Gå til innhold
Hundesonen.no

Snøfrost

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,111
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  18

Snøfrost last won the day on 24. Juni

Snøfrost had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

7,755 Excellent

2 følgere

Om Snøfrost

 • Rang
  Avhengig
 • Bursdag 01/01/1977

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.snofrost.net

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Telemark
 • Hunderase
  Siberian Husky

Nylige profilbesøk

13,322 profilvisninger
 1. Passaktig skritt

  Mine går i pass, og traver (de passer ikke i den hastigheten). Ingen av dem har noen feil som skulle tilsi at pass var en avlastningsform. De kan skritte også, men gjør det sjelden. Jeg oppfatter pass-skritt (eller hva jeg skal kalle det) som normalen for en hund.
 2. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Jeg tolket det sånn at far er en hund de har passet/hatt på besøk. Ellers veldig usikker på karakteristikken av valpene. Gårdshund er vel ikke akkurat hva jeg ville forventet av noe med siberian i seg. I alle fall ikke hvis det skal innebære og IKKE spise ender, høns og jage sau.
 3. Kasko, Lupin og Emmy

  Gratulerer med en frøken som høres ut til å passe dere perfekt
 4. Manuell utstilling

  De fleste bruker web-påmelding, så de har sikkert ikke åpnet for det enda. Eventuelt kan du jo høre med klubben?
 5. Bli tryggere på å gå tur med stor hund

  Hadde jeg vært såpass usikker på hunden så hadde jeg rett og slett satt på den en munnkurv. Det skader ikke hunden på noe vis, og du håndterer den antagelig langt bedre om du slipper å bekymre deg for å bli bitt.
 6. Det stemmer, og uten at jeg vet kan det godt være tispa bare hoppet på ungen så den slo hodet på uheldig vis. Men dette blir bare spekulasjoner. Jeg husker ikke på stående fot om det var alvorlige bittskader involvert. Ja, det var de to rasene jeg hadde i tankene. Jeg har møtt begge raser hovedsakelig utenfor komfortsonen (utstillinger). Sarloosene har stort sett krøpet sammen og vært ganske så utilgjengelige. Tsjekkerne har ikke fremstått som noe jeg tar hunden min bort til, men ellers som om de taklet situasjonen bedre. I mitt hode er begge raser for høyst spesielt interesserte og ikke noe jeg ville promotert som en "enkel familiehund" på noen som helst måte (det er riktignok en del raser som ikke er det).
 7. Det nyeste tilfellet dreier seg om Alaska Husky i en kennel og to små barn som gikk inn til en tispe med valper med tragisk utfall for den minste. Akkurat hva som har skjedd der vet jeg ikke (forsvar av valper? territorie? var tispa i utgangspunktet baregrei?). Det var familiens egne barn (men de hadde ikke lov til å gå inn der). De andre tilfellene er grønlandshund og blanding av grønlandshund og schäfer tror jeg det var. I alle fall sistnevnte levde hundene under svært kritikkverdige forhold i en dårlig sikret hundegård.
 8. Er klar over problematikken rundt "husky" typen av hund. Har jo selv en flokk og vet godt hvor mye krefter det ligger i en flokk kontra en enkelthund, også med tanke på jaktadferd. Nå har ikke mine tatt noen dyr, men det betyr ikke at jeg tror de er snille med sauene borti her om de får sjansen (det er de ikke). Det er en grunn til at ingen får gå tur med dem uten at vi selv er med i tilfellet, i alle fall frem til at vi kjenner vedkommende så godt at vi vet det er så trygt det kan bli. Nå har ikke jeg møtt nok ulvehybrider til at jeg vet om alle har ustabile/uforutsigbare reaksjonsmønstre, men på generell basis er jeg enig i ditt inntrykk. Jeg kan dog se for meg enkelte levesett (type uti ødemarka ) som gjør et slikt hundedyr langt mindre farlige for samfunnet generelt. Det sagt det finnes to hunderaser med opphav som ulvehybrider, og mitt generelle inntrykkk er at den ene rasen ofte er svært nervøse og sky individer, mens den andre er langt bedre tilpasset et liv i et moderne samfunn. Inntrykkene baserer seg riktignok bare på et fåtall møter.
 9. Det er vel høyst variabelt, blant annet med % andelen ulv. Vet ikke helt hvordan du kan tolke meg dithen at jeg på noen måte har uttrykt at de er trygge og stabile hundedyr da jeg skriver "et noe spesielt gemytt". Jeg synes forbudet mot hybrider av ville og tamme dyr skal opprettholdes i Norge (selv om jeg har hatt, og ikke ser en umiddelbar fare for fauna og mennesker med, bengalkatt)
 10. Omplasseringstund, noen med erfaringer?

  Jeg har overtatt en voksen tispe, og det var helt problemfritt. Hun brukte ca 2 mnd på å bli helt "segselv" her hos meg (prøvetiden var på 1 mnd). Spiste litt dårlig i starten. Dette var en "hundegårdshund" som måtte lære litt innemanerer, men en veldig snill og myk tispe. Hun er dog ikke helt som beskrevet da hun er langt mindre skeptisk til fremmede enn jeg trodde hun ville være utfra beskrivelser. Har hatt henne i mange år nå (hun er 10 år) og kunne godt overtatt en annen voksen hund på et tidspunkt. Det skal sies at jeg har flere hunder, og noe av det viktigste for meg var at denne nye fungerte med de andre jeg hadde fra før av. Hun ble aldri noen bestis med tispene, men de fungerer sammen på tur.
 11. Ser "husky" nevnes flere ganger her. Så siden det gjøres, "husky" er ingen rase, det er en hundetype. De "huskyene" som har angrepet og drept mennesker i Norge har ingenting med rasen Siberian Husky å gjøre (grønlandshundmikser og alaska husky). I USA blir "husky" alt av ukjent opphav (eller kjent) som ser ut som en polarhund, inkludert en del ulvehybrider (ikke at jeg mener ulvehybrider trenger å være nevneverdig farlige, men de har ofte et noe spesielt gemytt). Det samme gjelder forsåvidt "pitbull" det er et begrep som brukes om hunder av et visst utseende og trenger ikke være en hund av rasen pitbull, det kan være en amstaff, en staff, en staffeblanding, en pitblanding osv.
 12. 24-timers EFIT (+ valp!)

  Kjempeflott og interessant EFIT
 13. Hund som er sulten hele tiden

  men det gjøres også i z/d og de fleste andre "hypo" fôr. Men kanskje ikke til samme grad? Men det er jo uansett andre ting en proteiner en hund kan reagere på, så anallergenic høres fortsatt ut som en "hype" og ikke en reell forskjell fra "hypoallergenic" som antagelig er mer korrekt.
 14. Tispenavn på O?

  Hun burde jo hete Orasje/Orange/Oranje Er jo ikke noe som er særlig mer nederlansk/hollansk enn den fargen (sammen med tulipaner, vindmøller og tresko)
 15. Hund som er sulten hele tiden

  "hypo", men jeg har mine tvil om at noen faktisk er anallergene. Da kan de jo ikke inneholde noe som noen hunder kan reagere på overhodet. Ser ikke for meg hvordan dette skal kunne gjøres
×