Jump to content
Hundesonen.no

sidnajse

Medlemmer
 • Content Count

  236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by sidnajse

 1. Vi har testet ut mye forskjellig da vi har en hund med sensitiv mage. Har fôret på Acana Pacifica en stund nå, som ser ut til å gå bra!? Tenker å starte med litt VOM etter hvert, hvis vi har nok fryseplass.
 2. Godt og utfyllende svar! Det å trene konsekvent daglig er vel nøkkelen, ja?
 3. Da vi trente passering tidligere, hadde jeg godbiter til å belønne hvis hun klarte å gå fot og holde kontakt med meg. Hvis det ble vanskelig fikk jeg henne til å sitte i ro og holde kontakt til de passerende var forbi. Skal prøve ut metoden du skisserer, tusen takk! Er det noe mer vi burde trene på for at hun skal bli mindre redd for andre, eller vil passeringstrening alene føre til en mindre redd hund? Litt vanskelig å formulere spørsmålet, håper det ga mening. Jeg vil unngå at hun skal få negative opplevelser med andre fremmede hunder, og kommer derfor til å holde henne unna dem som du
 4. Jeg er nok veldig sent ute, i og med at Sydney har rukket å bli 6 år gammel, men jeg vil likevel spørre om råd fra dere flinke hundemennesker! Sydney har alltid vært skeptisk til andre hunder og mennesker, helt siden vi fikk henne 9 uker gammel. Passering av mennesker på tur er ikke et problem, men hun trekker seg stort sett unna dersom de ønsker å hilse (med unntak av barn). Hvis vi derimot skal passere en annen hund, hender det stort sett at hun enten stopper opp og viser en haug dempende signaler, eller forsøker å gå forbi med stor radius. Enkelte rolige hunder er helt greie å omgås.
 5. Skaffet meg GIMP, og forsøkte å redigere bort selen. Slet litt med å myke ut "kantene", men synes det ble greit nok for en fersking å være? (nybegynner i å fotografere også, så bakgrunnen ble litt uheldig)
 6. Takk for svar @Kristin_nord og mange gode tips @tillien! Det jeg bør huske er altså at blenderåpning er viktigst dersom dybdeskarphet er målet, lukkertid er viktigst hvis motivet er i bevegelse, og at høy ISO kan gi mye støy. Skal sjekke ut GIMP!
 7. Takk for tips! Fint å ha et redigeringsprogram uansett, spesielt under særdeles vanskelige forhold som du sier?
 8. Tusen takk? Da prøver jeg det neste gang!
 9. sidnajse

  Field spaniel

  Ble litt nysgjerrig på fielden etter at jeg fant denne tråden, altså! Kunne tenkt meg på en utstilling og møtt noen en gang i fremtiden ?
 10. Da har hu prøvd seg igjen! Håper noen vil ta seg litt tid til å gi konstruktiv kritikk av bildene? På flere av bildene så hadde jeg relativt kort lukkertid pga. bevegelse, og måtte kompensere med stor blenderåpning, spesielt fordi lysforholdene ikke var de beste. Hadde ISO på auto. Er det noen som har noen lure tips til å få lyse bilder av hunder i bevegelse når lysforholdene er litt så som så, eller må jeg bare be om at sola kommer frem?? Nevnte noen dårlig lys...?? Takk på forhånd!
 11. Hei! Nå har det seg slik at Sydney, som snart er 6 år gammel, har løpetid. Noen dager inn i løpetiden så får hun en stor atferdsendring (ikke bare denne løpetiden, også i de tidligere). Hun klarer ikke å slappe av, vrir seg i senga, piper/skriker og river i halen til det nesten ikke er pels igjen på tuppen Det er ingenting jeg kan gjøre når hun oppfører seg slik, og det hender at hun glefser hvis jeg prøver å skille henne fra halen og roe henne ned. Vi har vært i prat med veterinær, og kom frem til at Sydney er unormalt mye påvirket av hormonelle endringer i løpetiden. Han anbefalte
 12. Vi har ihvertfall Canelana Thermo. Veldig varmt ulldekken med vind- og vannavvisende softshell på utsiden. Tåler ikke allverdens med vann, men ull er jo uansett kjent for å holde på varmen selv om det blir fuktig og vått. Dekkenet produseres også i relativt små størrelser.
 13. Vi kjøpte inn Acana Pacifica for litt siden, og blander det inn i det gamle fôret nå Planen er å fullfôre Acana når det er tomt. Hun liker det ihvertfall godt, og hun har foreløpig ikke hatt noen reaksjoner selv om hun har litt sensitiv mage. Pacifica ble bevisst valgt på grunn av pelsen hennes som trenger en del stell, og så langt ser det ihvertfall lovende ut! Jeg vet dog ikke hvordan det ville vært for veldig aktive hunder, sånn i forhold til mengden mat.
 14. Å herrejesus så flotte tegninger Valyria har! Skikkelig søte alle sammen?
 15. sidnajse

  Huskyen Yara

  Så herlig? Også er du virkelig flink å ta bilder!
 16. Gjorde et kupp hos HundiHuset på Oster Golden A5 Fikk prøvd den ut i dag, og vi kan si oss godt fornøyd!
 17. Kan du fortelle mer om feilfri innlæring, @Sprettballen? @Wilhelmina Haha, på gode dager så har vi det samme problemet Uten å si noe som helst, og Sydney tilbyr både på plass, rull rundt, spille død og what not...Er igrunn et godt tegn, da
 18. Som tittelen sier, så lurer jeg altså på hvilke utfordringer dere møter på når dere trener hund, gjerne også de positive sidene. Nevn gjerne rase også, evt. også annen relevant informasjon For oss så er utfordringene at hun raskt går lei av å repetere, og at hun kan være litt selvstendig, treningen skal foregå på hennes premisser. Det skal ikke mye til før hun kobler litt av og synes at bakken plutselig ble veldig spennende Hun er ikke av den mest intense typen heller. Heldigvis tar hun ting veldig raskt, når hun er motivert for det. Hun er blanding av litt ymse; litt labb, mest puddel (dv
 19. Så herlig video! Alderen er iallfall ingen hindring på treningsfronten, går jo så det suser
 20. Gratulerer med dagen, imponerende alder!
 21. En stund siden sist! Bildedryss av årets første badetur, påskesola slår aldri feil?
 22. Nå som Sydney sin pels har endret seg en del og blitt litt tykkere, så fant vi ut at den krever litt bedre utstyr enn den billige Wahl-maskina vi har (som ikke lenger vil klippe gjennom...). Vi har altså bestilt en Oster Golden A5, men siden Posten var voldsomt treg denne gangen (), så kan jeg like så godt undersøke hvordan jeg skal vedlikeholde den nye maskina mens jeg venter på pakken. Er det noen med litt pelsstell-erfaring som vil opplyse meg?
 23. Gratulerer masse! For en nydelig valp oooh, har felles fødselsdato, vi, Lykke
×
×
 • Create New...