Gå til innhold
Hundesonen.no

Orca

Medlemmer
 • Innholdsteller

  850
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1,194 Excellent

Om Orca

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 07/15/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Lydighet, triks osv
 • Hunderase
  Cockermix og field spaniel
 • Mine dyr
  Verdens beste Dixie (cockerblanding) 13 år og lille Lotta (field spaniel) <3

Nylige profilbesøk

5,590 profilvisninger
 1. Som eier av hund med separasjonsangst hadde jeg syntes det var fantastisk om det fantes slike "camper", gitt at det var moderne og gode metoder som ble brukt. Hadde gladelig betalt det. Eller betalt noen for å få nøkkel og drive med treningen i mitt hjem og passet den utenom. Fordi problemet med separasjonsangst er at det faktisk så og si ikke går an å få hverdagen til å gå rundt og samtidig trene hunden slik separasjonsangst må trenes. Det er så sinnsykt vanskelig at de færreste med et normalt liv med jobb eller skole har mulighet til å fullføre treningen, og man er egentlig i en håpløs situasjon dersom man får en hund som utvikler separasjonsangst med mindre man er hjemmeværende eller kan ha med hund på jobb.
 2. Amen, enig i alt her. Majoriteten av katteeiere er dessverre uansvarlige tullinger. Provoserer meg grenseløst hver eneste gang det er en ny kattesak, og det er det HELE tiden. Pga katteeieres idioti. Da lider kattene. Synes dette burde være lovregulert og påbudt å chippe.
 3. Førstegangsvelger

  Spaniel De røyter, men ikke i nærheten av raser som i min kategori røyyter enormt. Som feks schäfer, elghund og samojed, det er MYE røyting i min kategori, mens spanielrøyting kan jeg fint leve med. Det kommer i perioder og det er ikke veldig voldsomt. Man er ikke kledd i hår etter å ha klappet dem feks, som jeg ofte syns at spisshundpels kan være. Men blir litt hår på gulvet, enten i dotter eller jevnt strødd. Er min erfaring hvertfall.
 4. Enig!! Før likte jeg veldig godt shabby chick men nå syns jeg det ser altfor sukkersøtt ut... Liker det ikke i det hele tatt lenger. Jeg bryr meg i utgangspuntket ikke om trender, men jeg merker at jeg virkelig har falt pladask for den minimalistiske trenden som er nå. Syns det er kjempelekkert. Og tenker ofte på hvordan jeg ville gitt den en personlig dæsj om jeg hadde egen leilighet og utfolde meg på. Liker ikke alle de like bildene/posterne mange har, der ville jeg hatt plakater og bidler fra ting som inspirerer meg, men gjerne i samme stil, typ tynne, enkle rammer osv. Men uansett, en ting jeg virkelig ikke bryr meg om, er om jeg liker noe som er trendy eller ikke. Jeg er ikke desperat etter å være så himla unik. Jeg liker den trenden som er nå - og jeg skammer meg ikke over det. Jeg kan ikke styre hva jeg liker. Jeg liker det definitivt ikke bare fordi det er en trend, men jeg synes rett og slett det er fint. Kanskje fordi jeg i mange år har likt litt mer klassisk stil/shabby chick, at denne nye minimalistiske og nordiske stilen bare ble noe nytt og fresht for meg. Synes det er griselekkert og følger en hel haug instakontoer og følger nøye med i facebookgruppa for minialistisk/skandinavisk stil på Facebook for inspirasjon til fremtidig hjem.
 5. Morsomme triks å lære hunden

  Det kuleste jeg ser er småhunder eller andre utypiske raser (raser som ikke er kjent for å brukes i lydighetskonkurranser) som utfører øvelsene fra lydighetskonkurranseprogrammene Jeg følger en fyr på insta og Facebook som driver konkurranselydighet med border colliene sine, men han har også 1 eller 2 chihuahuaer, og lærer dem akkurat det samme som de store, og det er SÅ fett og se på! Alt fra fri ved fot, til apportering over hinder, til neseprøver... Så begynn gjerne med å lære fri ved fot! På plass og fri ved fot, og bakpartskontroll Kanskje ikke det letteste å lære inn om man er helt fersk, men er jo noe dere kan ta etterhvert hvertfall Søk på videoer av kassemetoden (innlæring av utgangsstilling/på plass) og bakpartskontroll Han fyren sin side heter GuleKule Lydighet Smelter totalt av chihuahuafilmene han poster! Alt foregår på miniatyrskala!
 6. Jeg er veldig opptatt av hundens utseende, men ikke på den måten at den må samsvare med hva som når opp på utstilling. Ofte liker jeg hunder som ser veldig ikke-rasetypiske ut. Feks på min rase liker jeg ting som er feil... Min har for høyt ansatte ører, og jeg liker halen hennes lang og uklippet... Og jeg liker når hundene er høyere på bena enn de skal være. Og at de er såkalt "snipete". Liker når det er minst mulig lepper. Den ene fielden jeg kjenner er såkaldt snipete for rasen. Men det er en av tingene jeg synes gjør henne så pen. Samme med min Lotta. Jeg synes hennes høye ørefeste gjør henne finere enn de som har "korrekt" ørefeste.
 7. Aldri. Nå er jeg drittlei. Lei av å ikke kunne gå på småstiene inni skogen. Lei av skientusiaster som tar over alle turområder hvor man kan gå uten truger. Lei av å kle på meg så sykt mye. Lei av å fryse. Lei av det forbanna mørket som gjør at halve dagen bare føles ut som en lang kveld. Lei av at håret mitt floker seg noe inni ******* pga skjerf og tjukke gensere. Lei av tørr hud og statisk hår. Lei av potesokker. lei av vanskelige parkeringsforhold. lei av å skrape is. Lei av å ikke kunne trene i klubben jeg er medlem i fordi banen er snølagt. Lei av at hundene får vondt i potene sine av veisaltet. Lei av snøklumper. Ja... Vinteren er vakker, men trenger ikke være så lang! Hadde aldri trodd det, men jeg savner bittelitt å bo på vestlandet hvor man kan gå inni skogen hele året på barmark. Ville heller hatt evig sommer en evig vinter,men likerjo de 4 årstidene godt alle sammen. Men synes vinteren blir for lang altså.
 8. Glad i ensfarget, gjerne med noe små hvite tegninger som hvitt bryst eller bliss. Har en forkjærlighet for leverbrune hunder. Så hos de fleste raser som også kommer i leverbrunt er det finest. På field spaniel har jeg alltid ønsket meg en svart med hvitt bryst, det er så vakkert. Men dette kommer helt sikkert av at det er disse tegningene cockerblandingen min Dixie har. Sort, med sølvhvitt bryst. Helt nydelig! Synes og brune fielder er finest med hvitt i brystet. En sjelden gang blir det født fielder med hvitt i snuten og, og det er såå nydelig. Ikke helt godkjent, men veldig søtt. Ellers er jeg veldig glad i hvite hunder, så lenge det er hvitt med godt pigmentert hud, som hos hvit gjeterhund og hvite mudier. Det heter kanskje krem, men de er hvite. Synes ikke hvit er fint på boxer, bullterrier og andre bullehunder hvor de blir rosa i huden. Ikke spesielt glad i for mye hvitt på hunder som er tofarget. På tofargede hunder, sånn typ hvit og svart/hvit og brun, er det bedre jo mer tegnet hunden er.. Synes ren hvit og svart/brun er kjedelig. Eneste unntaket er dalmatiner, de ser dødskule ut med sine kule prikker. Liker også her leverbrunt best. Sobel på cocker syns jeg er nydelig og idiotisk at det ikke lenger er ønsket.
 9. Lotta og Dixie sender tilbake
 10. Så koselig at dere ønsker dachs. Jeg har kjent dachser hele livet siden besteforeldrene mine alltid har hatt det, langhåret dvergdachs. Helt fantastiske hunder med enorm personlighet, og virkelig store hunder i liten kropp. Alle de 4 jeg har kjent har vært veldig lette å ha med å gjøre. Ikke ekstremt krevende på noen måte. Alle 4 har kunnet gå løse, og har hele livet gått løs døgnet rundt på hyttetomta i når de er der. Bjeffer når det kommer folk, men ellers ikke så veldig mye. Så veldig enkle hunder å ha med å gjøre. Vet ikke om dette gjelder alle, men det er hvertfall min erfaring. Alle 4 har kunnet vært alene hjemme, men har vært med på jobb hver dag alltid. Jeg tipper standard er mer krevende og sikkert har mer jaktinstinkt. Eneste er at siste har utviklet en usikkerhet mot både nye mennesker og andre hunder, helt uten noen spesiell grunn, og hun har blitt veldig bjeffete ute. Usikker på om dette er genetisk eller skyldes manglende sosialisering. Forutenom denne usikkerheten er hun en fantastisk hund. Men ja som Pringlen sier er det viktig å finne en god oppdretter med trivelige hunder. Ta dere en tur på utstilling og prat med eiere Dersom dere bor i Oslo-området skal det være dachseutstilling her i august. Da samles masse nydelige dachser!
 11. NKK " Østlandsområdet"

  håper den blir på Ekeberg i år og Så convenient siden jeg bor i Oslo!
 12. Må man klippe hunden

  Du skal vel bare ha gulsløyfa til championat? Da ville jeg klippet, hvis utstilling blir en engangshendelse Det vokser jo ut igjen. Heller det enn å bruke masse ekstra penger på å prøve å stille flere ganger for å oppnå gulsløyfa. Nå aner ikke jeg hvordan golden skal klippes, men hvis det kan hjelpe på vil det jo være verd det tenker jeg?
 13. Grattis!! De er så nydelige, de to <3
 14. Fellestrening i Oslo/Akershus?

  Skal dessverre til Vestby på søndag :/
×