Ekstra gode grill-oppskrifter!

11 innlegg i emnet

Som tittelen sier, er det noen som har en ekstra god oppskrift eller to å dele? Marinader, grillmat, tilbehør? 

Mannen har fått seg lekker gassgrill til bursdagen, så vi inviterer la familia på grillmat og kake søndag:drool:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg synes det er fryktelig godt med vannmelonsalat til grillmat. Vannmelon, feta (god feta) og rødløk i små biter blandet sammen. Supergodt og veldig enkelt :)

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er glad i selvlaget guacemole. Mos et par avocadoer, bland i litt salt, pepper og en dæsj Tacosaus - bland inn litt creme fraiche - og voila, deilig tilbehør til kjøtt :). Ellers er også maisstuing godt til kjøtt. Kok litt mais i en kjele, med smør. Kjør dem så gjennom en "moser", tilsett til fløte, salt, pepper og muligens litt muskattnøtt. Blir kjempegodt. 

3 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fantastisk god potetsalat:

Diger porsjon (som varer noen dager :P ), kan seff halveres eller dobles osv osv.

2 kg. kokefaste poteter (skrelles kalde med mindre man er en djevel på potetkoking :D )
2 stilker stangselleri
2 rødløk 
1,5 pose majones (sånn man får i økonomipk)
2 beger lettrømme
salt og pepper (kvernes over til slutt)

Visp/bland majones og rømme sammen. Hakk/kutt stangselleri og løk (ikke finhakk) og bland i.
Skrell potetene og del dem i passe biter. Bland alt godt, kvern litt salt og pepper på toppen og sett i kjøleskap et par timer (er best når den har stått litt, men kan spises umiddelbart)

Enkel og rask å lage, smaker fortreffelig både til grillmat og til spekemat :)

 

Holdt på å glemme...
Fylt champignon (jeg foretrekker å steke dem i ovn, men de funker på grill også)!

Brekk ut stilken på x antall sopp. Finhakk stilkene og miks dem med valgfritt kryddersmør.
Stekes/grilles til smøret har smelta og soppen er gjennomstekt.

Endret av Shokata
Lagt til noe
1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Laks, evt. Ørret er undervurdert grillmat syns jeg :D godt og ekstremt enkelt. Hiv det i folie med ønskede grønnsaker, smør og krydder. Grei avveksling fra spareribs, pølser og burgere :)

2 personer liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mangosalsa er et must hvis man skal ha god grillmat! 

Hjemmelaget dressing er også alltid en slager, er gubben som fikser men han lager majones også putter han oppi masse godt (kapers, chili, sylteagurk, sennep, honning, salt og pepper, sitron, hvitløk, løk, urter og diverse krydder osv). Han har ikke nødvendigvis alle disse ingrediensene oppi samtidig, men han smaker seg frem.

Også et det litt viktig å bruke brioche burgerbrød hvis man skal ha burger, de er mye bedre! Man får kjøpt det på meny.

 

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mangosaus funker utmerket til grillet kjøtt.

Kjør mango med stavmikser. Smak til med limesaft, cayennepepper, salt og tabasco.

Ellers er "pakker på grillen" alltid fint tilbehør. Skjær poteter, løk og sopp i biter. Krydre med hva du vil (hvitløk, timian, salt, pepper, chili el) tilsett evt andre ting (sukkererter, spinat, squash el) Lemp alt i alu.folie eller alu.form. tøm på fløte el. creme fraise. Sett på indirekte varme til ferdig :) Kan varieres på alle måter etter fantasi og smak.

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En av mine favoritter på grillen er kyllingfilet marinert i tomatpure, soyasaus, olje, sitron, salt, pepper og basilikum. :) Marineres gjerne over natta, eller minst i et par timer - det smaker aldeles fortreffelig! :D

1 person liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mango dip synes jeg er veldig god til grillet laks og ørret. Veldig god til både kylling og svin også, men til rød fisk er den helt nydelig. 

1 boks gresk yoghurt og 1 stk mango blandes i blender. Tilsett salt og nykvernet pepper etter smak :)

Ellers så synes jeg hjemmelaget potetsalat med eple i er veldig godt. Bruker denne oppskriften som utgangspunkt og tilsetter hva nå enn jeg har i kjøleskap og hage. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Nye innlegg

  • Da kan du ikke ha prøvd å gå på tur i ei skikkelig nord-vest ramling på Andøya.  Enkelte ganger finnes det faktisk dårlig vær altså.   Jeg har ganske bra klær, og stjeler rett som det er aklima-ullundertøyet til TJ og med gode ullsokker og ullgenser, og med gode tova ullvotter på fingrene - vindtett lag utapå der igjen. Fryser gjerne litt i starten og slutten på tur uansett, og blir frossen etterpå. Men så fryser jeg også lett.  
  • Det har snødd -masse- nå det siste døgnet, og alle brøytere kjører for fullt- men så er det sånn at folk ikke kan være flere steder på en gang, og folk er fryktelig sure over at de ikke er prioritert øverst! Tenk at sykehjemmet feks blir brøytet først. Huffamei.
   Uansett, jeg og samboer har firmaabo på hans navn, da det er hans firma og jeg får nå alle sms'r med klaging og det hele. Prøver veldig hardt å ikke svare syrlig til alle sammen men begynner å bli vanskelig Hadde jeg kjørt snøen hadde jeg f*** meg lempet det foran døren til alle sammen.
   "Det er over 4 timer siden sist du brøytet her, det er nå ufremkommelig. Regner med at du kommer hit NÅ og brøyter så jeg rekker fotballtrening klokken 18"  Ja, selvsagt skal kjøre igjennom hele kommunen for å få brøytet hos deg igjen nå så DU rekker fotballtreningen din lille viktigper, for du er virkelig mye viktigere enn andre.
   "Vil at det brøytes hos oss før du begynner på sykehjemmet"  Selvsagt skal du prioriteres foran sykehjemmet, for sjansen er vel ikke stor for at noen av de eldre der trenger nødhjelp liksom. 
   Han har opplevd at folk bråstopper foran han, for å så kjefte han ned for at det har tatt så lang tid før det ble brøytet der...  Samboer har ikke vært hjemme siden klokken 5 og han og alle andre brøyter konstant, men nei man får ikke vært flere steder på en gang og de får ikke jobbet fortere enn det er forsvarlig. Fatter ikke at han gidder dette år etter år! Han har prøvd å gi seg flere ganger, men da er det mangel på mannskap og krise så han gir alltid etter. 
  • Jeg har ikke allverdens kjennskap til EB, men vi deltok sammen med en på VOM dogrun i fjor. Det ble sagt at det var en frisk og sprek utgave av rasen, og den kollapsa etter 500 meter  Det var ikke spesielt varmt den dagen heller, 11-12 grader og overskyet med litt regn i lufta...
  • ❤️❤️ Veldig deilig! Takk ❤️ Lang ventetid, men akkurat nå verdt det når man endelig sitter her. Bare de kommende ukene går knirkefritt og UL om 3 uker viser et bankende hjerte skal jeg slappe av litt mer  
  • Næh, det er ikke helt sant altså. Jeg er nå på min tredje jakke derfra og er godt fornøyd med dem. Jeg er dog enig i at ikke alt er av like god kvalitet, men noe bra finnes det da.   
 • Nylig opprettede emner