Mumle Mu

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,123
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

2 følgere

Om Mumle Mu

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Borzoi
 1. Tilbake til vinkler igjen, og mynder (selvsagt), som jeg synes er overførbart til andre raser også. Jo mindre bikkjekreket brukes, jo viktigere blir det med vinkler på utstilling. Mynder har vært jakta med i noen tusen år, de har vart lenge og omtrent vært skyldige vinkler foran og bak, så hvor viktig er det med godt vinkla hunder? Samtidig endrer synet på hva som er korrekte bevegelser seg, og man har det gående - selv den "gyldne middelvei" blir overdrevent i forhold til opprinnelsen. Lengre rygger er jo også noe som blir mer og mer populært på flere raser, da man får flotte sidebevegelser. De rasetypiske bevegelsene blir borte, og man får en "generisk showhund".
 2. Hehe. Er forskjeller i Amerika også. Jeg tar på mine potesokker når det er rundt -20, for da kan de finne på å få kuldekramper. Min amerikanske oppdretter lurte på hvorfor; "They are borzoi, for f**'' sake" Forøvrig så frøs dalmisen vår aldri. Han feis rundt i -30, og syntes det var helt kurant. Siden han var krøpling, så kledde jeg på han når det ble kaldere enn ti varme alikevel.
 3. Selvadministrert skatt på eget idioti.
 4. Dita blir sliten etter en dag på utstilling, men hun sier ikke nei til fest alikevel (men da blir hun jo helt rød i øynene og får en kip dagen etter ).
 5. Dalmatiner synes jeg er selvrensende. Borzoien også (regner med at rensing for kvist ikke teller med? :P), rakk ikke bade Dita før utstilling i helga - hu hadde rulla seg i masser av stink og gjørme dagen før, men hun fikk skryt for utmerket pelskondisjon alikevel
 6. http://forskning.no/2016/12/avkriminalisering-av-narkotika-er-en-suksess-i-portugal
 7. Fint at flere partier kommer etter, Venstre har jo ment dette en stund (Unge Venstre siden 2006, om jeg ikke husker helt feil), så får man håpe man klarer å dra ruspolitikken i riktig retning. Det eneste som er sikkert, er at politikken som har vært ført og føres, ikke funker.
 8. Har din rase noen "teite/meningsløse" feil etc. i standarden? På borzoi irriterer dette meg under feil: Colour: Flecks of the same shade as the same shade as the ground color Og under alvorlige feil: Colour: Flecks on the body of another shade than the ground colour. Samtidig skal feil vurderes etter følgende kriterier: "Any departure from the forgoing faults should be considered a fault and the seriousness with wich the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree and its effect upon the helath and welfare of the dog".
 9. Nå har jo faktisk myndene bruksklasse på utstilling, og det skal bo en hel haug instinkter i de om man skal følge radestandarden, så jeg er litt usikker på om jeg synes betegnelsen selskapshund passer på de, egentlig?
 10. Joho! Hun har altfor mye pels nemlig. Resten av hennes medsammensvorne satt seg ikke fast. Skylder på de nordiske utstillingslinjene som ligger en 5-6 generasjoner bak 😁
 11. Affene må jo vaskes en gang i uka om pelsen ikke skal bli ødelagt (se for deg jegerne på snøleopardjakt i fjellene i Afghanistan gjøre det, liksom 😂), tror nok briard har en mer funksjonell pels, ja!
 12. Nei, men jeg kjenner til to som kom seg løs, stakk og satt fast i et kjerr i to dager før de fant de. Ikke veldig uvanlig. Selv ene borzoien min har satt seg fast i noen timer. Myndene var ikke så pelsa før, og det var ikke uten grunn.
 13. De skal jobbe i ørken/fjell. Dvs at de blir overoppheta med den eksplosive farten rimelig kjapt... Sånn sett er det jo bra med så lang pels - de setter seg fast i et kjerr før de når toppfart uansett 😁
 14. Stina var jo bare vakker hele tiden, hun <3
 15. Ikke mobb Juba!