Gå til innhold
Hundesonen.no

Holdbarhet på godbiter


Mirai

Recommended Posts

Lurer litt på om det er noen som vet hvor lenge man kan ha godbitene liggende i kjøleskapet i en pose før man ikke bør gi det til hunden mer? Tenker spesielt på pølsebiter og fiskepudding. Hadde fiskepudding nå i fire-fem dager, og den tapte seg ikke i det hele tatt, kom bare litt fukt på innsiden av posen, men ikke noe dårlig lukt eller antydning til mugg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel bare å se på holdbarhetsdatoen på pakken med pølser det? Den holde vel ca så lenge selv om du har kuttet den opp i småbiter, vil jeg tro?

Det eneste er jo om du har posen med deg på lange treningsøkter, eller lar den ligge lenge i lommen før du tar den inn i kjøleskapet.

Da vil vel kvaliteten forringes en smule.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Holdbarheten blir dårligere hvis godbitene blir oppbevart lenge utenfor kjøleskapet. At maten er delt i småbiter gjør at overflaten blir stor og eksponeringen for oksygen og bakterier er større. Vil tro at holbarheten på godis sa er kortere enn angitt på pakken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Holdbarheten på pakken er reel når pakken ikke er åpnet, når den er åpnet så synker holdbarheten drastisk.

Jeg pleier og åpne pakken med pølser og fryse dem ned i 3 eller fire pølser i en pakke (bruker ca 2pølser pr trening), da er det lettere å holde styr på og hun får aldri dårlige go biter.

Jeg ville ikke gitt hun pølsebiter/fiskepudding som hadde vært inn og ut av kjøleskap + en viss tid i vanlig tempratur i ca 5dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...