Jump to content
Hundesonen.no

Student + Storpuddel eller labrador?

Recommended Posts

Nå har jeg aktivt sett på hund i bortimot ett år. Jeg er aktiv student som driver mye med friluftsliv. Jeg har hatt hunder hele livet (dvergschnauzer, goldendoodle og dachs)og lever allerede livsstilen til en hundeeier. Samtidig som jeg er erfaren, vil det være min første hund der jeg står som eier alene. Jeg er kun interessert i tispe.

Jeg ønsker å drive rally-lydighet og prøve agility, men hunden vil først og fremst være en følgesvenn og turvennine. Jeg er speiderleder og møter ukentlig mange barn (7-12 år). På speideren vil jeg være tydelig overfor barna når de kan kose og ikke. Hunden vil bli godt sosialisert i ulike miljø, og må bli tilvendt å være hjemme alene med radioen på. Jeg har sett spesielt på rasene Storpuddel og Labrador. 

 

Jeg er veldig betatt av storpuddel. Jeg liker lynnet, at de lærevillig, ikke har jaktinstinkt eller røyter. De oppleves som gode allround hunder, som har det godt sammen med eieren sin. Når det kommer til pelsstell kommer til å klippe en hverdagsklipp for å redusere noe av pelsstellet. Jeg er foretrekker pelsstell fremfor å støvsuge hundehår til en hver tid. En ting jeg har tenkt ekstra på er at jeg opplever at  jeg at storpuddelen er svært aktive (og hoppete) og barnslige hele livet, det kan være litt slitsomt men også bra. Mange store hunder blir gamle og trege allerede etter ca 5 år. Det er kipt. Jeg går allerede mye tur, og ser frem til å ha noen å gå med. Den vil få godt med mosjon og mental stimuli. Et annet poeng er at flere storpudler ikke har så sterk psyke, kan bli stresset og ha separasjonsangst. 

Andre raser jeg har sett på er labrador. Jeg opplever de som litt mer sindig og tolerant mot omgivelsene sammenlignet med storpuddelen med bedre mentalitet og psyke generelt. Noe som er negativt med labradoren er at røyter og at de kan fort bli ganske tunge og kompakte. Men jeg vil passe på at den får nok mosjon og kontrollere matintaket, for at den ikke skal bli for stor. Det virker som trivlige alroundhunder. Kunne en jaktlabrador/jaktgolden vært interessant? 

 

Jeg tror begge kunne passe, men jeg lurer på om dere har noen tanker utifra det jeg har skrevet. 

Er det noe med helse jeg bør være ekstra oppmerksom på?

Jeg er også interessert i andre aktuelle raser. 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du høres litt ut som du har samme kriterier som meg.

Jeg ville ikke vært så bekymret for tyngden til labradoren, men den røytinga...

Jeg tenker at en stødig både stor- og mellompuddel kan fungere fint så lenge du er nøye på gemytt hos foreldre/linjer, og har fokus på miljøtrening og ro. Og jeg kan love deg at labradorer kan være omtrent like livlige, så lenge de ikke blir overfôret. Særlig i valpe-unghundtiden, men jeg kjenner flere godt voksne labradorer som har mer enn nok liv i seg. Jaktvariantene av retriever vil nok være en langt større håndfull enn puddelen. Jeg vil ikke anbefale det med mindre du virkelig ønsker å satse innen hundesport.

Et alternativ jeg har vurdert er korthårscollie. Du finner noen tråder om de her inne. De røyter også, men kanskje ikke riktig så mye som laben.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Labradoren blir kanskje litt tung i agility? 😊 Spørs jo hva slags ambisjoner du har da. Ellers høres det ut som om både puddel og labrador er gode valg 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bare et lite NB🙂

Storpuddel kan ha jaktlyst i seg. Naboen har en, han er heit på hårvilt. Ikke heeeelt uvanlig for rasen har jeg skjønt. Ville i hvertfall undersøkt i fht dette ved evt kjøp. Finnes vel forskjell på linjene her også kanskje. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her er det ikke akkurat sånn at aktivitetene stenger ned(i alle fall ikke etter at jeg flyttet tilbake til Vestlandet), men det blir litt andre aktiviteter. Jeg driver jo i hovedsak med redning med mine hunder, og mye av året går med til rundering, spor og andre relaterte aktiviteter. I vintermånedene blir det lavinetrening, søk i bygg og søk på industriområder, samt mer fokus på lydighetstrening. Det tror jeg bare hundene har godt av. I nord kan man jo ikke rundere hele året slik man kan her i sørvest. Men jeg tror ikke hundene nordpå er noen dårligere runderingshunder av den grunn. Tror tvert i mot at de bare har godt av en runderingspause. 😊
  • Han har blitt veldig tynn. Det eneste jeg får i ham er frolic som godbiter på tur. Lirker jeg i ham noe annet nekter han ta det. Jeg har forsøkt sju ulike typer mat nå, av både tørt, vått, dyrt og billig, og vom, som han har spist siden valp har jeg forsøkt i alle mulige varianter og temperaturer. Vurderer å kjøpe frysetørkemaskin så jeg kan kjøpe vanlig vom og tørke det selv for å spare penger. Han vil jo koste noen tusen å mate hver måned hvis jeg skal kjøpe ferdig frysetørket.
  • Er han tynn? Du sier du har prøvd "alt" av mat, hva vil det si? Alle tøffôr, våtfôr og råfôrtyper? Jeg har laget meg en prisoversikt her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NNLDwmbxwhxZqruvn6GVUY0zzKvpg86hZJ8u2usy_6E/edit?usp=sharing Tilpasset mine hunder såklart, men gir en indikasjon.   Ellers kan du lese en del råd om matvegring på forumet her, men så lenge han er frisk så bør det være et løsbart problem.
  • 11 måneder og hatt spisevegring i lang tid, alt av mat er forsøkt uten hell. Både i skål, som søk etc. Nå har jeg sett at han elsker frysetørket vom, men det er jo en hinsides pris på dette. Nesten 500 kroner for 900 gram, som tilsvarer 2,7kg vom, altså ikke særlig drøyt. Til sammenligning koster vanlig vom rundt 450 for ni kg. Noen som vet om billigere merker, men som også er bra?
  • Nei, ikke direkte, men når jeg søkte treningsdagbok til hund i google kom det opp flere tråder her inne. Så må man jo bare finne sin egen vei etter inspirasjon av det en finner. 
 • Nylig opprettede emner

×