Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Hunden min skjelver i bena!

8 posts in this topic

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor hun gjør dette, og begynner å bli litt redd for at det kan være noe galt.. Bena hennes skjelver når hun slapper av i de.. For eksempel når hun ligger, så rister alltid i ett eller flere av bena hennes. Hvis jeg tar tak i det og retter det ut/bøyer det så stopper det. Men når jeg slipper så begynner det å riste igjen. Jeg trodde kanskje først at det var fordi hun vokste, er ikke sikker på om det kan være en relevant forklaring på det? Ristingen skjer alltid, ikke bare når hun har løpt eller er stresset. Hun kan ligge og slappe av, og så skjer det. Hun er en 9 måneder gammel blanding av rottweiler og dalmatiner.. Håper noen av dere har noen gode svar eller råd, før jeg evt tar henne med til vet. og hører.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Høres ut som om hun har en eller annen form for spasme, hadde vel sjekket dette opp ja. Men er det bare i en muskel, eller varierer det hvor det er?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vet jo ikke om det er i en muskel, det kan jo være i skjelettet. Eller leddet da. Men det er som regel i frembena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det en spasme så er det i musklene, skjelettet kan ikke bevege seg sånn, ben er ikke bevegelig, det er ledd og muskler som er det :P

Men tror det er greit å få sjekket ut, lykke til :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kramper kanskje? Vi mennesker får slikt om muskelen blir "overbelastet"/i klem/en spesiell stilling, selv om vi er i ro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Høres ut som om det kan være noe som ligger i klem, nerver e.l.

Kan det være hun har noen muskelknuter i ryggen f.eks?

Blir hun utsatt for mye fyskiske belastninger? Husk at en 9 mnd gammel valp ikke skal ha for mye hardkjør. De er jo ikke "ferdig" utvokste før de er 12-18 mnd. Kunne iallefall vært en idé å få tatt en utredning på rygg og muskler, slik at hun ikke feilbelaster kroppen over lengre tid. Lykke til.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulla skjelver i frambeina noen ganger. Det skjer bare når hun sitter, og kun med en fot om gangen. Etter litt tankearbeid, fant jeg ut at hun rett og slett ikke alltid låste leddet når hun satt, noe som resulterer i en slags "nervøs risting". Noen har trodd hun har vært syk, andre har trodd hun har vært redd, men hvis jeg bare dytter på håndleddet hennes, presser det litt inn mot magen liksom, så slutter hun å skjelve. Kan det være noe så enkelt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville fått det utredet av en veterinær..

Og jeg vet at det finnes en del skjelvinger i rasen dalmis, har det selv, og noen ganger kan det være alvorlig. Jeg har ikke hatt hund med det selv, men har hørt om dette. Er en muskelsykdom...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Nye innlegg

  • Her er det ferdiglaga merkebånd :). 
   http://kreativhund.no/products/sporslyfer

  • @Mari Takk  veldig herlig å se på han når han får de smilerykningene og drømmer om ansiktet blir helt salig   operasjonene blir nok tøffe ja, både gleder meg og gruer meg til den første. Når det blir avhenger litt av vekta, de vil helst at de skal være rundt 6 kg, men ser ann hver unge i forhold til fødselsvekt og helse, håper at vi får time når han er rundt 3-4 mnd, (som er ds de oftest tar leppelukinga, evt 6 mnd om vekta er for lav..) får vite mer når vi skal på dagskurset og han blir sjekket av kirurgen da  ganen blir lukket ved 9-12 mnd alder, og kjeven blir tatt til slutt når melketennene er ute og de nye er på vei. Også er det da evt koreksjober kosmetisk om det trengs eller han ønsker det.    Tusen takk @rosinbolle
  • Hunden min ble for 4 uker siden operert for 2 små jursvulster i høyre jurlist + sterilisert. Jursvulstene viste seg å være ondartet. Før helga nå oppdaget jeg nye svulster i et jur i venstre jurlist, 2 små "erter" og masse bittesmå "sandkorn" i juret utenom. Var hos veterinær igjen mandag. I dag ringte veterinæren som operete henne, han anbefalte å fjerne hele jurlisten på den siden hun har svulster i nå, og når dette har leget å fjerne jurlisten på den andre siden også, siden hun har hatt svulster på begge sider. Han var redd at hvis han bare fjernet svulstene at det bare ville fortsette å komme tilbake. Litt skummelt siden det er ondartet og kommer såpass raskt, er redd for spredning. Så jeg føler jo at vi bare får gå gjennom dette og at hunden forhåpentligvis vil få mange gode år fremover (hun er 7 år) når alt er overstått. Men dette høres jo ut som veldig omfattende operasjoner, så jeg gruer meg virkelig. Særlig siden hunden hadde endel smerter første uka etter forrige operasjon, det var en tøff uke. Er det noen som har gjennomgått en sånn operasjon på hunden sin? Hvordan gikk tiden etterpå? Var hunden veldig smertepåvirket eller gikk det greit?  
  • Tusen takk for svar alle sammen 😄  tror nok whippet kan passe bra, siden jeg liker greyhound så godt.  Blir også mer nysgjerrig på IM og kjenner det frister når folk forteller.  Jeg skal melde meg inn i gruppa på facebook.  Jeg har også lest RAS på IM og den så ganske bra ut. Skal undersøke mer. Vet at det er flere IM her nord, og skal prøve å møte noen en gang.  :-) 
  • ja, det kan jo være et alternativ  Er nok det jeg ender med å gjøre, finner jo ingenting ferdiglaga på nettet  Tusen takk for tips!
 • Nylig opprettede emner