Jump to content
Hundesonen.no

Bjeffer på natten

Recommended Posts

Hei! Jeg flyttet nylig, og hunden min som aldri har bjeffet på noe har begynt å bjeffe på natten når hun hører lyder. Vi bor i blokk men det har vi alltid gjort. Vi har bodd her i 8 uker nå, og virker ikke til at hun venner seg til det. 
 

Dette er utrolig slitsomt, jeg våkner 3-4 ganger ila natten pga dette, og min kjæreste orker snart ikke overnatte lenger. 
 

Hun bjeffet på dørcallen første tiden og, men det løste vi med litt leverpostei hver gang den ringte. Får ikke gjort samme på natten da jeg sover (såklart) og vil jo ikke belønne henne etter hun har bjeffet. 
 

Bjeffene er så høye og skarpe at jeg hopper jo opp i sengen, kjenner det begynner å irritere voldsomt, og vi kan ikke ha det sånn. Er det noen der ute som kan ha noen tips? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kanskje det hjelper å ha på radio med lav musikk? Eller å sliten henne skikkelig ut på kvelden før dere skal sove? Når hun bjeffer om natten, hva gjør du? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radio går ikke, jeg skal jo sove, og vi bor i en liten leilighet. 
 

Prøvd å slite henne ut, ingen effekt.. 

 

Jeg har forsøkt å roe henne ned, forsøkt å si nei med streng stemme, hun slutter da, men det hjelper ikke neste natt. Har prøvd å ignorere, men det hjelper ikke det heller.. 

Hun bjeffer aldri ellers, men tror det er for å varsle meg når jeg sover om at «det kommer noen.» Vet ikke hvordan jeg skal få trent det vekk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan være det koster deg noen netters søvn å få fikset dette. Men bedre å ofre noen netter nå, enn å våkne hver natt på sikt?

Hvor sover hun? Har du prøvd å bytte sted, enten at hun er lengre unna deg (noen hunder tenker at da trenger de ikke å varsle) eller at hun hører lydene dårligere. Om hun er i et annet rom enn du sover bør det kanskje også gå greit å ha på lav radio?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det med dørcallen hadde jeg også problemer med, så den koblet jeg bare av, Kommer det gjester får de heller ringe så får jeg slippe dem inn selv.  Men det må ellers være veldig slitsomt å bli vekket om natten, det sier seg selv

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Dørcallen er ikke noe problem lenger, det fikk vi trent vekk ved å gi godbit når den ringte :) jeg bor i en ettroms leilighet, så radio er helt uaktuelt. 
 

ja, enig med at det er bedre å ta det nå enn å la det går for lenge. Prøver å gi henne godbit hvis jeg selv våkner på natten (jeg sover veldig lett) men de gangene hun bjeffer er det så brått at jeg rekker ikke reagere. Har byttet litt steder, men igjen, et roms, og hun vil sove så nær som mulig. Uansett hvor jeg setter hulen eller sengen hennes så sover hun rett ved siden av sengen. Hadde jeg stengt henne på badet hadde hun bare blitt redd tror jeg, det ønsker jeg ikke!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er ikke hele natten, 1 maks 2 ganger, så er noen timer å sitte våken! Og hun varsler ikke når jeg er våken, det er jo tonnevis med lyder på dagtid/kveldstid også :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville vurdert å teste med et stort bur eller grinder for å legge henne lengst mulig unna deg. Og stått opp og bedt henne å legge seg og gi godbit om natten, selv om det tar litt tid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvor sover hun? Jeg ville tatt henne oppi sengen om hun ikke ligger der. Bjeffer hun sier du bare navnet, sier kom hit, flink jente og tar henne i "armkroken" og gjør ikke mer ut av det. Om hun er usikker og bjeffer av den grunn, er ikke kjefting og avstand så lurt. Ikke gjør noe nr av det og forhåpentligvis så sovner dere begge kjapt igjen sammen og det går over etterhvert :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×