Jump to content
Hundesonen.no

HeleneFS

Medlemmer
 • Content Count

  1431
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

HeleneFS last won the day on November 26 2019

HeleneFS had the most liked content!

Community Reputation

2839 Excellent

7 Followers

About HeleneFS

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday April 21

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Løwchen

Recent Profile Visitors

8627 profile views
 1. HeleneFS

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Altså hva søren!!! Både shih tzu og pomme er kjent for å bjeffe, at valper er herlige og lekne er ikke unikt for denne mixen. Og at pelsen blir mest lik shih tzu??? Jeg blir så irritert jeg! Hvordan kan de spy ut av seg påstander som de ikke har noe hold i, og ikke minst: HVORFOR kjøper folk av disse.
 2. HeleneFS

  Fra bølle til bestevenn

  Enig med dere!!! Og nå skal han gjeste Lindmo, tipper rasen får en liten popularitetsbølge etter dette... jeg ser ingenting sjarmerende med han dessverre. Jeg ble rørt av BCen sin fremgang! Jeg synes pippilotta sin eier har alt for mye fokus på accessories!
 3. HeleneFS

  Hjelp!! Påbegynnede separasjonsangst?

  Belønningen for å være rolig når dere går er at dere kommer tilbake. Jeg tror ikke klikker vil ha noen effekt egentlig, klikker øker ofte energien, mens i en slik situasjon er det viktig med beroligende metoder. Det høres kanskje ut som dere må begynne lettere, kan dere stenge henne ute fra et rom i huset? Feks om dere begge går inn på badet eller soverommet, hva gjør hun da? Et tips til fremtiden er at dere kan prøve å sette på radio når dere går. Har dere bil? Er hun alene i denne?
 4. HeleneFS

  Tips til rase som kan passe oss

  Det kan virke for meg som at Kelpier kan variere veldig ut ifra linjer. Jeg har møtt @MegaMarie sin tidligere Kelpie og det var en kjempeharmonisk hund med god av-knapp. Kanskje hun kan skrive litt om hennes inntrykk av rasen her. Jeg passet henne som valp og hun hadde allerede avknapp da hun var knapt over to måneder gammel. Så herlig og avslappende hund å ha i hus. Jeg oppfattet henne også som uinteressert i andre hunder, men veldig glad i mennesker.
 5. HeleneFS

  Hundeutstilling for å bli kjent med rasene?

  Hei! Utstilling er en veldig fin måte å få se på hunder og bli kjent med oppdrettere. Jeg anbefaler at dere på forhånd ser på programmet og noterer dere aktuelle raser dere ser etter (og i hvilke grupper de går i, hunderaser er delt opp i grupper, du kan se mer her https://www.nkk.no/rasestandarder/category972.html), tidspunkt de skal gå (merk at dette avviker veldig, det er ofte forsinkelser) og ringnummer da det ofte kan føles litt uoversiktlig og kaotisk hvis ikke. På en helgeutstilling er gruppene vanligvis delt opp i to dager. NKK Bø består av to utstillinger så der er det litt annerledes. Fredagen så er det en nordisk utstilling. Denne varer bare en dag så her er alle gruppene representert på en dag. Så om dere er interessert i raser fra flere grupper så er dette nok en bra dag å gå på. Lørdag og søndag er det en internasjonal utstilling som varer over to dager. Disse dagene er gruppene fordelt, noen grupper på lørdag og noen på søndag. Du kan se på dommerlistene for å se hvilken dag gruppene går. https://www.nkk.no/getfile.php/132199463-1578299144/Dokumenter/Aktiviteter/Dommerlister/Dommerliste Bø 2020 INT.pdf Folk er veldig imøtekommende og sosiale så det blir som oftest bare god stemning. Ta kontakt med de som står rundt ringen og prat litt om hundene deres, men som skrevet over så er det best å kontakte de når de er ferdige i ringen. Er noen veldig stresset og avvisende så må dere heller tenke at de er er nok bare dårlig til å håndtere stress fremfor at de er frekke. Nå vet jeg ikke hvor mye dere vet om utstilling, men alle rasene bedømmes helt til man sitter igjen med en Best I Rase (forkortes BIR) hund, dette er da den hunden som dommeren mente at var mest lik rasestandarden slik den er skrevet. På ettermiddagen begynner gruppefinalene der disse representantene (BIR) konkurrerer mot hverandre for å bli best i gruppe (BIG) og da vil alle BIG finalistene møtes i finale for å kåre Best in show (BIS). om dere ønsker å se mest mulig raser så er disse finalene best å se på og også mest interessant i min mening. På fredagen er alle disse finalene, på lørdag og søndag har man kun gruppefinalene den dagen gruppen går, også må de som ble Best i gruppe (BIG) komme tilbake for endelig BIS-finale på søndag. På tidspunktet for finalene har nok veldig mange oppdrettere som ikke fikk en hund som ble BIR dratt hjem, så det er greit å ta tak i disse under rasebedømmingen tidligere på dagen. Bare spør om du har spørsmål
 6. HeleneFS

  Vaksine valp 4 måneder

  Takk @Stjerneskinn Jeg tror jeg dropper den vaksinen og henviser til at de jeg kjenner med jevnaldrende valper ikke har fått beskjed om det samme fra sine veterinærer og at det ikke er et krav fra NKK ift å være fullvaksinert. Hun ene hadde fått beskjed at 16 ukers vaksinen var valgfri da de hadde nevnt denne for henne.
 7. HeleneFS

  Akkurat nå, januar

  Oj, beklager det var ikke sånn jeg mente det! Kronglete formulert! Jeg har alltid hatt en jobb, men selvfølgelig har jeg hatt ferie 😂!! Det har vært av kortere varighet, men det har vært helt topp!! Husker godt ferien i 2016 da jeg hadde fri fra 20.juli til 1.august, det var sååå deilig. Man kan godt si at jeg valgte feil yrke, jeg liker jobben min, men jeg liker bedre å sysle med mine egne hobbyer. Dette var satt litt på spissen fra min side altså, jeg tror nok også jeg hadde blitt litt tussete å gå hjemme hele tiden. Jeg har seriøst vurdert å gå ned i stillingsprosent da, men jeg er bare 31 så det er vel ikke helt innafor enda 😂
 8. HeleneFS

  Akkurat nå, januar

  Innimellom har jeg lyst til å produsere små mennesker bare pga det frister sånn å prøve denne hjemmeværende tilværelsen 🤣, men tipper det ikke er like digg. Jeg har hatt jobb uavbrutt siden jeg ble tenåring, i helger og ferier, og nå i senere tid heldigvis kun mandag-fredag. Jeg blir faktisk litt deprimert av å tenke på at dette også skal være livet mitt de neste 40 årene 😳. Jeg vil bare ha friiiii!!
 9. HeleneFS

  Vaksine valp 4 måneder

  Min veterinær vil at jeg skal vaksinere min nå når hun er 6mnd gammel. Noen som har hørt om dette? Hun fikk vaksine ved 12 uker
 10. HeleneFS

  75 savnede hunder på nyttårsaften

  En ting som jeg reagerte litt på var at noen av hundene stakk av rundt midtnatt, altså var noen ute med hundene akkurat på slaget tolv? Skjønner ikke hvorfor en hund skal løpe ut av huset til fyrverkerikaos ihvertfall, men jeg aner ikke...
 11. HeleneFS

  Utstilling 101 basics

  Har aldri hatt behov for stamtavlen til den jeg stiller, men vaksinasjonskort på både deltakende og besøkende hund må du ha med.
 12. HeleneFS

  Vinterbilder!

  Åååh så mange fine bilder 😍! Vi får komme sterkere tilbake når Bergen får litt snø, kanskje om et par år 🤣
 13. HeleneFS

  Fra bølle til bestevenn

  Storkoste meg med programmet! Jeg kunne nok også ønske mer informasjon og at man får følge en hund fra start til slutt istedenfor denne "sausen" av alle hunder. Jeg savner også at Maren tar et seriøst oppgjør med fleksiline, håper virkelig hun gjør det!
 14. HeleneFS

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Wow så flinke dere er👏! Gøy å se videoer, blir veldig motivert selv av det ☺️
 15. HeleneFS

  "Lille Fluff" aka Tiffy (Löwchen)

  Dommeren gjorde håndtegn også dobbeltsjekket jeg med han at jeg forstod han rett. Det irriterte meg at jeg gjorde feil på slutten, så jeg burde ha fortalt han at jeg var relativt fersk i ringen for da hadde han kanskje sagt at jeg skulle stå der jeg burde stå. for min del var det: - kom inn i ringen for å stille henne opp ved starten, dommer pekte rett på bordet. Så da gikk vil dit. Her tok han på henne og sjekket tenner. - så sa dommer «back and forth» som betydde at vi skulle gå frem og tilbake. - når vi kom tilbake gjorde dommer en håndbevegelse som betydde at vi skulle gå sirkel - etter dette skulle jeg ha stilt meg opp foran dommerbordet og stått der til han kom frem og ga oss premiegraden, men jeg stilte meg på siden av dommerbordet der man «startet» fordi jeg hadde glemt hele denne biten. Haha!
×