Gå til innhold
Hundesonen.no

Snøfrost

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,082
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  17

Snøfrost last won the day on 20. April

Snøfrost had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

7,720 Excellent

2 følgere

Om Snøfrost

 • Rang
  Avhengig
 • Bursdag 01/01/1977

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.snofrost.net

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Telemark
 • Hunderase
  Siberian Husky

Nylige profilbesøk

13,175 profilvisninger
 1. Raser som har gått av moten

  Siberian Husky har hatt en sterk nedgang etter 1985 tror jeg det var, for så og ta seg opp igjen de seinere årene. Fallet var da blandingshundene kom med i trekkhundsporten (dvs var ikke krav om å være reinraset registrert hund lenger) og klatringen oppover er delvis fordi man nå må registrere alle valpene i et kull (veldig mange som ikke gjorde det før de måtte) og delvis fordi den har blitt mer populær både som kjørehund og fritidshund. Så er det selvsagt også noen mindre egnede "ulveromatikere" som har rasen, men tror ikke de har hatt den helt store innvirkningen på rasen i Norge (enn så lenge). Edit: og "Ulveromatikerne" har alltid vært der, til en viss grad.
 2. Akkurat nå Mai 2018

 3. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Jeg sier ikke at personen har rett i sin "JRT" del, men husk at den JRT'en vi kjenner til er en australsk og langt mer homogen versjon enn det som finnes i UK. I UK var de inntil 2017? uregistrerte hunder av en ganske så heterogen populasjon. og mange i UK liker overhodet ikke at den "australske" kalles JRT i det hele tatt, de mener de har den ekte. Og den ekte ser ut som hummer og kanari. Ører, størrelse, kropp, kode, beinlengde alt kan variere på de hundene. Kan jo kikke på bildene her: https://www.pets4homes.co.uk/dog-breeds/jack-russell/ og her: http://www.britishjackrussellclub.com/terriers.html Ja det er det de hevder. Og ikke aner jeg hvorfor noen vil ha den blandingen, må da være langt lettere og enklere å kjøpe en mittelspitz eller noe sånt. Som mye annet oppstod den først i USA som en "greie" og der er pomeranian innimellom størrelse mittelspitz i alle fall, og "husky" trenger overhodet ikke være noe reinraset bare det ser nogenlunde sånn ut. + at noen "Pomsky" bilder som har versert mange år på internet er en finsk lapphund valp
 4. Akkurat nå Mai 2018

  Grattis! Den jeg skriver på har 3 uker igjen til levering og det er jammen bra. Hehe
 5. Jeg ser på MDBA som jeg ser på UKC og diverse andre "Kennelregistre" i USA , og f.eks. NHL ikke helt supert. Sikkert noen mennesker med gode intensjoner og som oppdretter gode hunder der som overalt ellers, men det er vel en grunn til at mange "raser" enten de er nyere eller litt eldre, velger å jobbe i slike klubber i stedet for mot godkjenning i de store klubbene som godkjenner hverandres papirer tenker jeg da. Selv kjenner jeg ikke spesielt godt til ANKC, ei heller raseoppdrett i Australia (selv om min rase lenge har vær representert i landet).
 6. Akkurat nå Mai 2018

  AN sitter jeg på toget inn til Nationaltheateret. Stod opp 06:30 og er forbausende våken (la meg seint). Føler meg litt "overkledd" i forhold til temperaturen uten, men greit her på toget for aircondition fungerer for å si det slik Kjekt å ta dette toget, etter rushen, mye bedre plass + et nett som faktisk fungerer å jobbe med. Så er jeg glad for at flommen ikke har gitt masse krøll og tull med togene, det gjorde det nemlig i fjor, eller var det i 2016? I alle fall brukte jeg 9 timer på å komme meg fra Oslo å hjem den dagen.
 7. Akkurat nå Mai 2018

  Skikkelig "Donald Duck" episode det der Jeg burde legge meg, må opp forholdsvis tidlig i morgen og dra til Oslo. Må få fart på bachelorskrivinga.
 8. Akkurat nå Mai 2018

  Så skjønn Jeg håper jeg får ha yngste her (nå 6 mnd) til lenge etter jeg har fylt 50, shit altså, hvor ble årene av??? Har lyst til å dra på cruise til Antarktisk når jeg fyller 50, og jeg har nå under 10 år på å spare!
 9. Nå gir jeg snart opp!

  Så utrolig trasig for dere Jeg har selv vært den oppdretteren som mistet en valp til en ulykke som noen hadde gledet seg til, helt forferdelig også fra den siden. Håper jeg aldri opplever noe slikt igjen (nå hadde mine litt flaks i uflaksen at det var en annen ledig valp av samme kjønn i kullet, hvis ikke hadde de fått "min"). Ikke at det hjelper dere så klart. Håper dere finner drømmevalpen og alt går på skinner om ikke så altfor lenge.
 10. Student 2017-2018

  Bestått praksiseksamen, så da gjenstår bare noen uker med bacheloroppgave før jeg er ferdig utdannet som farmsøyt også
 11. Jobbe som skriver for første gang...

  Skriv det dommer sier, og ikke noe annet. Ikke endre på formuleringer eller slikt heller dersom du måtte mene at dommer sa noe "rart". Er du usikker på hva dommer sa, spør. Ikke vær redd for å be de om å vente litt så du får skrevet ned det som ønskes i kritikken, men det er selvsagt en stor fordel at du skriver ganske raskt. Det er veldig lærerikt, de fleste ringsekretærer og dommere er hyggelige mennesker og etter all sannsynlighet får du en fin dag i ringen. Ta med deg klær som passer til vær og anledning, det kan bli kaldere enn du forventer (eller varmere) så ta gjerne noe du kan ta av deg/på deg. Jeg har ofte meg meg litt å bite i og noe å drikke, selv om arrangør som regel tilbyr dette, jeg vil gjerne være helt sikker Husk å gå på do rett før du skal jobbe!
 12. Min erfaring er som XO sin. Hvem som blir størst og minst er umulig å forutsi. Men generelt har mine største valper ved 7-8 uker blitt større hunder enn de som var minst da hvis jeg ser på hele kullet under ett. Altså et kull med gjennomsnittlig store valper, blir relativt store voksne og omvendt. Men grunnlaget er noe tynt. 9 kull
 13. Cornea dystrofi som forsvant?

  Jeg ville nok øyelyst uansett dersom jeg merket noen endringer i øynene. Har ikke noe svar utover det, så langt ingen hunder med noe verre enn et feilstilt hår som er så kort at det ikke rekker til hornhinnen.
 14. Finsk lapphund eller Samoyed?

  Har dere noen interesse for trekk? kløving? turer i skog og mark, på fjell og vidde i all slags vær og til alle årstider? Har dere tenkt over at begge disse rasene røyter mye når de først røyter? At de lager litt lyd (varierer med individer men generelt bjeffer jo begge rasene en del). Er det viktig for dere å ha en hund som kan gå løs? Hva med en hund som går overens med andre dyr, da spesielt mindre dyr? Hva tenker dere om pelsstell? Er jo ikke så mye på disse rasene, men de har en litt lang pels som krever mer enn en glatthåret hund. Synes det er litt tynt grunnlag å si noe særlig om hva som passer dere utfra hva dere har skrevet her. Samojeden er en polarhund og selv om den ikke er like heftig på jaktinstinkt og trekk som de andre rasene, så er det like fullt en polarhund. Den finske lapphunden oppfatter jeg som noe enklere hund, og den er betraktelig mindre av størrelse. Begge rasene er jo fine familiehunder, trivelige og overhodet ikke aggressive mot folk (det er i alle fall en alvorlig feil hvis et eksemplar er slik).
 15. Valpegjengen 2018

  Sende melding må jo være helt innenfor i min bok. Men jeg sitter jo ikke med noen fasit her
×