Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp! Har lovet bort valp til feil person..

Recommended Posts

Hei😊

Jeg har et valpekull hjemme nå som er leveringsklare om 4-5 uker. De er 50% Golden og 50% Border Collie. Var en tjuvparring, og jeg vet mange er imot blandingshunder men jeg håper vi kan droppe den diskusjonen akkurat nå. Moren tilhører egentlig et familiemedlem av meg, men pga. en plutselig endring i livssituasjonen hennes så flyttet mor til meg for et par mnd siden. Alle valpene er reservert og det var jeg som plukket ut alle kjøperne, bortsett fra 1. Dette paret hadde «tanten» min i god tro lovet en valp før jeg tok over. De er venner av venner, og jeg fikk et godt inntrykk av dem over tlf og første gang de besøkte valpene. Men neste gang vi pratet satt jeg igjen med en skikkelig dårlig følelse. De var bekymret for gjeterinstinktet til BC ettersom de bor i en bygd med mye sau. De fortalte om et sted i bygda hvor de drev med avvenning av denne adferden ved å bruke halsbånd som gir støt. Jeg ble helt paff. Selv har jeg ingen erfaring med gjeterhunder, men jeg syns ikke det der er greit. Det var heller ikke noe snakk om å prøve andre metoder først, de var rett på sak. Til dere som har BC; tar jeg helt feil? Er dette faktisk noe som er vanlig? 

Det var også andre småting som gjorde at de virket helt uvitne om hundehold. Bla. at de ville ha en familiehund, for de trenger ikke like mye turer.. Jeg klarer ikke nevne alt, men det var flere småting som gjorde at jeg angrer fryktelig og ikke ønsker å selge dem valp. Det med støt og gjetning sa de først da de var på vei ut av døra og inn i bilen, så jeg fikk liksom ikke sagt så mye på det fordi de hadde «hastverk» og måtte komme seg avgårde. Jeg angrer selvfølgelig på at jeg ikke stoppet dem, men jeg ble avbrutt før jeg fikk sagt stort. 
Nå ser jeg på den søte lille tispa, og får så vondt i hjerte av tanken på at hun skal bo hos disse menneskene.

De har betalt depositum, er det da noe jeg kan gjøre? Har jeg noen rettigheter? Vi har ikke skrevet kontrakt enda. Selv likte jeg ikke helt å ta depositum for valpene, men dette var noe tispe-eier bestemte.. Jeg er ekstremt konfliktsky og syns det er skummelt å skulle si at de ikke får valpen likevel, men jeg føler jeg må.. Det blir nok veldig trist for de også, de har jo gledet seg til å få valp.

Jeg er fult klar over at det er meg som har dummet meg her, men jeg håper virkelig at noen har noen gode råd! 
Håper ikke teksten ble for «rotete» 😛
 

Edited by Maryy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er ikke uvanlig med aversjonstrening mot sau med strøm. Men dette SKAL gjøres av en godkjent instruktør. Og jeg er litt usikker på om det er hensiktsmessig med en gjeterhund. @maysofie?

Selv om strømming av hund ikke er noe hyggelig reagerer jeg igrunn mer på at de skal ha en "familiehund som ikke trenger så mye tur". Du har en blanding av to aktive raser som bør selges til folk som er aktive, minimum med godt med turer, men hundene trenger sannsynligvis også en del mental aktivisering for å trives og ikke utvikle problemadferd. Dette blir ikke noen kosehund som ligger stille ved sofaen når det ikke skjer noe, det er en arbeidshund som trenger oppgaver for å ikke kjede seg. Håper du har valgt de andre valpekjøperne ut fra dette!

Jeg ville betalt tilbake depositumet og si beklager, men det er ingen av valpene som vil passe hos dem siden de vil ha en rolig familiehund. Depositum er forsåvidt vanlig og fornuftig, men på renrasede hunder er det også oppdretter (den som har kullet) som har siste ord i hvem som får valp. Jeg har selv stått ganske langt opp på liste men fått avslag fordi oppdretter mente at ingen av valpene ville passe hos meg.

Lykke til!

Og legg gjerne inn en presentasjonstråd med bilder! Blandingshunddiskusjonen går nok mer på folk som avler i hytt og pine for å tjene penger. Uhell skjer og har alltid skjedd, det får man bare gjøre det beste man kan med.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for svar, @simira😊 
Jeg visste ikke det er vanlig, men jeg kan ikke nok om det så har nok fått feil inntrykk og vært for tidlig ute med å dømme. Greit å vite! Men jeg følte liksom ikke at disse ville gjøre det av «rett» grunn hvis det går an å si. 

Jeg prøvde å forklare de at dette er hunder som trenger mye aktivitet, både fysisk og mentalt, men de hadde hatt samme blandingen før så det var visst ikke noe problem.. De hadde først tenkt på en annen rase, som et vennepar av de har, men den rasen trengte minst 2 langturer om dagen, og det var aaalt for tungvindt! Spesielt siden den måtte ut kl. 6 om morgenen og kl. 20 på kvelden, som om det var bestemte tidspunkter for akkurat den rasen.. 
Alt i alt virket det som om de egentlig ville ha en robot. Blir helt oppgitt.
Tror heldigvis jeg har truffet godt med de andre kjøperne😊

Takk igjen for et godt svar! Var egentlig litt redd for å poste noe her😂
Jeg skal ta en prat med de igjen i dag. Krysser fingrene for at det ordner seg greit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan jo påpeke at selv om den forrige blandingen de hadde var rolig, så kommer denne etter to aktive hunder (forhåpentligvis?), og vil kreve minst en god tur hver dag, og et par langturer i løpet av uka. Håper det ordner seg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Maryy said:

Jeg visste ikke det er vanlig, men jeg kan ikke nok om det så har nok fått feil inntrykk og vært for tidlig ute med å dømme. Greit å vite! Men jeg følte liksom ikke at disse ville gjøre det av «rett» grunn hvis det går an å si. 

Som Simira allerede har nevnt, så snakket de nok om avresjonsdressur mot sau som utføres av godkjent instruktør. Dette gjøres vanligvis på jakthunder som skal brukes i terreng med sau, men jeg tenker at om man bor midt i områder med mye sau kan det være greit å gjøre dette i tilfelle hunden skulle stikke av. Hvert år er det mange sau som skades og drepes av hund, og de siste årene har noen hunder blitt skutt i forbindelse med sau. Tenker at dette heller er en rett grunn til å strømme hunden.

Jeg synes du skal spørre dem mer ut om de tingene du føler skurrer. Du kan fint spørre hva de mente med å strømme hunden mot sau, hvordan dette foregår, hvem som gjør det og hvor dette skal foregå ol. Det er også helt ok å få dem til å gå mer innpå hva de ser for seg av aktivitet, hvor mye og hva slags, for ut fra det du skriver virker det som de ser etter en lite krevende hund og det tenker jeg kanskje er mest bekymringsverdig.

Ellers er du i din fulle rett til å nekte dem valp så lenge det er du som eier kullet, forutsatt at du betaler tilbake depositumet. Det er ikke verre enn å si at denne valpen ikke passer inn hos dem, og begrunne det med at valpen har egenskaper som disse valpekjøperne ikke vil ha i en hund. Du risikerer selvfølgelig at det blir en ubehagelig situasjon og at disse kjøperne reagerer negativt i skuffelsen, men jeg tror du vil føle deg bedre med å stå i den stormen enn å leve mange år framover med en klump i magen hver gang du tenker på denne valpen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Som de andre er inne på er det helt normalt at det er oppdretter som bestemmer hvem som får hvilken valp, og det får man gjerne ikke vite så tidlig. Først skal oppdretter finne ut hva de forskjellige valpekjøperne ønsker seg av en hund og så skal oppdretter se hvordan valpene utvikler seg og se hvilken personlighet som passer best hos de forskjellige. Så det er ikke verre enn å si at nå som du har sett hvordan alle utvikler seg og du har hørt mer om hva de ønsker seg i en hund, er det dessverre ingen som passer til deres ønsker og selvfølgelig skal de få igjen depositumet :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

For å spille litt djevelens advokat her, så tror jeg muligens du har en dårlig sak. Dyr er etter loven en «ting» og dere har inngått en avtale om kjøp/salg av denne «tingen», noe depositumet bekrefter. Da er du forpliktet til å følge opp. Jeg klarer ikke å se at det etter loven er rom for å angre seg - i alle fall ikke bare basert på en magefølelse av at noe ikke stemmer.

Merk at jeg ikke støtter at det skal være slik - synes tvert i mot at det er horribelt at dyr behandles som «ting» i lovverket som omhandler kjøp/salg, men det er slik det er etter hva jeg kan finne ut.

Personlig ville jeg betalt depositumet tilbake, funnet på en hvit løgn, og håpet at det forsvant med det. Noe det sannsynligvis gjør. I valget mellom å bryte en lov som ikke er godt tilpasset verden vi lever i og det å være engstelig for at valpen skal få et dårlig liv, så er jeg ikke i tvil om hva jeg ville valgt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er vel muligens et element her at "tanten" har lovet bort denne valpen. Og det er "tanten" som eier hunden?

Jeg tror jeg ville involvert "tanten".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis de planlegger å utføre denne strømmingen selv så er vel det ulovlig, kanskje det kan være en vei ut? Det må da være grunnlag for å oppheve en avtale.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Wilhelmina said:

Hvis de planlegger å utføre denne strømmingen selv så er vel det ulovlig, kanskje det kan være en vei ut? Det må da være grunnlag for å oppheve en avtale.

De sier vel at det er "noen i strøket" som gjør det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bare fordi det er BC i den, gjør det ikke automatisk til at den er interessert i sau, dette er en vanlig misoppfatning. Gjeterhunder må tennes for å ville gjete sau, og det gjøres i kontrollerte former for å aktivere gjeterinstinkter gjennom bevegelse i sau, fører og situasjon. En BC som ikke er tent på sau, er like interessert i sau, ku, rådyr osv. som enhver annen hund - mao. kan de være stein tullete jakthunder, eller gi fullstendig blaffen, med alt innimellom. Å jage say har ingenting med gjeting å gjøre. 

Det som er farlig er ikke gjeterinstinkter, men jaktinstinkt. Noe alle hunder kan ha, noen raser værre enn andre. BC kan ha mye av det, men de kan også være veldig lydige og behagelig hunder som ikke trigger på bevegelse, og har generelt en liten radius som ikke gjør det så interessant å sette avgårde etter dyr. Med blandingshunder må man jo selvsagt ta foreldrene mer i betraktning, da man ikke veit hva man får. 

Nei, man strømmer ikke hunder på sau bare fordi en forfedre kanskje var gjeterhund. Gjeterhundbiten har liten til ingen innvirkning på hvor interessert hunden er i sau. Ja, de er avlet for å være interessert i dyr, men som så mye annet så må eventuelle iboende instinkter trigges, både gjeterinstinkter og jaktinstinkter. 

Det arrangeres aversjonskurs i nærheten av oss, jeg har sett to ikke-jakthunder der, av flere titalls, og begge var terriere, ikke BC eller blandinger. 

Edited by maysofie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, 

Jeg hadde ikke solgt til de menneskene om du har en slik dårlig følelse. En valp er ingen "ting". Det er en levende skapning. Hadde selv et kull på 7 valper i sommer. Det vanskeligste er å finne rette kjøpere. 

Du er vitne for den lille valpe og da må du også tørre si nei. Si det rett ut. Du fikk ikke det rette inntrykk og at de får depositumet tilbake. Ferdig snakka. Trenger du hjelp, kontakt meg. Jeg er ikke konfliksky.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Fiberhusk? Det binder jo væske, så det vil vel gjøre problemet større? Bruker det mye i matlaging, for å binde sammen f.eks "brød"deig, så ser for meg at det bare vil suge tarmen enda mer tom for "glidemiddel"  --- Jeg har brukt både å tilsette endel vann, grønnskaper, hele linfrø og tørrfor- det siste blir jo vanskelig for dere.
   Den med ris forer jeg vår eldste på nå, og jeg merker ikke noen forskjell på henne i forhold til vanlig V&H- men kan jo hende det fungerer for andre.
  • Hundesuksess Bikkje Pødden Hundorama Non-Stop Unleashed Sexier Than A Squirrel
  • Vi er motstå regime av kriminelle og korrupte tjenestemenn i den russiske Føderasjonen. Vi ber deg om å hjelpe oss i kampen mot de kriminelle regimet i russland, som er å røve fra Russland og sine borgere gjennom utpressing, vold og drap. I vårt land, den totalitære makt av kriminelle er økende ved rigging valg, undertrykke dissens, og falske patriotisme.
   Vi kjemper for dette ved å dekke ulovlige handlinger i sosiale nettverkene, som faktisk er betalt for av myndighetene, slik som tyveri
   økonomiske midler, mord av opposisjonelle politikere, forfølgelse av annerledes tenkende. Vi opprette grupper av likesinnede opprørere. Faktisk er landet opplever orwellianism: svart kalles hvit, krig er fred, uenighet og selvsensur er innført.
   Men situasjonen er i endring, det Führer-Putin er svekket, og han vil bli erstattet av en mottaker som ikke er mindre skadet og blodtørstige. Folk de er forvirret og Uttrykke sin dissens i kjøkken, Røykfrie rom, og lukket sosiale undersøkelser. En av de sistnevnte viste sjokkerende vantro folk i Russland til makten: i den 2,5 millioner som stemte, bare 2% tillit til den sittende regjeringen. Vi kjemper for vår fremtid, vi er mot militær overtakelse av nabostater, vi er mot krigen med Ukraina, Georgia, mot
   inntrengning i Hviterussland, Kazakhstan og i de Baltiske Stater. Vi er for uttak av private militære kampanje av Putins lakei Prigozhin fra Libya, Syria, Venezuela, Afrika. Vi er for den Europeiske fremtid i Russland, bli med i den Europeiske Union, full aksept av menneskerettigheter og friheter. Situasjonen i Russland er spent, den kriminelle eliten blir beriket utenfor mål av folket i Russland, som er faktisk tvangsarbeid.  Flere handlinger som ble tatt av regimet mot land og folk i løpet av de siste 20 årene:
   1. usurpasjon av kraft gjennom konstitusjonell reform - Putin fram til 2035.
   2. drap av personer som er upassende for Putin ved spesielle styrker i utlandet og i landet: Skripali, Litvinenko, khangoshvili...
   3. ødeleggelse av små og mellomstore bedrifter på grunn av uoverkommelig kreditt, korrupsjon av politiet
   4. økonomien er krøllete på plass siden 2008, faktisk, det er en nedgang, nedbrytning
   5. ukontrollert avskoging i Sibir ved Kinesisk
   6. det å heve pensjonsalderen til gjennomsnittlig levealder (65 år)
   7. nedgang i levestandarden til folk - 200euro/måned lønn
   8. 20 millioner offisielt fattige i Russland, arbeidende fattige, fattige store familier
   9. den høyeste mord og selvmord rate i verden
   10. hundrevis av millioner av dollar i politi korrupsjon
   11. mislyktes sosialpolitikk: fallet i fødselen pris, utryddelse av Russland årlig av 300 tusen mennesker, forverring av utdanning, medisin Vårt program av handlingen er som følger:
   - Umiddelbar fjerning fra makten av Putin og hans medarbeidere
   - Restaurering av konstitusjonelt regime på hele territoriet til den russiske Føderasjonen
   - Øyeblikkelig stans av alle aggressive kriger utkjempes av Putin-regimet. Deoccupation and deannexation.
   - Signeringen av en fredsavtale med Ukraina, Georgia, usa og Japan. Bli med i den Europeiske Union og NATO.
   - Prøving av personer som er involvert i grunnlovsstridig anfall av makten i Russland og langsiktig brudd på Grunnloven.
   - Forbud mot aktiviteter i undertrykkende spesielle tjenester på territoriet til Russland og gjenkjenne dem som kriminelle.
   - Lustration. Inndragning av stjålne varer av korrupte tjenestemenn. Etableringen av en "Unexposure Bank."
   - Nasjonalisering av ulovlig og kriminelt stjålet eiendom og alle nasjonale rikdom, betaling for sin andel til innbyggerne.
   - Umiddelbar økning av pensjoner og kvoter, lønn av statlige ansatte til nivået av utviklede Europeiske land.
   - Sosial støtte: reduksjon av pensjonsalder, gratis apotek og legemidler, kommunikasjon og Internett, offentlig transport
   - Lovgivende konsolidering av hver enkelt innbygger andel av nasjonal rikdom.
   - Full økonomisk Amnesti for enkeltpersoner og juridiske personer. Tilgivelse for all gjeld på usurious lån.
   - Avbestilling av eventuelle skatter og avgifter for innbyggerne i landet, så vel som små bedrifter.
   - Innføring av elektroniske penger for å forebygge korrupsjon.
   - Overføring av de fleste av myndighet og ansvar til lokalt selvstyre og politiet.
   - Støtte for fri omsetning av våpen.
   - Innføringen av den konstitusjonelle lov om sannhet og åpenhet av tjenestemenn på alle nivåer.
   - Åpne nett verk av myndighetene. Umiddelbar straff av tjenestemenn for å lyve.
   - Innføring av et visa-regimet med de Sentral-Asiatiske land, Kina.
   - Etablering av direkte demokrati i Russland. Vi ber deg om å hjelpe oss med å utdanne folk i Russland i sosiale nettverk og fortsette vår kamp mot de kriminelle myndigheter i den  russiske Føderasjonen. Et beløp av din hjelp er ikke sammenlignbare for oss! Uavhengig av størrelsen på din støtte, vil vi være takknemlig til deg.
   https://paypal.me/downloadbase
   The situation in Russia and our fight against the regime. We are resisting the regime of criminals and corrupt officials in the Russian Federation. We ask you to help us in the fight against the criminal regime in the Russian Federation, which is robbing Russia and its citizens through blackmail, violence and murder. In our country, the totalitarian power of criminals is growing by rigging elections, suppressing dissent, and fake patriotism. We are fighting this by covering illegal actions in social networks that are actually paid for by the authorities such as theft
   budget funds, assassinations of opposition politicians, persecution of dissenters. We create groups of like-minded rebels. In
   in fact, the country is experiencing orwellianism: black is called white, war is peace, unanimity and self-censorship are introduced. But the situation is changing, the Fuhrer-Putin is weakening and he will be replaced by a receiver no less corrupt and bloodthirsty.  People are confused and Express their dissent in kitchens, Smoking rooms, and closed social surveys. One of the latter showed shocking disbelief people of Russia to power: of the 2.5 million who voted, only 2% trust the current government. We are fighting for our future, we are against the military takeover of neighboring States, we are against the war with Ukraine, Georgia, against penetration into Belarus, Kazakhstan, and the Baltic States. We are for the withdrawal of the private military campaign of Putin's henchman Prigozhin from Libya, Syria, Venezuela, Africa. We are for the European future of Russia, joining the European Union, full acceptance of human rights and freedoms. The situation in Russia is tense, the criminal elite is being enriched beyond measure by the people of Russia, who are in fact forced  labor. Several actions taken by the regime against the country and people over the past 20 years:
   1. usurpation of power through constitutional reform - Putin until 2035.
   2. the killing of persons objectionable to Putin by special forces abroad and in the country: Skripali, Litvinenko, Khangoshvili...
   3. destruction of small and medium-sized businesses due to unaffordable credit, corruption of law enforcement agencies
   4. the economy is crumpled in place since 2008, in fact, it is a decline, degradation
   5. uncontrolled deforestation of Siberia by the Chinese
   6. raising the retirement age to the average life expectancy (65 years)
   7. drop in the standard of living of the people - 200uero/month salary/wages
   8. 20 million officially poor in Russia, working poor, poor large families
   9. the highest murder and suicide rate in the world
   10. hundreds of millions of dollars in law enforcement corruption
   11. failed social policy: the fall in the birth rate, the extinction of Russia annually by 300 thousand people, the deterioration of education, medicine Our program of action is as follows:
   - Immediate removal from power of Putin and his associates
   - Restoration of the constitutional regime on the entire territory of the Russian Federation
   - Immediate stop of all aggressive wars waged by the Putin regime. Deoccupation and deannexation.
   - Signing of a peace Treaty with Ukraine, Georgia and Japan. Joining the European Union and NATO.
   - Trial of persons involved in the unconstitutional seizure of power in Russia and long-term violation of the Constitution.
   - Banning the activities of repressive special services on the territory of Russia and recognizing them as criminal.
   - Lustration. Confiscation of stolen goods by corrupt officials. The creation of a "Unexposure Bank".
   - Nationalization of illegally and criminally stolen property and all national wealth, payment of their share to citizens.
   - Immediate increase of pensions and allowances, salaries of state employees to the level of developed European countries.
   - Social support: reduction of the retirement age, free medicine and medicines, communication and Internet, public transport
   - Legislative consolidation of each citizen's share of national wealth.
   - Full economic Amnesty for individuals and legal entities. The forgiveness of all debts at the usurious loans.
   - Cancellation of any taxes for citizens of the country, as well as small businesses.
   - Introduction of electronic money to prevent corruption.
   - Transfer of most of the powers and responsibilities to local self-government and the police.
   - Support for free circulation of weapons.
   - Adoption of the constitutional law on truth and openness of officials at all levels.
   - Open online work of authorities. Immediate punishment of officials for lying.
   - Introduction of a visa regime with Central Asian countries, China.
   - Establishment of direct democracy in Russia. We ask you to help us educate the people of Russia in social networks and continue our fight against the criminal authorities regime  in the Russian Federation. Any amount is helpfull for us! Regardless of the size of your support, we will be grateful to you.
   https://paypal.me/downloadbase
    
  • Hundpodden - Vär bästa vän Drinking from the toilet: Real dogs, real training Animal training academy
  • Men handlet det om hundens adferd og oppførsel, eller at hunden hadde sykdom/problemer som ikke kunne løses? Dette er jo en redd hund som rett og slett ikke takler en normal hverdag. Du kan trene bort mye, men frykt er krevende og vanskelig når det ikke har åpenbare årsaker i bunn som det kan gjøres noe med. Det kan godt være at en person med mye erfaring og kunnskap om adferdsproblemer kunne fått denne hunden litt tryggere enn den er i dag, men hunden er seks år, og mye ser ut til å være prøvd allerede. Dette er et hundehold jeg ikke unner noen.
 • Nylig opprettede emner

×