Jump to content
Hundesonen.no

Dagens Middag

Recommended Posts

En middags tråd der vi kanskje kan finne inspirasjon av hverandre? Jeg sliter av og til med å finne ut hva vi skal ha til middag, selv om matprat.no er full av oppskrifter så virker ikke alt der så realistisk hele tiden :lol:

Min dagens middag idag er kålrotstappe med kotelett og brokkoli :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dag laget jeg denne:

http://matoppskrift.org/kyllingfilet-med-poteter-i-tomatsaus/

Kyllingfilet med poteter i tomatsaus.

Veldig mager, sunn middag som er kjempelett å lage. Dessuten har jeg alltid ingrediensene liggende, så det er en perfekt middag på dager der jeg ikke gidder handle.

Siden jeg er sånn kaloriteller passer sånne retter meg godt. Blir veldig mye mat ut av det, så man bli mett på få kalorier.

Anbefales :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Michellus

Dagens middag var chana masala med hjemmelaget hummus til.

Festmåltid jo, Nirm :blink:

I dag spiste vi billigtaco :lol: Det er rett og slett mexicansk gryterett + kjøttdeig + lefser (+ dressing) = Taco, bare mye billigere xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

i dag spiste vi rester fra gårsdagens Chili Con Carne gryte, hjemmelaget fra bunn av. smaker enda bedre dagen etter synes jeg :ahappy: tilbehør til den var ganske enkelt i dag: chili tortilla og rømme.

Greit med en sånn tråd ja, synes det er gørr kjedelig å finne på middagsmater..også er jeg visst litt kresen på hva jeg vil spise sier samboer :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Igår hadde vi kyllingfilet med rub fra Rimi og en kryddermix fra Hellas (mix for chicken), sammen med jasmine ris, lett-bernaise og masse brokkoli.

Dagens ble svinefilet med krydder og jasmine ris, lett-bernaise og masse brokkoli :P

Vi er ikke glad i ris og brokkoli i det hele tatt :innocent:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest LXT

Laksewraps!

1 tortilla lompe (varmet)

1 laksefillet

1/2 avokado

mager kesam

sweet chilli saus

salatblad

Stek laksen i ovnen uten krydder (blir saftig og slipper å steke i panna, men eget valg)

Ha litt salatblader på lompa, og legg varmm laks oppå (mulig en hel er litt mye for en lompe)

Legg litt avokadobiter på.

Bland mager kesam og sweet chilli saus i en bolle så sterk som du ønsker den, og ha så mye du har lyst på opp der.

Brett lompa sammen, og du har en veldig digg og sunn middag :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jonna

Jeg har fått dille på Limemarinert torsk. Anbefales, en smaksopplevelse og sundt.

I dag skal jeg lage indonesisk/malaisisk stekt ris eller Nasi Goreng. Koker ris, så steker jeg det sammen med grønnsaker. Skal ha de i tortillas/lefser sammen med avocado og spinat. Litt sånn oppsamling av grønnsaker før de begynner bli for gammelt :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, tror jeg må kjøpe tortillas i morgen, for nå fikk jeg lyst på både Mariannes og Jeanettes middagsforslag!

I dag skal jeg ha calzone fra Rema. Latskap, kalles det. :lol: (Selv om jeg er veldig glad i å lage mat, er det til tider innmari kjedelig å lage kjempedeilige, spennende og varierte middagsretter når man bare er én person.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, tror jeg må kjøpe tortillas i morgen, for nå fikk jeg lyst på både Mariannes og Jeanettes middagsforslag!

I dag skal jeg ha calzone fra Rema. Latskap, kalles det. :lol: (Selv om jeg er veldig glad i å lage mat, er det til tider innmari kjedelig å lage kjempedeilige, spennende og varierte middagsretter når man bare er én person.)

*grøsse* sist jeg spiste det lå jeg en dag med drypp på sykehuset...ble skikkelig dårlig :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

*grøsse* sist jeg spiste det lå jeg en dag med drypp på sykehuset...ble skikkelig dårlig :(

Uææ, ikke si sånt, da. :ermm: Skulle akkurat til å sette tenna i den, men nå tør jeg ikke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest LXT

Nå har jeg fått tips til å prøve både poteter i tomatsaus (nytt for meg) og Jeanette sin torsk. Høres veldig godt ut!

Jeg er veldig glad i kålrotstappe, og kommer til å lage det snart også kjenner jeg :P Har noen ganger laget det som snacks, bare fordi jeg hadde så lyst på :icon_redface:

Chilli con carne fra bunnen av hørtes slett ikke dumt ut, men spørs om jeg kommer så langt gitt. Kanskje jeg får stikke innom larsen en tur om jeg får lyst på :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dag har jeg hatt "wok"/ snarstekte grønnsaker med litt stekt svinefilet. Mager kesam og søt chilisaus til.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cobb pasta! Yummi! :hyper:

Serveres gjerne med brød, f.eks. pariserloff

Liker du pasta? Kylling? Er lett rett med masse herlig smaker som smelter i munnen din? :ahappy:

4 posjoner.



  • 3 halvlitere cherrytomater. (eller kutt noen vanlig tomater i litt mindre biter)
  • 4 ss Virgin Olive Olje
  • Salt og og pepper
  • 6-7 skiver bacon
  • Pasta(litt avhengig av hvor mye pasta du vill ha oppi.) Pastatype velger du selv.
  • 1 kg kyllinfilet, skåret i biter.
  • 2 avocados ( i biter)
  • 1 sitron
  • En dæsj "hot saus" eller bbq saus.
  • 4-5 purreløk eller vårløk, kuttet i fine strimler.
  • 1 pakke blå ost.
  • frisk basilikum, hakket (en liten håndfull)
  • persille, hakket (en liten håndfull)

Også hvordan det gjøres da :lol:

3031CobbPasta2_tomatoes_thumb.jpg

Ha tomatene på ei plate med bakepapir. Ha på oljen og krydre de litt. Sett de i ovnen til de er møre. (ca 12-15 minutter)

3031CobbPasta1_bacon_thumb.jpg

Enten stek baconet i oven (da blir i strøest) eller i pannen. I oven skal de ligge i hele skiver i ca 15 minutter.

Når baconet og tomatene er satt i ovnen, kok pastaen. (følge anbefalt koke tid ol. bak pakken med pasta du bruker)

3031CobbPasta3_chicken_thumb.jpg

Mens pastaen kokes, skjær opp og stek kyllingen. Den skal stekes i ca 6-7 minutter.

Mens kyllingen steker, skjær opp avocadoen og press sitronen over.

Når kyllingen er ferdig stekt, sleng i hvitløken og det i panna med kyllingen ca 1 minutt.

3031CobbPasta7_smash_thumb.jpg

Ta ut tomatene og mos de lett. Sleng purren inn i den "lette mosen"

Sååå. Blandet du alt dette i en gryte. Start med tomatene, litsett deretter pastaen og kyllingen. Topp alt med sprøtt bacon, avocado biter, smuldret blåost og urtene (bas. og per.) :ahappy:

3031CobbPasta10_final.jpg

Her er en rask-rask versjon jeg laget med en gang. Byttet ut blåsosten med fetaost, orket ikke og ha tomatene i ovnen. Og la til litt arparges :ahappy: Men anbefaler den orginale for dere som har tid!

DSC_0303.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hjemmelagde Kjøttkaker i brun saus m poteter

Fiskeboller

Hjemmelagde kjøttboller

Ovnsbakt ørret

Svinekotelett i brun saus

Karbonader

Fiskekaker i brun saus

Fiskesuppe med mini fiskeboller oppi

Kyllingfilet med ris

Jeg er ikke glad i poteter neeei.. :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har også samboer, men pga jobb blir det ofte middag alene.

I dag ble det hamburger inspirert av The Nighthawk Diner i Oslo.

Den ble kåret til Årets Restaurant 2010 og har sinnsykt gode hamburgere og milkshake man kan dø for....!

Karbonadedeig med div krydder (i mitt tilfelle hvitløksalt, pepper, paprika) stekes 2 min på hver side.

Ha på noen skiver cheddar og la den ligge litt i panna til osten begynner å smelte.

Varm hamburgerbrødet og server med sylteagurk og en grønn salat.

Mmmmm...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hjemmelagde Kjøttkaker i brun saus m poteter

Fiskeboller

Hjemmelagde kjøttboller

Ovnsbakt ørret

Svinekotelett i brun saus

Karbonader

Fiskekaker i brun saus

Fiskesuppe med mini fiskeboller oppi

Kyllingfilet med ris

Jeg er ikke glad i poteter neeei.. :whistle:

Hadde du alt dette til middag idag ?! Wow. Bunnløse Synnøve jo :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vill gjerne se et bilde av rettene dere foreslår :ahappy:

ca 90% av din lyst er med synet. Altså, ser maten utrolig god ut, har du lyst på den :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hadde du alt dette til middag idag ?! Wow. Bunnløse Synnøve jo :lol:

:icon_redface: Jeg bare middagstipset jeg..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Festmåltid jo, Nirm :blink:

I dag spiste vi billigtaco :lol: Det er rett og slett mexicansk gryterett + kjøttdeig + lefser (+ dressing) = Taco, bare mye billigere xD

Det er supergodt faktisk, sunt og lidelsesfritt. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Nye innlegg

    • Håper da ikke det! Blåfargen er en genfeil assosiert med en rekke helseproblemer. Legg dette til alle andre helseproblemer rasen har. Fargen er heller ikke i følge rasestandarden. Nå har ikke akkurat oppdrettere av fransk bulldog satt helse i forsetet, de har påført en rekke hunder masse lidelse, så det er sikkert noen som tar det enda et knepp videre. Jeg ville aldri handlet hund hos noen slike. 
    • Jeg tenker at kastrerte hanner ikke vil bli like maskuline som de kunne blitt siden testosteron bidrar til å utvikle og opprettholde kjønnskarakteristikk. Lave testosteron-verdier vil generelt være mindre gunstig for kjønnspreg. Venter man til hunden er i puberteten får hunden utvikle mer kjønnspreg enn hvis man kastrerer en valp, men den vil aldri bli så maskulin som den kunne blitt om den hadde fått være intakt. Samtidig er det en genetisk faktor i hvor bred og muskuløs en hann kan bli. Brødre er ikke identiske genetisk, å se på en inntakt bror er ikke nødvendigvis noe godt mål på hvor maskulin den kastrerte broren kunne blitt. En bror kan ha anlegg for å bli mer maskulin enn en annen bror, hvor like brødrene blir i masse og kjønnspreg avhenger mye av hvor genetisk homogene de er på dette punktet. For å svare helt konkret: ønsker man en maskulin hanne med godt kjønnspreg, behold den inntakt så lenge som mulig. Jeg ser på min hanne at det har skjedd store endringer fra han var 2 år og til han nådde sitt fulle potensial i en alder av kanskje 7 år.
    • Heldig vis , de vet jo ingenting når de er så små  Ikke kan de være med på noe særlig heller , godt de gror
    • Nå har jeg og Nico akkurat hatt besøk av noen fine folk som gjerne vil ha han på prøvetid. Jeg har absolutt ingen dårlige følelser eller tvil på noen som helst måte, og det hadde viast ikke de heller. Så i høstferien skal Nico på prøvetid hos disse folkene, så de får testet litt mer enn besøk og en liten tur i kjente omgivelser Jeg tror Nico kommer til å få det skikkelig fint, og da er det veldig mye lettere for meg også 
  • Nylig opprettede emner

×