Jump to content
Hundesonen.no

Bark off, ultralyd halsbånd eller med vibrerende.

Recommended Posts

Hei hei. Jeg har plutselig fått et problem med hunden. Hun begynner å bli kjønnsmoden og Satt igang bjeffing inne og i bil, når vi ikke er tilstede. Jeg har hatt hund med separasjonsangst, så jeg vet hva det er. Og dette er IKKE separasjonsangst, disse to kan virkelig ikke sammenliknes.

Hun har nok mer forventninger og vil være med. Hun er en selvstendig hund, rolig og er glad i alle rundt seg. Hun bjeffer så og si aldri. Hun varsler hvis noen går inn døren uten å ringe på. akkurat det syns jeg er greit, siden det er mange romenere som bare går rett inn å stjeler ting fra gangen. Når barna går inn og ut døra, så er hun rolig. Hun Har tidligere ikke hatt noe problemer med å være hjemme alene eller i bil. Hun slo seg til ro og sov mens vi var borte. Hun kan være ute i bånd uten problemer, hun bryr seg ikke om andre dyr bortsett fra hunder på samme str. Da vil hun leke, eller når hun ser barn, fremdeles bjeffer hun ikke. Hun sosialiseres mye og får nok trim.

Så jeg lurer på dette har med hormoner å gjøre.

Det jeg syns er vanskelig med hjemme alene trening er når hun har satt i gang bjeffing. Går jeg inn døra, så tolker hun det er ok å bjeffe. For da kommer jeg. Jeg går inn døra for å rose henne for ikke bjeffing, men plutselig kan det bli for sent og alt blir surr. Om noen skjønte den. Jeg går inn og ut og gir godbit da hun ikke bjeffer. Men plutselig kan hun bjeffe samtidig jeg tar i håndtaket.

Det er ikke slik at vi gir opp for lett og velger det enkleste. En hund med separasjonsangst skal ikke bruke et slikt bånd, såpass oppegående er vi. Men denne har ikke separasjonsangst.

Jeg vil bruke et sånt bånd til kun under trening, hjemme. Ikke blandt andre dyr som kan utløse eller høre.

Dette er viktig for oss å ta tak i fort som mulig, før det blir en vane for henne. Vi bor tett med andre familier som klager. Og jeg mener det er bedre med et sånt bånd til trening enn at hun blir sendt bort som faktisk skaper separasjonsangst, og ender opp som kasteball hund.

Så lurer jeg på, har noen prøvd "bark off"? noen gang. Hva slags erfaringer har dere? Jeg finner så lite på nett om erfaringer. Hunder er også så forskjellige. En hund med separasjonsangst kan jeg skjønne det ikke virker på, for der kommer ingenting til hinder av noe slag halsbånd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er ikke automatiske dressurbånd av alle slag forbudt å bruke i Norge da?

Edit; bare for å presisere; jeg har aldri brukt noe sånt så har ingen erfaringer å komme med. Og jeg tviler på at du vil få så mange gode vurderinger av slikt her inne ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis du tror bruk av halsbånd er riktig fremgangsmåte vil jeg tro det beste er å ha et med vannsprut og fjernkontroll slik at du han sitte utenfor og lytte eller kikke inn et vindu.

Ellers vil jeg anbefale deg å være tålmodig og f.eks. alltid vente minst 5 sekunder etter hunden har sluttet å bjeffe, før du går inn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er ikke automatiske dressurbånd av alle slag forbudt å bruke i Norge da?

Det er helt korrekt. Så skal TS bruke halsbånd må man bruke et med fjernkontroll slik borderen omtaler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er helt korrekt. Så skal TS bruke halsbånd må man bruke et med fjernkontroll slik borderen omtaler.

Jeg har forstått det slik at det er forbud med bruk av automatiske dressurhalsbånd uten eier eller trener til stede?

Altså at det er lov å bruke sitronhalsbånd om eier sitter å ser på, men ikke hvis hunden bruker det når den er alene.

" ” Bruk av automatiske dressurhalsbånd uten at eier eller trener er tilstede er etter vår oppfatning i strid med dyrevernlovens § 11.” "

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Slutt å gi godbit når du kommer inn også. Bare overse hunden et par minutter. Godbit og oppmerksomhet når dere kommer hjem øker forventningen, og det blir lettere for henne å begynne å bjeffe av oppspilthet når hun tror dere kommer inn snart.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, igjen. Forstålig at noen er i mot. Men det har litt med hvordan det blir brukt. Jeg skal være til stedet og det er kun under trening. Den skal ikke bruke båndet ellers. "bark off" kan man styre selv også. Under trening må hun få godbit for å skjønne hva hun gjør riktig. Jeg har holdt på med klikke trening. Når vi kommer hjem har vi alltid oversett henne og vi gir ikke godbit da. Hun slippes ut av buret etter vi har gjort våres. Etter vi har satt oss ned i sofan eller kontor, først da snakker vi til henne og hilser.

Hun er liksom i denne fasen nå, og forhåpentlighvis vil hun skjønne dette mye raskere med hjelpemiddel, enn mye surr og forvirringer.

Så denne metoden vil ikke bli mye brukt i lengden. Kun for poengtere hunden. Jeg skal fremdeles inn og ut hele tiden. Jeg skal ikke bare gå å bli borte i noen timer liksom, som mange antagelig gjør. Da er det den enkleste veien. Det er fremdeles snakk om hardt arbeid.

Noen hunder er lettere enn andre, andre hunder er mindre smarte og trenger ting inn med tskje ;) I dette tilfellet må hun skjønne hva jeg mener, så da vil det gå ganske fort over.

Jeg ser folk bruker gammel jiff spray flaske med vann i. Og sprayer hundene når de bjeffer. Dette er jo også brukt i tv programmer. Men da må man være fysisk tilstede, hun er jo ikke bjeffete ellers, så poenget ville jo blitt borte. Men hvis dette er ok, da burde halsbånd være ok også? det er jo ikke noe forskjell der. Men nå ville jeg prøve ut ultralyden, som kun gjør hunden distrahert. Det er ikke engang en halsbånd. Men kan fåes i halsbånd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg liker katter, altså, generelt veldig dyreglad 😄 er mer den at vi har en lov på disse hundene, men katter som da også er et såkalt "problem" på sine områder får fritt spillerom både på eiendommer og natur 😁
  • Haha! Så du er en av «dem» 😛  Jeg er vel en av dem som tenker at katter er koselige dyr som mange har stor glede av og derfor er jeg villig til å se gjennom fingrene med slike bivirkninger. Har så mye annet jeg irriterer meg over at det må bare ta slutt en plass, tror jeg ...   Men når det gjelder at de dreper fugler så mente jeg ikke at det var uproblematisk altså - det er ornitologer som har ropt varsko i mange år. Det er bare av en litt annen natur enn det hunder kan stelle i stand.
  • Mener du at det ikke er en grei andel bevisstløse hundeeiere i Norge? Og poenget er jo at bevisstløse hundeeiere er dårlige på risikovurdering. Jeg har ikke møtt en eneste som har blitt irritert over «signaleffekten». De har blitt irritert over det de mener er uansvarlighet som vil føre til dyrs død. Når det er sagt så kan signaleffekt av å bryte båndtvangen nok være et argument, men da tenker jeg først og fremst ute i det virkelige liv. Når noen slipper hunden sin på et turområde følger gjerne andre etter. Noen steder er det nærmest anarki på tross av at det er båndtvang hele året. Plasser jeg - når jeg ikke unngår dem - selvsagt alltid holder hunden i bånd. Selvsagt er poenget med loven at folk ikke skal vurdere selv. Det er jo det  jeg argumenterer - til en viss grad - mot. At det blir for sort/hvitt når en og samme dato og lov gjelder for hele landet - uansett vilttetthet, beitedyrtetthet og enorme variasjoner i når hekkesesongen starter, feks. Ergo tror jeg bedre bruk av kommunale båndtvangsregler og håndheving av både disse og det generelle aktsomhetskravet i loven vil gjøre andelen bevisstløse hundeeiere mindre, og at både folk, hunder og andre dyr vil komme bedre ut av det totalt sett.
  • Velkommen
   Kjekt å se at du har tatt til deg en dp ❤️ 
    
  • Ja, absolutt gode kriterier!  Jeg er nok bare en av de som ser meg lei av nedpissa garasjer fra de kattene, og kattedritt i blomsterbedene, så jeg synes de burde ha et lovverk hvor dyreeiere blir stilt mer til ansvar der og 😂 
 • Nylig opprettede emner

×