Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Hjelp, hun vil bare bæsje inne!

Recommended Posts

I en periode virket det som at hun skjønte at alt skulle skje ute. Hun er flink å tisse ute og vet hva jeg forventer når jeg setter hun på gresset. Men bæsje har hun bare villet gjøre inne de siste 2 dagene. Jeg gikk 3timers tur i dag og en til på kvelden og var ute 1 time. Men hun nekter å bæsje ute. Helt plutselig! hva gjør jeg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skummelt å bæsje så langt hjemmefra? Tre timer ute med så liten valp er lenge det, og kan ha gjort henne så sliten at det ikke kom noe før hun var inne/hjemme igjen.

Ta henne ut på en trygg plass nær hjemmet, og STÅ der til hun gjør sitt. Ikke gå, ikke lek, ikke mas, bare vær der.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er valpen bare snart 10 uker? Er ikke en 3 timer lang tur litt i lengste laget da? Beklager hvis jeg tar feil..

Jeg ville bare vært ute helt til hun bæsjet jeg.. Spesielt etter at hun har sovet, så må det jo komme noe etterhvert.. Ville også holdt meg i nabolaget og bare tatt det med ro, og vært tålmodig. Valper kan dryge veldig innimellom :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Kutt ut 3-timers tur med valpen.

Ta den med ut etter søvn, lek, mat og når du ser den gjør tegn til å måtte ut. Da tar du den ut i hagen, hold den i bånd og stå der til valpen har gjort fra seg. Begynner den snuse rundt og virke ukonsentrert tar du den inn og følger med på den. Når den begynner gjøre tegn igjen så tar du den ut. Gjenta gjenta gjenta.

Husk og på at det er viktig selv om det er i din egen hage at du plukker opp etter valpen da, for de ferreste liker å gjøre fra seg et sted hvor det er masse småhauger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3- timers tur er alt for mye hvis valpen er 10 uker. Uansett om den er i vogna eller ikke. Er den våken, så er det vel mye inntrykk over lang tid.

Ta heller korte turer ut (spesielt etter lek, soving, mat og slike faste 'gjøremål') og til faste plasser gjerne - la den få svirre rundt selv. Følg med inne, og løft den opp og gå ut på samme plass hver gang. Lettere å se og rekke å ta de ved avføring enn tissing egentlig - de bruker vanligvis å vise det bedre. (selvfølgelig må avføring plukkes opp hver gang)

Blir den tatt og og ut hver gang den skal til å drite inne, så skjønner den det raskt - tar lengre tid for hvert uhell egentlig, så man sparer seg mye tid ved å være ekstra oppmerksom en liten periode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, jeg går ikke vanlighvis 3 timers turer hver dag. Jeg har barn jeg må tenke på også som trenger :rolleyes2:

En valp tåler jo det. Uansett, jeg plukker alltid opp etter hunden, skjønner ikke hvor dette temaet kom inn :huh:

Hun har brukt hagen som et fast sted hele tiden. Men plutselig ville hun ikke mer. Men i dag klarte hun det! Da var det full party for en hund altså :icecream:

Ikke 1 eneste uhell i dag *puh* Jeg går faste turer i området, der jeg vet det finnes andre hunder. sosialisering er vel viktig det også? :aww:

Altså jeg har hatt hund i alle år, vært igjennom maaaange valper. Men jeg har bare aldri hatt denne type problemstilling før, kan man si. Men kanskje det bare var bagateller, så vi får se nå da :thumbs:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg gikk 3timers tur i dag og en til på kvelden og var ute 1 time. Men hun nekter å bæsje ute. Helt plutselig! hva gjør jeg?

Med en valp på snaut 2 og en halv mnd??

Du må roe ned veldig, en valp har null behov for flere timer tur, det kan derimot være veldig slitsomt og muligens skadelig for hunden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Må slenge meg på koret om lange turer og slikt jeg. Vi opplevde litt av det samme med siste valpen her - vi begynte å gå litt for langt hjemmefra, og vips; det ble tryggere å bæsje inne.

Enkelte av disse søte små synes det er tryggest å bæsje (man setter seg gjerne litt utsatt til vettu) hjemme eller nær hjemme, eller på et sted der man føler seg trygg og komfortabel kan du si.

Du får ta det som et kompliment, hun føler seg i alle fall trygg nok til å bæsje hjemme :rolleyes2:

Om jeg forstår det riktig, snakker vi her om en valp på 10 uker? De trenger å bruke tid til å utforske verden, og utvider sin "komfortsone" gjerne gradvis - noen saktere enn andre. Her må man se an valpen, og prøve å forstå at om man er på en litt ukjent plass kan det faktisk være litt ekkelt å skulle sette seg ned for å skite.

Det beste med dette er at jeg mener det er helt klinkende normalt og ganske forståelig. Ta tiden til hjelp, og ikke forvent at vesla skal skite annet enn rundt hjemme inntil videre. La henne få styre dette selv, det er det beste :)

Hun overlever sikkert (men, Pan har et poeng. Man skal passe seg litt her..) en tretimers rusletur om hun får ligge i vogna mesteparten av turen, men ikke forvent at hun skal gå på do slik på et totalt fremmed og ukjent, kanskje litt skummelt sted med nye lyder, nye lukter, nye inntrykk. Husk de er kjempeflinke til å skjule sine følelser ofte, spesielt de litt negative, så selv om hunden virker aldri så glad og fornøyd er det overhodet ingen garanti for at den føler seg trygg nok til å sette seg i hockey..

PS

Husk å ta dere god tid til å utforske verden - også hjemme og innenfor 10 - 50 - 100 - 150 (gradvis, se) meter hjemmefra! :thumbsup:

PS2

Som sagt, det løser seg. I alle fall for oss. Lille piraja er nå 9 måneder og i Juli satte hun seg ned og la en kabel midt mellom noen tusen turister, et orkester og et vaktskifte med skrik og skrål på meget eksklusiv brostein utafor slottet i Stockholm. Tilsynelatende helt uanstrengt :punk:

Edited by jlkm
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg liker katter, altså, generelt veldig dyreglad 😄 er mer den at vi har en lov på disse hundene, men katter som da også er et såkalt "problem" på sine områder får fritt spillerom både på eiendommer og natur 😁
  • Haha! Så du er en av «dem» 😛  Jeg er vel en av dem som tenker at katter er koselige dyr som mange har stor glede av og derfor er jeg villig til å se gjennom fingrene med slike bivirkninger. Har så mye annet jeg irriterer meg over at det må bare ta slutt en plass, tror jeg ...   Men når det gjelder at de dreper fugler så mente jeg ikke at det var uproblematisk altså - det er ornitologer som har ropt varsko i mange år. Det er bare av en litt annen natur enn det hunder kan stelle i stand.
  • Mener du at det ikke er en grei andel bevisstløse hundeeiere i Norge? Og poenget er jo at bevisstløse hundeeiere er dårlige på risikovurdering. Jeg har ikke møtt en eneste som har blitt irritert over «signaleffekten». De har blitt irritert over det de mener er uansvarlighet som vil føre til dyrs død. Når det er sagt så kan signaleffekt av å bryte båndtvangen nok være et argument, men da tenker jeg først og fremst ute i det virkelige liv. Når noen slipper hunden sin på et turområde følger gjerne andre etter. Noen steder er det nærmest anarki på tross av at det er båndtvang hele året. Plasser jeg - når jeg ikke unngår dem - selvsagt alltid holder hunden i bånd. Selvsagt er poenget med loven at folk ikke skal vurdere selv. Det er jo det  jeg argumenterer - til en viss grad - mot. At det blir for sort/hvitt når en og samme dato og lov gjelder for hele landet - uansett vilttetthet, beitedyrtetthet og enorme variasjoner i når hekkesesongen starter, feks. Ergo tror jeg bedre bruk av kommunale båndtvangsregler og håndheving av både disse og det generelle aktsomhetskravet i loven vil gjøre andelen bevisstløse hundeeiere mindre, og at både folk, hunder og andre dyr vil komme bedre ut av det totalt sett.
  • Velkommen
   Kjekt å se at du har tatt til deg en dp ❤️ 
    
  • Ja, absolutt gode kriterier!  Jeg er nok bare en av de som ser meg lei av nedpissa garasjer fra de kattene, og kattedritt i blomsterbedene, så jeg synes de burde ha et lovverk hvor dyreeiere blir stilt mer til ansvar der og 😂 
 • Nylig opprettede emner

×