Gå til innhold
Hundesonen.no

Snøfrost

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,131
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  18

Snøfrost last won the day on 24. Juni

Snøfrost had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

7,785 Excellent

2 følgere

Om Snøfrost

 • Rang
  Avhengig
 • Bursdag 01/01/1977

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.snofrost.net

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Telemark
 • Hunderase
  Siberian Husky

Nylige profilbesøk

13,394 profilvisninger
 1. Akkurat nå, oktober 2018

  Vi var på tur i går, og i dag står pussing og maling på timeplanen. Passer fint da det var opphold og sol i går og nå regner det
 2. Katter tar nok langt flere fugl enn hunder (men mindre arter i all hovedsak), og få hunder går aktivt inn å leiter opp fugl på daglig basis. Det blir stort sett sånne de "ramler over" i hundegård/på jordet hjemme/i fleksibånd el.l. Så det begrenser det hele litt både i sted og tid. Mange katter har jo ikke engang eiere å må dermed fange maten sin selv. Det har vært katt i Norge i all fall siden år 8-900, muligens før. Og dyrelivet i Norge er tilpasset et predasjonstrykk fra små rovdyr som katt, mår, røyskatt, ekorn osv. Så man kan ikke sammenligne skaden på norsk fauna med den skaden som gjøres av katt i New Zealand og Australia (ikke at noen har gjort det her). Kattedyr, enten vi snakker tamkatt eller de ulike ville katteartene, er dyktige jegere. Det er det liten tvil om. Men bortsett fra enkelte steder lokalt hvor predasjonstrykket kanskje blir unormalt høyt så tror jeg nok ikke katt har så veldig kraftig påvirkning på småfuglbestanden. Hvis hvert fuglepar bare får opp 2 unger i løpet av et livsløp (de fleste hekker jo mer enn en gang i løpet av livet) så vil jo bestanden bestå. Kjøttmeis får gjerne 2 kull med 5-12 egg per gang på ett år. Det sier seg selv at denne arten (og mange andre) er tilpasset at et stort antall av avkommene ikke selv kommer i reproduksjonsalder. Katt går jo ikke spesifikt etter truede/mindre bestander. Men klart de kan gjøre skade hvis det er mye katt der en truet bestand hekker. Så da kan man kanskje heller prøve å begrense antall katter i slike områder? Det er heller ingen tvil om at katt fortsatt er et viktig nyttedyr for mange, spesielt på landet. For de VIL holde mus og rottebestand i fjøs og låver nede.
 3. IPO kan være ulovlig

  Tjah, hva er egentlig den store forskjellen mellom å la en hund bite i en "pute" du har på armen og rive og slite i et tau som du holder i? Begge deler gjøres med lek, og ikke forsvar med skarphet og "alvor" slik som hunder trent til forsvar hos politiet og militæret. Disse sistnevnte blir også trent til å gripe i bar hud og på mange flere steder enn en arm. Håper sporten for fortsette for de som driver med den
 4. Antagelig ikke så mange færre katter (hvis noen) nei. Våre hunder har også noen fugler på samvittigheten, mest trostunger som går inn i hundegården riktignok. Da jeg hadde katter gikk det heller ikke med så mange fugler, men de som ble tatt var i all hovedsak kjøttmeis og blåmeis av årets kull (hadde ikke frittgående katter, men store utendørs områder for dem som var mye brukt på finværsdager så lenge det ikke var snø. Kattene valgte selv).
 5. Akkurat nå, september 2018

  Gratulerer til dere begge to!
 6. Håndarbeidstråd!

  Er det strikket eller heklet? Ser veldig fint ut Du har ikke tilfeldigvis oppskrift og vet hva slags garn du har brukt?
 7. Har dessverre ingen gode idéer å komme med. Det kan jo være mye forskjellig. Får håpe veterinærene finner ut av det og at valpen raskt kommer tilbake til det normale.
 8. Akkurat nå, september 2018

  Æsj så kjedelig da! Jeg regner med at de allerede har sjekket både hjerte og lunger og nyrer, som er typiske systemer som påvirker blodtrykk? Håper Ymse møter noen snille folk som vil ha ham med på tur @maysofie flytting er jo kjempeartig (så glad for at jeg ikke skal flytte i overskuelig fremtid). Lykke til videre med flyttingen. Håper kanskje noen i nærområdet kan hjelpe deg litt? @Ozzy jeg kan ikke detaljer om utleie og slikt, men yuk til røyklukt. JEG hadde vært veldig, veldig sur og ubehagelig husvert i et sånt tilfellet. Kanskje bra jeg ikke leier ut noe. Hehe
 9. Valpegjengen 2018

  Min egenproduserte 2018 valp har blitt 11 mnd gammel (på bildet er hun 10 mnd) Hun er en glad, aktiv og energisk frøken som synes alt er moro og kult. I tillegg er hun en skikkelig kosegris (som alle våre er riktignok). Hun har også fått vist seg i utstillingsringen 9 mnd og 1 uke gammel hadde hun 2x CERT og 1x BIR 10 mnd gammel fikk hun ytterligere 2x BIR i tillegg til Best i gruppen junior, Best in show 2 junior og Best i Gruppen 2 "voksen". Hun har så langt fått 2 turer med et lite spann og gjør en god jobb utfra forutsetningene der. Blir artig å se hvordan fremtiden med denne frøkna blir.
 10. Vil unngå løpetid

  Vi har 10 tisper, og ser så og si aldri en blodflekk under løpetid. Kan bli noen få flekker i verste løpetiden. Søle er det nok av derimot etter både tisper og hanner (har 2 hanner). Sofaen er av skinn, og gulvtepper har vi ikke. Og det går helt supert for oss. Så det er jo også en potensiell løsning (bytte sofaen).
 11. Akkurat nå, september 2018

  Jeg har en tispe med veldig langt løp som har stådagene mellom dag 17 og 21 (varierer litt fra løp til løp). Nå har jeg jo både hanner og tisper hjemme, og her er de ikke sammen før det har gått minst 1 uke etter at hannene har mistet interessen, og det er minst 2-3 uker etter jeg fant siste bloddråpe. Liten lyst på tjuvparingskull Nå har jeg ferie! Skal ikke noe voldsomt spennende, fikse kjøkken og ture hunder mer enn normalt
 12. Akkurat nå, september 2018

  Misunner deg glattkjøringa, det syntes jeg var superartig den gang jeg tok lappen Lykke til med det gjenstående!
 13. Den store navnetråden

  Jeg er veldig glad i navn, og jeg har hatt mange navn gjennom årene da jeg tidligere var oppdretter av rasekatter, og nå har hatt 9 kull med siberian huskies (over straks 7 år). Mine tidligere hunder har hett: Togo, Esky, Sarek og Bonfire (alle hanner) De hjemmeboende per i dag er: Freke og Orca (hanner). Gaia (ikke jeg som har bestemt), Såga, Denali, Fjellbris, Naisha (ikke jeg som har bestemt, men tidligere eier), Stjerne, Beringia, Huldra, Dalbris og Polaris (disse 10 er da tisper). I tillegg har jeg to deleide hanner: Bolt (ikke selv bestemt navnet på ham) og Qannik (deleier sitt valg å kalle ham det) som på stamtavla heter Aldebaran. Kullene mine har hatt navn etter tema, mens kattekullene mine hadde både alfabet og tema (startet på Z). Hvis noen har lyst til å sjekke om alle disse navnene så er valpenavnene under hvert enkelt kull på hjemmesiden min: www.snofrost.net Katter har jeg ikke lenger oppdrett av, så den hjemmesiden eksisterer ikke lenger.
 14. Tror denne problemstillingen har blitt tatt opp tidligere? Artikkelen er over 1 år gammel
 15. Akkurat nå, september 2018

  Godt det gikk langt bedre enn fryktet!
×