Jump to content
Hundesonen.no

Tips til bæreinnretning til valp

Recommended Posts

Lenge siden jeg har skrevet noe her, men nå trenger jeg tips. Jeg får ny valp på torsdag, en lundehund, og planen er at valpen skal få være med mest mulig, både i bil og på tur. Men en liten valp kan jo ikke gå like langt og lenge som min 6 år gamle chi, så hvordan løser jeg det? Jeg vil helst slippe å bære valpen i armene, men ha en eller annen form for sekk eller lignende, som helst kan sitte foran, ikke på ryggen. Noen som har gode løsninger å dele?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, SD skrev:

Så på den, men hadde håpet å ikke måtte ut med såpass mange kroner ;)

Akkurat nå, Quack skrev:

Jeg hadde min i den vanlige ryggsekken, det gikk helt fint :) Min ville fort vokst ut av en annen «bæreanretning». Denne er for å ha i front, den er kanskje grei?https://www.petworld.no/mageveske-front?gclid=Cj0KCQjw9JzoBRDjARIsAGcdIDXFWRgjZLwIALVmToohcrZt92FOs72sC-eJquZ3Zv6axf4tvo-akiEaAkhgEALw_wcB 

 

Joda, vanlig sekk går sikkert, men jeg vil helst ha den i front, og fordi jeg har en rygg som ikke alltid gidder å samarbeide, så tenker jeg det er bedre med noe som er tilpasset magebæring. Men jeg prøver nok sikkert med vanlig sekk først, ser hvordan det går. Tenkte bare å spørre litt på forhånd ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Lene_S said:

Så på den, men hadde håpet å ikke måtte ut med såpass mange kroner ;)

Joda, vanlig sekk går sikkert, men jeg vil helst ha den i front, og fordi jeg har en rygg som ikke alltid gidder å samarbeide, så tenker jeg det er bedre med noe som er tilpasset magebæring. Men jeg prøver nok sikkert med vanlig sekk først, ser hvordan det går. Tenkte bare å spørre litt på forhånd ;)

Eg har brukt en stor veske til å ha valper i. Den kan du henge over skulderen/nakke, og få vekten i front. Men det sliter på ryggen det også. 

Ellers finner du masse på ebay om du søker på puppy sling. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Off topic, men lundehund??:D Hvor fra, kjønn, bilder?

Personlig har jeg aldri brukt sekk på noen av mine valper, så ingen tips der dessverre. Men evt en som har brystklips om du er myk nok til å få klipset de på ryggen da, så du får sikret at stroppene sitter stødig på skuldrene og at sekken ikke plutselig sklir av :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • 😄 Det er nok jeg som har vært teit og trent for mye innsitt i front og så rett i utgangsstilling etterpå. Ser det tydelig når hun koker litt over eller er veldig ivrig 😂  Skal prøve meg frem med forskjellig type belønning og få henne inn på høyre siden noen ganger. Så skal vi se om vi får retta opp rumpa 😄 
  • Ja, jeg bomma jo helt på problemet ser jeg. Aner ikke hvilke briller jeg leste med. 😅 jeg var overbevist om at det var utgangsstilling du snakket om. 🙈 Ville trent innsitt i front for seg selv uten å ta henne inn på fot etterpå. Kalle inn til front, gå bakover med henne i front, lokke henne inn i front både fra venstre og høyre. Bytt på å belønn fra venstre hånd eller høyre hånd, viss ikke begynner de fort å sitte skjevt pga forventning til det og likeså forventning til å gå videre inn i utgangsstilling om man følger opp med det. Belønner du med lek kan du lære inn å løpe mellom bena dine så hun går rett bak. Evt ha ball under haka eller noe å slippe ned til henne når du er fornøyd. Også er dette gjerne en ganske vanskelig øvelse å skjønne fult og helt sammenlignet med utgangsstilling feks, så det er bare å trene og trene og trene til de gjør det uten å tenke, nesten. Haketarget er det en del som bruker og. Men om du fortsatt lokker så ville jeg bare styrt henne på plass og hjulpet henne å gjøre rett en god stund😊  
  • Ja, og for noen er det tydeligvis totalt krise når man stiller litt krav til hunden... Den "lille" forskjellen - stille litt krav - utgjør som regel veldig mye.. Vi som bruker hunden vår til praktisk jakt under alle slags væreforhold, når hunden er sliten, og ikke minst at den skal apportere varm, blodig fugl, og ikke bare en apportbukk, er avhengig at hunden utfører jobben sin.  Ikke minst med tanke på det etiske i forhold til evt. skadeskutt vilt. Synes dette er veldig godt skrevet: "Uansett metode for inntrening av apport så er apport et viktig element i forhold til utøvelse av jakt, ikke kun et element i forhold til prøver! En god apportør finner viltet og er i mange tilfelle avgjørende for å finne skadeskutt vilt og det er vel det viktigste?! Mine vorstehere, som nok har mer arvelige interesse for apport enn f. eks settere, er likevel gjennom en treningsperiode som unghunder hvor ikke lyst står i fokus men hvor jeg konsekvent jobber gjennom hold, grip og hent. De blir ikke mindre glade apportører av det og jeg vet med sikkerhet at de henter viltet når det er nødvendig selv når lysten til å fortsette å jakte er stor." 
  • Takk for tips😁 Haha, akkurat det advarte oppdretter meg også mot! Har heldigvis ikke sett noe til det her på Vestlandet, men blir ikke overrasket hvis noe annet sticky bestemmer seg for å sette seg fast🙈
  • Katter med FIV kan fint dele utstyr med andre katter uten å smitte 🙂 Står litt om det her.
 • Nylig opprettede emner

×