Jump to content
Hundesonen.no

HeleneFS

Medlemmer
 • Content Count

  1458
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

HeleneFS last won the day on November 26 2019

HeleneFS had the most liked content!

Community Reputation

2849 Excellent

7 Followers

About HeleneFS

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday April 21

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Løwchen

Recent Profile Visitors

8749 profile views
 1. HeleneFS

  "Lille Fluff" aka Tiffy (Löwchen)

  Nå har Tiffy blitt 7,5 mnd Jeg synes hun bare blir herligere og herlige. Hun har blitt mer kosete og kjekk å ha i hus. Hjemme-alene treningen går også strålende for tiden så det er deilig å kjenne at det ikke er noe problem å forlate henne lengre. Hun har enda ikke vært alene en hel arbeidsdag da jeg føler personlig at det er litt lenge. Det skjer ikke så mye nytt i store trekk. Vi trener en del hverdagslydighet, øver på passeringer, treffer andre valper for å leke. Vi er også med på ringtrening om tirsdager så lenge det er OK vær. Pelsen er i skikkelig floke-alder så vi bruker ikke så mye sele lengre. Det har tvunget meg til å være flink på gå-fint-trening og det har også gått veldig greit. Et lite oppstillingsbilde til slutt beklager dårlig kvalitet. Det viste seg at NKK Bergen ikke har valpeshow og siden frøkna er 10 dager for liten så blir neste utstilling i juni og da debuterer hun som junior . DET blir gøy!
 2. HeleneFS

  Vinterbilder!

  Herregud dere tar fine bilder!! Jeg tok et par når snøen endelig kom, men de er ikke så fine som deres!!
 3. HeleneFS

  Seprasjonsangst for å forlate hundene!

  Hei! Jeg fikk valp litt spontant denne gangen og hadde allerede bestilt en tur til Asia med kjæresten. Jeg håpte at hun kunne være alene hjemme en arbeidsdag før den tid, men det kunne hun virkelig ikke. Hun kunne knapt være halvannen time og jeg kjente veldig på stresset med å finne en hundepasser som ikke var i full jobb. Jeg ble så desperat at jeg, etter å ha lett intenst i mitt eget nettverk, valgte å legge ut en post på en sånn hundepass Facebook side og jeg fikk så enormt mye respons. Jeg hadde veldig vansker for å overlate henne til noen andre, jeg var så redd noen skulle «ødelegge» henne. Så plukket jeg ut en dame som er ufør (er hjemme hele dagen) og har en sønn i tenårene. Hun har dårlig råd og passer hunder for å både få selskap og for å tjene litt ekstra (hun tok bare 100kr dagen, så det var ikke snakk om veldig mye penger). Jeg var skeptisk, men begynte med at hun hadde valpen en ettermiddag, deretter på overnatting. Det fungerte så sinnsykt bra! Jeg så at valpen var glad for å komme tilbake dit og hun sendte jevnlig tekst og bilder i løpet av dagen så jeg visste noenlunde hva de gjorde på. Jeg ble så fornøyd og komfortabel med henne at jeg klarte å slappe helt av på ferien, og jeg bruker henne fortsatt for helger og ferier! Hun er en eldre dame med mye kjærlighet som trenger litt selskap! Jeg tror måten å bli kvitt sin egen seperasjonsangst er å hive seg litt uti det og bruker litt tid på å bli kjent med passerne slik at man føler seg trygg på at hunden har det fint der. Vet ikke om dette hjelper, men det er min erfaring☺️. Jeg må legge til at jeg først plukket ut en familie til å passe valpen, de hadde henne en ettermiddag, men jeg fikk litt dårlig følelse av det og likte ikke ar barna stresset så mye rundt henne. Jeg fikk heller ikke inntrykk av at de forstod hvor viktig det var at hun ikke kunne være alene. Så de dropper jeg.
 4. HeleneFS

  Field spaniel

  Der var en brun tispe Fie fra kennel Hasaty også en svart som jeg er litt usikker på 🤔
 5. HeleneFS

  Aussien Kendra

  Så fin hun er og du tar virkelig flotte bilder 😍!! Er det nye agilitykurset også 6 ukers? Jeg bor i Bergen selv og ser etter agilitykurs som ikke bare er helgekurs 😅.
 6. HeleneFS

  Field spaniel

  Så kjekt å få lese mer om rasen, jeg traff to Field spaniel valper i Bergen i høst og det var første gang jeg har hørt om den! Hvordan er aktivitetsnivå i forhold til de andre spanielene? Jeg synes forøvrig Lotta har sinnsykt pent hode ❤️!!!!
 7. HeleneFS

  Hvor rolig skal en hund være inne?

  Enig med de over her. Jeg har valp med på kontoret og hun blir ikke stengt borte fra meg når jeg jobber. Hun styrer for seg selv med ball o.l. og legger seg ned med bena mine når hun kjeder seg. Jeg gir ikke etter for mas, hun får leke med meg når jeg inviterer til det. Ellers så har hun leker og tyggeben liggende strødd. Man trenger ikke gjøre det så veldig vanskelig for seg selv tenker jeg
 8. HeleneFS

  Kles"kode"

  Rødt!!! Synes alltid rødt til svarte hunder er kjempelekkert 😍
 9. HeleneFS

  Milo & Atlas (blanding og engelsk springer spaniel)

  Åååh det var godt å høre at det muligens blir helt bra igjen ❤️! Jeg får spørre igjen nå da 😂: hvordan gikk valpeshowet?
 10. Så sprøtt! Bra han skiftet selskap!! For meg var det mest sjokkerende å se hvor dyrt det var med bilforsikringen hans sånn generelt 😂. Er det så dyrt? Jeg betaler 4 000 kr i året for min og det er kun med 70%!
 11. HeleneFS

  "Lille Fluff" aka Tiffy (Löwchen)

  Her kommer en del tekst, men synes det er gøy å skrive dette ned for min egen del så jeg kan se tilbake på denne tråden og kose meg med det senere. Tiffy er nå 6,5mnd gammel! De første ukene og 2 månedene gikk veldig sakte, men nå flyr jo tiden!! Jeg har akkurat kommet tilbake etter en Asia-ferie med kjæresten, så hun har vært med hundepasseren i 16 dager! Der hadde hun blitt skjemt bort til de grader, så jeg er nok den kjipeste personen i hennes øyne nå, haha. Det første jeg måtte gjøre var å gi henne et bad og børste henne. Hun hadde en del floker og passeren sa hun hadde slitt med å børste de ut. Det er nok bra jeg er litt "jålete" og børster henne hver eneste dag, for hun har ikke floker når hun er hos meg. Jeg merker at hun blir eldre. Hun sover mer inne og rett og slett slapper mer av. Jeg trenger ikke lufte henne med en gang jeg står opp eller siste minutt før jeg legger meg. Hun er effektiv når vi er ute og holder seg lenge inne. Det er i hovedsak jeg som initierer til lufting og hun maser minimalt på døren. Jeg har lengtet etter å komme dit vi er nå og det er deilig å være ferdig med det valpestyret! Håper det er minst 10 år til neste gang. Tiffy har én melke-hjørnetann oppe igjen og jeg har fått blandede tilbakemelding hva jeg skal gjøre da det nå ligger dobbelt. Hun ene mener at jeg skal vente å se fordi bittet er helt fint og tannen vil falle ut til slutt, men hun andre mener at den bør trekkes fordi det kan være den aldri faller ut og det var noe med infeksjon eller nerver eller noe sånt. Jeg får totalt motstridende råd. Hvordan skal man klare å ta et valg da?! Jeg har bestemt meg for å gi det 1-2 uker til. Det er så dårlig vær så det er lite turer for tiden. Jeg gleder meg til våren, lyse ettermiddager og hundetrening ute. Jeg prøver å hive meg rundt med en gang det er litt fint vær. Her er et bilde tatt fra en liten fjelltur før ferien. Det neste som skjer er blodsporkurs! Det blir gøy! Jeg koser meg sååå mye med denne frøkenen, det eneste jeg savner er at jeg kunne nok ønske hun var mer kosete. Jeg vil jo klemme og nusse hele tiden, men det vil ikke hun. Hun sover helst på gulvet...
 12. HeleneFS

  Tygg/snacks 🦴

  Flere ganger om dagen hver eneste dag! Jeg har valp... da er det livsnødvendig med tyggebein! 😅 jeg gir oksemuskler og tørket kjøtt av div slag. Har jo liten hund så hun bruker lang tid på det meste.
 13. HeleneFS

  Celunas On Time In Full

  Så herlig hun ser ut 😍
 14. HeleneFS

  Hund og mental helse

  Hei! jeg kan kun gi råd på min egen erfaring her . Da jeg hadde min forrige hund jobbet jeg skift og hadde derfor veldig svingende døgnrytme og det var NULL problem for hunden min. Hun sov når det var rolig og var med på tur akkurat når jeg ville. Maten fikk hun heller ikke til fastsatte tidspunkt, men hun fikk mat to ganger om dagen når det passet meg. Å ha en valp på en slik rytme var litt mer krevende og det ville jeg nok ikke gjort igjen. Denne gangen når jeg har valp på fastsatt rutine så ble alt mye enklere med mat og dorutiner, så det er kanskje greit at du ser etter en voksen ☺️
 15. HeleneFS

  Milo & Atlas (blanding og engelsk springer spaniel)

  Gratulerer med debut i RL ☺️! Hvordan gikk valpeshowet?
×