Gå til innhold
Hundesonen.no

Orca

Medlemmer
 • Innholdsteller

  875
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1,232 Excellent

Om Orca

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 07/15/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Lydighet, triks osv
 • Hunderase
  Cockermix og field spaniel
 • Mine dyr
  Verdens beste Dixie (cockerblanding) 13 år og lille Lotta (field spaniel) <3

Nylige profilbesøk

5,964 profilvisninger
 1. Den dama som har laget den og bloggen er fantastisk. Hun gjør en så viktig jobb.
 2. Nyetablering av HUNDDAGIS i Oslo

  Vil det være aktuelt med seniorhunder? Eventuelt en egen avdeling for seniorhunder? Jeg leter etter en løsning for min lille eldre hund til når jeg begynner i ny jobb (søker jobber enda). Hun går godt overens med rolige hunder som ikke er masete, og dermed ikke valper og unghunder. Hun trenger mye ro. Hun er en cockerblanding på snart 15 år. 12 kg. Ikke forsikret, men jeg ville vært tilgjengelig på telefon i tilfelle det skulle skje. Enda i god form men man vet jo aldri med eldre hunder.
 3. Første hund - rase?

  Jeg ville sett litt på spaniel. Cocker er jo fantastisk herlige hunder, men de krever en del pelsstell. Er varierende hvordan pels de har, men alle må nok klippes og børstes en del. Man kan holde pelsen kort, da er den rimelig lettstelt. De er ikke noe pene når de er skrelt ned med maskin, men med litt øvelse får man nok til å klippe en enkel sportsklipp til hverdags. Ellers har du puddel og, men de krever og pelsstell. Har inntrykk av begge raser som vennlige, og lettlærte. Enkle og snille hunder men sporty, som kan brukes til litt av hvert. Springer spaniel, både welsh og engelsk har noe mindre pelsstell enn cocker, samme med field spaniel, men de er større. Ta dere gjerne en tur på en hundeutstilling dersom det er noe i nærområdet, og titt litt på hunder, se hva dere liker og spør spørsmål En annen god start er også en bok om forskjellige hunderaser, der står der en kort beskrivelse av hver som bør gi et pekepinn på gemytt og sånn, og så kan dere finne noen dere liker og gjøre mer research derfra. Angående valp eller voksen, så blir det litt smakssak tror jeg. Så lenge dere får mulighet til å ta en del fri i forbindelse med valp, og går et valpekurs, så går det veldig fint for de fleste å få seg valp første gang. Det er en del jobb, men også mye moro, og en fin tid å se tilbake på. Man får også sosialisert valpen på det dere synes er viktig. Etter noen mnd lurer man på hvor valpetida ble av Omplasseringshund er også fint, og det er bra dere er kalr over at dere må grave om hundens fortid. Min første hund er en omplasseringshund, og naive som vi var, falt vi for hvor søt hun var, og glemte helt alle kritiske spørsmål. Det fikk vi svi for senere. Hun hadde separasjonsangst, var ikke stueren og lite sosialisert med mennesker. Og var utrolig vanskelig å trene, fordi hun ble så distrahert av alt rundt seg. Hun var 6 mnd og da enda valp, men den viktigste sosialiseringsfasen er fra 3-12 ukers alder. Det skal sies at vi også kunne veldig lite om hund og gjorde alt feil, som også kan ha ført til at ting gikk galt (vi burde feks ikke gått fra henne alene hjemme så fort som vi gjorde). Men om man får nok info om hunden, og gjerne får mulighet til å ha den noen uker på prøvetid, er omplassering et vel så godt alternativ. Lykke til!
 4. Lotta - Field spaniel

  Takk! Hehe nja ikke så bra som planlagt kan man si Har jo gått jaktkurs i år, og blitt med i en jakttreningsgruppe med andre hyggelige spanielfolk. Men jeg er ikke så god til å trene selv utenom. Jeg vet ikke hva det er, men jeg får liksom bare ikke ut fingern når det kommer til hundetrening! Jeg står sånn fast på flere ting, og mister så lett motivasjonen når jeg ikke får det til med en gang, og jeg har liksom ikke helt gnisten virker det som. Selvom jeg elsker å trene på ting hun allerede kan, men det er jo ikke så mye da Jeg har helt siden jeg fikk Lotta vært sløv og treg på å lære inn nye ting, og det synes jeg er så rart siden jeg i alle år har gledet meg såå masse til å begynne å trene opp ny hund, og den skulle kunne så sykt mye og konkurrere før 2 år og bla bla... Aner ikke hvorfor jeg ikke har vært motivert. Tror litt det er at jeg enda ikke har klart å komme meg inn i et hyggelig treningsmiljø hvor jeg er komfortabel, har trent litt i OODK men ikke egentlig trivdes helt. Jeg er litt sjenert og måten jeg blir møtt med av andre som trener der eller instruktører utgjør mye. Kjedelig å komme et sted der ca ingen sier hei eller noe. Tenker på å melde meg inn i Stovner, men koster jo litt... Hadde ikke råd i vår, og nå som det er gått et halvt år frister det lite å betale 3000 kr for å trene ut året bare... Synes det er idiotisk at man ikke kan betale for hvert halvår av gangen (vet man kan dele betalingen i to, men man er likevel bundet til å betale for hele året uansett hva, og jeg tror ikke jeg kan betale bare 1500 for siste halvparten av 2018). Men jeg trenger et treningsmiljø, for jeg tror jeg trenger tips og input på det jeg gjør for å ikke stå fast... Ellers så kommer jeg stadig på unnskyldninger for meg selv for at jeg ikke trener mye med Lotta Som at jeg sjelden får sjanse til å trene hjemme da jeg bor i kollektiv og dermed bare forstyrrer, eller fordi jeg alltid har med meg Dixie også når vi er ute og det da blir vanskelig Og så har jeg prestasjonsangst. Å trene med andre gjør meg nervøs, selvom det er det jeg vil Takk, enig der Halsbåndet og kobbelet er fra DapperMaximus Designs på Etsy Nydelige bånd, mange bilder på instagram av hunder med båndene deres!
 5. Lotta - Field spaniel

  I like måte
 6. Lotta - Field spaniel

  Jeg og hehe Takk! Enig der hehe. Syns hun har så søtt uttrykk/hode. Og jeg liker at hun er så nett og fin. Hun har veldig fine foreldre og Moren har det netteste hodet jeg har sett på en field spaniel. Faren har det søte utttrykket Takk
 7. Jaktcocker til jakt?

  har ikke erfaring selv, men høres jo midt i blinken ut for deg da! Meld deg inn i gruppa Spanieljegere på Facebook, der vil du nok få info fra mange med erfaring
 8. Lotta - Field spaniel

  Snille Kaja har tatt bilder av Lottus for meg idag <3 Så fornøyd! Så har hun fått seg lekkert nytt halsbånd og kobbel også. Noen bilder fra tidligere i sommer: Sammen med jaktgolden-kompis Jake:
 9. Marvin

  helledussen så nydelig <3 Og dette ser ut til å bli en av mine favoritttråder Elsker å lese entusiasmen din, og om kjæresten som smelter, og om en kul liten "brukschihuahua" Ser du bor i Oslo, jeg må få hilse på en dag Veldig fin chi, kult med black&tan! Hadde en dødssjarmerende liten chivalp innom jobben her om dagen (jeg jobber i dyrebutikken på Storo, kom gjerne innom, det er lov å ha med hund inn! ), jeg smeltet helt totalt og tenkte et øyeblikk at jeg nesten måtte ha en chi selv. Den var så hengiven og glad, såå sjarmerende.
 10. Arkin

  Fantastiske bilder! Du må få knipse litt av Lottus og Tur snart?
 11. Honning Potis (Saluki)

  helt nydelig
 12. Arkin

  Så glad på dine vegne <3 Han er helt nydelig, gleder meg til å treffe han og deg igjen
 13. Starte eget oppdrett

  Hva legger du i "bedre enn gjennomsnittet"? Hvis hunden oppfyller standarden, helsa er tipp topp, gemytt like så, hvor mye bedre kan en rasehund egentlig bli? Standarden setter jo en begrensning på hvordan hunden skal være. Kan hunden bli "bedre enn standarden"? For det er jo det som har skjedd med mange mange raser, bare at "bedre" sjelden egentlig virkelig er noe bra, mer overdrivelser av alle punkter i standarden... En ting er jo hvis det er en liten rase som er ganske så skakkkjørt, da er det klart at man kan få en hund som er bedre enn de fleste, men hvis man ser på tallrike raser hvor det slett ikke er uvanlig med friske og flotte hunder med godt gemytt, hva skal da til for å rettferdiggjøre å avle på den, om den ikke har "det lille ekstra"(hva nå enn det skulle være?)? Jeg tenker at hunden skal oppfylle rasestandarden eksteriøsmessig (den må da stilles litt ut for å få dokumentert dette), helsen skal være på topp og sjekket for alt som bør / kan sjekkes for, og hunden skal være en trivelig hund. Kommer jo litt an på hva slags rase man har og. En hel rekke utstillingstitler betyr lite for meg, mens om man tenker selge utstillignshunder er jo såklart det viktig. Er det titler som gjør hunden bedre enn gjennomsnittet? Dette er såklart veldig relevant når det kommer til bruks og jakthunder.
 14. Heisann alle på Hundesonen :)

  Jeg har enda den samme hunden jeg hadde da jeg registrerte meg på Canis i 2004 Cockerblandingen Dixie. Hun blir 15 år i oktober hvis hun enda er her da. <3
 15. Heisann alle på Hundesonen :)

  Jeg husker deg! Velkommen! Var selv "distré" på Canis.
×