Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Sydentur med hund

Recommended Posts

Hei! Har to hovedspørsmål som jeg egentlig lurer på nå i forbindelse med sommer og ferie. Er først og fremst bare nysgjerrig og dette er ikke noe som nødvendigvis realiseres😊

Er det noen her som har reist til varmere strøk sammen med hunden sin? Flydde dere? Bil? Tog? Hvordan taklet hunden varmen og tok dere noen forhåndsregler sånn generelt sett? 

Så lurer jeg også på om det er noen som har tatt tog over en lengre periode med hunden sin i Europa? Typ interrail, men ikke så ekstremt mtp lengder på togturer osv. 

Vaksiner, ormekur og pass er en selvfølge og en må sjekke egne regler for hvert land en skal inn i/reise gjennom - fullt klar over det. Ser helst etter erfaring rundt det å reise og hva en bør tenke på😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Hampushar vel dyra med til Spania med jevne mellomrom.

Selv har jeg aldri vurdert det. Om det er snakk om en uke eller to med klassisk sydenferie så tenker jeg at hunden har det bedre hjemme. Det er smitterisiko, reisen blir en del mer jobb (og potensielt en del stress for hunden), og de fleste drar til syden for å ligge på stranda, spise god mat og shoppe. Selv om man synes det er fint med en fjelltur eller to i løpet av uka så tenker jeg at hunden har veldig lite igjen for resten der.

På tog i Europa så må man være klar over at det er ulike regler for munnkurv på hund på offentlige steder i en del land, noen steder med størrelses/rasebegrensning, noen steder ikke. Om man ser på litt klassisk interrail med billigst mulig overnatting og sånt så kan det være vanskelig med hund tipper jeg, om man ikke bor i telt da. Men så ligger campingplasser og campingsteder igjen ofte ikke så nær togstasjoner. Men generelt ellers så er jo de fleste land i Europa mer hundevennlige når det kommer til hund på spisesteder og slikt. Men uansett ville jeg nok ikke reist alene med hund noe særlig uten å ha mulighet til å putte hunden i en bil, det er ikke overalt de er velkomne (type apoteker, matvarebutikker osv.).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har hatt med hund på tur til Tenerife og til Madrid, begge gangene med fly, Norwegian. Det har gått veldig greit egentlig. Har leid bil hele turen, med plass til flyburet. Har ikke vært noe stort problem med varmen, bortsett fra på flyplassen i Madrid, da var hundene veldig varme da vi hentet dem etter landing. Men det er ikke bare bare å finne hotell som godtar hunder over en viss størrelse. Når vi skulle til Tenerife fant jeg faktisk bare ett hotel i sør som godtok store hunder. 

Så mine tips til den type reise er; lei bil med god plass som kan hentes på flyplassen med en gang man har landet og leveres på flyplassen rett før man drar, ha alltid vann og vannskål lett tilgjengelig, bruk litt god tid på å finne hotell. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stemmer at vi er i Spania 1-2 ganger i året med hundene våre som Simira sier.

Akkurat vært to uker der nede nå, og det blir 3-4 nye uker sensommer / høst.

I fjor var vi der i 7 uker, fordelt på to turer.

De siste årene har vi flydd direkte til Alicante med Norwegian, leid bil, og stor inngjerdet villa med privat basseng.

Vi har reist med hundene til varmere strøk i mange år nå, men Spania er favoritten.

Der har vi funnet vår "egen" by, Calpe.

I og med at vi ikke går på stranda, eller har det helt store behovet for sene, fuktige kvelder på restaurant, så er det ikke noe vanskeligere å reise med hund enn med barn.

Tvert imot, i og med at hunder klarer seg selv om vi er borte fra huset noen timer på dagen.

Turer går vi tidlig morra, og utpå kvelden.

På dagtid er Hampus og Gåttfred ofte å finne på "badeland", de bader 2-4 økter daglig.

Mens Linus finnes seg fine steder å speide og sove på tomta som er et mål og fullstendig lukket.

 

Jeg hadde helt klart ikke dratt med hund på charter, til et kompleks eller hotell.

Men det er heller ikke en måte vi ønsker å feriere på lengre.

Vi har bodd en og annen gang på hotell i varmere strøk i forbindelse med utstilling, men nå er det ren ferie vi er der på.

 

Forut for første turen ut av Norden, for ganske mange år siden nå, spurte jeg veterinæren min om hva man måtte tenke på, og om det er galskap å ta de med.

Følger reiserådene hans, ikke bade i stillestående vann, ikke gå på stranda etter solnedgang, ikke hilse på lokale hunder, drikker av "offentlige" vannskåler osv.

Vi vaksinerer mot leptospirose , bruker Bravecto og gir selvfølgelig ormekur som man skal.

Samt å passe på at hundene ikke blir overopphetet.

I følge han kan hundene drikke vannet der, om de lokale gjør det.

Men vi kjøper vann til de for sikkerhets skyld.

Og har alltid med Canicur når vi er der.

 

I og med at hundene våre er reisevante, så har de stor glede av å være med.

Hampus er 13 år nå,  men blir 13 mnd der nede.

Så vårturen er på en måte oppvåkninga hans i og med at han de siste par vintrene har virket eldre enn før, og ikke er med på like mye aktiviteter som før de kaldeste månedene i året.

Etter de ukene med heftig bassengtrening, og varme, er han nå myk og fin i kroppen igjen, og aktivitetsnivået er steget enormt.

Vi er ganske like der, Hampus og jeg... 😊

Man må jo selvsagt se an hunden sin, mange hunder har det nok bedre hjemme.

I tillegg til at man må se om hunden blir en glede der nede, eller en begrensning...

 

Glemte en ting.

Når vi er i varme strøk på den varmeste delen av året, har vi med kjøledekken og kjølematter.

Egentlig mest for bruk i burene ved hjemreise, da det kan være varmt i forhold til venting på flyplassen.

Eller de gangene vi har vært på utstilling.

 

 

 

 

IMG_20190525_175545_1.jpg

IMG_20190526_125744_2.jpg

IMG_20190519_120853.jpg

IMG_20190526_083322.jpg

IMG_20190516_174040.jpg

Edited by Hampus
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg hadde heller aldri tatt med hund på chartertur 😅 De gangene jeg har hatt med hund har det vært «hundeturer» hvor vi har vært med på store rasetreff o.l. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg har to glatthårshunder. Jeg kan ikke huske sist de dusjet, men jeg husker at en av gangene var da gårdshunden rullet seg i kubæsj i 2012. Han har dusjet en gang etter det også, tror jeg. Det sitter LANGT inne å vurdere pelsraser. Jeg har ikke mye erfaring med engelsk springer, men har noen i familien. De er ikke de verste, og  man kan holde pelsfaner på ben og hale ganske kort så de ikke drar med seg altfor mye, men noe vann og sand blir det nok. Blåser vil jeg tro er overflødig.
  • Hei hei alle på Hundesonen!
   Jeg er helt ny, selv om jeg har vært blindpassasjer (gjesst) i flere måneder
   Hei! Jeg heter Martine, er 28 år og kommer fra Gjøvik. Jeg jobber nå som grafisk designer i Oslo hvor jeg bor i leilighet med samboer og vår lille Opie ❤️ Jeg er oppvokst med fuglehunder og hadde en Nordlandshest i tenårene. Samværet og kommunikasjon med dyr har alltid vært min lidenskap!
   Etter ti år har jeg endelig skaffet meg min helt egen valp her i Oslo. Mer om vidunderet lenger ned Ettersom dette er min første valp dukker det selvsagt opp mange spørsmål som går på blant annet rent hundehold.
   "jeg klippet kloa for langt, er det farlig?"  "Han klør noe forj*****g i tennene, hvordan kan jeg hjelpe han?"  "Hvordan holde valpen opptatt?" 😅 
   Med Opie som er en Border Collie bruker jeg mye tid på ro-trening, triks, miljø- og sosialtrening. Og jeg må innrømme at jeg ofte prøver å slite han ut fysisk... 
   Her er jeg supergira på å lære mer, av dere som har brukshunder, og kanskje også bor i leilighet. Jeg er veldig interessert i å diskutere emnene "valp" og "Border Collie" naturligvis, samt aktivisering i form av problemløsing, agility, lydighet, hvor finner jeg kurs/treninger (siden jeg er helt fersk i hundemiljøet her i hovedstaden.)
   Men også helt enkelt tips, råd og erfaringer fra de som har hund som er litt mer enn en liten sofagris som ikke vil ut på tur hvis det er litt pjuskevær  😁
     Hils på Opie!
   Opie er en "showline" Border Collie født 19. mars og i mai kunne vi endelig hente han hjem. For noen uker det har vært! Nå er Opie 5 måneder gammel og begynner virkelig å ta form, og bli den drømmehunden jeg har ønsket meg, selv om han krever sitt. Dagene går opp og ned kan man si! I motsetning til andre BC-er i nabolaget jager han heldigvis ikke biler og sykler - MEN - fugler og tørt løv som blåser bortover bakken derimot. Der har vi ikke noe å konkurrere med. Og så legger han seg ned hver gang vi møter andre hunder 🙈   Han har forresten sin egen instagramkonto, så sjekk gjerne ut denne for flere bilder av nurket/monsteret, og følg veien vår videre! https://www.instagram.com/opieoftheday/
  • Enig med tillien. Alle sånne perfeksjonistiske idealer om å ha et skinnende rent hjem til enhver tid gikk ut vinduet da jeg fikk mitt pelsmonster, men jeg har ikke egentlig lagt merke til at det skjedde engang. Jeg tørker av han med et håndkle hvis han er våt eller litt sølete og børster ut sanda når han er tørr. Er han veldig møkkete får han en dusj. Jeg bruker ikke regndekken med mindre han trenger det, altså kun hvis det regner katter og bikkjer. Han er mye lykkeligere uten. 
  • Gratulerer så mye med flotte resultater!!  Jentene dine er så fine!!! ❤️ 
  • Sa det vel ikke helt klart i forrige post, men jeg tror du skaper deg en idé om et problem som du overhodet ikke vil tenke mye på etter at hunden er i hus. I alle fall ikke med en ESS - det er jo noen andre, virkelige pelsede raser som kanskje utgjør en utfordring i så måte, men ESS er jo ikke noen bergamasco shepherd akkurat ...
 • Nylig opprettede emner

×