Gå til innhold
Hundesonen.no

Blodøre - ørebetennelse - allergiutredning


Recommended Posts

Nå trenger jeg noen gode råd!

Det startet med at jeg oppdaget blodøre på hunden min (golden retriver tispe på snart 7 år, omplassert til meg i april i år) i begynnelsen av mai, dagen etter lek med annen hund. Jeg antok at hun hadde skadet seg da de lekte, og dro til veterinæren. Vet. undersøkte ørene, og fant ørebetennelse. Det ble satt igang behandling med antibiotika i form av øredråper, og noen dager senere ble blodøret tappet. Blodøret ble bra etter ny tapping noen dager senere, og vet. satte henne på allergifor i form av Royal Canin Hypoallergenic fordi hun ville utrede underliggende årsak til ørebetennelsen. Det tok noen uker før ørebetennelsen var borte, men bakterieprøver viste til slutt at den var borte. Siden hun fortsatt klødde (litt) fikk hun en 3 ukers kur med kortison i form av Prednisolon, og denne går hun på nå, i tillegg til allegiforet. 

Om 1 uke skal hun på kontroll igjen, så jeg vet ikke hva status er pr. i dag. Det eneste jeg vet er at jeg syns hun klør litt mer nå enn før, og da særlig på øreflippene og i ansikt/øyne? (Det er mulig jeg legger bedre merke til det nå som jeg er klar over at det kan være "noe"). Litt på kroppen også, hun vil gjerne rulle seg i gresset hvis hun får mulighet til det (Det har hun gjort hele tiden, også hos forrige eier). Jeg har søkt på nettet, både her på sonen og andre steder, har lest om råforing, pollenallergi husstøvmidd, lagermidd, frysing av tørrfôr etc. Jeg har nå frosset ned tørrforet for å se om det blir noen bedring (gjorde det i kveld). 

 

Hun har stått på allegiforet nå i ca. 6 uker, og kortison 1 1/2 uke. Bør jeg vente lenge før jeg ser noe resultat?

 

Etter å ha lest om Vom og hundemat, er jeg fristet til å prøve det hvis vet. mener hunden ikke har forallergi. Syns dere jeg skal gå for det, eller bør jeg følge rådene til vet. hvis hun har en annen plan? Ved første konsultasjon var også begynnende hypothyreose nevnt som en del av videre utredning, likeså allergiprøver. Som dere skjønner er det sikkert mye en veterinær kan utrede her, og jeg syns det er vanskelig å vite hva som er den riktige veien å gå. Man vil jo helst stole på at vet. vet hva de gjør, men samtidig er det jo greit å spørre seg selv om det er nødvendig med all verdens utredning hvis f.eks. Vom og hundemat (evt. andre forslag?) kan hjelpe?

 

Takknemlig for gode råd!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var kanskje ikke så lett å svare på innlegget mitt, siden ingen har svart... Men kanskje noen kan svare på dette med frysing av tørrfôr? Skal man gi det rett fra fryseren, eller kan man ta opp alt og legge det i fordunken når det har vært frosset ned? Jeg har gjort det siste, men begynte å tenke på at det kanskje kommer ny midd da..? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
    • F1 og F2 minst vil jo være i ett x register ala lundehund prosjektet. Det var vel først i år de mønstra inn noen hunder som fikk fullverdig vanlig nkk stamtavle og en av dem er vel allerede blitt utst champion. Dog usikker på hvilken generasjon de er.  Vet ikke om offentligheten har innsyn i x registeret? Isåfall burde det jo være mulig å sjekke der om noen har fått noe der. 🤔 Ev er nok den sikreste løsningen å sende en mail til NKK direkte å høre med dem. 
    • Skal sjekke litt rundt dette. Høre med hundehotellet som vi har brukt. De er flinke og driver med med kurs.  Tilbakemeldingen der ifjor ( like etter han ble kjemisk kastrert) var at han hadde godt hundespråk. De satte han sammen i et stor område med endel hunder, også hanhunder. Da hunder som var veldig trygge på seg selv. Vår hund "gjemte" seg og ville ikke ha kontakt med hannene, men lekte med tispene.  Det "positive" var at hundespråket var tydlig, og at de andre hundene respekterte dette. Men at han gjemte seg litt og var redd kan også være sammenheng med at den kjemiske kastreringen kanskje virket så han ikke var så "tøff"  Uansett er det bare tanker jeg har rundt dette.  Men det er iallefall en jobb som må gjøres.     
    • Haha, åå det er lenge å vente til da 🤣 Jeg tenker og håper at nå er verst. Nå kan de ikke gjøre så mye, som du sier @Stjerneskinn. Men de kan jo gjøre mer og mer jo eldre de blir. Da er det jo litt gøyere som du sier. De er søte den første tiden, små og med deilig fleece pels. Det er morsomt å se de oppdage verden. Men for hver dag som går tenker jeg at yes, han blir eldre 😂
    • Det er helt vanlig at hunden trigges når eier kommer fram til dem. Det mest sannsynlige er at eier tolkes som "backup" og hunden får mer mot av det. Hvis man er rimelig sikker på at hunden ikke vil skade den andre så er ofte en bedre løsning faktisk å gå motsatt vei og rope, men det kommer selvfølgelig helt an på situasjonen om det er trygt eller ikke. Det er mange gode instruktører i Innlandet, bare sjekk at de har formelle kurs innen adferd og språk hos hund, og gjerne innen passering, og ikke bare har "20 års erfaring med hunder". Det er noe med å forstå den teoretiske bakgrunnen for hvordan hunden oppfører seg slik den gjør.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...