Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

«Teddy (7) ble angrepet: Thea må ta farvel med sin trygge hjelper»

Recommended Posts

«Labradoren Teddy er i sin beste førerhundalder. Likevel må han pensjoneres. Det koster samfunnet flere hundre tusen kroner.»

Jeg kjenner at jeg blir både sint og lei meg når jeg leser sånne saker. Hva er det med folk?! Se alltid an situasjonen og ikke gå bort til hunder hvor eier og/eller hund signaliserer at de ikke vil eller kan hilse. Og ha alltid kontroll og oversikt på den aggressive hunden din, drittsekk!

Jeg blir matt. Går dette i det hele tatt an å løse, eller det rett og slett en uoverkommelig oppgave å opplyse folk om alminnelig folke- og hundeskikk (for ikke å snakke om eksisterende lovverk, da...)?

Red: Bug med lenke ved bruk av telefon.

Edited by Nimbus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg leste den første saken i denne serien for en stund siden, og må faktisk innrømme at det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt før. Jeg er irritert nok som det er på folk som ikke har kontroll på hundene sine og ødelegger for de (oss) som har usikre hunder eller hunder med passeringsproblemer. Dette er jo en helt annen skala.

Mitt nye standardsvar når eier sier "den er bare snill, de har bare godt av å hilse" når en løs hund kommer bort er "vet den forskjell på førerhunder i jobb og andre hunder også?".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Måtte for 10 år siden snakk til en som gikk med bikkja si løs midt i sentrum. Gikk så fint på plass at det, kom det fra eier. Hannhunden hadde en holdning som tilsa at møtet med førerhunden som kom imot på fortauet ikke kom til å få en happy ending. Hadde jeg ikke gått imellom ville nok førerhunden fått en dårlig opplevelse. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det noen som har link til den første saken? Hvordan oppstod angrepet? 
Det må være så utrolig fælt for henne. Og så unødvendig da! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Veldig trasig og unødvendig sak. :no:

Spørsmålet er hvordan man skal nå ut (og inn) til flere av dem som er slepphendte. Hvilke kanaler kan man benytte for å fange  de som ikke leser om hund eller får med seg nyheter? Og hva gjør man med folk som vet bedre enn å slippe hundene sine løs eller bort til andre, men som gir blaffen? :icon_confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er nok lite man kan gjøre. De aller fleste hundene deres er snille, i de aller fleste tilfeller går det bra, og det er ekstremt få førerhunder rundt om. Det er (hvis man skal se fra et gi-blaffen-synespunkt) veldig få gode grunner til å ha hunden i bånd og under kontroll.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Systemet er ganske komplekst, det er en kausalitetskjede her som hunden må forstå, og da må man legge litt innsats i å hjelpe den til å forstå. Jeg ville ha brukt klikker, men hvis du ikke har brukt det tidligere, kan du også bruke belønningsord + godbit. Først må hunden ha ballen i munnen, så må hunden bevege seg i retning dingsen, så må hunden forstå at ballen skal nedi dingsen, og til slutt må den forstå at den skal gjenta hele rekka for å få samme resultat. Jeg ville ha belønna raust for alle skritt i riktig retning. Det høres ut som hunden ikke forstår hva han skal gjøre, så da må du ta noen skritt tilbake og vise ham det. Med "vise ham det" mener jeg ikke at du skal putte ballen i hullet og forvente at han gjør det samme, men ta han gjennom alle handlingene han må gjøre steg for steg. Ikke forvent at han skal "ta det" på en økt, og ikke tren for lenge av gangen. Hunder prosesserer læring når de slapper av etter en treningsøkt, så avslutt i tide og mens dere er på god fot. Når hunden tilbyr deg andre adferder, gjør han det for å prøve å forstå hva du vil at han skal gjøre. Det betyr at han er alt annet enn lite lærevillig, han gjør så godt han kan og vil veldig gjerne forstå! Hunden din er ung og midt oppe i tenåringsfaser, den er full av hormoner og det krever ekstra mye å lære inn nye ting i denne fasen av livet hans. Vær tålmodig. Å tenke at han er lite lærevillig er ikke konstruktivt. Videre ville jeg ha vært forsiktig med bruken av dingsen. Den kan lett skape stress, så hvis du må bruke den ville jeg ha begrensa tilgangen kraftig.
  • AFP Ballkaster går ut på at hunden legger en tennisball oppi, for så at den trilles ut igjen og det frigjøres en godbit. Min hund (blanding yorkshire og shih tzu, 13 mnd gammel) er ikke villig til å forstå hvordan han kan tjene en godbit, han lukter heller enormt og stapper hodet oppi maskinen - opphengt i luktene der og lukten av meg ... er hunden dum eller hvordan skal jeg få ham til å forstå spillet? Når jeg da prøver å snakke til ham, legger han seg plutselig ned / sitter / legger seg på rygg (utfører de kommandoene han vet han får godbit av ...). Han virker ikke lærevillig! Forslag?  
  • Jeg innså nettopp at det finnes aktivitetsmåler til hund og ble veldig nysgjerrig ! Er det noen her som har prøvd en aktivitetsmåler? Fungerer den bra? Hva er mindre bra? Er det verdt investeringen ?  Blir glad for alle innspill! 
  • Det blir på en måte som at jeg ikke vil kjøpe en mops, som jeg vet har store sjanser for å slite med pust, selv om de kan opereres for å få bedre livskvalitet. 
   Og ikke vil jeg ha en tispe som har store problemer med innbilthet, selv om det problemet også kan løses med operasjon. 
   Jeg syns det er så vondt å se hvordan noen tisper har det i flere måneder i året. Hvert år. Hele livet.
    
  • Kunne det vært aktuelt å få noen til å stå ved targeten og belønne der? Eller hvis noen du kjenner kanskje har en treat-and-train, så kunne det vært noe? Hvis han er matmotivert da 😅 Vi har brukt litt target for å trene running contatcs til agilityen, der vil vi jo også gjerne ha fart, men der skal de jo også løpe over den... Der har vi ihvertfall brukt den treat and train mye, men tok en del økter før han jevnt over skjønte at det bare var å løpe fra ene enden til andre, at det var ingenting å somle med !  Eventuelt har vi hatt mye suksess med å la øvelser ligge hvis det ikke har sittet helt, kanskje motivasjonen er en litt annen hos ham om noen mnd? 
 • Nylig opprettede emner

×