Gå til innhold
Hundesonen.no

Kajaas

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Dachs, rhodesian ridgeback

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Kajaas's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tusen takk for tilbakemeldinger og tanker - jeg setter pris på dem alle. Jeg ser at de rasene jeg har sett for meg kanskje må revurderes pga tid. Det var Ridgeback, rottweiler og labrador. Ridgeback fordi det er det jeg har hatt tidligere og har vært «rasen min» i 10 år. Rottweiler fordi den ofte er mer førerorientert enn rr, og etter å ha brukt ei schæfertispe i trening har jeg syns det har vært utrulig gøy. Rottweiler var også en rase jeg vurderte den gangen jeg endre opp med RR. Labrador fordi de er allsidige. Og det er jo også en rase dere nevner. Så jeg fikk da noe å tenke på her ?
  2. Jaa, det var det jeg også tenkte. Og som sagt tidligere, jeg vil heller se for meg at det blir for lite tur, også får vi tid til mer. Enn at jeg sitter her nå og er skikkelig tidsoptimist også får ikke hunden det jeg har trodd jeg skal klare å gi. I telt drar vi både sammen og jeg alene, men hengekøyetur er det bare jeg som liker (enn så lenge, håper guttungen blir som meg haha) Så vil ha litt ekstra trygghet. Jeg liker å være ute, men er litt mørkredd og finner mye støtte i å ha med meg en firbent venn. Så dørstokkmila blir kortere med. Den forrige hunden var med oppe i hengekøya, i egen sovepose og hadde fleecedekken på de første og siste turene i sesongen. Det fungerte fint ?
  3. Jeg har vært på kurs, og trent litt med ei goldentispe som jeg får låne av et vennepar av meg - og jeg kan skrive under på fjasete, haha! Hun minner meg litt på sånn typisk "dum blondine som leker deilig" som du ser i litt eldre filmer. Hun er ei skikkelig herlig frøken. Jeg har ikke så mye annet på minussiden når det kommer til labradoren enn røytinga, så kanskje er det et punkt jeg må kjenne litt ekstra på. Om kanskje en robotstøvsuger kan gjøre livet litt enklere, også får man bare leve med det.
  4. De kveldene det er samling på hundesenteret, eller vi pakker sekken å går til ei grillhytte, det er fotballkamp eller vi samles flere hundeeiere for litt lek kan jeg se for meg at den hovedturen kan bli så kort som en halvtime ja. Da ser ikke jeg for meg at jeg rekker å gå 1,5 time i tillegg til å lage middag før leggetid. Men da har jo hunden fortsatt fått rørt seg, brukt hodet, og vært i aktivitet. For jeg ser jo for meg at den blir med fordi om vi ikke går tur for å gå tur. men jeg kan spørre igjen: om dette er helt på vidda, hva er normalt? Hvor mye tid bruker dere på tur? Er det ikke forenelig å ha familie og hund? Jeg spørr jo fordi jeg ikke vil gå i fella og få en hund som ikke trives. Jeg spørr ikke for å være nesevis.
  5. Har også hørt labrador røyter mye, og det er en av grunnene til at jeg ikke er helt overbevist. Alle hunder røyter jo, og i røyteperioden er det såklart noe annet. Men sånn all over håper jeg å unngå de aller verste tilfellene ?
  6. Vi har tilgang på uteplass. Bor landlig. Hunden ligger såklart ikke på plassen sin inne om vi er ute og leker. Men det er jo ikke tur… om vi er på telttur/fisketur så er heller ikke turen 5 timer fordi om vi er ute i fem timer. Turen er den tiden det tar å gå frem og tilbake. Det er også en av grunnene til at jeg gjerne vil ha en som kan gå løs, så når vi er på telttur så slipper vi å sette fast hunden i et tre i fare for at den løper om den er løs. Og slik at vi kan slippe løs når vi er på jordet, inne i skogen osv.
  7. Jeg bare spørr jeg også. For jeg oppriktig lurer. Kanskje er ditt råd: hund passer ikke inn i din livstil. Og da er det like velkomment som alle andre rasevalg. Også tenker jeg det er bedre å anta at man bruker for lite tid, enn for mye på hunden. Det er enklere å få opp aktivitetsnivået på en bedagelig hund, enn å skal roe ned en hund som trenger mer aktivisering.
  8. Rundt to timer tur på en hverdag, 1 kveld i uka på hundeklubben for valgfri trening, og div kurs når det er å oppdrive + mer aktiv i helgene. Er det lite tur til en (hovedsaklig) familiehund? Man har vel ofte litt mentaltrening inne/hjemme ila en uke også? Hvilket aktivitetsnivå er det «normalt» å ha når man har hund og barn?
  9. Retriever har jeg også sett på! Jeg trener med, og passer ei golden tispe når det trengs. Vi storkoser oss sammen. Men det er labrador og toller jeg har lest mest om. Har lagt tolleren på is, da jeg mest trolig ikke kommer til å jakte (har lyst til å ta jegerprøven, men tror ikke det blir prioritert over kurskvelder og samlinger med hundesenteret for eksempel). Men labrador er fortsatt med i løpet, som jeg har forstått det så er de kvikkere enn det mange kan se for seg når man hører labrador: litt tung og treig(?) ? Dalmatineren har jeg ikke undersøkt noe nevneverdig, så den skal jeg se nærmere på! ? tusen takk ?
  10. Jeg sover ikke ute når det er minusgrader, men i slutten på oktober/starten på november har det de siste årene vært bart og fortsatt noen få varmegrader. Sesongens siste telttur/hengekøyetur blir da i det vaset ? Så ingen vinternatt ute ? Lettstelt er viktigere enn kort pels, men jeg vil helst unngå å børste hund flere ganger ukentlig, og unngå å støvsuge flere ganger daglig om det er lov å si.
  11. Hei! Jeg tror jeg har låst meg litt fast når det kommer til rasevalg, eller frykter iallefall at jeg har gjort det og derfor kan gå glipp av fantastiske raser som burde vært vurdert. Jeg sier derfor ingenting om hva jeg har sett for meg sålangt. Men håper kanskje du har noen forslag til rase som kan passe? Her kommer kriteriene: - Førerorientert. - I all hovedsak en familiehund. - Omgjengelig. - Trenger ikke å være så fremmpå til fremmede mennesker, men skal ikke være redd/nervøs. - Lydighet/rally/smeller: holder gjerne på med hundesport. Men ikke nødvendigvis for å komme på toppnivå. Bare fordi det er gøy, bygger samhold og selvtilitt. God aktivisering. - Litt kløv og trekk - Må tåle å sove ute noen ganger ila mai-okt/nov - Vil gjerne ha mulighet til å gå løs, ha god innkalling. - Litt vokt er ok. - medium til stor i str. - lettstelt/kort pels - aktivitetsnivå: tissetur 10-15 min før jobb, ny tissetur 10-15 min før middag, tur fra 0,5 til 1,5 time etter middag, tissetur 15-20 min før leggetid. De gangene turen er kortere er det større fokus på mentaltrening, kurskveld, sosialisering og andre utflukter. Også er aktivitetsnivået automatisk høyere i helg. Takk for at du tok deg tid til å lese, og forhåpentligvis kommer med forslag til rase som kan passe ? (er ikke nybegynner, har hatt liten og stor hund tidligere, og har trent med et par hunder i mellomstor/stor kategorien)
  12. Jeg har hatt en rhodesian ridgeback før. Og elsket virkelig han, men for neste så blir RR en rase som blir for selvstendig og for lite førerorientert. Jeg har også vurdert cocker spaniel! De tre og toller er de jeg har sett mest på det siste året. Synes bare det er vanskelig å lande. Før jeg kjøpte RR så hadde jeg mulighet til å hilse på flere individer. Så spørs om jeg må vente til det blir mulig igjen ?
  13. Hei! Lurer på om noen har erfaring med både australian shepherd og hvit gjeterhund? Og eventuelt hva er forskjellene, hvilken ville du ha valgt, og hvorfor? Jeg er alenemor til en gutt på 1 1/2 og er på utgikk etter en førerorientert hund som jeg kan bruke i lydighetstrening, kanskje agility eller annen hundesport hunden trives med. Men det må være en god avknapp. Tar også gjerne innspill på andre hunderaser om du tenker det passer bedre.
×
×
  • Opprett ny...