Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 05/03/2021 i alle kategorier

  1. Så er det jo forskjell på hva hunden minimum trenger av aktivitet for å ikke klikke i vinkel, og på et optimalt liv. Hvis målet er å sikte seg inn på et absolutt minimum av aktivitet bør man kanskje tenke seg om en ekstra gang eller ti før man man skaffer hund.
    4 points
  2. Veldig bra at dere kan justere og legge om, men er dette noe som er motiverende å gjøre i x antall år frem i tid eller kan det bli fristende å gå ned til 10 - 15 min luftetur på daglig basis + en litt lengre hovedtur? Det er ofte enklere å si noe enn å nødvendigvis gjøre det, så vil bare sette den tanken litt i hodet deres ? En hund skal ikke nedprioriteres i en travel hverdag. Det er frivillig å anskaffe seg hund, ingen borgerplikt. Så da må man se på tidsskjemaet om det er plass til en firbeint med sine krav i tillegg til det man allerede har. Det kommer et nytt tilskudd som krever sin jobb/fritidsaktivitet på lik linje som voksne/barn går på. Man bør/skal ikke skyve det vekk en dag eller to alt ettersom. Nødstilfeller og eneste unntak er om man er sengeliggende pga influensa, men selv da må de ut en liten runde aldri hvor lite fristende det er ?
    2 points
  3. De store myndene trenger mye plass utendørs og mulighet til mye mye fri utfoldelse hver eneste dag. Tenk hvor eksplosive de er og hvilken str de er. De må danne muskler, motorikk og herde knokler for å tåle belastning på lange lemmer og stor kropp i veldig høy fart. De ER mosjonskrevende men mangler heldigvis stresset andre hunderaser med litt kapasitet virker å inneha ... De kan passiviseres men da spiser de gjerne opp huset og omplasseres en gang først. Ikke kjøp stor mynde valp om du ikke har trygg god plass utendørs og dersom du planlegger å ha den alene mange timer daglig. Da bør de i såfall være to. Gjerne to valper så får du gratis aktivisering. men igjen: Plass!
    1 point
  4. Selvsagt har du rett i at en stor, vanskelig hund er mye vanskeligere enn en liten vanskelig hund @QUEST. Om man er der at det handler om å ha fysisk kontroll så er små hunder selvsagt bedre. Det jeg mente er at de store ofte er mye mer laid back, og dermed mye lettere å ha med å gjøre. Hadde nylig mareritt hvor uplanlagt blandingsavl etterhvert resulterte i en huskystørrelse blandingshund med chihuahua-gemytt. You had to be there. Jeg tar en diger irsk ulvehund over en liten strihåret dachs any day om målet er et behagelig og problemfritt hundehold, men jeg ser poenget ditt med at den irske ulvehunden kan bli et større problem for omgivelsene enn den strihårede dachsen om man slenger en valp av hver rase i fanget på noen som ikke aner hva en hund er.
    1 point
  5. Styr unna Sparebank1 (nå Fremtind). Sist jeg sjekka hadde de fremdeles dårligere vilkår enn de fleste andre tilbydere. Du bør lese gjennom vilkårene meget grundig hvertfall. De er gode på andre forsikringer da.
    1 point
  6. Signeres! Anooni over her nevner også noe man bør tenke på; nemlig at det er lett å legge planer men å gjennomføre dem over lang tid, er noe helt annet.. Man ser ikke rent sjeldent på diverse fora at NN skriver noe slikt som; ‘ Nei, jeg/vi er ikke så aktive/friluftsmennesker men så snart vi får hund blir det noe annet’ Tja, kanskje det ..mest sannsynlig vil skribenten ikke legge om livsstilen helt over lang tid, ‘bare’ fordi de fikk hund. Det blir som med barn som maser etter dyr, de lover også gjerne at de skal ‘passe det helt selv og gå turer , mate, skifte o.s.v.’ Intensjonen kan være bra den men sånn erfaringsmessig holder det ikke over tid, når den første entusiasmen har lagt seg.
    1 point
  7. 1 point
  8. Takk for svar. Vi vet jo at dette heldigvis går over, og lar han holde på. Vi er store tilhengere av å forsterke positiv atferd, og gjør det konsekvent (selv om det er vanskelig akkurat når raptusene pågår). Vi har såvidt begynt med ro-trening, og går ut fra at det vil hjelpe noe. Ellers får vi holde ut til det er over. Alt annet med valpetiden er jo bare herlig, og vi vil helst ikke at det skal gå så fort som det dessverre gjør. ?
    1 point
  9. Se etter en eldre omplasseringshund med den tiden dere skisserer å bruke :)
    1 point
  10. Hvis det er uaktuelt for deg å ha en hund som bjeffer noe særlig så har du nok dessverre valgt feil rase. Det går an å jobbe med å forebygge bjeffing/gneldring fra valpestadiet, men du vil aldri bli kvitt det hos en rase som er avlet for å bjeffe. Spør du meg er det også urettferdig mot hunden å skaffe deg den for å trene bort de naturlige egenskapene de har. På samme måte som at du ikke bør kjøpe en hund med masse pels om du ikke orker røyting eller børsting, du bør ikke kjøpe st.bernhardshund om du ikke orker sikling, osv. Når valpen er i hus kan du jobbe med å ta den bort fra vindu hver gang den bjeffer , f.eks., eller jobbe inn en god "legg deg på plassen din"-kommando. Men dette tar tid (vi snakker konsekvent jobbing til hunden er voksen), og du vil som sagt uansett aldri få en hund som ikke bjeffer. Så hvis det virkelig er uaktuelt med en hund som bjeffer så håper jeg at du er fornuftig og avbestiller denne valpen, og finner en rase som passer deg bedre.
    1 point
  11. Charter-Svein?! Er det deg? Som syns og mener, og er så bastantisk i meningene dine? Det er da vitterlig STORE forskjeller på hannhunder. Også innen samme rase. Du kan mene mye, men du har nok sikkert ikke sett hvordan denne hunden fungerte. Du vet ikke hvor mye eierene har jobbet med problemet. Likevel er du skråsikker på at veterinæren gjorde en dårlig valg da vedkommende foreslo denne løsningen. Hormoner er ikke bare unoter man alltid kan trene bort. Dessverre blir både tisper og hannhunder med store hormonelle problemer avlet på. Og noen av avkommet arver disse store problemene. Det er ikke bare å kunne holde igjen hunden, og vente på at det skal gå over. Alt for mange problemhunder blir avlivet. Og en del av dem begynte med sin problem-adferd nettopp pga kjønnshormoner som gjør at verden ikke er et så lett å leve. (med mange høyløpske tisper i nærområdet året rundt. Uten pauser. Men 100-vis av andre hannhunder som markerer tett overalt, noe som kan gjøre mange unghunder rimelig stressete) Takk og pris for at det finnes veterinærer som setter dyrevelferd foran «man skal ikke klusse med hormoner» Har du noen gang hatt kastrert hund siden du greier å påstå noe så dumt som at kastrerte hunder blir som en gammel mann? ??
    1 point
  12. Altså; jeg skjønner godt tanken bak denne mixen jeg. Hvis diverse kjente raseegenskaper slår ut i hvalpene får man MYE for pengene! Stor, rask vakt og familiehund som er billig i drift ( rensker nabolaget for katter og småhunder) og som piper hele tiden uten å bli klemt på( gøy for barna) . Er man heldig så slår også krysningseffekten ut og man får en sunn og frisk hund som ikke trenger dyre veterinærbesøk i hytt og pine. ( eventuelt hvis man er uheldig, bikkjen faller dau om av hjertefeil i ung alder.. ) Så er det bare en ting og si; løp og kjøp!
    1 point
  13. Tispa reagerte ikke annerledes på hannen. Hannen opplevde at tispa hadde en løpetid før han ble kastrert og det var en veldig vanskelig tid for ham. Han spiste ikke, satt og ulte nesten hele dagen (og natta..), og var superstresset. Etter kastrering så reagerte han ikke på at hun hadde løpetid.
    1 point
  14. En god beskrivelse av hvordan sorg føles. I dag er en sår dag... ??
    0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...