Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 07/15/2020 i alle kategorier

  1. I dag møtte vi Stella for første gang❤️
    3 points
  2. Sosialisering er mer enn bare å møte andre hunder, det er like mye det å kunne passere og observere hunder i ulike sammenhenger. Feks hunder som løper, trener og leker.
    2 points
  3. Valper har behov for å leke, de trenger å kampe, bite og løpe. De fleste hunder bor alene og da er folk de eneste lekekameratene de har. Å trene triks og kommandoer er vel og bra det, men det er ikke lek. Jeg har troa på å leke mye med valpene mine, kjører mange økter om dagen alt etter hva valpen har behov for. Når valpen går bort til lekene passer jeg på å belønne dette med å leke med den. På så små valper som 12 uker, avleder jeg med en leke når den biter og så leker vi med den en stund. Dersom valpen ignorerer leken og biter i meg avsluttes all lek og jeg ignorerer den (eller fjerner meg fra valpen om den fortsetter å bite) til den slutter. Straks den viser initiativ mot leken igjen så leker vi videre. Det som er viktig er å gjøre det hele til en svært kjedelig affære når valpen biter i meg, for å kampe med et bein er gøy for de fleste valper og jo større sak man gjør av det, jo morsommere synes valpene det er. De fleste lærer fort at det er morsommere å bite i leken og holde moroa gående, enn å bite i meg og bli avvist. Mine valper begynte etter hvert å hente leker når de ville leke i stede for å bite tak i buksebeinet mitt.
    1 point
  4. Hva med å gjøre akkurat som dere gjør nå, altså avlede med en kommando, men i stedet for å belønne med godbit, belønne med leke? Prøv kanskje også å trekke ut kommandoene litt, altså sitt-1001-1002-1003, lek! Tenker at dere da får litt større avstand mellom bitinga og belønninga. Det kan også være en fin måte å begynne å lære inn ro i øvelsene og "bli" på, i tillegg til at dere får utvikla belønningslek, som jeg syns er supernyttig å ha på plass med min hund.
    1 point
  5. Hunder skal IKKE bære kløv med ryggen. Kløven skal ligge ganske langt frem, og bæres i stor grad av skuldrene. Men benlengden er nok et større problem. Kanskje noen av de mindre "bykløvene", evt. K9-sele med vesker.
    1 point
  6. Den første lundehunden min (hannhund) passer perfekt inn i kravene deres. Han elska vinteren og kulde, hadde relativt lite lyd, var en ypperlig familiehund og bestevenn for alle barna i slekta, var en super turhund og var egentlig med på alt fra fjellturer til byturer eller bare en slapp dag eller tre på sofaen. Den bør ha eget liggeunderlag + sovepose hvis man skal sove ute på vinter da, spesielt siden de er små (han var 8 kg og 38 cm høy) og dermed kjøles ned kjapt om de blir liggende på kaldt underlag Lundehundtispa jeg hadde derimot. Hun frøys fra august til mai (hun var vel ikke helt rasetypisk der, hun var liten for rasen også. Normalt er tispene rundt 6 kg, men hun lå på rundt 4-5 kg), lå under dyna mi hele året og var påkledd fra høst til tidlig vår om vi var i ro utendørs. Men igjen, om en frossenpinn hadde fått ligge inni soveposen inntil magen, så er det greit. De elsker nærhet sånn sett. Hun var også eksepsjonelt høylydt og bjeffa på hver minste lyd. Men det er en ypperlig, liten, hendig, allsidig, snill og enkel hund som er med på alt du måtte ønske. Og de elsker barn, lundehund og barn passer perfekt! Og de er vanvittige fjellhunder, kommer seg fram hvor enn, det er jo klatring de er bygget for. De har noe problematikk da, ser du allerede vet om tarmsykdommen (intestinal lymfangiektasi). Sett dere grundig inn i den om dere går for lundehund. Det er en hel del man må tenke på, spesielt rundt kosthold. Lundehunder må ha fettfattig kost! Noen sliter også med pelstap (mister store flekker med hår over hele kroppen), så det kan jo være problematisk vinterstid. Jeg personlig har aldri opplevd hverken IL eller pelstap, men hannen min slet med magen hele livet. Separasjonsangst må du være obs på, det er en del lundehunder med det. En del sliter også med å bli husren, men jeg ser for meg det vil være noe lettere for dere når dere har tilgang på hage. Jeg personlig har hatt to lundehunder der hannen markerte inne hele livet og tispa ble aldri husren. Og noen sliter med nervøsitet, både mot folk, men også lydredsler. Ingen av mine rene lunehunder har hatt dette problemet! Du kan jo også vurdere å ta en titt på lundehundprosjektet, der det nå blandes inn andre raser for å øke den genetiske variasjonen. Jeg har to fra prosjektet selv. en som er førstegenerasjons buhund/lundehund og så har jeg sønnen hans. Begge er 10,5 kg, 40 cm. De krever noe mer enn en lundehund, men ikke uoverkommelig mye. Og de tåler rolige dager! Bare vær obs på at det er usannsynlig å få en lundehund som ikke har noe lyd De er spisshunder og varslere og bruker stemmen for det det er verdt. Noen mer enn andre, men tause er de ikke. Edit: En lundehund hadde passet veldig godt inn i livet deres da, bare så det er sagt! De er familiehunder som trives best med folk og å få være med på det som skjer
    1 point
  7. Det kan være vanskeligere ja, man må være tidlig ute med kontakt med oppdretter, gjerne før valpene er født. Ja, de kan være mer reserverte enn de andre spanielene, så om det er veldig viktig for dere, er det nok tryggere å gå for en springer Det er veldig varierende hvordan fieldene er mot andre folk. Mine hilser alltid med stor iver på alle som kommer på besøk. Ute hilser yngste mann med stor iver på alle, mens hun eldste hilser på de aller fleste men kan holde seg på avstand om det er noen hun synes er litt rare. Skal sies at Lotta er en veldig forsiktig type, mens Nora er mye tøffere og mer utadvendt. Men som sagt, det er store sprik og man vet ikke helt hva man får. Er man riktig uheldig så kan det dukke opp fielder som er usikre på fremmede og. Så springer nok et tryggere valg her.
    1 point
  8. Nå har jeg null peiling, men hva med å lage «valpepipelyd» sånn «auauau» bare uten bokstaver? Som om dere får vondt og så gi en leke og fortsette «leken» med den? Dette blir jo avledning og så bare fortsettelse på leken. Men om det bare fortsetter, fordi han bruker det når han kjeder seg og vil leke, så kan jo dette også gå over til å funke som en «belønning». Kanskje øve masse kontakt og kun bruke godbit da? Så han skjønner at kontakt betyr «blikkontakt»? Passe på å leke med ham når han faktisk tar kontakt, og avvise ved biting? Snakker egentlig mest høyt med meg selv og prøver å ressonere over alt det jeg har lest de siste ukene? Tyggepinner for tannkløe, og herjing i Hagen for utagering:) Avvisning ved biting, eller overraske med «smertepip» og bytte ut ben/arm med leke?
    1 point
  9. Fikk meldt oss på valpekurs som starter ca 10 dager etter at vi har fått henne i hus. Mulig vi rekker vaksine innen 2 treningskveld:)
    1 point
  10. Tror nok du vil støte på samme problemstilling angående det å være alene hjemme med alle førerorienterte raser. Noen mer enn andre kanskje. Ellers er det jo individuelle forskjeller på hver valp. I Atlas sitt kull har ingen hjemme alene problemer, men noen av valpene tok det fortere enn andre. Spør også oppdretter om det er noe separasjonsangst i linjene, det lønner seg uansett hvilken rase dere går for? Personlig ville jeg ikke valgt jaktversjonen av ess med mindre dere har planer om å virkelig bruke hunden. Enig i det @tillien skriver om at det sikkert kan funke om dere er innstilt på det, men det er mye hund i en working springer altså - tross størrelsen. Verdt å nevne at working springer er mye mindre enn standard springer, sånn ift hvilken str dere vil ha. Min er jo standard ess, men vil si han er mer fra brukslinjer enn utstillingslinjer sånnsett. Han har ikke mye pels enda kontra de andre hannhundene vi har møtt på hans alder. Så du kan jo være heldig! Ellers venner du deg fort til pelsstellet, det er helt overkommelig. Hilsen hun som har en korthårs jeg aldri har børstet som første hund?
    1 point
  11. I starten kaster jeg ut leke mens jeg holder ham i selen/halsbåndet, venter om nødvendig til han fokuserer på leka, sier et ord jeg vil skal bety "fokus fram" og så slipper jeg mens jeg sier "vær så god" som er hans ord for å ta utlagt belønning. Når det gjelder target vil nok begge deler funke like fint, enten at du sier "target" i det du slipper halsbåndet eller om du har et mer generelt "nå kan du tilby atferden"-ord som "gå" eller "ja". Når du begynner på kort avstand og det ligger en target der, er det et stort miljøsignal ? Ordet ruta la jeg ikke på før øvelsen så ut som jeg ville. Da begynte jeg å si ruta når han allerede hadde begynt å løpe ut og flytta gradvis kommandoen tidligere og tidligere.
    1 point
  12. 1 point
  13. Jeg synes sosialisering er viktigere enn vaksine, dette er en så kort periode som er så viktig, så jeg ville gjort det fra dere fikk han (kanskje et par dager til akklimatisering først, kommer an på valpen).
    1 point
  14. Linus-guten, 12 veker ??
    1 point
  15. Border collie, schæfer, kelpie, mudi, jaktgolden og jaktlabrador, tolling retriever, hollandsk gjeterhund, tervueren, groendal og malle Så må man finne riktige linjer og oppdrettere!! jeg trener med et par jaktgolden selv og liker dem godt.
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...