Jump to content
Hundesonen.no

Orca

Medlemmer
 • Content Count

  973
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Orca last won the day on April 22

Orca had the most liked content!

Community Reputation

1352 Excellent

About Orca

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 07/15/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Lydighet, jakttrening osv
 • Hunderase
  Field spaniel x2
 • Mine dyr
  Min første hund var cockerblandingen Dixie, som ble 15 år og 2 mnd. Hun gikk bort desember 2018, savnet er stort. Nå har jeg 2 field spanieljenter.

Recent Profile Visitors

7210 profile views
 1. Orca

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Men hallo. Jeg skjønner ikke hvorfor folk mener at med en gang man skaffer seg hund er det slutt på fest og utenlandsturer? Greit det blir mindre av det, og noen ganger får man det ikke til å gå opp, men jeg mener da absolutt at man kan fortsette å være et sosialt menneske og like å reise selv om man skaffer seg hund. Jeg elsker å være sosial og treffe venner, gå ut og spise og på fest, nesten like mye som jeg elsker hundene. Og jeg ser ikke hvorfor jeg ikke kan ha begge deler. Jeg fester på ingen måte hver helg, langt i fra, nærmere annenhver mnd kanskje - men om jeg er invitert til noe, går jeg enten en god tur med hundene og bruker resten av dagen på dem, ellers så finner jeg pass. Med litt hundenettverk er det sjelden et problem - hvis det er det, så kan foreldrene mine passe. Blir litt kjøring hit og dit og mindre fleksibilitet, men jeg hadde aldri gitt opp mitt sosiale liv selv om jeg har skaffet meg to hunder. Heldigvis liker ca alle vennene mine og familie hund, så de er som regel alltid med på besøk, men en sjelden gang det er fest eller å gå ut, er de hjemme. Null problem om man har hunder som takler å være alene hjemme. Klart man ikke kan feste hele tiden og gå ut på ting hver dag etter jobb, men å si at det er SLUTT på alt av fest og reiser, blir overdrevet synes jeg. Reise gjør man jo i ferier, men det er jo flest hverdager. Jeg ser ikke problemet med å la familie eller venner passe ved reising, eller til og med en god kennel kunne jeg fint vurdert. Økonomi blir jo en annen ting såklart, koster jo å ha hund og reise, så kan se om det er der prioriteringene ligger.
 2. Om du bor i leilighet eller ei har ikke særlig mye å si så lenge hunden får nok tur og stimuli i løpet av dagen De skal jo ikke mosjonere og herje inne, så liten leilighet går helt fint. Jeg har to hunder på 38 kvm, funker helt fint Jeg har ikke særlig kjennskap til shiba eller samojed, men jeg har inntrykk av at de høres passende ut til det du beskriver. God pels, og veldig fine turhunder. Shiba har såvidt jeg har skjønt en ganske sær personlighet, så man må like den typen hund - de kan være veldig katteaktige i væremåte. Det er noe man må like. En bruker her inne har skrevet veldig fint innlegg om shiba: https://hoderynkekrem.blog/shiba-noe-for-deg/ Ellers virker samojed som trivelige hunder og. En ting å tenke på når det gjelder begge rasene er om det er viktig for deg å kunne ha hunden løs. Jeg tror ikke noen av disse to er noe man kan garantere går fint å ha løse, ikke veldig førerorienterte. Å ikke ule eller bråke inne er noe man venner de til fra valp, det å være komfortabel med å være alene. Det kan kreve litt tid den første tiden, men de aller fleste hunder lærer seg å være rolige alene.
 3. Men hele poenget er jo å ta ut mest mulig ferie så man nettopp får tid til å trene den gradvis til å være alene. At man bruker tiden på å dra bort i korte intervaller og øke gradvis til man kan være borte flere timer. Det er jo ikke snakk om å være hjemme 24/7 i 10 uker og så plutselig dra på jobb. Alenetrening kan ta lang tid, og da bør man sette av mest mulig tid så man er oppe i lang nok tid den dagen man må tilbake på jobb. 3 uker er aaltfor lite for de fleste valper. Og man begynner ikke første økt med å dra bort i 30 minutter! Det er faktisk ganske lenge for en valp som aldri har vært alene. Man begynner med så små steg at det er snakk om sekunder og minutter i begynnelsen. Dette varierer selvsagt med rase og individ, men det er ganske brått å plutselig gå en halvtime.
 4. Orca

  Innlæring av fri ved fot/jaktfot

  Jeg synes metoden til Ann Cathrins Hundekurs var fin! Veldig overraskende metode, jeg trodde aldri det skulle bli til noen fot da hun viste de første stegene. Jeg tror hun har noen videoer på instagramkontoen sin.
 5. Orca

  Engelsk springer spaniel

  Men altså, er dere sikker på at det ikke bare har med hvor ofte hunden vaskes å gjøre da? Husker da jeg jobbet i dyrebutikken kom ofte to store utstillingsgolden innom. De var store og stinkende, og fete i pelsen. De luktet mye. Mens min venninnes jaktgolden lukter ingenting. Og han bor jeg jo ikke med - så kan vel ikke være at jeg er bare er vant til han, selv om jeg treffer han ofte? Han er ren og myk i pelsen, aldri fet. Lukter ikke. Mens hunder med fet pels lukter. Da tenker jeg at de i grunnen bare trenger et bad?
 6. Orca

  Prosjektoppgave

  Gjort
 7. Orca

  Engelsk springer spaniel

  Jeg synes ikke spaniels lukter hund! Kanskje jeg bare ikke legger merke til det? Jeg bader dem med en gang de blir fete i pelsen. Men bare å komme og lukte hvis du lurer
 8. Orca

  Milo & Atlas (blanding og engelsk springer spaniel)

  For en kjekkas Atlas har blitt, helt nydelig 😍
 9. Orca

  Korthåret spaniel?

  Er nok definitivt mindre jobb med korthår enn langhår når det kommer til skitt og sånn som de drar inn. Om våren når det er skikkelig søleføre etter snøsmelting blir jeg litt gal når jeg må hive mine i dusjen for å spyle labber etter nesten hver eneste tur Men de er så søte og myke at det virkelig er verdt det da. Men jeg kan forstå din motvilje mot det. Det er litt styr. Men det er mest bare på begynnelsen av våren at det er så ille da. Resten av året er det ikke noe veldig stort problem med skitne hunder med mindre det har regnet mye og vi har gått sølete steder. Jeg har field spaniel, og de og bruker en stund på å tørke, så er det skikkelig høljevær tar jeg på dem regndekken, det funker veldig greit. Da tørker jeg bare labber med et håndkle når jeg kommer inn, med mindre de har vært i søla. Fielden tror jeg har noe mindre pels enn springerne, sånn jeg oppfatter det. Men de må likevel klippes under poter og rundt ører. Det gjør jeg ca 1 gang i måneden, og synes det er veldig overkommelig, og jeg synes ikke de drar med seg mye kvist og sånn ute overhodet. Børsting gjør jeg vel også kanskje månedlig. Men det hjelper virkelig å holde ørene kortklippet rundt ørefestet, hvis man ikke gjør det kommer det fort floker der. Skal jeg si én ting som er ganske håpløst med spanielpels, er det på kladdeføre om vinteren i snøen. Der opplever jeg at klipping bare hjelper et lite stykke, og man MÅ på med potesekker og kondomdress om man skal gå i kram snø. Ellers vil jeg absolutt si meg enig i forslaget om labrador her. Eventuelt jaktlabrador, en tispe er ikke særlig mye større enn en springer. De er muligens kanskje mer aktive og krevende enn en springer da. Men et godt alternativ synes jeg om dette med pels er en dealbreaker for deg.
 10. Velkommen, så søt! Så interessant med showlinjet border collie, tror ikke jeg har sett det før. Han blir nok vakker! Jeg bor og i Oslo, synes det er et ganske godt hundemiljø her. Jeg bor og i en liten leilighet ganske sentralt, med to hunder, går veldig greit. Og synes det er fint at de får så mye gratis miljøtrening ved å bo i byen. Jeg trener lydighet i OODK i Maridalen, kanskje det hadde vært noe for deg og? De har andre sporter de trener der og, som rally, agility og bruks.
 11. Orca

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  Må nevne buhund igjen, har dere tenkt på den? Vet ikke om du så innlegget mitt
 12. Orca

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  Hva med buhund? De har pels som tåler all slags vær, grei størrelse, og helt herlig temperament, sosiale og vennlige. Ulempene slik jeg ser det er at de kan bjeffe en del, og at de ikke nødvendigvis kan gå løse. En venninne har en som aldri kan være løs pga ekstremt jaktinstinkt, men ellers er hun en fantastisk herlig hund. Hun sliter med utagering på sykler og andre hunder, men vet vet ikke om det er rasetypisk, jeg tror egentlig ikke det. Hun er eller verdens søteste og mest kosete hunden. Veldig snill med andre hunder. Det er også et par i hudneklubben jeg trener i, en dame som har to stykker hun trener både lydigeht og rallylydighet med, og de virker morsomme og trenbare! Tenker siden du nevnte shiba. De er ganske like i størrelse som shiba, bare overhodet ikke så sære som shibaer er. Ville i allefall sjekket ut rasen Aner ikke hvordan de er med katt, men det går det sikkert an å spørre eierne om.
 13. Orca

  Hundemodeller

  Jeg vet om noen som akkurat har hentet seg en liten svart fieldjente! Kanskje de vil? Ellers er jeg veldig med på foto-meet up! Kunne gjerne lært mer og fått inspo!
 14. Orca

  Hvilken rase drømmer du om?

  I hodet mitt har jeg noen urealistiske drømmeblandinger som jeg tror kunne sett utrolig vakre og interessante ut. Dette er da altså kun utseendemessig. Ekte varianter av noen fantasihunder jeg har tegnet masse opp gjennom årene. Inspirert av mynder, men ikke helt mynde heller. Ene jeg pleide tegne er som en forvokst hvit rev i myndeaktig kropp. Se tegningen. Som en blanding av ulv og mynde egentlig. Jeg innbiller meg at en blanding mellom hvit gjeterhund og borzoi hadde vært det nærmeste å komme denne fantasihunden, og ønsker i all hemmelighet at noen der ute produserer en slik blanding så jeg kan se bilde av den Den andre fantasihunden er litt lignende, bare med lange, godt pelsede hengeører. Og den også hvit, eller huskyfarger, som saluki kan ha. Så her ser jeg for meg en blanding av field spaniel og saluki ville vært helt smashing. Har prøvd å google slike blandinger for å se om de finnes, men har ikke fått noen treff foreløpig Men dette var kanskje utafor tema, eller noe for en annen tråd kanskje Sånn mer realistisk, Så er det egentlig ikke så mange raser jeg drømmer om lenger, enn field. Kanskje hvit gjeterhund. De får jeg innimellom lyst på, men jeg tror ikke de passer meg sånn egentlig. Spanielgemyttet har virkelig bergtatt meg. Kunne kanskje hatt en moderat pelset vanlig cocker. Eller en jaktcocker av god størrelse som fremdeles har godt spanielpreg (dvs ikke de som ser ut som random blandinger og har retrieverører uten beheng og er knøttsmå).
 15. Det kan være vanskeligere ja, man må være tidlig ute med kontakt med oppdretter, gjerne før valpene er født. Ja, de kan være mer reserverte enn de andre spanielene, så om det er veldig viktig for dere, er det nok tryggere å gå for en springer Det er veldig varierende hvordan fieldene er mot andre folk. Mine hilser alltid med stor iver på alle som kommer på besøk. Ute hilser yngste mann med stor iver på alle, mens hun eldste hilser på de aller fleste men kan holde seg på avstand om det er noen hun synes er litt rare. Skal sies at Lotta er en veldig forsiktig type, mens Nora er mye tøffere og mer utadvendt. Men som sagt, det er store sprik og man vet ikke helt hva man får. Er man riktig uheldig så kan det dukke opp fielder som er usikre på fremmede og. Så springer nok et tryggere valg her.
×