Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

«Teddy (7) ble angrepet: Thea må ta farvel med sin trygge hjelper»

Recommended Posts

«Labradoren Teddy er i sin beste førerhundalder. Likevel må han pensjoneres. Det koster samfunnet flere hundre tusen kroner.»

Jeg kjenner at jeg blir både sint og lei meg når jeg leser sånne saker. Hva er det med folk?! Se alltid an situasjonen og ikke gå bort til hunder hvor eier og/eller hund signaliserer at de ikke vil eller kan hilse. Og ha alltid kontroll og oversikt på den aggressive hunden din, drittsekk!

Jeg blir matt. Går dette i det hele tatt an å løse, eller det rett og slett en uoverkommelig oppgave å opplyse folk om alminnelig folke- og hundeskikk (for ikke å snakke om eksisterende lovverk, da...)?

Red: Bug med lenke ved bruk av telefon.

Edited by Nimbus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg leste den første saken i denne serien for en stund siden, og må faktisk innrømme at det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt før. Jeg er irritert nok som det er på folk som ikke har kontroll på hundene sine og ødelegger for de (oss) som har usikre hunder eller hunder med passeringsproblemer. Dette er jo en helt annen skala.

Mitt nye standardsvar når eier sier "den er bare snill, de har bare godt av å hilse" når en løs hund kommer bort er "vet den forskjell på førerhunder i jobb og andre hunder også?".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Måtte for 10 år siden snakk til en som gikk med bikkja si løs midt i sentrum. Gikk så fint på plass at det, kom det fra eier. Hannhunden hadde en holdning som tilsa at møtet med førerhunden som kom imot på fortauet ikke kom til å få en happy ending. Hadde jeg ikke gått imellom ville nok førerhunden fått en dårlig opplevelse. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det noen som har link til den første saken? Hvordan oppstod angrepet? 
Det må være så utrolig fælt for henne. Og så unødvendig da! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Veldig trasig og unødvendig sak. :no:

Spørsmålet er hvordan man skal nå ut (og inn) til flere av dem som er slepphendte. Hvilke kanaler kan man benytte for å fange  de som ikke leser om hund eller får med seg nyheter? Og hva gjør man med folk som vet bedre enn å slippe hundene sine løs eller bort til andre, men som gir blaffen? :icon_confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er nok lite man kan gjøre. De aller fleste hundene deres er snille, i de aller fleste tilfeller går det bra, og det er ekstremt få førerhunder rundt om. Det er (hvis man skal se fra et gi-blaffen-synespunkt) veldig få gode grunner til å ha hunden i bånd og under kontroll.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei!  Hva er egentlig den beste måten å introdusere hunder? Leser mye om å gå sammen i bånd - noe vi har gjort og som forøvrig går greit. Det er snakk om mine to (hannhunder, ene på snart 4 år ukastrert og valpen på 6 mndr) + en schæfer på 9 mndr. Men hvordan går vi videre fra båndturer? Ønsker jo etterhvert at alle hundene kan være inne i leiligheten sammen. Per nå er Milo stiv i kroppspråk og knurrer hvis schæferen nærmer seg, men den har mye lyd noe Milo reagerer på (og alltid har gjort). Virker som han ikke klarer å lese han skikkelig? Men går helt okei og vanlig utenom, da kan de gå med bare oss mennesker i mellom uten noe lyd. Schæferen ble kjemisk kastrert for 2 mndr siden og Milo pleier ikke reagere på kastrater som regel. Har ikke fått snust på hverandre skikkelig, så usikker på om Milo merker han er kjemisk kastrert. Han kan fint gå løs uten å gå i nærheten av schæferen eller vise noe særlig interesse - han er ikke av den lekne typen og liker å gå å snuse litt for seg selv.  Valpen er valp, så han vil bare leke. Blir litt voldsomt for han pga størrelsesforskjellen - men utenom det ser jeg ingen problemer der😊
  • Jeg savner opplysninger om hvor lenge du har hatt hunden? Eller er det jeg som overser?  Jeg har omplasseringshund nå, og jeg var veldig opptatt av å ikke kreve noe av ham den første tiden. Tenker det er en stor omveltning for en hund å komme til et nytt hjem. Min hund fikk myye tid til å finne seg til rette. Han måtte lære seg å kommunisere, finne ut hvordan han skulle kommunisere med meg, si fra når han ville ut osv osv. Jeg brukte mye tid på å være på tilbudssiden, prøvde å finne ut hva han likte, hva som var gøy, hva som var skremmende, og veldig lite tid på å kreve. Tror det tok bortimot 3-4 måneder før han viste sitt rette jeg. Nå er han verdens beste hund, viker ikke fra min side, vil helst ha kontakt hele tiden. Så det jeg egentlig lurer på, er om du har gitt det nok tid?
  • Tuusen takk for tips 😊
 • Nylig opprettede emner

×