytter sjeldent barna hjemmefra med mindre det er tydelig at barna vil få det bedre utenfor hjemmet. Og så kommer det an på alder og slikt. Det letteste er jo å kontakte barneverntjenesten i ditt distrikt for å få et nøyaktig svar. Det er så mye hjelpetiltak som kan gjøres, og alt blir vurdert ut i fra den enkeltes situasjon.

Kan ikke barnet bo hjemme så blir det som oftest plassert i fosterhjem på institusjon eller i noen få tilfeller få støtte til å flytte for seg selv. Alt etter hvor det er plass, og hvor det er mest hensiktsmessig og hva som vurderes å være best for barnet (med tanke på f.eks alder).

Huff ble mye prat å lite svar egentlig ser jeg. Men et slikt spørsmål er vanskelig å svare på, og det er så mange andre hjelpetiltak som og kan settes i verk. Men for å få et mer konkret svar så anbefaler jeg å spørre noen i barnevernsetatet i området ditt. Du kan og kikke litt på bufetat sine sider.

Men er det omsorgssvikt, og det ikke går å hjelpe barnet hjemme, så kan et av hjelpetiltakene være å gi økonomisk støtte til å flytte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok noe som må vurderes nøye i hvert tilfelle. Dersom grunnen er at man krangler mye med foreldrene og ikke synes at man får lov til noen ting etc, så vil nok noen i barne- og familietjenesten prøve å megle, finne fram til avtaler og ordninger som alle parter kan leve med. Hvis problemene har å gjøre med omsorgssvikt, at foreldrene ruser seg f.eks, vil man nok vurdere om barnet klarer seg bedre på egen hånd, eller med en alternativ form for omsorg (fosterhjem eller bofellesskap med tilsyn), avhengig av alder.

Dette er sånn som jeg tror det er, kanskje andre her på forumet vet mer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skal ha det ganske fælt hjemme for å få utflyttningshjelp. De vil i de fleste tilfeller prøve å ordne opp mellom deg og foreldrene dine slik at ikke løsningen blir å "bryte" med familien og bare flytte ut og løse ting på den måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Blir valpene registrert i NKK? Jeg trodde at valper fra slike avlsprosjekter (som NKK også er med på) ble registrert I så fall kan man vel få titler på hundene?   
    • Som neste hund vurderer jeg veldig en blandingshund fra cavalierprosjektet (cavalier + cocker mest sannsynlig), men ettersom det er en blanding vil den vel aldri kunne ta noen slags titler? Å jobbe mot ekstra bokstaver på stamtavle er litt av moroa for meg med å ha hund, men alle championat o.l. krever vel utstillingsresultater?
    • Takk for svar😊 Tar imot alle råd og tips.  Vi fikk valpen da han var 11 uker gammel, så den var rundt 13 uker da vi forsøkte valpegrinda. Hva gjør dere andre når man skal starte alenetrening? Tenker at å ha tilgang til hele huset vi være et for stort område for valpen?
    • Siden du skriver at dere snart har hatt valpen i snart 4 uker ,går jeg ut fra at den er 11-12 uker gammel? Dere begynte å stenge valpen inne i valpegrind da den var omtrent 10 uker gammel, altså mens den fremdeles er for en liten baby å regne.  Selvfølgelig gråter og hyler den, noe annet ville vært rart. Hvalpen ble tatt fra sin mor og søsken , der den hadde tilgang til både trøst  og lekekamerater hele tiden, til å bli plassert på et fremmed sted uten denne trygghetsfaktoren og ikke minst muligheten til å herje og leke/få utløp for energi på en normal måte.    En normalt valp har MYE energi og har behov for å få utløp for den på en god måte. Faktisk mye mer energi enn de fleste tror, hvis man ikke er vant til hvalper/har sett hvordan hvalper forholder seg til hverandre. Å stenge hvalpen /hunden inne i grind/bur er IKKE god dyrevelferd.  Ikke oppnår man noe positivt heller, med mindre man anser tvangspasifisering for et gode..  Når det kommer til renslighet, så lan faktisk en slik fremgangsmåte forsinke eventuellt hindre framgang, da hunden lærer at det nytter ikke å si ifra ( pipe, hyle , gråte), den er tvunget til å gjøre fra seg der den er.  Å få en valp renslig er som regel MYE arbeid, man må ha øyne både i nakken og på siden av hodet og følge med HELE tiden, så lenge hvalpen er våken . Apropos våken..nei, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet, da er den enten ikke frisk eller så ‘sover’ den av tvang. Noen hvalper/hunder sier tydelig ifra hvis de må ut og gjøre fra seg, andre gir vag/utydelig beskjed, dette gjelder både voksne og hvalper. Hverken hvalper eller voksne hunder gjør fra seg ‘på trass’ inne, uansett hva enkelte påstår.  Selv om hvalpen nettopp gjorde fra seg ute, så kan den godt ha behov like etterpå. Forøvrig er ofte stress og frykt en utløsende faktor når det kommer til tømming, akkurat som hos folk. Så når hvalpen blir stengt inne i denne grinda, så kan stresset være med på å utløse trang til tømming. Kvitt dere med grinda og behandle hvalpen som et familiemedlem og som den babyen den er. Det vil komme både dere og ikke minst hvalpen til gode 🙂 For tidlig igangsetting av  ‘hjemmealene’ trening kan trigge seperasjonsangst, så her vil jeg ha gått veldig forsiktig frem med tanke på starten denne hvalpen har fått.        
    • Vi har lå hatt valpen i 3, snart 4 uker, og har for et par uker siden begynt med litt trening på å være i valpegrind.  Rasen er Brasiliansk terrier.  Valpen begynner å bli stueren, men vi må følge godt med enda siden den ikke gir lyd fra seg når den skal ut. Regner med dette går seg til. Valpegrinda står på stua, og etter råd fra noen andre krympet vi den inn til å ha plass til bare senga.  Men, valpen hyler og piper og bjeffer med en gang den lokkes dit. Slenger inn noen godbiter og sier «på plass», og stenger grinda. Etter 20-30 min roer den seg og sovner. Vi er innen synsrekkevidde for den, og vi har valgt å ikke gi den noe oppmerksomhet når den driver på slik. MEN, han både tisser og bæsjer inni der, selv om han like før var ute og gjorde ifra seg!  Jeg har også sittet utenfor grinda uten at han når tak i meg, men hyler fortsatt, men kanskje ikke like lenge.  Målet til slutt er jo at han på sikt skal kunne være hjemme alene mens gutten er på skolen fra høsten av, 6 timer ca.  Men slik det ser ut nå virker det som at vi kan glemme dette🙄 Noen råd? Spør hvis jeg har glemt å informere om noe😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...