Jump to content
Hundesonen.no

Orca

Medlemmer
 • Content Count

  911
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Orca last won the day on August 22

Orca had the most liked content!

Community Reputation

1280 Excellent

About Orca

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 07/15/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Lydighet, triks osv
 • Hunderase
  Field spaniel
 • Mine dyr
  Min første hund var cockerblandingen Dixie, som ble 15 år og 2 mnd. Hun gikk bort desember 2018, savnet er stort. Nå har jeg en field spaniel, og håper på en til snart.

Recent Profile Visitors

6539 profile views
 1. Orca

  Valpegjengen 2019

  Åååh, langhåret dachs ❤️ Har lyst på en selv nesten!
 2. Orca

  Valpegjengen 2019

  Tispen er drektig 😮 Håper det er nok tisper !!
 3. Orca

  Valpegjengen 2019

  Jaa 😮
 4. Orca

  Valpegjengen 2019

  Lykke til!! Min valp blir forhåpentligvis født i midten av september... Var parring rundt 17. om jeg husker riktig. Håper så inderlig det er en sort liten fieldjente til meg der 😮 Får vite ca neste uke om tispa er drektig eller ikke. Hun har hatt ett kull før, hvor hun ble drektig første forsøk.
 5. Orca

  Valpegjengen 2019

  Takk Så gøy! Jeg er enda ny innen field føler jeg, men hun må gjerne ta kontakt! Ellers bør du si hun skal melde seg inn i Field Spaniels in Norway på Facebook, og den internasjonale gruppa Field Spaniels. Der er det mange å kontakte, og masse bilder Det er til nå kun 3 aktive oppdrettere i Norge, ellers har de aller fleste fieldeiere i Norge kjøpt i Sverige.
 6. Orca

  Valp sammen med voksen hund med separasjonsangst

  Jeg hadde hund med separasjonsangst da jeg fikk valp. Men hun var aldri alene mer enn hun tålte, og det burde ikke din samboers hund heller, det blir ikke bedre av å etterlates slik, det må du ta opp med han/henne. En hund med sep.angst skal ikke etterlates slik at den står og hyler. Du kan heller ikke lære valpen å bli trygg alene dersom den er sammen med en med angst. Og jeg hadde vært veldig redd for at den andre trygge skulle blitt påvirket og.
 7. Orca

  Hund som passer for meg :)

  Spaniels er som regel veldig uproblematiske å ha løse. Min field spaniel er mye løs, aldri noe problem. Hun kan stikke etter fugl om hun ser noen, vil gjerne jage dem, men hun gir seg så snart hun ser hun ikke klarer ta dem igjen. I skogen har jeg sett at hun har fått ferten av noe spennende flere ganger, men har alltid kunnet kalle henne inn, så hun har aldri stukket av. Noen kan jo selvsagt ha mer jaktinstinkt enn andre, men at dem stikker på ordentlig vil jeg si er uvanlig. Cockere har fått helt enormt mye pels, så du må like pelsstell hvis du skal ha det. Hvis du vil ha noe mer moderat ville jeg sett på field spaniel, welsh springer spaniel eller engelsk springer spaniel. Stor forskjell. Du finner oversikt over de forskjellige spanielene på Spanielklubbens sider: https://spaniels.org/rasene/ Ellers kan det og være lurt å søke opp facebookgrupper og prate med folk også. Vær obs på at det ofte i slike grupper kan rosemales veldig da, mange er veldig opptatt av å skryte av rasen og glemmer eventuelle negative sider. Vet ikke med de andre spanielene, men i Norge har vi med field hvertfall egen gruppe, den heter Field Spaniels in Norway. Lykke til!
 8. Orca

  Valpegjengen 2019

  Hjelp, hvis alt går etter planen blir det en til field spaniel på meg i løpet av høsten 😮 Litt tidligere enn jeg planla, men kjenner oppdretter godt og liker tispa veldig godt, tispe med veldig godt gemytt og det er gull verdt på field spaniel, hvor en del kan være sky. Alltid ønsket meg en sort, og forhåpentligvis blir det født en sort tispe til meg. Jeg er 1 av 2 som ønsker tispe, den andre var før meg, men dersom det blir fler enn 1 og det blir en sort får jeg den. Prøver å innstille meg på at det går bra med en brun og dersom det ikke blir noen sorte, men har så inderlig lyst på en sortt! Hvis jeg ikke får en svart denne gangen, betyr det bare at jeg etterhvert på ha en til Dette er kommende mor. Hun har hatt ett kull tidligere, og valpene har blitt veldig flotte, og de er veldig sosiale alle sammen.
 9. Orca

  Hund som passer for meg :)

  Synes også spaniel høres passende ut :) Ta gjerne en titt på spanielklubbens hjemmesider, der står det en liten presentasjon av hver rase, kanskje noen av de fanger interessen din. Mitt intrykk og erfaring med spaniel er at det er enkle og greie hunder, lettlærte, fine å ha løs, veldig milde. Ikke den som lager brål blandt andre hunder. Veldig ydmyke og snille. Og så sååå søte <3 Det er litt varierende grad av pelsstell, hvor amerikansk og engelsk cocker er de som krever mest pelsstell, der må man virkelig være innstilt på å bruke en del tid. Jeg har field selv og den krever minimalt med børsting, men må klippes på ører og poter regelmessig, det gjelder alle spaniel. Alle spaniel vil også samle snøballer om vinteren, selv når man skreller dem vil det kladde litt (og en skrelt spaniel er ikke pent), så kondomdress anbefales. Min har krevd lite påkledning på vinteren, stortsett greid seg godt i bevegelse.
 10. Orca

  Utstillingsklipp

  Hvordan er det du bruker han som gjør at du ikke kan spare pels og samtidig fortsette med det du gjør? Kan ikke se for meg at pelsen er til så stort hinder for hunden, hvis du setter luggen i strikk. Det er vel mer om du har kapasitet til å stelle pelsen? Spør fordi jeg er nysgjerrig på hvilke aktiviteter som hindres av lang pels. Kan se for meg at trekksele kan sette seg fast i pels i sås tor rgad at det ikke går, men hva mer? Og det er vel ikke såå lang pels de må ha. Syns ikke akkurat portispels er veldig ekstrem. Så lenge du får bittelitt lengde på den så det klart kan skilles fra de barberte områdene må det vel gå greit for gult? Sånn feks som denne: http://www.marporto.com/hund.php?hund=3
 11. Orca

  I år skal jeg...

  Ja, idag Takk <3 Veterinærhøgskolen, avdelingsingeniør
 12. Orca

  Førstegangseiere, to hunder?

  En ting som kan være lurt å tenke på om dere eventuelt går for bare én av dem, er om de er vandt til å være alene uten den andre. Min hund vokste opp sammen med sin søster, og da vi overtok henne som 6 mnd gammel ble det fort tydelig at hun aldri egentlig hadde vært ordentlig alene (det skal sies at vi også var helt uerfarne og uvitne, og tok for gitt at en 6 mnd gammel hund kunne være alene, det skal man ikke gjøre, 6 mnd er enda en valp). Og hun endte opp med heftig separasjonsangst. Og det er IKKE noe man vil ha, det er sinnsykt vanskelig å styre med.
 13. Orca

  Hva trenger man til hunden?

  Ta en titt på hooks.no, der kjøpte jeg litt billig utstyr da jeg skulle ha valp Typ leker, halsbånd og småting.
 14. Orca

  Valpegjengen 2019

  Etter at Dixie ikke er mer har jeg tenkt at jeg MÅ ha en til hund. Trives så godt med 2 og jeg tror Lotta hadde trivdes med det. Så håper jo kanskje på i løpet av 2019, men alt kommer an på hvordan livet utarter seg med jobb og bosted og om jeg får mulighet til å ha valp. kan hende det må vente til 2020, får se. Switcher hele tiden mellom hva slags rase. Har lyst på en til field, helst en svart, mens andre dager har jeg lyst på jaktcocker, og enkelte dager drømmer jeg om en nett brun flat-tispe. Finnes det nette flatter nå? Og som ikke har så innsunkne øyne? Synes jeg ser veldig merkelige øyne på en del flater nå. De sitter langt inni hodet og enkelte har til og med hengeøyne. Og så er jeg såpass teit at jeg bare har lyst på flat dersom jeg kan få en brun. Veldig overfladisk I know, men tanken på en sort er liksom ikke så spennende. Merkelig ettersom jeg har så lyst på svart hvis det blir ny field. Blir spennende å se hva jeg ender opp med.
×