Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Kryptoid hund - hvor tidlig kan vi kastrere?

Recommended Posts

Det er ikke lengre anbefalt å kastrere krypte hunder, så lenge de ikke har plager.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, bobleplast_ said:

Vi har en liten hund som er kryptoid. Kan han kastreres før han fyller 1 år dersom dette plager han, eller må vi vente?

Hvor sitter testikkelen? I buken eller lysken? 

Jeg ville uansett ikke kastrert en så ung hund, han er ikke ferdig utviklet hverken i hodet eller kroppen.  La ham bli to år, minst. Men i utgangspunktet er det unødvendig å kastrere en krypt hannhund.  Litt forskjell på testikkel i buken eller lysken, men for de fleste går det jo fint. jeg har en fire år gammel krypt hannhund (en testikkel i lysken), han oppfører seg helt normalt og jeg har ikke tenkt å kastrere ham. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om det plager han så får dere selvsagt hjelp til å behandle det, det inkluderer nok også kastrering der det er nødvendig. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
Just now, Avani said:

Hvordan vet man at det plager de?

 

Noen får sterke smerter,  noen blir veldig overhormonelle og noen får adferdsendringer,  ofte uforklarlige og ut av det blå også er de seg selv igjen imellom. Antagelig pga smerte vil jeg tro. Men tror det er mest vanlig at problemer oppstår etter siste pubertet.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har hatt krypt hund med begge baller i lysken, og det plaga ikke bikkja overhodet. Ingen konsekvenser utenom at utstilling ikke ble aktuelt, og det var ikke akkurat noe problem. Ville ikke kastrert før det viser seg å være et problem, og sannsynligheten for det er liten. Kjenner flere med krypt hund, det er normalt ikke noe problem. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk for et grundig svar med nyttige innspill! Jeg skal definitivt prøve meg fram med rådene dine. Vi har jobba en god del med selvkontroll og omvendtlokking, men hovedsakelig for å jobbe med fokus som på den første filmen. Jeg skal definitivt prøve å ta med meg det inn i stå under marsj også. Ståen til Torvald har vært veldig svak, og er til en viss grad forsatt det. Han hadde en skade i ryggen da han var yngre og en av fysioterapiøvelsene vi fikk beskjed om å gjøre da, var å gå fra sitt til stå "sakte og kontrollert", noe som gjør at han er veldig treg opp i stå. Han har også vært vant til stå-sitt-stå-sitt, og så videre, fra den samme øvelsen. Derfor har han lett for å synke ned i sitt igjen. Jeg skal gjøre litt undersøkelser rundt hoppstå - kanskje det rett og slett er lurest å lære inn stå helt på nytt, med ny kommando? 
  • Tror jeg fornærmet en i hundeklubben da vi diskuterte tisper som lider av å være innbilt etter løpetid 😶 Hun fortalte at moren og søsteren til tispen hennes var kastrert siden de var så innbilt. Mens hun hadde hatt noen kull på sin tispe. Jeg spurte om tispen hennes ikke slet med innbilthet, og det gjorde hun. Og det var da jeg sa «men da burde du vel ikke avle på henne?!» 
   Hun ble tydelig irritert over spørsmålet mitt. I utgangspunktet ville jeg gjerne kjøpt valp av henne, og av tispen hennes. Men hvis denne løpetiden skal bli et stort problem så vet jeg ikke helt. Har tidligere kastrert ei tispe siden hun ble så deprimert etter løpetid. For meg var det ingen problem å kastrere henne så lenge det gav henne et bedre liv. Men det er jo i utgangspunktet ikke noe jeg ønsker å «måtte» gjøre med neste hund også. Kanskje det er noe å spørre valpeselger om; er tispen (mammaen til kullet) veldig innbilt etter løpetid, og rasen generelt?
   Det er så mye som skal være riktig 😦
  • Skaffet meg GIMP, og forsøkte å redigere bort selen. Slet litt med å myke ut "kantene", men synes det ble greit nok for en fersking å være😅 (nybegynner i å fotografere også, så bakgrunnen ble litt uheldig)    
  • Synes spaniel høres ut som midt i blinken for dere. Jeg har hørt at welsh kan slite med separasjonsangst, så jeg ville passet på litt der. Men ellers har du jo engelsk springer spaniel som er et ganske trygt valg vil jeg si. Ellers har du field spaniel, de er ganske sjeldne da, og man må være nøye på mentalitet der, er en del rusk der og, men jeg er storfornøyd med mine. Ang pelsstell så børster jeg, og klipper poter og ører ca en gang i måneden, børster ganske sjelden ellers. 
  • Hvem er det?? Kan du sende på PM? Det er jo helt vanvittig.
 • Nylig opprettede emner

×