Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Dobbelt bilbur til hunder av forskjellig størrelse?

Recommended Posts

Jeg går med planer om valpekjøp i løpet av 2020/2021, og har bestemt meg for å gå for en mindre rase enn den jeg har fra før. Ettersom jeg er glad i å planlegge (og spare 💰), har jeg allerede begynt å tenke på bilburløsninger. Nåværende hund er ca. 23 kilo og 51 cm i manken, neste hund blir 30 cm +/- og ca. 8-10 kilo. Jeg har alltid hørt at et "trangt" bur er det tryggest - betyr det at jeg bør gå for to separate bur, i og med at hundene er av så ulik størrelse? Har noen erfaring med å få laga bur på mål der den ene delen er mindre enn den andre? Eller tror dere at det kan funke med et vanlig dobbeltbur til gutta? Jeg blir meget glad for alle innspill!

PS: gratulerer med dagen! 🙂 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Variocage har ihvertfall flyttbar skillevegg i sine dobbeltbur, det vil kunne hjelpe!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buret skal ikke være trangt, hunden skal ha plass til å ligge på siden. Men det skal ikke være så stort at hunden blir kastet rundt i en kollisjon heller.

Med såppas lite forskjell kan et dobbeltbur fungere helt greit, og noen har løsninger som nevnt over, så du kan fordele plassen litt.

Vi har 8 kg + 40 kg og har to separate bur. Med så stor forskjell er det definitivt best, også fordi det er enklere å flytte rundt på bur hvis bare én av hundene skal hit eller dit.

Jeg har også sett mange gode løsninger fra Kela på dobbeltbur med ulik størrelse på delene (både dobbel- og trippelbur).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da jeg skulle investere i nytt bur endte jeg med variocage dobbel L med noenlunde lik tankegang som deg, jeg har nå en stor sheltie på ca 50 cm og 17.5kg og håper å øke flokken etterhvert med en sheltie på litt mer normal størrelse, typisk rundt 35 cm og 8-10 kg, og har selv vurdert at da vil buret bli lite nok til den ene men stort nok til den andre med riktig justering av skilleveggen og burlengden 😊

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×