Gå til innhold
Hundesonen.no

Slanking av hund

Recommended Posts

Jeg har en yorkshire terrier som bør ned ca 1-1,5 kilo. Problemet er att hun tro det eller ei er kresen på hundemat... vi har nok vært litt for snille med henne og gitt henne litt av hvert siden hun ikke liker tørrfor. Men nå har jeg endelig funnet 2 tørrfor som hun spiser. Det er acana den rosa typen, og royal canin den for fussy appetite. Jeg blander disse og da spiser hun. Men hvor mye tørrfor bør hun ha til dagen? Vi har ca 1 litt lengre tur hver dag, og ellers er hun ute og løper i hagen. Hun er snart 5 år, vi overtok henne for ca 1 år siden. Så hun har spist menneskemat nesten hele sitt liv og hatt lite mosjon. Så det har vært litt mye styr rundt mat. Men nå må vi få orden på situasjonen! Håper noen kan gi meg noen gode råd. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville tatt utgangspunkt i det som står på pakken som veiledende, men hadde nok trekt fra litt ettersom de ofte er litt rause på de anbefalingene også får dere se an utviklingen. Går hun ned så er det fint, går hun opp eller holder stabil må dere ta av enda litt mer. Husk å ta utgangspunkt i hundens målvakt når dere ser på den mengde tabellen, Ikke det hun veier nå.

Ellers er det vell ikke det viktigste hva de spiser, men mengde. Dog er det vell vanskelig å få til et fullverdig sammensatt kosthold med div matrester osv. Så pass på mengde. Og de fleste hunder sulter ikke ved matskåla, selv ikke de som vi synes spiser lite. Så ved å bare tilby mat og la hunden bestemme selv vil de aller fleste spise når de trenger det.

Med så mye ekstra på en såpass liten hund tror jeg jeg ville forsøkt å få skvist inn en liten tur ekstra i tillegg(daglig helst, men så ofte som mulig iallefall), for å få litt fortgang i slankinga uten å sulte bikkja helt og for å sørge for at kroppen er så sterk som mulig. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dere kan også vurdere å blande inn litt Vom, eller andre råfôrmerker, da spiser de aller fleste hundene også opp tørrfôret sitt! Ellers er det bare å gjøre som @Malamuten
skriver - ta utgangspunkt i hva hun burde veie. Her er grei oversikt over hvordan man kan regne ut hundens kaloribehov. Som det også står der vil selvfølgelig aktivitetsnivå påvirke dagsbehovet. Bruk vekt for å veie maten, 10-20 gram utgjør stor forskjell for en liten hundekropp, men den lille vektforskjellen er sjelden merkbar for oss i f.eks. en kopp!

Jeg ville kanskje vært bittelitt forsiktig med å øke aktivitetsnivået mye mer så lenge hunden er såpass overvektig, da det er ganske belastende for ledd. Underlaget bør ihvertfall være relativt mykt! Det aller beste er nok å få hunden litt ned i vekt først. Men, akkurat som for folk bør hun selvfølgelig få røre på seg så mye som mulig. Så dere får bare se an hva dere føler hun kan håndtere, og øke treningsmengden gradvis.

Hvis hun skulle bli veldig sulten når dere minsker fôrmengden så kan man også hive oppi litt kokte grønnsaker o.l. for å fylle opp magen uten alle de ekstra kaloriene. Husk at eventuelle godbiter også teller på dagsinntaket, så bruk gjerne kalorifattig belønning også. Lykke til! Høres ut som hun har kommet til et riktig så godt hjem hos dere, og at hun endelig får både den maten og mosjonen hun fortjener :)

 

Endret av Nimbus

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Anbefaller virkelig å kjøpe kjøkkenvekt og veie all maten! Jeg har i alle år fora på slums, og fikk litt sjokk da jeg begynte å veie.. Gav mye mer enn jeg trodde :lol: 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en hund som legger på seg lett. Hun får MYE mindre enn det som er anbefalt. Så i starten var det litt prøving og feiling, men nå tror jeg at jeg har funnet ut hvor mye mat hun fungerer på.

Jeg begynte med å veie som hun fikk som litt rund. La oss si for enkelhets skyld at hun fikk 100 gr. Jeg skar da ned til 90 gram en periode og så hva som skjedde da. Måtte ned enda litt til og endte opp med 60 gram. MEN da har jeg lagt inn at hun i tillegg får tørrfor på tur som belønning. Så da får hun mye mindre mat i skåla si, men får supplert på turene i form av belønninger for fine passeringer av folk og fe. Jeg har også lagt inn at hun skal trekke i båndet på tur (går i sele) og hun får gjerne mer frislippturer/kløv/balanseballtrening osv. Så jeg både kuttet drastisk ned på mengden mat og økte aktiviteten hennes hele døgnet igjennom. Hun er av typen som har en ekstremt god avknapp, så jeg prøver holde henne aktiv siden hun ikke krever/velger det. Hvis hun fikk velge selv hadde hun gått tur bak høyre foten min og tuslet sammen meg. Men nå så må hun gå foran og bruke kroppen sin på hele turen.

Enklere sagt:

 • Vei maten
 • Øk aktiviteten/belastningen
 • inkluder godbitene/tyggeben i mengdeberegningen
 • prøv deg frem og se på hunden hvordan den reagerer på mengde mat
 • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Tar du utgangspunkt i hva hun veier nå eller hva hun skal veie når hunden får mat? Jeg gir alltid i forhold til hva hun skal veie. Jeg veier og maten til hunden min på en kjøkkenvekt. Når de er små så teller hvert gram ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for mange gode råd og svar. Jeg har hørt med veterinæren hva hun egentlig bør veie i forhold til størrelsen, og hun sa ca 4 kilo. Nå veier hun 4,9. Så faktisk ikke så overvektig som jeg trodde🙈 jeg skal være nøyere med formengden som dere alle råder til og prøve og øke aktiviteten noe mer. Har også kjøpt inn sunnere godbiter og får bare lære opp mann og barn også til ikke og gji henne godbiter/smaksprøver uansett hvor uskyldig og søt hun er😊 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

900g for mye på en hund på 4 kilo er mye... Det blir som 20 kilo over på et voksent menneske...Kjøkkenvekt er et godt råd, for etter hva hun bør veie og trekk godbitene fra totalen. 

 • Like 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Han er nok ikke redd for halsbåndet, bruker forresten sele. For når han vil ut kommer han med hodet gjennom og løfter benet for å få på plass selen. Det er det  med å gå ut på tur som er problemet. Er enig at han er usikker ute når vi går, mulig det fortsatt henger i fra han ble skremt. Han liker å bruke hodet men jeg vet ikke hva jeg skal finne på når vi går. Å legge ut godbiter er jeg ikke sikker på for jeg har nektet ham å plukke opp fra veien for han finner så mye rart han ønsker å spise. Papir,kyllingbein og egentlig det meste. Biler som bråker mye vil han gjerne "ta", så vi har begynt å stoppe når det kommer biler mot oss. 
  • Aner ikke...hun er veldig sær. Noen liker hun og andre kan hun ikke fordra. Hun liker heller ikke å dele på oppmerksomheten og har ressursforsvar ovenfor meg. Vi hadde svigers hund på overnatting i 2 dager for litt siden. Det er hund hun kjenner veldig godt og liker. Men hun syns tydeligvis ikke at det var noe kult når hun var her. Trakk seg bort hele tiden og ville ikke ha stort med oss å gjøre😂 jeg tenker at selvom det kan gå bra så vil hun nok trives best som alenehund. Hun har en del issues ja, og det blir masse ekstra på meg når jeg stort sett er den eneste som går tur. Og siden det er ute på tur de fleste problemene hennes viser seg så må jeg nok belage meg på å gå separate turer med de, og det orker jeg ikke. så liker vi å reise på sommeren også da, og det blir mye mer styr å få pass til 2 hunder kontra 1. Hun er bare 2 år 😊 men hun har jammen spesielle behov selvom hun ikke er gammel haha.. tåler lite mas fra andre hunder og valper når hun ikke tar initiativ selv og kan bli ganske gretten og kjeftete. Dette, sammen med det jeg nevnte ovenfor er grunnen til at vi vil vente. Men det er vaaanskelig når jeg ser søte små lappevalper overalt😭😂
  • Jeg har eget rom som hundene skal være på om natten, så da venner jeg til valpen dette stedet fra første stund. Jeg kan sitte sammen med valpen til den sovner, de første dagene, og ellers ha vår soveromsdør åpen så vi hører valpen om det skulle være noe.
  • Jeg ville ventet til den gamle var borte før en valp kom i hus. En valp krever så mye og ER veldig mye i tillegg, så det kan bli slitsomt for en gammel hund. De har totalt ulike behov også, og jeg synes at den gamle bør få det meste av oppmerksomheten den siste tiden.  Kommer litt an på alder da, det er forskjell på 8 år kontra 11 også. En godt voksen hund kan jo lære veldig mye bra til en valp og de kan ha glede av hverandre. Men blir de opp i åra så får de spesielle behov, ja og kanskje bli mer gretten hvis valpen maser og styrer og gamlingen er sliten og trøtt.
  • Sover på soverommet med oss fordi jeg mener det er det som er trygt og naturlig for dem. Enten i sengen vår eller i sin egen hundeseng ved siden av. 
 • Nylig opprettede emner

×