Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Kryptoid hund - hvor tidlig kan vi kastrere?

Recommended Posts

Det er ikke lengre anbefalt å kastrere krypte hunder, så lenge de ikke har plager.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, bobleplast_ said:

Vi har en liten hund som er kryptoid. Kan han kastreres før han fyller 1 år dersom dette plager han, eller må vi vente?

Hvor sitter testikkelen? I buken eller lysken? 

Jeg ville uansett ikke kastrert en så ung hund, han er ikke ferdig utviklet hverken i hodet eller kroppen.  La ham bli to år, minst. Men i utgangspunktet er det unødvendig å kastrere en krypt hannhund.  Litt forskjell på testikkel i buken eller lysken, men for de fleste går det jo fint. jeg har en fire år gammel krypt hannhund (en testikkel i lysken), han oppfører seg helt normalt og jeg har ikke tenkt å kastrere ham. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om det plager han så får dere selvsagt hjelp til å behandle det, det inkluderer nok også kastrering der det er nødvendig. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
Just now, Avani said:

Hvordan vet man at det plager de?

 

Noen får sterke smerter,  noen blir veldig overhormonelle og noen får adferdsendringer,  ofte uforklarlige og ut av det blå også er de seg selv igjen imellom. Antagelig pga smerte vil jeg tro. Men tror det er mest vanlig at problemer oppstår etter siste pubertet.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har hatt krypt hund med begge baller i lysken, og det plaga ikke bikkja overhodet. Ingen konsekvenser utenom at utstilling ikke ble aktuelt, og det var ikke akkurat noe problem. Ville ikke kastrert før det viser seg å være et problem, og sannsynligheten for det er liten. Kjenner flere med krypt hund, det er normalt ikke noe problem. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei
   Det kommer an på hvilken rase du har - noen har begrensning på antall cert en hund under 2 år kan vinne, andre raser har det ikke og da er det fritt fram å vinne så mange cert man kan. Men uansett kan det like gjerne være et stort eller småcert som står igjen til over 2 års alder. Man kan også vinne 2 NKKcert selv med rase som har begrensninger på antall cert. Grunnregelen for fullcert-ordningen er at man kan kun motta cert som man trenger for en tittel, dvs ett av de "tre cert fra tre forskjellige dommere hvorav minst ett må være fra en NKK-utstilling (eller spesial som deler ut NKK-tellende cert) og minst ett av certene skal være vunnet etter 2 års alder". Hvilke raseklubber som har dispanse for fullcert-ordningen finner du her: https://www.nkk.no/knapper/regelverk-article35632-982.html 🙂
   Susanne
  • Hvordan er utstillingsregelene for hunder over 9 måneder men under 2 år? Kan de ta stor cert? Små cert? Hvor mange cert kan de ta? vet de må ha ett cert etter fylte 2 år? Men må det være stor cert? Eller kan det være små cert? Kan hunder i denne aldersgruppen ta to små cert og ett stor cert? Hva skjer om de da får to stor cert?
  • Atlas har rukket å bli 10 uker! Og for en kul fyr han er. Han har nå begynt å være i bilbur alene og sovner etter bare et par minutt (utrolig deilig!). Idag har jeg vært på valpetreff med han, der vi var rundt 5-6 valper som herjet rundt og lekte. Fikk øvd litt på innkalling, men forstyrrelsene er jo ENORME når man er liten valp som vil leke. Han er litt sånn "samma hvem som roper - jeg kommer så lenge du har godis!". Neste gang vil jeg prøve å ha mer fokus på å sitte stille og se på mens andre leker, for å så få gå når han er rolig. Idag var det skikkelig kaldt, så ingen av oss hadde hatt godt av å stå i ro Etter valpetreff la jeg han i bilburet for å få gått skikkelig på tur med eldstemann. Veldig spent på om han sovnet selvom vi gikk, det gjorde han! Så fremover nå blir det bedre lufting på eldste Vi har også vært vår første tur på stranden sammen med Milo og to andre hunder. Det var stor stas og tror han bæsjet sand i flere dager etterpå! Alt må prøves Ellers har vi jo begynt med utgangsstilling-trening! Han har begynt å forstå poenget med trening nå og halen logrer. Avslutter alltid når det er gøy og går bra. Leking gjør vi masse av, har virkelig lyst på en hund som syns det er stor stas med leke som belønning! Merker han noen ganger er skikkelig PÅ med leken, og andre dager er bladene som flyr rundt mer spennende
  • Han er så nydelig. Varmer mitt Labrador hjerte. Det er jo noe med denne rasen❤ Nyt livet. Min ble 13 år og vi hadde noen fantastiske år sammen, akkurat som dere to ❤
 • Nylig opprettede emner

×