Gå til innhold
Hundesonen.no

SusanneL

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,038
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

SusanneL last won the day on 18. November 2012

SusanneL had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2,069 Excellent

3 følgere

Om SusanneL

 • Rang
  Avhengig
 • Bursdag 09/12/1967

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.taildown.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Furuset (Oslo)
 • Hunderase
  Bearded collie og boston terrier
 • Mine dyr
  Bearded collie: Milla (født Okt. 2004).
  Boston terriere: Moxy (f. Mai 2010) og sønnen hennes Harley (f. Mai 2013)
  Ett akvarie med 2 fisker + en ubegrenset oppdrett av "hybelkaniner" rundt om i leiligheten.

Nylige profilbesøk

16,920 profilvisninger
 1. Sverige-tur og ormekur

  Tja. det er vel infen som krever ormekur etter at man kommer hjem etter en Sverigetur (eller engang kan sjekke det). Og det er nettopp DET som gjør at hele dette kravet om ormekurer faller på sin egen rimelighet. I passet skriver man inn de to ormekurene som ikke gjør en eneste forskjell for evt. import av dvergbendelorm til Norge - men den mest viktige (den som er gjort når man kommer hjem) er det ingen som bryr seg om å sjekke om den er gjort...
 2. Jepp, og det skriver dessverre under på at ethvert forslag eller pålegg fra lille NKK ikke har særlig stor betydning for den rasen, eller andre tilsvarende hunder... Vi kan så gjerne tro at vår nasjonale innstilling til hundevelferd er viktig, men i det store og hele så vil det kun ramme en minimal prosent av verdens eiere og opprettere av en hunderase/type.
 3. Mitt livs vanskeligste valg

  I tillegg til hva hunden føler og oppfatter, hvor hyggelig liv den får etc - så er det et annet aspekt som jeg synes er langt viktigere (og mitt mantra i slike situasjoner): "Det skal være hyggelig å ha hund!", eller som NKK sier: "Hund til nytte og glede", Personlig føler jeg at det å ha en problemhund aldri vil være hyggelig eller til glede for noen, det å være på vakt hele tiden, frykte at det "værste" skal skje, skyldfølelse HVIS det skjer (dvs biter noen), forsøke å ha 100% kontroll (som selvsagt er umulig), gå og uroe seg for hvordan hunden egentlig har det, etc.. Nei, det er langt ifra en hyggelig fremtidsutsikt - det finnes massevis av hunder der ute i verden (både allerede fødte og tiltenkte) som har positive og hyggelige liv foran seg i ens eie. Som man kommer til å få det MORO sammen med, som man kommer til å trives med å ha rundt seg og andre, osv. Hvorfor bruke opp årevis av sitt eget liv med å slite med noe som kan være så kjempetrivelig som å være hundeeier? Noen mener at man da kan vurdere omplassering, trening, etc - men så lenge den hunden er i livet kommer man til å kjenne det inni sjela' si at HVIS det skjer noe, så "burde man ha visst…". (tenker da på hunder generelt med adferdsproblemer) Uansett - tøffe avgjørelser å ta, men når det er et riktig valg vil man selvsagt føle seg trist, men samtidig også veldig lettet etterpå. Og den neste hunden man får vil da være bare ren lykke. :-)
 4. Importere hund fra England?

  Jeg har importert flere hunder, både voksne og valper, og selv flytur i cargo har gått helt problemfritt. Aldri sett eller merket noen "bivirkninger" eller redsler for noe som kan spores tilbake til noe annet enn det vi regner som mer eller mindre normalt på rasen… Beardiser er jo "litt skrullete" noen ganger, men det er ofte så spesifikke og spesielle ting de reagerer på at slike kan komme på hvemsomhelst uansett hva de har opplevd eller ikke.. LOL Men for ens egen del føles det selvsagt langt, langt bedre å ha valpen/hunden sammen med seg selv hele tiden - ha kontroll, helt enkelt. Mine siste 4-5 hunder har alle vært rimelig lokale - hentet selv med bil i Norge/Sverige/Danmark og en som bare aldri reiste i det hele tatt (eget oppdrett). Det har vært ganske deilig, for man er rimelig urolig for hva man møter når man får en flykasse utlevert og ikke aner hva som har skjedd og hva som kommer ut derfra, ja..
 5. Importere hund fra England?

  Jo - det ekstra styret når man kjøper valp fra andre steder enn Sverige (og Norge såklart) er at valpen må bli igjen hos oppdretter til den er borti 4 mnd (12 uker før den kan rabiesvaksineres og så må det gå minst 3 uker etter det igjen før den kan reise), Pass og ID-merking må den ha uansett fra hvilket land den kommer fra og ormekur mot dvergbendelorm må den ha fra de fleste andre land. Fly er ganske greit hvis man får ha valpen/hunden i kabinen (dvs ikke i lasterommet), men samtidig så er et par/tre dager i bil sammen også en form for "bonding" med sitt nye familiemedlem, da... Susanne
 6. Ball med pip i utstillingsringen.

  To måter å takle dette på, den ene er selvsagt å forsøke å trene hunden til å ignorere det. Men den andre er enklere - utnytt deg av den andre handleren. Pipes det bak deg - la hunden din snu seg og stå og bli "dobbelthandlet" av den andre handleren. Sier dommer eller ringsekretær noe om at du skal snu den, så poengterer du (på en hyggelig måte!) at hunden din er såååå opptatt av pipingen bak seg.. Står noen foran deg og påkaller din hunds oppmerksomhet - javel, ennå enklere å få sin egen til å stå pent og stirre, ikke sant? Siden vi har stått bak collies i grupperinger en haug med ganger (og mopser i den andre gruppen jeg stiller i) så er det ikke få ganger jeg bare lar hunden min bli handlet av handleren foran, så mine tror fullt og fast at de skal få den godbiten som handleren foran kaster rundt seg... lol Kaste godbiter på bakken og/eller piping når man løper rundt er det nok bare å forsøke å ignorere - lære hunden masse kontakt med deg og håpe på det beste. :-)
 7. Norwegian forbyr flatnesede hunder

  Jeg regnet med at Norwegian gjorde dette fordi de antar at kortsnutede hunder hadde større risiko for problemer med flyreiser - ikke som en tjeneste og tankevekker til dårlig hundeavl. Jeg påstår IKKE at disse rasene ikke har sine problemer (det er en helt annen diskusjon) men jeg mener at man ikke verken visuelt eller bare pga rasenavnet kan uttale seg om hvor bra eller dårlig en hund takler en flytur. På den samme måten ikke kan se på rasenavnet for å vurdere hvor "farlig" den er. Man ender opp i nettopp de samme spørsmålene med begge problemstillingene - hva med blandinger (1-2-3 generasjon?), hvem skal vurdere hva/hvor mye/lite/kort/langt, hvordan skal forbudet håndteres nogenlunde rettferdig, etc. Hva med hunder med ekstrem pels (fare for overopphetning), ekstrem kort/lite pels (mht temperaturfall i lasterommet), hunder med hjertefeil (eller raser som har dette som et kjent problem)... Det er og forblir eierens ansvar å ikke sende dyr som ikke tåler slikt, men selvsagt under forutsetning at den professjonelle parten (flyselskapet) garanterer for omgivelsene dyret fraktes i. Og i normal temperatur og trykk er det, såvidt jeg vet, ingenting som tilsier at brachy-raser generelt tåler å fly dårligere enn andre raser - det er DE faktaene, studiene og undersøkelsene jeg etterlyser. Så hele den greia her synes jeg er en falitterklæring av et selskap som faktisk professjonelt frakter dyr ikke kan eller vil garantere at de har et miljø de kan overlever i, jeg.
 8. Norwegian forbyr flatnesede hunder

  Så i denne saken er det kjempefint å basere forbud på raser - ikke reelle fakta, studier, undersøkelser nede på individnivå. Det er jo flott å bruke for å sette fokus på problemene, vanskeliggjøre for folk så færre kjøper dem, etc.. Men hvorfor gjelder ikke samme argumentasjon ovenfor raseforbudet mht farlige hunder, da? Er det ikke like fint med det forbudet for å sette fokus på det at mange middelsstore korthårshunder er aggressive og farlige for både store og små? Vi bedømmer dem KUN ut i fra rasen, intet annet, og det er helt greit?
 9. Temperatur drektig tispe

  Jeg har aldri brukt varmelampe på valpekull - de bor jo inne i normal innetemperatur, trekkfritt og vi har gulvvarme - i tillegg til at de ligger nedi en kasse med tette vegger og har en glovarm mor med masse pels i nærheten. Så nå i 25-30 graders varme ville jeg sagt at det er dyreplageri å gjøre det ennå varmere.. Tenk på at moren skal ha det komfortabelt også - så hun faktisk VIL være hos valpene sine og ikke føler det som en stor plage. Og ja - ligger valpene spredd rundt omkring så er de fornøyde eller varme, ligger de i en haug er de troligvis kalde. Ang. merking av valpene - bare pass på at det man evt. binder rundt valpen må ha en svak link som gjør at det ryker lenge, lenge før valpen kan skades. Tenk på at valpen kan få bena tullet inn i det, morens klør når hun hopper inn, etc. Jeg ville heller klippet små hakk i pelsen, eller brukt f.eks. korrekturlakk og lage prikker eller skrive nummer, neglelakk er det andre som bruker på f.eks. en fot eller sted hvor pelsen er lysere.. Men jeg flirer alltid når jeg ser folk sette på fargerike halsbånd på beardis-valper. Der er praktisk talt INGEN som er prikk likt tegnet... :-)
 10. Temperatur drektig tispe

  Flott! (spisingen, drikkingen, morsinnstinktet) Ang. pattene, så pleier sånne innovernippler ikke ha noen stor betydning. Og pattene helt der oppe mellom frambena har ofte heller ikke særlig melkeproduksjon, så hvis de ikke blir tømt så stimulerer det ofte heller ikke til mer melk. Men jeg har aldri vært borti at det har blitt noe problem for tispen (kun hatt en tispe som har hatt en sånn - og den var litt hard i noen dager, så forsvant melken og alt ble normalt igjen). Hold øye med dem, men forhåpentligvis blir det ikke noe mer utav det. Fin og jevn fødselsvekt på kullet, da! Personlig veier jeg valpene daglig i en god stund for å se at alle får i seg mat og virker sunne. Vil anta at det er vanskelig for deg å se forskjell på dem, så du får vel enten merke dem på en eller annen måte, eller bare ta det sånn på øyemål. :-)
 11. Raser som har gått av moten

  Kjempeinteressant å se grafene på forskjellige raser. En rase jeg vet har hatt en kjedelig utvikling siste tre 10-årene er bearded collie. På midten av 90-tallet var det sånn 100-150 reg. i året, nå er det under 20-30.. Nyinnspillingen av filmen Shaggy Dog (2006, med Tim Allen, Robert Downey Jr.) gjorde ingen merkbar forskjell (men filmen ble heller ikke spesielt "stor"), men morsomt for oss raseentusiaster å se en pen representant av rasen i en spillefilm.
 12. Temperatur drektig tispe

  Først og fremst - gratulerer med valpekullet! Flott at de kom seg vel ut i verden. Synd at den ene var død, men ikke noe unormalt med det heller, dessverre. Tispene kan være ganske urolige en stund etter valping - de kan ha etterveer og det er fint, da de får ut evt. etterbyrder og annet rusk som kan ligge igjen. Dette kan også resultere i at de graver litt, men ikke på langt nær med samme intensitet som ved fødselen. Det er også ganske vanlig at de ha litt høy temperatur i noen dager, som da gjør at de er litt varme og peser endel. Ang.morkakene - jeg lar tispene få et par/tre stykker, men prøver å unngå at de får i seg maaange da de lett blir dårlige i magen av det. Har ikke opplevd at de spyr av det, men dersom hunder er veldig tomme i magen så er det jo endel som kan spy (gulaktig "skum") av det. Dette løses enklest med å lure i dem noe å spise, så magen får noe å jobbe med. FINT at hun drikker, og forsøk å få i henne noe å spise. På tispen jeg tok imot valper på nettopp så funket det ikke med hennes vanlige tørrfôr, men tørre knotter med valpefôr var mer fristende.. Drikkingen løste vi med et par spiseskjeer med lettrømme i en liten skål med vann - nam, nam.. Ang. ammingen så tar det ofte litt tid (særlig med førstegangsfødende) for dem å forstå hvordan de skal organisere barna til å spise - dvs legge seg ned så alle får tilgang. Hvis det er veldig urolig i kassen, så tvinger jeg tispen til å legge seg og legger til valpene med jevne mellomrom. (Det uroer jo tispen når valpene er skrikete, så man ser ofte at roen kommer på henne når alle valpene er stille og mette..) :-)
 13. Temperatur drektig tispe

  Dag 64 i dag, så man synes jo det burde begynne å skje noe snart, da. Men dette er variabelt fra rase til rase - men på f.eks. bearded collie er det langt mer vanlig å få valper på dag 59 enn 63... (Tispen jeg tok imot valper på nå fødte på dag 58) Har du snakket med andre i rasemiljøet, eller om du kanskje vet fra før, om de normalt sett går tiden ut, og kanskje over? (Seriøse bøker sier 63 dager pluss/minus en uke, så det er jo ikke noe dramatikk for din del ennå!) Men så lenge tempen ikke faller ned (ofte ned til 36-tallet) - altså et skikkelig fall i forhold til variasjonene de holder på med i mange, mange dager før fødsel - så får man bare anta og tro at alt er nomalt og greit. Vær obs på økende vilje til å grave/re opp senger og tepper, om hun skjelver (fryser?), om hun ser ut til å ha smerter (for-veer), peser mye og begynner å bli mer og mer rastløs - da er det i alle fall noe på gang innen kort tid. De fleste er heller ikke interesserte i mat siste døgnet. Plutselig plopper det nok ut en gjeng, skal du se! :-)
 14. Temperatur drektig tispe

  Og da er vi "ferdige" - ble bare tre valper (var ventet - hun er røntget forrige uke) men alle kom vel ut, lever og spiser godt (so far so good). De to første ble av-navlet litt for kort av moren, så det ble et lite blodbad - men ikke noe litt hyssing kunne løse. Det ble to svære tisper (en sort og en blå) og til slutt kom en middelsstor sort gutt - det hele tok nesten 5 timer, så det var jo ikke akkurat lynkjapt. Nå kommer det et par døgn med uro for om alt står bra til med dem, men som regel går det jo greit. Hun var nede på 36,1 grader bare en time før første valp kom, så den "oppturen" må ha gått fort (rakk aldri å ta tempen)... :-)
 15. Temperatur drektig tispe

  Og DER fikk jeg telefonen fra min venninne - temp nede på 36,8 nå (litt over 37 i dag tidlig), så da pakker jeg snippesken og reiser nedover for å leke jordmor... Dag 57, så det er jo litt tidlig, men hva skal man gjøre, liksom. Rundt dag 59-60 er jo helt normalt for beardisene, så jeg er ikke spes. urolig, og røntgen for noen dager siden viser (dessverre) bare tre men kjempestore valper. Ja, Aussie - såkalt "kalksjokk" er kjempeskummelt, men jeg synes man hører sjeldnere om det nå for tiden - troligvis p.g.a. bedre hundemat sånn generelt. Men det er hovedgrunnen til at jeg fôret mine drektige tisper på valpefôr fra kanskje en ukes tid før valping, og hele tiden mens de ammer. Men tiden på året er jo riktig for små dyrebarn å komme til verden - vi får krysse fingrene for at det går bra med alle sammen! :-)
×