Jump to content
Hundesonen.no

HeleneFS

Medlemmer
 • Content Count

  1477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

HeleneFS last won the day on November 26 2019

HeleneFS had the most liked content!

Community Reputation

2869 Excellent

7 Followers

About HeleneFS

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday April 21

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Løwchen

Recent Profile Visitors

8886 profile views
 1. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Om du vil ha mer avansert så hadde jeg bare begynt med Photoshop med en gang altså! Som sagt så får du et panel som er ganske likt lightroom og så kan du velge å bruke flere verktøy etterhvert som du utvikler deg
 2. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Det er som du skriver mer avansert og mindre brukervennlig, en helt annen type meny. Om man åpner et bilde i Photoshop og velger filter -> raw filter så kommer det opp et vindu som har de samme funksjonene som i Lightroom, dette er også det som dukker opp automatisk når man åpner et raw bilde i Photoshop. Når jeg forstod dette så ble overgangen mye lettere! Men jeg har knotet mye med det og er glad jeg hadde mye dødtid for å se på videoer osv.
 3. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Her er et før/etter av et bilde jeg redigerte i dag forresten
 4. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Jeg har vært dårlig til å ta vare på originalen, men da jeg redigerte i Lightroom ble jo dette gjort automatisk så fant to bilder der. Disse er ikke mine «beste» redigeringen, men de viser litt hvor forandret bildene blir. Nå redigerer jeg i Photoshop og har bare nylig innsett at jeg må la det nederste laget være uberørt av endringer så jeg alltid har originalen 😅.
 5. HeleneFS

  Redigerte bilder, vis meg dine! 😊

  Åååh så fine! selv begynte jeg med Lightroom og Photoshop i disse koronatider og dette er mine favoritter så langt:
 6. HeleneFS

  Løwchen på vei til familien!

  Hei og velkommen! Gratulerer med ny hund! Jeg håper dere blir fornøyd med rasen! De er ganske enkle og ukompliserte hunder i mine øyne .
 7. HeleneFS

  Bur eller ikke bur

  Jeg bruker ikke bur utenom i bil og på utstilling! Hunden har gangen og badet når den er alene hjemme og om natten og noe mer avgrensing trenger jeg ikke. Jeg mener at bur til hund er for late eiere... min hund har fristed over alt i leiligheten, jeg plager henne ikke når hun sover, men legger seg som oftest ved ytterdøren for det er det kjøligst. Har dere bur i bil så er det som oftest ikke mer tilvenning som trengs f.eks. med tanke på veterinærbesøk, utstilling, hotell, fly og steder der de ofte må sitte litt i bur. Jeg har forresten hatt med min hund på jobb siden jeg fikk henne 10 uker gammel og det er ingenting som er bedre enn en hund som kan ligge og slappe av selv om folk tråkker rundt og prater med hverandre, jeg er glad jeg jobbet med å få henne rolig uten å passivisere henne med bur for det får jeg masse igjen for nå.
 8. Som et lite innspill så ble min hund (som også er av liten rase) stresset av å ha hele leiligheten om natten, så hun gjorde også fra seg inne når vi prøvde dette. Det ble alt for mye for henne å holde oversikt over alle rommene når hun skulle sove. Vi har aldri brukt bur, men har nå en løsning der hun sover i gangen utenfor soverommet. Der står døren oppe til badet om hun trenger varme, men ellers er alle de andre rommene lukket. Jeg lurer på om dere må begrense litt hvor hunden kan bevege seg på natten.
 9. Jeg skjønner at man tenker på dette med båndtvang før man får seg hund, det virker jo så enormt strengt. Jeg tenkte på det jeg også, men oppdaget heldigvis fort at det ikke er noe problem egentlig. Jeg er ELSKER langline. 15 meter line er tilstrekkelig for at hunden kan boltre seg skikkelig. Min hund har ikke så lang radius så jeg har klippet min ned til 9 meter og det er aldri for kort for oss (men jeg har en liten og lite selvstendig hund). Angående hund i bil så kan du gjøre akkurat som du vil, jeg foretrekker bur pga sikkerhet og fordi hunden ofte er skitten etter tur og jeg synes det er greiere om jeg må forlate henne i bilen. I nabolaget mitt er det mange som setter hundene utenfor lokalbutikken, de har faktisk et lite inngjerdet område på siden av butikkbygningen som brukes nettopp til dette. Det er skjermet og man må gå inn en port så jeg tror ikke barn osv går inn dit. Jeg ser hunder utenfor butikker hele tiden, så det virker som er en generell aksept for hos mange. Å ha med hunden på butikken er som oftest ikke nødvendig, så jeg har klart meg uten.
 10. HeleneFS

  Kelpie eller Collie, eller noe helt annet?

  Om man ikke er glad i pelsstell eller røyting så er det ingen alternativer igjen. De hundene som ikke røyter krever pelsstell da de ikke mister hår naturlig. Er det så mye forskjell på korthårscollie røyting og kelpie røyting?! Jeg kjenner ikke til rasen korthår collie, men jeg syntes røytingen til Kelpien var ganske ille de gangene det stod på. Men jeg hater røyting og har derfor en pelsstellrase.
 11. HeleneFS

  Hjemme alene

  Nå er han vant til at du er rundt han hele tiden. Jeg ville begynt hver dag denne uken med en god morgentur og deretter litt alenetrening slik at «om morgenen får du tur og så må du være alene en liten stund»-rutinen setter seg litt igjen.
 12. HeleneFS

  Stille, stødig liten rase?

  Min Løwchen er ihvertfall totalt lydløs. Bjeffer ikke på døren eller hunder. Hun varsler ikke i det hele tatt, selv ikke når det er hunder med henne som varsler. Folk spør hele tiden om hun ikke har lyd, men jeg har hørt henne bjeffe på en robotgressklippee hun ikke likte 🤣.
 13. HeleneFS

  Wrigglebutts - kull1

  Gratulerer med 4 fine valper 😍
 14. HeleneFS

  Førstegangshund, leilighet, mellomstor

  Lapphund er jo et godt alternativ. Har dere tenkt på hva dere tenker om lyd (Siden dere bor i leilighet)? Lapphunden er jo avlet som vokterrase og vil muligens varsle på lyder, men jeg har møtt en hannhund som ikke varslet veldig mye. Jeg har ikke inntrykk av rasen som veldig lett å trene. Jeg skyter litt fra hoften her, i tillegg til Simira sine forslag så har man også vannhunder, portugisisk og spansk vannhund for å nevne de jeg kjenner mest til. De er i tillegg røytefri, men må klippes og bades jevnlig om man ønsker en funksjonell pels til skog og mark.
 15. HeleneFS

  Bichon Frisé vs Chinese Crested Powderpuff

  Ja, om man ikke skal stille de ut så holder man de som oftest ganske kort. Her er to stk jeg synes er veldig søte
×